Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Bal sem se najslabšega scenarija.

Mehanik naredil izračun in vse skupaj z delom bo naraslo na 2000 eur in je začel dvomit, da se sploh splača popravljat. :(

Napisano

Kaj ima pa on za dvomit? Če se ti odločiš, da se popravi, se popravi, on ima samo za naredit, kar se mu naroči...

Vsaj pri nas na kmetih je tako...

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Kaj ima pa on za dvomit? Če se ti odločiš, da se popravi, se popravi, on ima samo za naredit, kar se mu naroči...

Vsaj pri nas na kmetih je tako...

Njegovo skromno mnenje je bilo, da se ne splača, ker ko bo vse razdrl, bo še kej drugega se pokazalo in potem znajo stroški dodatno naraščat in noben od naju ne bo vesel na koncu.

Bom vseeno preletel nekaj oglasov na avto.net, da vidim, da vidim, če se prodaja kej v rangu Mazda CX-3 (suv) za takšne pare, ki bi mi ustrezale.

Napisano (urejeno)
pred 15 urami je pob napisal:

Avto (Mazda 6 2010) ni šel čez tehničnega, me pa zanima, če imaš vse tole narobe, kar je na sliki, ali se sploh splača popravljat?

Avto ima 340k km.

Moj mehanik mi je odkrito povedal, da je zadnji most, skupaj z amortizerji cca 1000 eur brez dela, potem so pa tukaj še sprednji zglobi, ki bi znali nanest. Skratka, vložek bo cca 1500 eur za 15 let star avto, ki se pa še vedno odlično vozi, brez težav z delovanjem motorja. 

Skratka, šokovi, ker mi noben mehanik do zdej, kamor smo vozili avtu, ni odkrito povedal, da bo to enkrat za zamenjat in mam zdej vse na kupu. Jao. 

20250517_115110(1).jpg

Isti most sedaj dobis za 250€ za katerega sem jaz dal 460€.  Zadnji amortizerji so pocen, ker sem jih tudi ksne 5 let nazaj menjal in sem vzel top kvaliteto bilstein in so bili poceni. Tudi zamenjas jih lahko sam (samo dva vijaka). Sprednja/zadnja stabilizatorja sta tudi smesno poceni...

Jaz ko sem menjal most sem menjal se zadnje roki, katera se drzi mosta in oba zadnja stabilizatorja. Slika v priponki. Most je bil pa takrat 460€, kateri sedaj stane, kot sem ze napisal 250€...

mazda 6.jpg

Kaj tocno moras vse zamenjati ?

Zadnji most 260 € (NTY)- ebay. Isti na autodocu je 360€
Zadnji spodnji roki 85€/kos = 170€ (L+R) (NTY)
Zadnji stabilizator 20€/kos = 40€ (L+R) (lemforder)

Zadnji amortizer top shit znamka (bilstein) je 60€/kos = 120€ (L+R). Ce hoces cenej dobis tudi vredu znamko za 40€/kos

Spredji zglob stabilizatorja... nevem ali mislis zglob, kot koncnik ali zglob od sprednje spodnje roke (fishbone).
Ce je koncnik je nevem top firma (meyle) 15€/kos = 30€ (L+R)

Napisi kaj vse rabis zamenjati pa bomo nasli. Drgac je pa tudi mene tako presenetilo na tehnicnem. Me je poklical, da sem sel z njemu dol pod avto in je z izvijacem z lahkoto naredil luknjo v  mostu... Jaz sem takrat rabil menjati "samo" most, ampak ker se roke drzijo mosta in so bile iste, kot da bi gledal titanik sem menjal vse komplet. Pa tako ali tako jih more dol vzeti, ko bo menjal most. Aja pa nerabi cisto nic rezati, saj se most, roke, stabilizatorji itd. cisto normalno razstavijo. Tudi zarustani vijaki, kateri drzijo most so ornk debeli in se normalno odvijacijo.

P.S. Kaj je pa z lucmi ?

