Google pravi: "Pri Mazdi CX-30 (2021) obstajata dve ravni zaščite, ki ju ljudje pogosto zamenjujejo:
Perimetrični alarm (standardno v Plus): Ta sistem nadzoruje le "vhodne točke" vozila. Sproži se, če nekdo na silo odpre vrata, pokrov motorja ali prtljažnik.
Volumetrični alarm (senzor gibanja): Ta sistem uporablja ultrazvočne senzorje v kabini, ki zaznajo premikanje zraka ali gibanje (npr. če nekdo razbije okno in seže v avto). "
Iz tegale bi sklepala, da imam perimetrični alarm, ne pa senzorja gibanja in posledično nimam dodatnega gumba na ključu. Ker tisti gumb bi bil za izklop "protivlomnega tipala", ne pa celega sistema 🤔
PLUS oprema je, če to kaj pomaga. Res ima vse pizdarije, ki si jih lahko zamislim, tudi elek. odpiranje prtljažnika, ogrevan volan, sedeži, 18-col feltne, še sprednje luči imajo pralne šobe k sploh nisem vedela, da to obstaja 🫣 in mnogo več. AMPAK te tipke na ključu pa ni. Niti na rezervnem ključu. Sem to že sama vse preverjala takoj, ko se mi je to začelo pojavljati in je tudi meni bilo čudno, da nimam tega gumba.. 🤔Zdaj, alarm pač je, ker tuli ko hudič 🤣🤣od kje se je vzel pa pitaj boga 😂😂
A bi bilo možno, da nimam tega gumbka na ključu, ker nimam senzorja za gibanje v notranjosti?? Da imam samo protivlomni alarm? Ne vem ugibam
Nisem imela stika s prejšnjim lastnikom pa tudi dvomim, da se je njemu to kazalo že.. jaz sem jo kupila marca 2025, prvič se je alarm začel vžigat proti koncu decembra 2025...Morate vedeti, da je prejšnji lastnik kupil novo v AH, jo nato dal v račun, ker je vzel novo, pri tej isti AH in nato sem jo jaz vzela...
Poznam.
Reševal na Hyundai-ju s komunikacijo po elektronski pošti in zahrozil z vračilo kupnine, če pridem z odvetnikom, ker me bo stal več kot del.
Na 1x smo uredili v tednu dni.
Oceno sem dal 3 in napisal kaj so me vozli vamo tamo. Ni me Hyundal poklical ne poslal opravičila. Servisu sem označil, da ne želim, da me oni pokličejo.
Prvič slišim, da imamo na CX-30 vgrajeni alarm. Kolikor vem je serijsko samo blokada motorja, ki pa ne tuli in ni v smislu kot alarm in kot na tem video. To je verjetno dodatna oprema, ali najvišja oprema Takumi ali za kaki drugi trg ?.
Kolikor sem preveril do sedaj bi potem morala biti na ključu še tipka za izklop alarm senzor (glej spodnjo sliko) in vidno na tem video, .... Izklop/vklop alarma na video, ko pritisne spodnji gumb, ki pa ga pri meni ni na ključu, je samo gumb za odpiranje, za zapiranje in za električni prtljažnik (višja oprema). Potem bi moral biti v tem primeru še četrti gumb za alarm.
Sem pa preveril v Slo konfiguraturju in tam je res pri vseh modelih, tudi osnovnem Prime line pod Varnost navedeno Protivlomni alarmni sistem, to pa mi ni jasno, ker na ključih ni tipke alarm številka 5 po sliki, ?
Sergeja, ali je na tvojem ključu spodnja tipka številka 5 za alarm kot v tem video in priloženi sliki? Pa še spodaj navodila za izklop senzorja, preveri...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.