Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sam da v takle futuristicen avto das eno orng masino, po moznosti s turbino.....ST killerMps pa to....samo mazda je ciato opustila sportni program

In to je razlog, zakaj NE gledam nove trojke... ?koda ker je avto v?e?en, in zgleda vsaj kot da bi imel 160 ali 180 KM... ne pa 122... kam gre ta svet?

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Moja mazda jih je imela. Prednje zavesice je imela ?estica ?e tovarni?ko gor, za zadnje je bilo potrebno dopla?at. So pa v BTCju nekaj za.. , zadnje zavesice sem naro?il ?e ob naro?ilu avta, pa jih v dobrih 4ih mesecih kolikor sem ?akal na avto, niso dobavili. Tako je moja mazda iz salona na debelo peskane decembrske ceste zapeljala brez zadnjih zavesic. Posledica je bila, da je v samo 14ih dneh barva na zadnjem odbija?u spodaj za kolesi spremenila v ?merglpapir najbolj grobe granulacije. Po 14 dneh je mazdica dobila zavesice in peskanja je bilo konec, posledice so pa ostale. Tako sem pri vsakem pranju preklinjal tisti ?merglpaper od barve, ker se mi je goba tam prav nesramno zatikala.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Mrau?k m?k, pa izgleda, kot da se vozi? stalno po makadamu in resno rabi? kar konkretne zavese.Spet smo tam... moja nima niti pikice od kamnov za kolesi.

Ali sva imela midva isti avto? :)

Napisano

Pogledal novo mazdo 3 v Kopru. Zelo v?e?en avto v ?ivo. Zadn konec z vsemi temi temnimi dodatki lepo izpade. Zanimivo je tudi kako ima za ?aromete prat.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Poglej opremo 6ke FL (osnovni model). Led, navi, pravi HUD, asisten?ni sistemi, radar itd. itd. Ni ravno samoumevno za osnovno izvedenko avta srednjega razreda.

Med primerljivo 3 in 6 je ca. 5k razlike, verjetno bo tako ostalo.

Sicer ima? tudi golfa za 50k s 300 konji, a to ravno konkureca mazdi s 122 konji :)

Dopolnjujem. ca. 8 k EUR je razlike, sem imel v spominu, da 6 attraction pride 25k EUR, v resnici pa je 27k. 6ka ima seveda kar nekaj ve? opreme...

Torej ostaja pri ca. 8 k EUR razlike med 3 in 6 (oboje osnovni bencinar, oprema je kar primerljiva).

Napisano

Ali sva imela midva isti avto? :)

Zgleda kot da ne. Takole mi je pri?lo na misel ve? teorij. Ena je tista o razli?nih kvalitetah za razli?na tr?i??a. druga je da je glih moja serija bila slaba - bila je ?isto prva serija karavanskih ?estic v Slo. Teorija o tem, da na primorskem pozimi manj posipajo ceste zagotovo dr?i, ne pojasni pa dejstva da se pri meni bilo potrebno zato, da je barva ratala ?mirgel v samo 14 dneh, medtem ko tebi v mnogih letih ni. O?itno sem imel jaz "sre?o".

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Zgleda kot da ne. Takole mi je pri?lo na misel ve? teorij. Ena je tista o razli?nih kvalitetah za razli?na tr?i??a. druga je da je glih moja serija bila slaba - bila je ?isto prva serija karavanskih ?estic v Slo. Teorija o tem, da na primorskem pozimi manj posipajo ceste zagotovo dr?i, ne pojasni pa dejstva da se pri meni bilo potrebno zato, da je barva ratala ?mirgel v samo 14 dneh, medtem ko tebi v mnogih letih ni. O?itno sem imel jaz "sre?o".

No, kon?no se strinjava. Avti za razli?na tr?i??a SO razli?ni in ja, nisi imel pa? sre?e z avtom.

Da ne bo pomote, tudi kolega, ki ima prvo serijo M6 in jo je kupil novo, je v precej klavrnem stanju... ker jo po mojem ni opral v ?ivljenju oz. v celi dobi avtomobila. Zadnji?, ko sem "razvajal" mojo ta novo 6-ko,je pri?el mimo in za foro sem mu malo spoliral havbo. ?ele takrat je ugotovil, da je njegova v bistvu sive barve in ne temno siva kot moja.

Njegova je ?e face lift a izgleda kot o?ka moji, ki vsa sije in je mladostna.

Napisano

Tako se si jo ogledal in ?e ?akam na limuzino in ugodno financiranje

post-24-0-35859100-1550853101_thumb.png

post-24-0-03991100-1550853112_thumb.png

post-24-0-56537400-1550853121_thumb.png

post-24-0-76267000-1550853132_thumb.png

post-24-0-37495900-1550853140_thumb.png

post-24-0-35965800-1550853149_thumb.png

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Tudi jaz sem si jo v?eraj ogledal. Prvi vtis je tak tak. Ni negativen ni pozitiven.

