Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 23 minutami je dvorjan napisal:

90 % napolnjena baterija (pa še to verjetno pridejo redki s tako napolnjenostjo na trajekt) pa ni več nevarna za "thermal runaway".

Vsaka baterija je nevarna za thermal runaway!!!

Mater...ti si kar sproti nekaj izmišljuješ kar ene svoje trditve brez kakešnekoli podlage...

A sedaj pa po tvoje,če je "le" na 90%, pa ni šanse,da bo zagorela...

Adijo pamet...

To so pa tiste izmišljotine,laži itd.,o katerih sem prej pisal...isto,kot da bi gledal poročila na SLO1 al na POP-TV...najbolje kar izklopiti TV.

Napisano
pred 28 minutami je dvorjan napisal:

PS: @Matick jaz sem vsako leto v Grčiji in skoraj vedno vidim in slišim koga podrajsati s podom.

Iz kje pa hodš na trajekte? Ker ti pravm, v vseh letih življenja dol, niti en ni podrsov, je pa res, sem vedno hodu iz Aten na ta orng trajekte, ne na une pičipokije ki vozijo iz raznih Rafin in Volosov

Napisano

Vsak po svoje malo vlece na svojo stran in napise le tisto, kar mu pase... Nasprotniki EV hocejo na vsak nacin povdariti, da ni problem v tem, ali se bo kaj vzgalo... ampak da se bo gotovo enkrat vzgalo in bo pizdarija ... Tisti, ki pa niso tako proti EV, pa iscejo dlake drugje ... 

Vsem je skupno to, da izpostavljajo nekaj, kar se mogoce bo ali se lahko zgodi... po drugi strani pa se kaj takega lahko zgodi tudi drugje... Baterije so danes prakticno povsod ...Res, da so manjse... ampak vseeno... so imajo tudi precej slabso zascito pred neljubimi dogodki. Sploh pa so ponavadi najbolj goreci nasprotniki tisti, ki samo nekje kaj slisijo in preberejo in nimajo lastnih izkusenj. Dvomim, da se je komu ze vzgal kaksen EV... ali pa da osebno pozna koga, ki bi se mu vzgal. Vsak pa gotovo pozna nekoga, ki je imel probleme  z motorjem na notranje izgorevanje... 

Kakorkoli tezko si zatiskamo oci pred tem, da EV postaja realnost... z vsemi svojimi prednostmi in slabostmi ... Vsakemu pac nekaj ni vsec :) ... ampak eni so precej bolj vztrajni pri tem, da je to treba ponavljati in ponavljati v nedogled ... Jaz se v tej debati raje vzdrzim, ker nima nobenega haska... Samo preberem in si mislim svoje... :P 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 31 minutami je Jest napisal:

Dvomim, da se je komu ze vzgal kaksen EV... ali pa da osebno pozna koga, ki bi se mu vzgal. Vsak pa gotovo pozna nekoga, ki je imel probleme  z motorjem na notranje izgorevanje... 

Spet EV ljubiteljska. EV se mora vžgat ICE pa samo pokvarit. 😮‍💨

Resnica je ta, da ne poznam nobenga, ki bi se mu EV ali ICE vžgal.

Poznam pa ljudi, ko jih je EV pustil na cedilu. Seveda ICE tudi.

Napisano

Tocno o tem govorim... Takoj se zacne etiketiranje... Ampak dejstvo je, da najvec nasprotnikov EV omenja pozare... pa mogoce se okvare baterij... In tega ni ravno toliko, kot bi nekateri radi prikazali... Po mojem mnenju, prav nic vec kot povsod drugje ... Danes so zadeve narejene tako, da se slej ko prej kaj pokvari in nobena stvar ni vec tako robustno narejena, kot je to bilo se pred recimo 20 leti ... 