Popravljeno od Scr3am
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)
dne 15. 5. 2025 ob 7:18 je Slivka napisal:

Dobro, če je Megan že v letih, prav. Ampak KIA bo pa letos poleti dopolnila tri leta...

in mislim, da tudi tista na mobitelu, moram preverit...

Sicer pa mislim, da tudi tvoja. Ko jo zaženeš in preden boš speljal, te pošlje po straneh neba. Šele kasneje ti začne razlagat levo-desno...

Vsak normalen voznik se še preden se usede v avto, seznani s stranmi neba - temu se reče geografska orientacija.  

Jaz pred vožnjo ponavadi preverim  na kateri strani drevesnih debel raste mah. Ponoči pa počakam da vzide zvezda severnica. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 46 minutami je pob napisal:

Njegovo skromno mnenje je bilo, da se ne splača, ker ko bo vse razdrl, bo še kej drugega se pokazalo in potem znajo stroški dodatno naraščat in noben od naju ne bo vesel na koncu.

Bom vseeno preletel nekaj oglasov na avto.net, da vidim, da vidim, če se prodaja kej v rangu Mazda CX-3 (suv) za takšne pare, ki bi mi ustrezale.

1. a nisi ti dobu službenga avta?

2. prosim na kupuj cx-3, ker je predraga in premalo od avta, sploh če si imel zdej 6ko... če ti je 6ka preveč, kupi raje 3ko, tam cca 2017,2018 letnik, G120 preverjen motor in gas :) 

Napisano
pred 59 minutami je NevLado napisal:

1. a nisi ti dobu službenga avta?

2. prosim na kupuj cx-3, ker je predraga in premalo od avta, sploh če si imel zdej 6ko... če ti je 6ka preveč, kupi raje 3ko, tam cca 2017,2018 letnik, G120 preverjen motor in gas :) 

Žena vozi mojo bivšo Mazdo 6 (2010), jaz pa sem do lani imel šihtno Škodo Superb, ko sem jo rabil s totalko in si potem julija kupil Mazdo 6 (2018).

Naslednji tip avta, ki bi ga žena nekako imela, bi bil nekakšen cross suv in velikost ni najbolj pomembna. In ona še najbolj prisega na Mazdo ali pa kakšenga azijca in o evropejcih niti slišat noče.

Napisano
pred 2 urama je Scr3am napisal:

Isti most sedaj dobis za 250€ za katerega sem jaz dal 460€.  Zadnji amortizerji so pocen, ker sem jih tudi ksne 5 let nazaj menjal in sem vzel top kvaliteto bilstein in so bili poceni. Tudi zamenjas jih lahko sam (samo dva vijaka). Sprednja/zadnja stabilizatorja sta tudi smesno poceni...

Jaz ko sem menjal most sem menjal se zadnje roki, katera se drzi mosta in oba zadnja stabilizatorja. Slika v priponki. Most je bil pa takrat 460€, kateri sedaj stane, kot sem ze napisal 250€...

mazda 6.jpg

Kaj tocno moras vse zamenjati ?

Zadnji most 260 € (NTY)- ebay. Isti na autodocu je 360€
Zadnji spodnji roki 85€/kos = 170€ (L+R) (NTY)
Zadnji stabilizator 20€/kos = 40€ (L+R) (lemforder)

Zadnji amortizer top shit znamka (bilstein) je 60€/kos = 120€ (L+R). Ce hoces cenej dobis tudi vredu znamko za 40€/kos

Spredji zglob stabilizatorja... nevem ali mislis zglob, kot koncnik ali zglob od sprednje spodnje roke (fishbone).
Ce je koncnik je nevem top firma (meyle) 15€/kos = 30€ (L+R)

Napisi kaj vse rabis zamenjati pa bomo nasli. Drgac je pa tudi mene tako presenetilo na tehnicnem. Me je poklical, da sem sel z njemu dol pod avto in je z izvijacem z lahkoto naredil luknjo v  mostu... Jaz sem takrat rabil menjati "samo" most, ampak ker se roke drzijo mosta in so bile iste, kot da bi gledal titanik sem menjal vse komplet. Pa tako ali tako jih more dol vzeti, ko bo menjal most. Aja pa nerabi cisto nic rezati, saj se most, roke, stabilizatorji itd. cisto normalno razstavijo. Tudi zarustani vijaki, kateri drzijo most so ornk debeli in se normalno odvijacijo.

