Jump to content

Gretje zadnjega stekla


DonFelipe
 Share

Recommended Posts

Živjo,

vprašal bi glede omenjene zadeve in sicer kako je v primeru da je zadeva neprestano prižgana, saj je zadnjih par mesecev res nepogrešljiva predvsem zjutraj in zvečer, v zadnjih dneh pa res celi dan. Ker se res veliko vozim naokoli in imam zadevo jasno stalno prižgano mi nekateri pravijo da je to res nepotrebno oziroma nepriporočljivo čes da je zadeva ogromen porabnik in da s tem praznim akumulator in obremenjujem akumulator. Mar je to res?
Danes sem se recimo peljal na relaciji Kočevje-Maribor in zadeva je odlično opravljala svoje delo, saj bi imel res zarošeno zadnje steklo in ogledala, da o tem kako pride zadeva prav ko nas je več v vozilu.

Kakšna so kaj vaša priporočila in izkušnje?

Hvala za pomoč in nasvete

Link to comment
Share on other sites

Uporabljaj zraven klimatsko napravo in se ti bo vse odrosilo! Grelci so namenjeni predvsem za odledenitev stekel in ogledal,tako jaz delam in se mi ne rosijo.😊

Link to comment
Share on other sites

Hm.... Jaz prižgem gretje šipe in ogledal zjutraj,da se vse skupaj odrosi z zunanje strani (potem se itak samo izklopi,ali pa že prej sam izklopim). Mogoče kdaj med vožnjo vklopom,ko mi meče vodo na ogledala (dež ) . 

 

Da bi praznilo AK; med vožnjo mu ne bo hudega:) ampak saj veš; če neka stvar laufa 4h vsak dan namesto 10' bo verjetno prej crknila :)

 

Raje prizgi klimo če se ti rosi , oziroma poglej če ti kje vlaga nagaja v avtu (mokri tepihi?).

Link to comment
Share on other sites

Saj ti grelniki šip, ogledal, volana, sedežev menda niso za okras?

 

Po mojem je skrb čisto odveč - za to so poskrbeli Mazda inženirji, kot na primer tudi za čist izpuh pri dizlih, vzdržljiva zložljiva vzratna ogledala, itd.. 😁 

 

 

 

Edited by Janez007
Link to comment
Share on other sites

Jaz imam tudi vedno klimo na avtomatiko ... in gretje zadnjega stekla (in ogledal) prizgem redko... ponavadi samo, ko speljem... potem se pa itak samo ugasne ... 

lp

Thomas

mazda CX-5 G194 AWD AT Revolution Top - 916281.png
moje_mazde.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

pred 18 minutami je Janez007 napisal:

 

Saj ti grelniki šip, ogledal, volana, sedežev menda niso za okras?

 

Akumulator je zalogovnik elektrike. Nujno je potreben za električne naprave (ključavnice, alarm, računalnik, zagon motorja), kadar motor ne dela.

Kasneje se elektrika iz akumulatorja nadomesti z elektriko iz vrtečega alternatorja (generatorja elektrike), ki ga poganja motor - iz njega alternator dobiva mehansko energijo in jo pretvarja v električno. Alternator med delovanjem načeloma pokriva vse električne potrebe za delovanje avta in še več, zraven še polni delno izpraznjen akumulator (zaradi zagona). 

 

Če bi bilo kaj narobe s tvojim načinom uporabe (prevelika obremenitev električnega sistema), bi kmalu zasvetila kakšna lučka zaradi nizke napetosti sistema (preveč prazen akumulator in hkrati preobremenjen alternator), crknila kakšna zaščitna varovalka ali pa zjutraj avto ne bi več vžgal. Po mojem je skrb čisto odveč - za to so poskrbeli Mazda inženirji, kot na primer tudi za čist izpuh pri dizlih, vzdržljiva zložljiva vzratna ogledala, itd.. 😁 

 

 

 

Evo ena prava šolska razlaga....👌😊

Edited by Bini
Link to comment
Share on other sites

Hvala za omenjene odgovore oziroma poste, tepihi niso mokri, tesnila so uredu, ampak vlažno ozračje naredi svoje. 

Žal nimam avtomatskega izklapljanja omenjenega grelca, je pa res da ga ugasnem ob ugašanju oziroma ustavitvi vozila ter ne štartam z omenjenim oziroma zadevo vklopim tako kot luči cca. 10-20s po zagonu da ne obremenjujem štarterja in akumulatorja. Med vožnjo se pa jasno zadeva polni in ne vidim težav. Jasno občasno prižgem tudi klimo, ampak to le ko temperatura motorja preseže malo čez 50*C ker takrat začne šele zares delovati. 

Drugače pa tudi redno prezračim kabino tako da je čim manj vlage notri ter imam ločene tepihe za leto in zimo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.