Poglej samo recimo Slivko ... S "starimi jajci" ni imel pol toliko problemov, kot z novim avtom :D ... Jaz recimo ne poznam se nobenega, da bi imel probleme z EV... poznam pa jih precej takih, ki so imeli probleme z ICE ... Verjetno je to posledica tega, da so EV vseeno se precej bolj redki... predvsem pa precej mlajsi kot ICE... Tiste, ki jih poznam in vozijo EV, so vec ali manj zadovoljni... Ampak to so taki, ki dejansko vozijo EV... ne taki, ki samo berejo o tem... in zivijo v mehurcku, kjer jim algoritmi servirajo tocno tisto, kar radi berejo, klikajo in komentirajo :D ...  

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Nisem nasprotnik.

Vsak ima izbiro.

Ta ki ga poznam ima Teslo 3. 1 leto stara je javla napako in naj obišče servis. Vozil je 500km še in so ga akoraj iz kože dali. Avta ni imel 3 tedne, ker so čakali del.

Človek ima EV in prevozi 50-70k km na leto.

Kar hočem skozi povedat, da nič ni popolno. Ne ICE in ne EV in pač me malo zbode, ko se navija, kako je EV superioren. Najhuje je, ko poslušam da je okoljsko bolj prijazen.

Valda, ekonomska računica, če imaš sončnice, je na strani EV-ja. Okoljska pa nikoli. In ta okoljska zavajanja so grozna.

Popravljeno od godlike
Napisano (urejeno)

Procentualno je zelo majhna verjetnost da se EV kar tko vžge, pa kot @dvorjan pravi, more bit nekaj kar lepo narobe s tem avtom oz baterijo. Realno gledano, tudi telefoni se ne vžigajo vsak dan, pa so veliko več v uporabi, pa veliko več prklopljeni na štrom
Gledano za nazaj, največ avtomobilov se vžge od firm ki že zgodovinsko poznano delajo bl pofl od avta kot kaj drugega, npr, range rover, jeep ima tudi te probleme na vsake tolk časa, ford je bil tudi poznan po tem da je nepričakovano "gretje" vklaplov, od EVjev je pa tak pofl tesla, pa kitajci bojo sigurno tudi taki. Pri VW pa ne vem če se je kakšen EV do sedaj vžgal, tudi Renaultu se ni.

Kdor hoče EV vozit naj ga, samo, da se jih pa prodaja kot neko rešitev za okolje, je pa nabijanje in zavanje, ker samo kopanje litija že tolk škode naredi okolju, da ni res.

Že ko pogledaš, za 1kg litija rabiš 2000l pitne vode, za voznike M6 karavana, so to ~4 polni prtlažniki.

P.S. nekoč, ko bo, če bo, potreba po še enem avtu pri bajti, bo to 100% neki EV, skoraj sigurno (90%) bo pa naslednji avto hibrid ali pa PHEV

Popravljeno od Matick
Napisano
pred 12 minutami je godlike napisal:

Ne ICE in ne EV in pač me malo zbode, ko se navija, kako je EV superioren. Najhuje je, ko poslušam da je okoljsko bolj prijazen.

Valda, ekonomska računica, če imaš sončnice, je na strani EV-ja. Okoljska pa nikoli. In ta okoljska zavajanja ao grozna.

Ampak to je z obeh strani podobno... Tudi nasprotniki navijajo, kako je ICE superioren :D  ... To glede tega, da je EV "okoljsko bolj prijazen" pa se vedno manj povdarja ... Tudi to, da je voznja na elektriko precej cenejsa ni vec glavna tema debat... Itak je tako, da drzave si bodo vedno vzele svoj kos pogace... Ce bodo trosarine od prodanih fosilnih goriv prevec padle, si bodo izmislil nov davek, ki bo nadomestil izdali prihodek ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 31 minutami je Jest napisal:

Ampak to je z obeh strani podobno... Tudi nasprotniki navijajo, kako je ICE superioren :D  ... To glede tega, da je EV "okoljsko bolj prijazen" pa se vedno manj povdarja ... Tudi to, da je voznja na elektriko precej cenejsa ni vec glavna tema debat... Itak je tako, da drzave si bodo vedno vzele svoj kos pogace... Ce bodo trosarine od prodanih fosilnih goriv prevec padle, si bodo izmislil nov davek, ki bo nadomestil izdali prihodek ... 