P.S. Kaj je pa z lucmi ?

Torej, kopija mosta bi baje pri mojem mehaniku prišla 550 eur, amortizerji 160 eur, spodnji roki ??? eur, šraufi cca 100 eur, ... = cca 1000 eur za zadnji del avta. 

Spredaj pa ni samo glava zgloba, ki ima veliko lufta, pač pa še "spodnje" roke al neki podobnega, ki baje pride ena 200 eur v kompletu, saj se ločenih ne da dobiti.

Torej skupaj je potegnil cca 1500 eur, potem je tu še delo in optika, kar bi naneslo proti 2000 eur. In ko sem ga vprašal, če je to vse kar lahko gre narobe, je rekel, da se lahko dodatno komplicira še pri neki drugih zadevah, npr pri enem šraufu, ki drži most in če ga je treba rezat, potem to pomeni, da je treba snet zadnje zice in rezat dno avta in tam čez potem reševati zadeve. Ni pogosto, lahko se pa zgodi in znajo nastat višji stroški.

PS: zadaj avta je res noro porjaveno vse, luknje v mostu in prerjaveni šraufi in zdelane puše (če sem si prav zapomnil) in bi bilo potrebno večino rezat in menjat za novo.

Na koncu je rekel, da mi popravila ne priporoča, ker bom na koncu pizdil nad stroški.

Mogoče bi bilo dobro spravit avto nekam, da še kdo drug oceni, ampak temu mehankarju res zaupam.

PS2: luči je potrebno spolirat, ker imajo slabo svetilnost

Napisano
pred 2 urama je pob napisal:

Torej, kopija mosta bi baje pri mojem mehaniku prišla 550 eur, amortizerji 160 eur, spodnji roki ??? eur, šraufi cca 100 eur, ... = cca 1000 eur za zadnji del avta. 

Spredaj pa ni samo glava zgloba, ki ima veliko lufta, pač pa še "spodnje" roke al neki podobnega, ki baje pride ena 200 eur v kompletu, saj se ločenih ne da dobiti.

Torej skupaj je potegnil cca 1500 eur, potem je tu še delo in optika, kar bi naneslo proti 2000 eur. In ko sem ga vprašal, če je to vse kar lahko gre narobe, je rekel, da se lahko dodatno komplicira še pri neki drugih zadevah, npr pri enem šraufu, ki drži most in če ga je treba rezat, potem to pomeni, da je treba snet zadnje zice in rezat dno avta in tam čez potem reševati zadeve. Ni pogosto, lahko se pa zgodi in znajo nastat višji stroški.

PS: zadaj avta je res noro porjaveno vse, luknje v mostu in prerjaveni šraufi in zdelane puše (če sem si prav zapomnil) in bi bilo potrebno večino rezat in menjat za novo.

Na koncu je rekel, da mi popravila ne priporoča, ker bom na koncu pizdil nad stroški.

Mogoče bi bilo dobro spravit avto nekam, da še kdo drug oceni, ampak temu mehankarju res zaupam.

PS2: luči je potrebno spolirat, ker imajo slabo svetilnost

Če pravilno razumem, naj Simona vprašam za tistile material, kot ga je Scream gor naštel s cenami in pa mehanično delo ter v nadaljevanju še poliranje luči ali ŠE KAJ dodatnega?

P.S. 250€ za most se mi zdi noro ugodna cena, tistale cena od tvojega mehanika pa je res visoka (ali se ne znajde pri iskanju oz. nima interesa za iskanje ali pa je kaj drugega fora)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 30 minutami je Shrek napisal:

Mogoče bi moral zamenjati mehanika, ne pa avto... 

Absolutno priporočam pridobiti še eno mnenje (drugega) mehanika. Škoditi ne more v nobenem primeru, cenovno pa so lahko precejšnja odstopanja in bolj navdušen "pristop do projekta" :)

Napisano (urejeno)

Jaz pa razumem mehanika delno razumem.

