Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pa dajmo še enkrat:

Torej, berem tukaj, da se revežem ukinja pravica do avtomobila. Pa si poglejmo konkreten primer: jaz se v službo odpravim z javnim prevozom.

Najprej imam 2 km peš do avtobusne postaje, kar mi vzame pol ure. 

Od avtobusne postaje Lokovec do avtobusne postaje Nova Gorica je 23 km.

Za to razdaljo avtobus potrebuje 2 uri. Iz Lokovca spelje ob 540, v Novi Gorici je ob 740. Od avtobusne postaje do službe imam še pet minut peš. Kar pomeni, da sem ob 745 "že" v službi. Recimo, da se dogovorim za individualni delovni čas od 745 do 1545. Še pet minut peš do avtobusne, kar pomeni, da sem tam ob 1550. Vse lepo in krasno, ampak zadnji avtobus za Lokovec odpelje ob 1530...

Torej ni druge kot kakšnih šest ur pešačit do doma. Se pravi, da pridem domov okoli 22ih. Komaj čakam na to! Ker je potem boljše, da postanem socialni problem in me država redi kot da pod takimi pogoji hodim v službo...

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Slivka napisal:

Sem napisal en "članek", pa ga je forum kar sam izbrisal. A je kakšna cenzura tu gor? Al je slučajno prišlo do kakšne napake?

Enim se uknija pravico do avtomobilov, drugim pa pravico do komentiranja 😈

Popravljeno od Tilen5

image.jpeg20. maj 2025, 11_02_58.png

Napisano

Ja, jaz tudi ne razumem. Saj imajo ljudje na voljo Dacio, samo nihče je noče imeti, ker smo pač takšen narod. Tam dobiš marsikaj za 20.000€, tudi novo ali pa skoraj novo. Ne govoriti, da se ne da. Res, da dobiš avte višjega razreda lahko za podobne cene, samo bodo imeli krepko več kilometrov in let, pa vzdrževanje bo dražje. Tole ti pa pod vsakim kozolcem pošrafuajo za 200€.

Napisano

90 al pa 100 konjev oziroma 110 v SUV-u... hm ja mazohist pa nisem in tu smo na avto forumu, kjer se zbiramo ljudje, ki imamo radi pri avtu še kaj več kot samo premaknit se iz točke A v točko B. Mogoče bi bilo tako razmišljanje bolje sprejeto na med.over.net al pa na zadovoljna.si😜

33112_1.png

Napisano (urejeno)

No ja, seveda. Zato tudi jaz vozim kar vozim. Samo da pa ni možnosti, pa spet ni res, neko internetno nakladanje in pretiravanje, kot ponavadi. Samo ljudem ni do njih.

Še vedno je pa najbolj prodajan avto pri nas Clio, kot vem. Za večino za par kilometrov za na šiht pa nazaj čisto solidna zadeva. Druga je pa menda Octavia. Za malo dlje na šiht spet dobro, je že družinski avto.

Nimajo vsi dostopa do poceni kreditov na firmi kjer delajo.🫣😇

Popravljeno od Agerg
Napisano
pred 27 minutami je Alex napisal:

Je res je potrbno biti previden👍

Dodal bi le to, da če se voziš po mestu kjer je veliko pločnikov v kombinaciji s kolesarskimi stezami so problem ti robniki, ki so pogosto prekinjeni na cestišče! Nekje so visoki celo več kot 3-4cm in če imaš nek bolj osnovni skiro se lahko že pri 10km/h ubiješ! Jaz se večinoma vozim po relacijskih kolearskih, ki so lepo urejene le na šuder na ovinkih je treba pazit.Ja, treba je pazit in se dobro zavedat kaj voziš in kako se v danih okoliščinah peljat, da je čimbolj varno.....:nevem:

Napisano

Se pravi, da smo tudi pri skirojih pri prvi uri v avto-šoli:

Voznik mora hitrost vožnje prilagoditi razmeram na cesti, lastnim sposobnostim in stanju vozila.

