Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Samo 10% vrnejo, če je res 0. Če maš steklo na delni kasko, ne vrnejo nič.

Priznam da nadomestno vozilo je dosti dlje kot na Savi.

Jaz imam na Savi 0.5% odbitne, kar agenti na vso silo nočejo dati. Pa odkupa prve škode nimaš na kasko in AO. Mislim, da ga Generalli nima, ga vsaj včasih ni imel.

Je pa me fasciniralo, da so stekla in ogledala ločeno.

Drugače je polica za Generalli "polna". 👍

Popravljeno od godlike
Napisano

Lep pozdrav vsem skupaj,

evo mene s prvim vprašanjem. Danes sem malo šla skozi priročnik avta, in sicer sem se ustavila pri gumah in tlaku v njih. V njem piše, da je za mojo dimenzijo gum in št. potnikov do 3 (parkrat na leto vozim v avtu 3 max 4 ljudi) priporočen tlak 2.5 bara. Moja Mazda app mi kaže, da pa so moje gume napumpane na 2.9 bara. Po moji kmečki pameti bi torej bilo dobro spustit zrak ven za 0.4 bara. Kako nevarno je, da se vozim s tako napolnjenimi gumami in vprašanje je tudi, zakaj so gume tako mocno nampumpane v novem avtu ze, ko ga prejemes v roke s strani avtohiše? Kaj mi vi priporočate? Moje dimenzije gum so 215/55/r18. 

Iskrena hvala že vnaprej za odgovore. :-) 

Napisano

Tlak meri v hladnih gumah. Ko se zagrejejo, so lahko do 0.2-0.3 bara več noter.

Če je pri hladnih razlika za 0.5, bi lahko dolgoročno bila obraba nepravilna ali vožnja trša.

Napisano
Pred eno uro je Freedom988 napisal:

Lep pozdrav vsem skupaj,

evo mene s prvim vprašanjem. Danes sem malo šla skozi priročnik avta, in sicer sem se ustavila pri gumah in tlaku v njih. V njem piše, da je za mojo dimenzijo gum in št. potnikov do 3 (parkrat na leto vozim v avtu 3 max 4 ljudi) priporočen tlak 2.5 bara. Moja Mazda app mi kaže, da pa so moje gume napumpane na 2.9 bara. Po moji kmečki pameti bi torej bilo dobro spustit zrak ven za 0.4 bara. Kako nevarno je, da se vozim s tako napolnjenimi gumami in vprašanje je tudi, zakaj so gume tako mocno nampumpane v novem avtu ze, ko ga prejemes v roke s strani avtohiše? Kaj mi vi priporočate? Moje dimenzije gum so 215/55/r18. 

Iskrena hvala že vnaprej za odgovore. :-) 

Pretrde imaš, gume mislim😉. Spusti jih na 2.6 bara. Vozim tako napolnjene že 4 leta in nimam nobene nepravilne obrabe. Pumpaj pa hladne! 

Katero znamko dajejo zdaj na cx-30 😉

Napisano
Pred eno uro je Freedom988 napisal:

Lep pozdrav vsem skupaj,

Iskrena hvala že vnaprej za odgovore. 🙂

V vseh novih CX 30 je tlak nekje 3 bare. 

Kdo to pumpa, ne vem. Verjetno  kak vajenec, ki nima pojma.

V glavnem pravi tlak za te gume je nekje 2,5-2,6 bar. Če je tlak previsok avto skače po cestišču. Tudi obraba gum ni pravilna.

Napisano
pred 33 minutami je Alex napisal:

V vseh novih CX 30 je tlak nekje 3 bare. 

Kdo to pumpa, ne vem.

Verjetno da se ne deformirajo, če 1 leto storijo na parkirišču.

Napisano
pred 9 urami je Magoče CX-30 napisal:

evo, če boš primerjal. 

še to, če ni škodnega primera, naslednje leto vrnejo 10% od kasko zavarovanja.

IMG_20260324_105556.jpg

Naložim jutri mojo polico, pa če bo kak strokovnjak odkrili razliko.

Če me je za 300€ "nategnil" zastopnik, potem me več ne vidi.

Napisano
pred 16 minutami je godlike napisal:

Verjetno da se ne deformirajo, če 1 leto storijo na parkirišču.

Lahko, da je res. Tudi tista CX 30, ki smo jo imeli na testu, je imela preko 3 bare. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.