Mogo?e me je tudi malo rasp. prodjalec... mislim, da ne ve kaj prodaja.  

V petek dobijo ?e polno opremljenega, pa da vidim.  Popustov so mi zatrdili da NI. in tudi dobenega  "ugodnega" financiranja.

Cene so torej tak?ne, kot so na ceniku. 

Napisano

Evo ?e moji vtisi, ogledal sem si jo v petek, bila je polno opremljena nova M3 HB rde?e barve. Na zunaj tako spredaj kot zadaj mi je zelo lepa, ko sem se sedel na voznikov sede? je bilo po?utje zelo dobro, slab?e sem se po?util na sovoznikovem sede?u, ko pa sem se sedel zadaj, sem dobil ob?utek, da je to vozilo za 2 osebi - zelo malo prostora zadaj, utesnjenost, pogleda ven zelo malo. Prtlja?nika mi je ?e kar nekaj, ?eprav bi bil lahko ve?ji. Glede na bolje opremljeno vozilo (vsi 4 paketi opreme) bi pri?akoval bolj?e gume kot so bile - Toyo. Elektri?ni sede?i so samo na voznikovi strani, sovoznikovi so ro?no nastavljivi.

Napisano

Meni se je pri ogledu nove trojke utrnila misel ?e nebi bilo bolj smiselno kupit MX5. Po dru?inski uporabnosti bi bila tam tam.

Bravo,kakga jur?ka zravn pa bo. Lp
Napisano

Meni se je pri ogledu nove trojke utrnila misel ?e nebi bilo bolj smiselno kupit MX5. Po dru?inski uporabnosti bi bila tam tam.

Sej po eni strani ima? prav.Dan danes delajo avte, da so v?e?ni o?em. Enako je z suvi. Nimajo veze z pravimi suvi, so le oble?eni ve?inoma majhni in slabi avtki. Prav tako je z dvignjenimi in z plasti?nimi blatniki ozalj?animi karavani.

Tej pa niti lepi niso niti uporabni za tisto, za kar mislijo, da so.

Napisano

Cx4 bo velikostno med CX3 in CX 5 dra?ja pa cca 2000 ? od mazde 3, ki bo njena osnova

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Tole je res do zdaj najbolj?i review in kar veliko razkriva.

Zanimiv je tudi tale, kjer gre za primerjavo oprem - sicer so kanadske razli?ice, samo izgleda bo podobno tudi pri nas.

33112_1.png

Napisano

Torej mild hibrid 24v sistem. Zanimivo, da so podatki o porabi identi?ni, kot za staro G120 ker je nov cikel bolj realen, je poraba 5,5 super, torej pol litra do liter manj kot prej.

Napisano

Eno zanimivo stvar sem v?eraj ugotovil ko sem se vozil z Garminovo navigcijo,da mi hitrost po avt.?tevcu isto ka?e kot Garmin! Ponavadi vsi ?tevci la?ejo od 3-5 km. Lp

Napisano

Eno zanimivo stvar sem v?eraj ugotovil ko sem se vozil z Garminovo navigcijo,da mi hitrost po avt.?tevcu isto ka?e kot Garmin! Ponavadi vsi ?tevci la?ejo od 3-5 km. Lp

Jaz sem jeseni tudi testiral in mi je z 19" kazalo tudi do kilometra enako na ?tevcu. Pohvalno za Mazdo.

Napisano

Sem tudi jaz ?e vpra?al pa mislim,da ?e ne vedo. Trg bo naredil svoje. Proti koncu lera bo ziher kaj,druga?e pa se vedno da kaj dogovorit!

Napisano

Sem tudi jaz ?e vpra?al pa mislim,da ?e ne vedo. Trg bo naredil svoje. Proti koncu lera bo ziher kaj,druga?e pa se vedno da kaj dogovorit!

Meni je prodajalec rekel "mazda ne daje popustov" in to s takim tonom kot, da sem ga vpra?al, ?e jo lahko dobim zastonj.

Sem mu lepo povedal, kak da ne, ?e pa sem 2jko kupil pri vas, pa ni blo problema s popustom. (tud ko je bla nov model). 

Klical sem tud v drug mazda salon, tam so mi vsaj lepo razlo?li, da uradno trenutno ?e nimajo dobene akcije. Da pa mogo?e bo kaj v prihodnosti.

Napisano

Sode? po Thomasovem videu (Autogef?hl) niso spremenili prestavnih razmerij: 50 km/h v 2. prestavi = 3k obratov, torej 6k pri 100, na rev limiterju pri 6.800 115 km/h, torej hitro prehitevanje 2 ali 3 prestave dol, kon?na hitrost dose?ena v 4. prestavi, 5. in 6. pa samo za var?evanje, enak kot do sedaj.

Vir: https://www.motoring.com.au/2019-mazda3-arrives-in-australia-117093/

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.