Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pred mesecem sem naredil kakih 200 km s to G140 AT. Avto me je prijetno presenetil poraba primerljiva z G150 AWD, ki ga imam, mogoče kak deci manjša pri enakem načinu vožnje. Je pa zelo odvisno od voznika, predhodna poraba cca 8l.

20251219_121806.jpg

Napisano
dne 28. 12. 2025 ob 16:29 je Gelipter napisal:

Ok...nič obveznoo na Mazda servis če je mazda se v Garanciji👍😉😉

Evo bil na servisu napaka je odpravljena. Menjali so mikro jermen. Razlog pa naj bi bil voznja pod nizkimi obrati itd. Ker se jermen malo obrabil in splog v teh zimskih mesecih zacne potem oddajatai zvok. Je pa voznja sedaj obcutno bolj mirna. Me pa cudi da 1 mesec nazaj na servisu tega pa niso opazili

• Všeč 11
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Kje je pa naš prijatelj @tommzy?

A je kaj rešil z avtom na uradnem servisu? Ali CX 30 se vozi?🤔

• Všeč 2
  • Haha 2

Napisano

Kakšno imate porabo na G140, sedaj ko je tako mrzlo?

Včeraj sem tankal. Z enim tankom sem naredil cca. 460 km in povprečna poraba na ekranu 9,2 L. Če bi čisto izpraznil tank, bi morda naredil 500-550 km...

Vozim pa avto z izklopljenim start/stop. 

LP

Napisano
pred 48 minutami je GregorV napisal:

Kakšno imate porabo na G140, sedaj ko je tako mrzlo?

Včeraj sem tankal. Z enim tankom sem naredil cca. 460 km in povprečna poraba na ekranu 9,2 L. Če bi čisto izpraznil tank, bi morda naredil 500-550 km...

Vozim pa avto z izklopljenim start/stop. 

LP

Ni slabo.

Napisano

Redni servis , vsakokrat je bolj zabeljena cena. Še vedno sem mnenja, da so tej redni servisi navadna kraja.

Cena olja je,kot bi bilo za Ferrarija.

IMG_20260109_145547.jpg

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Začuden 1

Napisano

Tudi meni je poraba malo zrasla za cca 0.5 L/100.Res pa da so bile samo kratke razdalje in ne na cel tank..... :nevem:

Napisano

Tu je vsaj nekaj za prijet, sem imel mx-30 na rednem servisu, je samo pregled tega, pregled onega...

Upam da vsaj pogledajo res. Sej je račun tud nižji, sam vseeno pa ni zastonj..

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Tudi meni je poraba malo zrasla za cca 0.5 L/100.Res pa da so bile samo kratke razdalje in ne na cel tank..... :nevem:

Jaz imam trenutno porabo 6,5 L/100. Večinoma kratke ,mestne razdalje.

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Redni servis , vsakokrat je bolj zabeljena cena. Še vedno sem mnenja, da so tej redni servisi navadna kraja.

Cena olja je,kot bi bilo za Ferrarija.

IMG_20260109_145547.jpg

Vsaj nekaj popusta so ti dali, meni nič ... 

1568864.png

Napisano
pred 15 minutami je Justus napisal:

Vsaj nekaj popusta so ti dali, meni nič ... 

Ja, in to zato, ker sem jim na anketah, ki ti jo pošljejo po servisu, vedno dajal same minuse. Od takrat so zellooo prijazni. In vedno mi dajo popust.

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Z zimskimi gumami tudi moja cx-30 povprečno porabi okoli pol litra več kot z letnimi gumami. 

1568864.png

Napisano
pred 1 uro je Justus napisal:

Z zimskimi gumami tudi moja cx-30 povprečno porabi okoli pol litra več kot z letnimi gumami. 

Ne zaradi gum, zaradi mraza je pri meni večja poraba.... 

pred 2 urama je Alex napisal:

Ja, in to zato, ker sem jim na anketah, ki ti jo pošljejo po servisu, vedno dajal same minuse. Od takrat so zellooo prijazni. In vedno mi dajo popust.

Meni dajo pa 30%,ker jih tukaj hvalim... 😁😉

Napisano (urejeno)

Bič ali korenček? Kaj da boljši rezultat?

Kdaj dobite te ankete? Jaz jo še nisem. Je pa res, da nisem prvi lastnik.

Popravljeno od Agerg
Napisano
pred 2 urama je Justus napisal:

Pol litra za gume in pol litra za mraz 😀

Napisano (urejeno)

Ja sej je nekaj takega, tud na moji G194, sedaj ko je mraz, mokra vozisca pa gume cca.1l navzgor.

Popravljeno od ignacij
Napisano (urejeno)

No ker vas zanima... Še sem lastnik Mazde in ne nisem ga zapeljal v salon. 

V mazdin kjer sem ga kupil bi sicer težko zapeljal ker so v prvem nadstropju. 😁

Spodaj je pa BMW. 😁

Avto je soliden ampak je poraba v moji relaciji katastrofa. 

Pa voznikovs vrata ropočejo... Pa barva je zanič. 

Na servis še nisem šel. Zarad bolniške pa zdaj zaradi vremena. Se mi ne ljubi skakati po servisih sedaj če ni res nujno. 

Grem pa vsekakor da se reši par stvari. 

Če se odpravi ropot v vratih in še kakšno malenkost pol morda avtomobil obdržim. 

Ker mi je všeč vožnja in motor. Malo manj senzor dežja in asistencni sistemi ki so slabi. 

Ajaj poraba po treh tankanjih... Ni ravno blesteča... 

Edit:

Se še komu nabira umazanija na notranjem robu zadnjih vrat in na pragovih sprednjih vrat na notranji strani?

Screenshot_2026-01-02-19-29-44-956_com.kajda.fuelio-edit.jpg

Popravljeno od tommzy
Napisano

Sej je bolj, da si šu v 1. nadstropje, ker v pritličju bi bilo več stvari za jamrat. Pa BMW forum bi te šele pojedu 😀

Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

No ker vas zanima... Še sem lastnik Mazde in ne nisem ga zapeljal v salon. 

V mazdin kjer sem ga kupil bi sicer težko zapeljal ker so v prvem nadstropju. 😁

Spodaj je pa BMW. 😁

Avto je soliden ampak je poraba v moji relaciji katastrofa. 

Pa voznikovs vrata ropočejo... Pa barva je zanič. 

Na servis še nisem šel. Zarad bolniške pa zdaj zaradi vremena. Se mi ne ljubi skakati po servisih sedaj če ni res nujno. 

Grem pa vsekakor da se reši par stvari. 

Če se odpravi ropot v vratih in še kakšno malenkost pol morda avtomobil obdržim. 

Ker mi je všeč vožnja in motor. Malo manj senzor dežja in asistencni sistemi ki so slabi. 

Ajaj poraba po treh tankanjih... Ni ravno blesteča... 

Edit:

Se še komu nabira umazanija na notranjem robu zadnjih vrat in na pragovih sprednjih vrat na notranji strani?

Screenshot_2026-01-02-19-29-44-956_com.kajda.fuelio-edit.jpg

Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.