Skoči na vsebino

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 8 minutami je AmpeR napisal:

No jaz sem tak z cx5😝

Screenshot_20221217-113646_Gallery.jpg

Spodobi se in pravično je:bravo:

• Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 51 minutami je AmpeR napisal:

No jaz sem tak z cx5😝

Za to je avto👍, bolj pravilno bi bilo pa da bi jih dal v "šajtro" in vozil na roke....cccc

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 4 urami je AmpeR napisal:

No jaz sem tak z cx5😝

Ponavadi gredo amotizerji in fedri tistim ki vozijo  10 kg v  bunkerju, ta bo zdržala še kakšno večjo obremenitev. Edino motorke ni videt

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Ima kdo izkušnje s tem ponudbnikom; ORCA?

SI.ORCAENERGY.EU

Pomladne ugodnosti so bile izjemno lepo sprejete, zato smo se odločili, da spomladansko akcijo podaljšamo. Popuste in ugodnosti lahko tako izkoristite vse do 31. maja!...

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Imam 7 let staro Kronotermovo toplotno crpalko zrak-zrak. Do sedaj delala brez problemov, zelo zadovoljen. Danes mi je v glavi kliknilo, da mogoce rabi kaksen preventivni servis.

Zanima me ali kdo ve če moram naročiti kakšen servis.

Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Imam 7 let staro Kronotermovo toplotno crpalko zrak-zrak. Do sedaj delala brez problemov, zelo zadovoljen. Danes mi je v glavi kliknilo, da mogoce rabi kaksen preventivni servis.

Pri meni taka toplotna laufa ze vec kot 10 let (za ogrevanje sanitarne vode)… Kar sem naredil, sem snel pokrov na vrhu in ocistil okoli reze za zrak…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 57 minutami je ignacij napisal:

jaz imam doma sicer zrak - voda, in sem (kot je bilo priporočeno) po 5.letih naročil serviserja, ki je prišel, pogledal pritisk, in rekel, da je vse OK ter za to zaračunal 50€ :), tako da če imaš zunanjo enoto tako, da ima dovolj prostora za zrak (nimaš kakega grmovja, itd. zraven) mislim da kakih hudih servisov na teh napravah ni.....tudi kolega, ki je naknadno vgradil toplotno in jo vezal na "staro napeljavo" na radiatorje ni klical serviserja več kot 10.let in mu zadeva špila bp.....on vse kar naredi zunanjo enoto osvobodi zunanjega "zelenja", ker ima tam cel kup enega grmovja.....

Napisano
pred 7 urami je ignacij napisal:

Kot so že rekli kolegi, tisto pajčevino pri zračniku spucej pa uklop nazaj, nima bit kaj.

Napisano
dne 14. 8. 2023 ob 21:17 je dpicul napisal:

jaz

Si šel noter skozi ta mali pokrov? Al je kaka druga odprtina? Pa pride kaj umazanije?

Zajeta slika32.JPG

Napisano

odviješ prirobnico, odstraniš pokrov, meni se tesnilo ni utrgalo, tako da sem pustil enakega. Delovni tlak je do 2 bara, tako da ne bi smelo biti hudobije tudi če pustiš staro tesnilo - serviser ti ga bo zamenjal, logično.

Noter pa ja: po približno 10 letih uporabe, sem recimo iz grelcev odstranil približno 2 kg kamna.

Napisano
pred 1 uro je dpicul napisal:

odviješ prirobnico, odstraniš pokrov, meni se tesnilo ni utrgalo, tako da sem pustil enakega. Delovni tlak je do 2 bara, tako da ne bi smelo biti hudobije tudi če pustiš staro tesnilo - serviser ti ga bo zamenjal, logično.

Noter pa ja: po približno 10 letih uporabe, sem recimo iz grelcev odstranil približno 2 kg kamna.

A to pri električnem grelcu (je zelo vroč in se bolj nabira kamen, kot pri toplotni črpalki)?

Napisano
dne 16. 8. 2023 ob 20:31 je Janez007 napisal:

A to pri električnem grelcu (je zelo vroč in se bolj nabira kamen, kot pri toplotni črpalki)?

Sam sem ogrevam na pelete, poleti pa sanitarno z boljerjem. Tako je, okrog grelcev se nabere ta vodni kamen, lokalno ima grelec lahko tudi čez 100°C.

Napisano

dne 16. 8. 2023 ob 20:15 je AmpeR napisal:

OK hvala. In kako pa si odstranil kamen? Si strgal z nečem al kladivce?

Pa imaš težave, da ti ne greje? Sklepam da če imaš T.Č. ti grelec samo dogreva oz. sanitira? Pri takem režimu obratovanja se okrog grelca ne bo nabralo kaj veliko kamna.

Še ena opomba: ti imaš grelec na sredini, sodeč iz fotografije, tako, da če že, preveri tam ali je morebiti kaj kamna.

Ja, obtolčeš ga dol, nekako.

Napisano (urejeno)

Ne ne še nobenih težav. Nisem še to čistil od priklopa 2009. Zgornja spirala je od peči na pelete, spodnja pa od solarne. Zdaj mi sonce segreva do 70°C. El. grelec pa po potrebi oz. prejšnjo kurilno sezono je deloval skoraj nonstop. Poraba elektrike pa izmerjena 14 kwh/dan za vodo na 55°C. Tako da ne vem kaj pričakovati od umazanije....

Popravljeno od AmpeR
  • 3 tedne kasneje...
Napisano
pred 47 minutami je AmpeR napisal:

Pa sem očistil. Zanimivo, pričakoval sem še več kamna, da se bo nabralo v 14 letih.😀

20230903_093540.jpg

20230903_093614.jpg

20230903_110445.jpg

20230903_110449.jpg

Super, tole nam bo prišlo prav. 👍 Tesnilo si obdržal staro?

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Rabim enega strokovnjaka za hirdoizolacijo.

Na garaži imam ravno betonsko ploščo. Pa bi jo premazal. Ogledujem dva premaza: bitumen in katran

Kakšna je torej razlika med ibitolom, bitumnom in katranom?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Če kdo išče stiropor? Neverjetna cena tule.

IMG_20231005_112427.jpg

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.