Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kok pa pride filter?

Se pravi, kar se ti?e vzdr?ljivosti menjalnikov je tole potem plus. Je pa kar riziko, da prvi? olje menja? pri 200 tiso?? Mislim, moje mnenje :)

Napisano

Filter menjalnika je ranga 25-30 evrov, ni pretirano drag.

Kupil sem rabljen avto, nisem imel vpliva na predhodno vzdr?evanje. Mi je pa odleglo, ko sem videl, da je bil oljni filter original Mazda, torej se na servisu ni pretirano var?evalo. ?e vpra?a? na uradnem servisu (jaz sem vpra?al), oni olja v avtomatskem menjalniku sploh ne bi menjali ... O?itno bi raje cel menjalnik ?ez kako leto ...

Napisano

Ja, to pa. To tudi mene moti, zato bo treba menjat na lastno pest, ni druge.

Kje pa dobi? oljni filter za menjalnik, pa da je Original???? 

Napisano

Bom za hec vpra?al, koliko stane na servisu tak filter. Sigurno mora biti cena astronomska :)

Hej a ti nisi bral mojega posta sem napisal ceno originalnega filtra +katalosko

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Prebral sem temo pa nisem glih prisel do odgovora.

Vglavnem imam M6 2.5l AT. Avto ima 45k kilometrov. Mislim da Mazda priporoca menjavo olja na 180k.

Kdaj naj menjam olje v menjalniku? A priporocate original servis al kje to menjam? Koliko to stane?

Napisano

Priporo?ljivo je Mazda pa ne priporo?a ker je kao lifetime fluid. Smo pa ?e 1000x predebatirali in mislim, da ma? vse odgovore na prej?nih straneh

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Ma 1000x niste predebatirali ker sem sedaj pregledal teme. Ampak ni pomembno.

Izgleda da je olje priporocljivo menjati na 60k.

Zdej me pa zanima ali tukajsnji uporabniki AT menjalnikov to pocnejo ali ne?

• 3 meseci kasneje...
Napisano

A je kdo opazil recimo iz druge v tretjo nekje s srednjim glasom, da preden salta obrati malo zanihajo? ?e recimo ne?no vozim tega ni, ravno tako ?e pohodim.

Napisano

A je kdo opazil recimo iz druge v tretjo nekje s srednjim glasom, da preden salta obrati malo zanihajo? ?e recimo ne?no vozim tega ni, ravno tako ?e pohodim.

Jaz nisem, bom pa danes pozoren, itak bom naredil ene 80 km ... od tega precej po mestu, kjer bo menjal med 2. in 3. prestavo.

Napisano

?e je to ta metoda, kjer gre novo not isto?asno pa staro ven, Imam v spominu, da se je pogovarjal o 8 - 9l nekje na tem forumu.

A si ?e na tolk kilometrih, da ga bo? dal menjat?

Napisano

Ne, drain out je samo spusti? ven. To bom naredil, pa menjal filter. Kilometrov je 62000, kar je ravno prav za kaj takega. :)

Majstr v Lescah je dejal, da naj bi nekje do 100 tiso? menjal celotno olje.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉   Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.
    • Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.   Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔
    • Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉 Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
    • Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉
    • @Jest te je že prehitel z objavo videa. Ta video je bil ubistvu danes že 3x objavljen na forumu.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.