Vse je odvisno od marketinga in politike ter dokaza kako je enostavno preslepiti folk.

Vsi ne razmišljajo o vsakodnevnem in dopustniškem funkcioniranju z EV potem pa seveda prihaja do problemov.

Če se mene vpraša bi ravno tako kot za plinska vozila prepoved vstop v zaprte prostore.

Da ne govorimo o tem kako je EV večinoma nemogoče parkirati na robniku ter z njim peljati po mokrem.

Hybrid in ICE se po izračun izplača le v kolikor imaš dostavo, taxi in podobne zadeve večinoma v urbanem okolju ter delaš non-stop s polno paro, drugače ne. Na relacije se najbolj izplača imeti klasičen dizel s čim manj elektronike.

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

... ... ...

Vsak ima izbiro.

... ... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ...

Spet EV ljubiteljska. 

Ker izbira je jako boga - in vedno manj jo je. Razen, če želiš EV, pa še tam ne smeš biti zelo zbirčen...

Kot zaprisežen dizel-fan bi najraje kupil enega bee eeenn ... torej, ne-dizla: tistega DMC DeLoreana. Pa da se vrnem kakšnih 15 let nazaj in nabavim enega poštenega dizla...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ne rabiš it nazaj. Samo avtonet spremljaš in se najdejo dobri avti.

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 20 minutami je Slivka napisal:

Spet EV ljubiteljska. 

Ker izbira je jako boga - in vedno manj jo je. Razen, če želiš EV, pa še tam ne smeš biti zelo zbirčen...

Kot zaprisežen dizel-fan bi najraje kupil enega bee eeenn ... torej, ne-dizla: tistega DMC DeLoreana. Pa da se vrnem kakšnih 15 let nazaj in nabavim enega poštenega dizla...

Ni res.

Izbira je za vse enaka. Nisem rekel, da je dobra.

Ven in pri vsem v življenju je treba nekaj požret in ne kompromis sprejet.

In dokler so ICE avti, imaš izbiro. Je pa potem kompromis pri prostornosti ali pa pri čem drugem.

Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Matick napisal:

Mogoce je res 40% precej debilen predpis, ampak, prej bos pogasil baterijo s 40% kot pa 100%

To je zaradi teže. Avto je lažji če je napolnjen samo do 40%.:D

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 6 urami je godlike napisal:

Ni res.

Izbira je za vse enaka. Nisem rekel, da je dobra.

Ven in pri vsem v življenju je treba nekaj požret in ne kompromis sprejet.

In dokler so ICE avti, imaš izbiro. Je pa potem kompromis pri prostornosti ali pa pri čem drugem.

Mislim, da smo to tematiko že nekajkrat dodobra obdelali. 

Se tolažim, da me vsaj v ploščato Zemljo in kemikalije iz letalskih izpustov ne prepričujete tu na tem forumu...

• Haha 1
  • Ljubim 1

serviser.gif

Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

Se tolažim, da me vsaj v ploščato Zemljo in kemikalije iz letalskih izpustov ne prepričujete tu na tem forumu...

Pa ja ne bos rekel, da verjames v to, da je zemlja okrogla? 🙄🤪😆😜🤣😂

• Haha 2
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Pa ja ne bos rekel, da verjames v to, da je zemlja okrogla? 🙄🤪😆😜🤣😂

Ja.

Pa tudi v to, da imamo pestro izbiro avtov.

In da imamo v Sloveniji vrhunske vlade.

Pa da bo zdravstvo rešilo višje plače zdravnikov

Pa da so vozila na baterijo res avtomobili.

Pa da čisto noben slovenski politik ni nepošten.