Ampak očitno je to prehuda znanost za mnoge...

Napisano

Večina vozi skiro off/on. Stisne gas do kraja, da doseže tisto "zen" stanje (uau, kako šiba), ne pomisli, da bi lahko vozil tudi z gasom nekje vmes. Valjda, ko ga preseneti ovira, preden preklopi iz "zen" na "normal" je že po tleh.

Napisano

Sem že videl voznike skirojev uporabljat varnostni sistem primerljivi airbagu v vozilu. Pred seboj imajo na skiroju otroka. 

Os prednjega kolesa je vrtišče, preko katerega center gravitacije trupla voznika potuje preko krmila. Pri skirojih je višinska razlika med tema dvema točkama precej velika, medtem ko je horizontalna razdalja precej kratka -recept za katastrofo. Če dodamo, da obod koleščka skiroja zadenejo ob oviro zaradi majhnosti pod zelo topim kotom... Kdor trdi da je skiro enako varen kot  bicikel, je šprical osnovnošolsko fiziko.

Vsaj čelade bi lahko uporabljali. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• In ko boš vse to pripravljen nardit, pol pa glej wooferje od 700€
    • Vsak normalen voznik se še preden se usede v avto, seznani s stranmi neba - temu se reče geografska orientacija.     Jaz pred vožnjo ponavadi preverim  na kateri strani drevesnih debel raste mah. Ponoči pa počakam da vzide zvezda severnica. 
    • Isti most sedaj dobis za 250€ za katerega sem jaz dal 460€.  Zadnji amortizerji so pocen, ker sem jih tudi ksne 5 let nazaj menjal in sem vzel top kvaliteto bilstein in so bili poceni. Tudi zamenjas jih lahko sam (samo dva vijaka). Sprednja/zadnja stabilizatorja sta tudi smesno poceni... Jaz ko sem menjal most sem menjal se zadnje roki, katera se drzi mosta in oba zadnja stabilizatorja. Slika v priponki. Most je bil pa takrat 460€, kateri sedaj stane, kot sem ze napisal 250€...     Kaj tocno moras vse zamenjati ? Zadnji most 260 € (NTY)- ebay. Isti na autodocu je 360€ Zadnji spodnji roki 85€/kos = 170€ (L+R) (NTY) Zadnji stabilizator 20€/kos = 40€ (L+R) (lemforder)   Zadnji amortizer top shit znamka (bilstein) je 60€/kos = 120€ (L+R). Ce hoces cenej dobis tudi vredu znamko za 40€/kos   Spredji zglob stabilizatorja... nevem ali mislis zglob, kot koncnik ali zglob od sprednje spodnje roke (fishbone). Ce je koncnik je nevem top firma (meyle) 15€/kos = 30€ (L+R)   Napisi kaj vse rabis zamenjati pa bomo nasli. Drgac je pa tudi mene tako presenetilo na tehnicnem. Me je poklical, da sem sel z njemu dol pod avto in je z izvijacem z lahkoto naredil luknjo v  mostu... Jaz sem takrat rabil menjati "samo" most, ampak ker se roke drzijo mosta in so bile iste, kot da bi gledal titanik sem menjal vse komplet. Pa tako ali tako jih more dol vzeti, ko bo menjal most. Aja pa nerabi cisto nic rezati, saj se most, roke, stabilizatorji itd. cisto normalno razstavijo. Tudi zarustani vijaki, kateri drzijo most so ornk debeli in se normalno odvijacijo. P.S. Kaj je pa z lucmi ?   Bitte entschuldigen Sie die Störung... WWW.EBAY.DE    
    • Njegovo skromno mnenje je bilo, da se ne splača, ker ko bo vse razdrl, bo še kej drugega se pokazalo in potem znajo stroški dodatno naraščat in noben od naju ne bo vesel na koncu.   Bom vseeno preletel nekaj oglasov na avto.net, da vidim, da vidim, če se prodaja kej v rangu Mazda CX-3 (suv) za takšne pare, ki bi mi ustrezale.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.