Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• 2 tedna kasneje...
Napisano

?ista zmaga je tale zadnji stavek v ?lanku.

Tiskovni predstavnik vojske je ?e ajal, da so bile v oklepniku ?tiri osebe, medtem ko naj bi bili v osebnem vozilu dve osebi.

Vpra?anje kdo je ajal med vo?njo?

33112_1.png

Napisano

?ista zmaga je tale zadnji stavek v ?lanku.

Tiskovni predstavnik vojske je ?e ajal, da so bile v oklepniku ?tiri osebe, medtem ko naj bi bili v osebnem vozilu dve osebi.

Vpra?anje kdo je ajal med vo?njo?

Z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesre?e so policisti ugotovili, da je voznik oklepnega vozila AMV 8x8 zapeljal z desnega na levi prometni pas avtoceste, pri tem pa oplazil osebno vozilo znamke BMW X5, katerega voznik je tadaj vozil po levem prometnem pasu.

A majo ?tudenti FDVja danes ?urko a?

(nekateri foruma?i pa spet v jok, kaj imamo proti FDV  :mi pijemoo: )

Napisano

Cel teden nobenega mrtvega v nesre?ah na Slovenskih cestah.

?e se mene vpra?a, nimam ni? proti, ?e tako tudi ostane...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

http://www.24ur.com/novice/slovenija/krozisca-ki-nas-spravljajo-v-slabo-voljo-kdo-ima-prednost-kdo-caka-kam-se-je-treba-razvrstiti.html

Tale kro?i??a po ?tajerski cesti v LJ so res dost nevarna, pa brez zamere. Se vsak dan peljem 2x po tej cesti in raje vzamem zunanji pas po celi dol?ini od Toma?evga do ?al, ker se mi je ?e parkrat zgodilo, da sm za?vicu fuL in je res ?koda ?ivcev.

Opazujem pa drug folk, ki se odlo?a za vo?njo po notranjem pasu in prekri?a pot tistemu, ki se odlo?i, da ne bo zapustil kro?i??a in zelo zelo velikokrat gre na tesno in mi zanimivo, da ?e ve?krat ne pokne, pa ?e tako dostkrat vidim razbite avte tam...

Napisano

se pravi ti si eden od tistih, zarad katerih cakamo v kolonah, da gremo v krozisce, ker ne znajo vozit :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ko je kro?i??e varno narejeno, vozim tako kot se zagre. Tuki pa ni varno in me boli kita, kdo ?aka. V tem prometu se ne da vozit tako kot pi?e v knjigi, ?al, sploh med folkom, ki vozu kot butli na trenutke.

Zahvalte se unim, ko na?rtujejo take ceste. Js nism pla?an za to... :)

Napisano

Tale krozisca bi zlahka naredili bolj pretocna in pisana na ko?o tistim, ki za voznjo ne uporabljamo zunanjega pasu (razen ko ga zapustimo ze na prvem izvozu). Preprosto bi bilo z polno crto ali, se bolje, z robnikom onemogocili voznjo cel krog po zunanjem pasu. nekaj takega kot je v medvodah...

Je pa res, cedalje vec ljudi uporablja zun.pas. iz istega razloga kot je pob napisal. in tudi ce uporabis notranji pas, je ogromna verjetnost, da bo tisti na zun.pasu ti sekal pot (oz.ti njemu). Da ne pride do nesrece, se moras skoraj ustaviti, da vidis ali bo uporabil izvoz... in s skoraj ustavljanjem se naredi rondo ?e manj pretocen.

Ker se tam peljem veckrat na dan, v 90% po notranjem pasu, se mi skoraj vsak dan zgodi, da moram preprosto odpeljati ?e 1krog, ker nocem dobiti drug avto v bok ali pa se ustaviti sredi krozisca. In prav vedno me ljudje cudno gledajo ces"glej norca, kr okol se vozi"...

Isto pri zadnjem rondoju, starejsi tropasovni pri rehabilitacijskem centru. Tretji, notranji pas je,glede na majhnost rondoja, uporaben samo v dveh primerih; ali za divjake, ki "sekajo" rondo ali pa ko se oba zunanja pasova zabijeta z debili...

Naj se da robnik na tla pa bo zadeva resena....

Pac v rondojih pride najbolj do izraza nasa prometna kultura... ko imas prednost nas boli k. za soudelezence, ko pa je nimamo, pa nastaneta 2skupini, 1skupina nima pojma kaj pa kako in rine z glavo skozi zid in se zgovarja, da njih to niso ucili (kot da je to moj /nas problem), druga skupina se p boji lastne sence. Vedno pa rondo zgubi svoj prvotni namen; tj pretocnost...

