Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 5. 3. 2025 ob 8:18 je godlike napisal:

Uradni test naj ponovijo z neodvinso ustanovo.

Pa se bo vidlo, koliko lažejo, če lažejo.

Lahko da bo pač posodobitev testa potrebna, ker ne daje relevantnih podatkov.

Ne

Naj ponovijo test po 3 letih redne uporabe :D

To je kot nakup gum, bog si ga vedi kakšna bo čez 2, 3 leta, ko rata mal trda

• Všeč 1
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1
Napisano

Vse se da popraviti,a ne🙄

In ko gre tesnilo,je čas za "tošlc" in plačaj popravilo....aja,ne da se popraviti🥺

Legendarni kanal kjer razstavlja motorje...tokrat električnega🧐 

Napisano

Danes sem vozil za Hyundai Ioniqom od Moravč proti Domžalam. To električno čudo ima štoplampo očitno vezano na gas in ne na zavoro kot normalni avti. Prižigala se je vsakič, ko je malenkost popustil gas, tudi samo sekundo na off. Domnevam, da štoplampo vklaplja regeneracija. Ne da bi bilo kaj ovir na poti ki bi zahtevale zaviranje, je bilo vseskupaj en lightshow, v katerem je štoplampa svetila vseskupaj skoraj četrtino časa.  

Pa sem dosedaj mislil, da so električarji v primerjavi s ICE nevarnejši samo zaradi slabših voznih lastnosti. 

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je Matick napisal:

Tole se vklaplja ko ima regeneracijo vklopljeno, in dejansko na ta nacin bremza. Ce ne bi imel regeneracije, pol se ne bi vklapljalo. 

To je ta fora k EVje lahko vozs samo z gasom:

Ker je štoplampa prižgana četrtino časa za brezveze, je to hudičevo nevarno. Pa če bi bila vsaj skoz pržgana, to sranje blenda v sekundnih intervalih.

Kero sr... so tile električarji. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

Napisano
pred 23 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ker je štoplampa prižgana četrtino časa za brezveze, je to hudičevo nevarno. Pa če bi bila vsaj skoz pržgana, to sranje blenda v sekundnih intervalih.

Kero sr... so tile električarji. 

Ja, ker avto "bremza", in more imet stop lampo prizgano. Se pa strinjam, da ce vozis v guzvi za enim takim, da ti gre zelo na "une"

Napisano
pred 2 minutama je Matick napisal:

Ja, ker avto "bremza", in more imet stop lampo prizgano. Se pa strinjam, da ce vozis v guzvi za enim takim, da ti gre zelo na "une"

Avto ni bremzal. Beri: ni spreminjal hitrosti niti malo, vseskozi samo lightshow. Če bo tole postala stalnica, potem štoplampe lahko ukinejo. Bo varneje.

Kero sranje so tile električarji. 

• Všeč 1
  • Začuden 1

Napisano

Mislim, da je to če maš vklopljen "menjalnik" v B (Brake), kjer dejansko dela res fejst rekuperacijo. Ampak ker se da lepo s pedalom za pospeševanje uravnavat hitrost je možno, da je zgolj malenkostno zmanjšal hitrost, ampak ker je bil v načinu B se vklopiji vseeno bremzne luči. Če bi ga imel v D se verjetno to ne bi prižigalo.

Je pa fora, da to voznika ne moti in je čist srečen kako dobro se pele, tisti zadi za njim pa norijo in tulijo "kakšen bebec, da ne zna brez zavore v ovinek peljat in bremza vseskozi". Je pa moteče seveda za tistega zadaj, ker mora biti vseskozi na polno pripravljen, a ta spredaj dejansko bremza al samo nekoliko gas spušča.

33112_1.png

Napisano

EU direktiva je, da mora pri pojemku enakem ali večjem od 1,2 m/s, svetiti zavorna luč. In pri EV, ki ima vklopljeno regeneracijo, je to zelo hitro. Se pa strinjam, da je tečno voziti za kakim EV-jem, katerega šofer vozi v načinu on/off. Že če bi lepše dozirali pojemek s popuščanjem pedala za plin, bi bilo drugače.

Po moje tudi če kdo vozi za menoj, doživlja podobno. S tem, da redko kdo sploh sledi mojemu tempu po lokalnih cestah. 😃

Napisano

Dve tesli z one strani Atlantika.

Koliko tesel je v EU na vodilnih položajih? Zagotovo mnogo preveč glede na to, kam plove evropska avtomobilska industrija. In Evropana sploh. 

Napisano

Hja, le kdo je v tej zgodbi fašist in nacist? Ne glede a se strinjaš z nekom ali ne, ti nikakor ne daje pravico, da uničuješ njegovo lastnino ali še kaj bolj dramatičnega. In ravno teli, ki to počnejo se skrivajo za besedami liberalnost, demokracija in drugo. Noro v kakem svetu živimo - zahod in njegovo poimenovanje demokracije oziroma tako imenovanega svetilnika demokracije, je zglajzal na polno. Pa da ne bom preveč pisal je v tem videu zbrana vsa abotnost trenutnega dogajanja.

33112_1.png

Napisano

Sam te retardirane face na sliki so dovolj, da me odvrne da bi sploh kliknil gor in pogledal.

• Všeč 2
  • Haha 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

U, tebe so pa že hudo zdelal, da te tud satira in parodija ne zanimata več. Škoda, eni se še mal upiramo indoktrinaciji, drugi ste pa kr obupal.🙁

33112_1.png

Napisano

Mislim, da ste ostali dost bolj "zdelani" glede na napisno po celotnem forumu :)

Napisano

Ob takem thumbnailu videa res težko pričakuješ kakšno kredibilnost ali objektivnost, žal.