In pri vsem tem močno dvomim, da če pri slovenskem zdravstvu zboliš, da ti edino Bog lahko pomaga - pa kateremukoli že kdo moli...

Ja, sem čudak. Najbrž zato, k sm kmet an s hribu doma...

• Zmeden 1
  • Ljubim 1

serviser.gif

Napisano
pred 5 minutami je Slivka napisal:

Sej imamo, če ne kompliciraš 😋

Napisano
pred 59 minutami je Slivka napisal:

To nisem rekel. Dejal sem samo da imaš izbiro in da je pri vsaki izbiri prisoten kompromis.

Pred eno uro je Slivka napisal:

In da imamo v Sloveniji vrhunske vlade.

Vsaka druga je Janševa. Pazi kaj govoriš.

Eni ali drugi pristaši te bojo napadli 😉

Dalje ne bom....

Napisano

Tako bom rekel, če bi imel na razpolago novo M6 na elektriko ali ICE za isto normalno ceno bi fajn premislil kaj kupiti. 

Pri nakupu ICE ne bi imel nobenih zadržkov, na drugi strani pa bi kljub enaki ceni imel zadržke pri EV. Prednost bi bil prihranek pri gorivu, negativni prizvok pa predvsem dodatno razmišljanje in načrtovanje polnjenja vozila, padec vrednosti vozila in strošek popravila izzven garancije. Dvomim, da bi na račun prihranka pri gorivu vse te zadeve enakovredno kompenziral v strošku in udobju lastništva.

Napisano
pred 8 urami je FuManchu napisal:

Škoda k nimam kokic za zraven:bravo:

Čips tudi velja.... 😁

• Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 11 urami je godlike napisal:

... ... ... ...

Vsaka druga je Janševa. Pazi kaj govoriš.

Eni ali drugi pristaši te bojo napadli 😉

Dalje ne bom....

Ni panike, sem že navajen, da me napadajo čisto vsi: komunisti kričijo, da glasujem za Janšo, "Janševci" me zmerjajo z "levičarjem", župnik pravi, da sem "antikrist", ateisti mi pravijo, da imam že kolena zrabljena, ker toliko klečim pred oltarjem, našel se je celo model, ki me je spraševal, kako jaz kot mormon..., še najbolj nadležni so pa tisti iz davčne...

Zato se pa malo razgledujem po novi lopati. Mogoče kakšna iz ogljikovih vlaken...

Ker pa to ni stvar te teme, tudi jaz dalje ne bom...

Upam, da nisem zdaj komu pokvaril veselja, ker je nabavil zalogo čipsa, pa teme zmanjkalo...

serviser.gif

Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Ni panike, sem že navajen, da me napadajo čisto vsi: komunisti kričijo, da glasujem za Janšo, "Janševci" me zmerjajo z "levičarjem", župnik pravi, da sem "antikrist", ateisti mi pravijo, da imam že kolena zrabljena, ker toliko klečim pred oltarjem, našel se je celo model, ki me je spraševal, kako jaz kot mormon..., še najbolj nadležni so pa tisti iz davčne...

Zato se pa malo razgledujem po novi lopati. Mogoče kakšna iz ogljikovih vlaken...

Ker pa to ni stvar te teme, tudi jaz dalje ne bom...

Upam, da nisem zdaj komu pokvaril veselja, ker je nabavil zalogo čipsa, pa teme zmanjkalo...

Ne verjamem,da si levičar...v hribih si tega ne moreš privoščiti...tam človek mora znati z svojo glavo razmišljati,mora biti priden,z svojimi rokami delati,se ne ukvarjati z neumnostmi...tam je normalna kmečka pamet alfa in omega,če ne je po tebi....

Vse vrline,ki so levičarjem tuje.

Napisano
pred 4 minutami je skritikrt napisal:

Vse vrline,ki so levičarjem tuje.

Te vrline so tuje vsem politikom po vrsti... ni vazno, ali so levi, desni, zgornji, spodnji ... :P

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.