Skoči na vsebino

Kuharija


FuManchu

Priporočeno sporočilo

pred 48 minutami je Jest napisal:

Pizz je vec… Iz 00 moke je Napolitanska, kolikor vem… Sem pa skoraj preprican, da imajo tudi makaronarji kaksno vrsto pizze z drugacno moko…

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

  • Všeč 1
  • Haha 2

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

  • Všeč 2
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

Tud pica ni več to, kar je bila. Včasih so bile po dve pici na meniju. Velika in mala.

Danes jih je na meniju po tri liste:rolleyes:

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 12 minutami je Jest napisal:

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

  • Všeč 2
  • Haha 3

Podpis.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tko kot pravi @Jest so okusi res različni in tudi latinski rek "de gustibus non est dispuntandum" verjetno pove vse.

 

Ampak se pridružujem vajinima izjavama, saj sam tudi nikoli nisem jedel dobre pice. Vse je bilo trdo kot podplat brez okusa, da ne rečem, da v enem primeru je bilo testo popolnoma neslano.

 

Kljub temu, da sem vživljenju 99,5% pic jedel v Sloveniji sem bil pri nas totalno razočaran samo 2x in to v Izoli in v Novi Gorici.

  • Všeč 4
  • Haha 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 42 minutami je g.Wankel napisal:

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

Zato jih pa znajo Piraneži. 😉

E moji svetovljani.Dlje kot do Trsta, mogoče Venezie vam ne rata prilesti. 

In potem mislite, da je to Italija. 😄😄

Prave pizze vi še jedli niste. 😉

Preverite, od kod je svetovni prvak v pripravi pizz. A je morda iz Zgornjega Dupleka? Iz Pučoncev?  😉Ali iz Pirana? 

Popravljeno od Alex

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sej veš kaj je povprečje, a ne Alex? Povprečje pravi, da v Sloveniji težko naletiš na slabo pico, V Italiji pa težko na dobro.

 

Drugače pa ja, eno slabo sem recimo jedel v Benetkah, kot si že ugotovil. Drugo v San Marinu, kar lahko rečeš, da ni Italija, tretjo pa v Monzi in še eno slabo v Comu. Dobro še nikjer je bla pa ena zadovoljiva v Gardalandu (kdo bi si mislil, a ne?

  • Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 2 tedna kasneje...

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 3 tedne kasneje...
dne 12. 2. 2023 ob 21:07 je Slivka napisal:

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Uff, smo meli mak cca.20 let nazaj se spomnim smo ga kot mulci tudi kadili. Ni bilo nekega učinka le jezik je malo pekel. Tako, da ga žal ni. 

Ima pa mak res lepe cvetove.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Mak je za makovo potico pa posip cez kuh... ali pa makove strucke :D ... ali si mislil na opij? :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Aja... Prekmursko gibanico (Over-Mura moving cake) sem mogoce pozabil omenit :P ... 

 

 

 

  • Všeč 2
  • Haha 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 1 mesec kasneje...
dne 6. 5. 2023 ob 16:52 je Tilen5 napisal:

Koblice na Nanosu so kar velike,..sm glih danes gledu

Hja, samo še jih je treba ulovit :D

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 3 meseci kasneje...

Železno profi ponev od DeBuyer-ja že imamo. Sedaj sem naročil še eno profi non-stick ponev. Tokrat sem izbral nemško kvaliteto WMF. 

Lahko jo daš tudi v pečico:bravo:

 

 

IMG_20230823_101905.jpg

IMG_20230823_101916.jpg

Popravljeno od FuManchu
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Boga srna. 😪 
    • Prejšnji vikend smo šli na morje, pa sem prišel tik pred oranžno lučko na Vinico.. imel sem poln avto (3je odrasli in 2 otroka).. natočim na Vinici v 5 minutah in pičimo dol, nakar sopotnica ugotovi, da je doma pozabila iqosa... ja nič, zapeljem dol na Delnicah in gremo na Petrol. Dež lije kot iz škafa. Na moji levi avstrijski par z električnim MG, polno naloženim, zadaj še 2 električni kolesi na thuletu. Na sredinskem zaslonu sem videl tistih 10% v rdečini. Vsak monotono bulita v svoj telefon in čas teče in teče. Otroci mi pijejo žiuce, čakamo sopotnico, da opravi registracijo iqosa (dobesedno registrirat se moraš ob nakupu). Če bi vsakič, ko sem slišal "a bomo že šli" dobil 5 centov, in potem še 10 eur za vsakič ko je en drugmu od otrok prlimou focen, bi danes verjetno že vozil novo Mazdo6. Po 15 minutah odrinem naprej in bolj kot kadarkoli sem si zaželel, da v mojem življenju ne bom v podobni situaciji kot soseda v MG in z zadnjimi sedeži polnimi otrok.
    • Ne razumem vaše težnje, da bi radi EV na vsak način prikazali v slabi luči. Kaj imate od tega? Lažje spite?   In ne gre za nobeno pripoved. Samo delil sem z vami statistiko po prevoženih 4 tisoč kilometrih, pri čemer ne gre za nobeno šparanje, prej obratno - EV porabi tako malo, da me prav nič ne motijo redni kick-downi. Če bi želel varčno voziti, si predstavljam, da bi bila številka pod 12 kWh/100 km. Pač prikazal sem vam, da se da tudi z EV brez problema na daljšo pot - daljšo, kot jo mnogi slovenski vozniki sploh kdaj opravijo.   Glede na to, kje in kako sem vozil, lahko edino jaz podajam sodbo in primerjavo z ICE. In se ne slepim - če bi to pot opravil s svojo Mazdo 3, bi bila poraba zelo verjetno kakšnih 8l/100km, po najbolj optimistični napovedi 7,5l/100 km. Kaj bi to pomenilo v izračunu? 2.078 km * 7,5l/100 km * 1,6€/l (pri nas in na Hrvaškem je bila cena 1,56€/l, v Črni Gori pa 1,64€ za liter 95-oktanca) = 250 evrov za gorivo Naj spomnim - za elektriko je šlo manj kot 20 evrov ... Pa še pri elektriki me ne rabi skrbeti, da bom tankal elektriko slabše kakovosti in kako se bo avto obnašal ... Za razliko v ceni energenta torej dobim več zelo okusnih rib, rebrc, solat itd.   Saj vas ne bom več drezal s tem. Mogoče samo na 10k km objavim še kako statistiko, za tiste par duš, ki upajo pogledati čez planke ...  
    • Nimaš na polici dodatne kombinacije D - Živali? Ker v tem primeru pri večini zavarovalnic ni odbitne franšize, niti ni izgube bonusa ... 
    • "Imamo Mazdo 3 G120 in Mazdo 6 G165, oba z ročnim menjalnikom. Ko se enkrat navadiš na posebnosti tega motorja in prestavna razmerja (je kar razlika med tema dvema avtoma), je vožnja užitek. Pri naši vožnji se motor zelo redko zavrti nad 4.000 obratov in tistih nekaj konjev nad 4.000 pri G120 ne pogrešam."   Mazda 3 je zame glede tega precej boljša, še bolj prijetna za vožnjo.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.