Napisano

Se pravi po doma?e zdaj malo ska?ejo ?ez robnike in pizdijo ?ez cestarje kako so neumni, da tud robnikov ne znajo postaviti pravilno.

33112_1.png

Napisano

Ampak dejstvo je, da vsak rondo, ki ima na izhodu dvopasovnico bi moral imeti obvezno zavijanje iz rondoja z zunanjega pasu. Vse ostale re?itve so iz varnostnega stali??a ?al prenevarne. Zato pa imamo turbo kro?i??a in ta rondo je idealen za preureditev v turbo.

33112_1.png

Napisano

Pizda no, sem v za?etku debate hotel napisati, da so tile z robniki res primerni tudi za butle ampak vidim vidim, da vi, ki ste dosti v njih vidite budale voziti tudi ?ez robnike. Enim ni pomo?i kot pogumno zapeljati v bok in naj jim policaj dojame kje so zajebali s skokom ?ez robnik.  :vskalo:

Napisano

....torej je rondo kriv....ne ovce ki so sedaj ograjo dobile.

Ne, krivo je cestno podjetje. In poplave v Nairobiju, pa vihar na Marsu...

Tako kot pozimi pri nekaj cm snega, ko vse stoji kri?em kra?em po in ob cesti, pa vse brez verig in na letnih pnevmatikah. Ali pa na zimskih z 2 mm profila... In potem tudi tisti s spodobno zimsko opremo ne morejo nikamor in izpadejo bedaki, ker so "zagonili" toliko denarja za zimsko opremo, ki jim ni? ne koristi in stojijo v koloni tako kot tisti brez zimske opreme...

To bi pa ?e lahko vedel... :hudicek:

serviser.gif

Napisano

Don't do this at home:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Pa dobro kaj je mel odrasel ?lovek tolk urgentno za leteti ?ez avtocesto.  :vskalo:  :(  Ena bolj neumnih nesre? letos.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-avtocesti-pri-sentjakobu-tovornjak-zbil-pesca-cesta-je-zaprta-obvoz-je-urejen.html

Tocno to. Sem najprej mislil, da je moski stopil iz avta, pa ga je kamion takrat zbil ali kaj podobnega... tako je pa tip hotel preckati AC. To ni nesreca, to je neumnost

Napisano

Velika verjetnost da je samomor. Ampak ?el bo pa v statistiko o varnosti cestnega prometa. 

Sem razmi?ljal, cel kup enih akcij za izbolj?anje varnosti prometa kjer pa je potem glavni ukrep za izbolj?anje varnosti zvi?evanje kazni. ?e bi se na enak na?in lotili problema zelo velikega ?tevila samomorov, bi morali vsakemu, ki mu ne uspe, zara?unati mastno kazen. Bi potem vsak dvakrat razmislili preden bi se lotili ?esa takega. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

... in poskrbel, da mu res ?e v prvo uspe.

Kar se samomorov ti?e je ?alostno, da dru?ba pri?ene posameznika tako dale?, da sploh za?ne o tem razmi?ljati. Ampak to je ?e druga tema, ne bomo o tem tukaj...

serviser.gif

Napisano

Velika verjetnost da je samomor. Ampak ?el bo pa v statistiko o varnosti cestnega prometa. 

Sem razmi?ljal, cel kup enih akcij za izbolj?anje varnosti prometa kjer pa je potem glavni ukrep za izbolj?anje varnosti zvi?evanje kazni. ?e bi se na enak na?in lotili problema zelo velikega ?tevila samomorov, bi morali vsakemu, ki mu ne uspe, zara?unati mastno kazen. Bi potem vsak dvakrat razmislili preden bi se lotili ?esa takega.

Podpis. Ceprav samomor ni kaznivo dejanje, je prepogosto povezan z neposrednim delanjem skode tretji osebi (razni primeri kontra voznje po AC, pa tudi povzrocanje materialne skode, travm ostalim ljudem ipd.) in bi si kot taki, zasluzili ostrejso zakonodajo.

Napisano

Da dela? samomor, ok, delaj ga tako, da ne bo zaradi tebe nastradal nedol?en ?lovek.

Tovornjak, ki se je moral umikat na levo, bi lahk v tistem reklefksu zbil kak?en avto, ki bi ravno prehiteval... :/

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.