Sej to sem že pisal sem not.

Napisano (urejeno)

@g.Wankel ne no!  pismo so tebe "zdelal" 🤣

Popravljeno od Tilen5

Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Sem bral članek....

....in nam dal samo sliko? 🤨

Napisano

Te zgodbe nikoli ne prilezejo v uporabno realnost tako hitro kot so ti naslovi udarni. Sem že večkrat napisal, da Rimac še vedno čaka tiste napredke pri baterijah, ki jih znanstveniki v laboratorijih poštudirajo. Hudič samo, ko vse skupaj ni enostavno skalabilno in profitabilno. Drugače že skoraj vse znamo.

Ko smo že pri Rimacu. Kdo ve kaj se kaj tam dogaja? Nekam tiho je vse skupaj postalo. Nevera vem, da se ni prodajala, pa čeprav je bila mišljena za hudo nišni trg. Vem pa, da so mu glavni biznis EV tehnologije, ki jih potem drugim prodaja. Malo sem firbčen, če je kdo kaj zasledil.

Napisano

Dajmo zaokrožat za lažji izračun. Na m2 v Slo v povprečju pade 1000W moči sonca. Optimističen izkoristek običajnih celic je recimo da 20%. Tako bi iz m2 dobili 200W moči.

Japonci so naredili celice, ki so 1000x močnejše od prej omenjenih  - to pomeni 200W x 1000 = 200 KW! po m2.

A to je tak vic kot tisti, da je japoncem uspelo naredit 300litrski akvarij ki je bil čisto majhen.  

• Všeč 3
  • Haha 2

Napisano

No, malo predobro se sliši, da bi bilo res. 1000x močnejše in cenejše. Bravo. Živimo pa na žalost v sedanjosti...

Napisano

Sploh ta napis/ime Turbo dobr paše na EV-je. Sej Porsche ma iste debilne fore Tycan turbo S. 🤣

33112_1.png

Napisano

Kaj veš, mogoče ima pa kakšno turbino za hlajenje baterije ali pa kakšno turbino za odvod dimnih plinov, ko zagori...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Kaj veš, mogoče ima pa kakšno turbino za hlajenje baterije ali pa kakšno turbino za odvod dimnih plinov, ko zagori...

Ni slaba ideja (predvsem druga🤣), verjetno bo za dokupit pod dodatna oprema "električna turbina na bateriji", ker ko v EV-ju baterija (zaenkrat še litij) zagori, je nerešljiva uganka in lahko potem čez par ur še samo na starih slikah občuduješ lepoto svojega EV-ja...😁

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Živjo! Glede na neko hrumenje ob bremzanju sklepam, da so mi šle ploščice. Pred tem cviljenja nisem slišal niti malo.    M6 2021 58kkm. Kakšno kombinacijo trenutno bolj agresivni zaviralci priporočate? Naj menjam tudi diske? Lokalni vulkanizer je namigoval, da bo kmalu treba vse dol vreči...   Nad trenutnimi bremzami res nisem navdušen, moram pa nujno nekaj poštimati tekom tedna. Ima mogoče pelko kaj dobrega že sam po sebi na zalogi?   Hvala!
    • Pozdravljeni, Moji cx-5 g160 se bliža menjava olja. Želel bi zamenjati originalno olje s Shellom. Katero točno Shellovo olje priporočate, ker je v razredu 5w30 kar nekaj različnih variant. Vem, da je bila ta tema že dobro predelana, ampak nikjer nisem našel točnega tipa shellovega olja za omenjen bencinski motor. Za odgovore in lep pozdrav 
    • Vidim, da se ne razumemo... Mazda je nišna znamka in ima malo prodanih avtomobilov in s tem tudi malo "potrebe" po rezervnih delih, kar je glavni vzrok za kraje. Ampak 17 Škod lani in predlani od cca 60.000 kolikor se jih vozi po Sloveniji je relativno malo. 0,3 ‰ . Mazd je v teh dveh letih ukradena le ena in to pri cca 7.000 registriranih ali 0,14 ‰. Sicer zgleda 2x več ampak je razlika le v tem, da ukradejo samo še eno Mazdo pa je rezmerje enako.   Kaj hočem povedat - ne ena znamka ne druga nimata problemov z zaželjenostjo pri tatovih, kar recimo ne moremo rečt za VW (84 v dveh letih), Renault (168), Audi (68), BMW (81), Mercedes (47).
    • Mazda CX‑30 infotainment ima znano težavo, da ne prepozna vedno formata številke pri dohodnem klicu — včasih jo predstavi v drugem formatu (npr. brez presledkov, v mednarodnem formatu ali skrajšani obliki), zato sistem ne najde stika, če zapis ne ustreza 1:1 s prejetim signalom. To so potrdili tudi uporabniki CX‑30, ki poročajo, da Mazda »pri dohodnih klicih pokaže samo številko, če je format drugačen« in da to Mazda obravnava kot ‘normalno obnašanje’ infotainmenta.  Torej, smo kjer smo. Tle ni premium. 
    • Ja. Samo gumax in njim dostavlja DPD.  Pa ima gumax vedno gratis. Je pa tako, da PS5 za Focusa je iste cene, za i20n pa vsaj 10€ ceneje. Tam seveda z veseljem plačaš dostavo 🙂
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.