Samo 90% ljudi, ko sliši popravilo za 1000-1500€ pri avtu za 2000€ zavije z očmi in ga da na odpad.

Če bi pri vsakem navdušeno navijal za popravil in pridelal še 200€ dodatka na delih, za katere ni vedel, bi izgubil 90% strank.

Dele pa le nabavi sam. Kak autodoc, bo 100€ ceneje.

Če nisi nič jemal na autodoc-u lahko dobiš invite in z njim 10€.

Jaz tudi nekaj dobim, ampak bo propadlo, ker ni planiranih servisov v kratkem.

Samo njegovo zlatorsko navijanje cen pa ne.

Popravljeno od godlike
Napisano (urejeno)

Dejstvo je, da morm avto popraviti do sobote in zdej ne vem, kolk se lahk kej z njim vozim okoli...sicer mi je registracija potekla 18.5., ampak imam plačano zavarovanje.

@Z M A J, če je kakšna možnost, da peljem do tvojega mojstra pokazat in mi pove? Seveda poravnam tisti diagnostični strošek.

Rad bi predvsem vedel, ali je zadeva popravljiva za spodoben denar, ker ko sem gledal avto skupaj z mehanikom, se mi je zdelo res jebeno popravljat to celo zadevo, ker je pač vse rjavo. Ker ok, če se pridobi avtodele ceneje in pridem z popravilom nekje do 2000 eur, pol sem še pripravljen zrihtat zadevo, da bo še zdržala par let.

Hvala.

Popravljeno od pob
Napisano (urejeno)

Mehanik je dal kar dobro oceno. Menjava mostu ni enostavna in nihce ne dela zastonj. 10 ur dela minimalno....slabga jurja takoj. Tud lift zaseden cel dan, vse ob predpostavki da bo slo vse ok, ampak verjetno so vsi vijaki zarjaveni, lahko da se kak odlomi, bo treba kakega segrevat itd.....amortizerji majo tud 340k......verjetno ko so videli most jih niti niso testirali ali pac?

Potem se optika.

Ce mislis da se ti splaca met avto za 2-2.5k € se naprej naredi to, takega kot je lahko prodas samo za dele. Za kakega jurja mogoce kaj vec

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Če pravilno razumem, naj Simona vprašam za tistile material, kot ga je Scream gor naštel s cenami in pa mehanično delo ter v nadaljevanju še poliranje luči ali ŠE KAJ dodatnega?

P.S. 250€ za most se mi zdi noro ugodna cena, tistale cena od tvojega mehanika pa je res visoka (ali se ne znajde pri iskanju oz. nima interesa za iskanje ali pa je kaj drugega fora)

Najceneje je da sam kupis material. V danasnjem casu to ni problem in gre za identicen isti izdelek le da imajo nasi prodajalci marzo. Ce bos svojega mehanika vprasal za kateri most gre ti bo rekel NTY.
Osebno bi naredil tako, da bi sam nabavil material in ti potem mehanik samo zmontira. To kar je pa omenjal, da bi neki vijaki lahko pocili pa da bi moral sedez vn jemat je pa tud za lase privleceno... Pa 100e za vijake ? Kaksni vijaki ?

Zadnja prema pride 600€ (most, obe spodnji roki, oba amortizertja, oba amortizerja.

Sprednja prema oz. sprednja spodnja roka je pa okol 140€/kos. Torej cca. 300€ za obe roki.

pred 3 minutami je jures napisal:

Mehanik je dal kar dobro oceno. Menjava mostu ni enostavna in nihce ne dela zastonj. 10 ur dela minimalno....

Sem bil zraven ko je na mojem menjal most + obe roki + oba stabilizatorja pa je bilo vsega skupi dobre dve uri in sem imel avto...

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 3 minutami je Scr3am napisal:

Najceneje je da sam kupis material. V danasnjem casu to ni problem in gre za identicen isti izdelek le da imajo nasi prodajalci marzo. Ce bos svojega mehanika vprasal za kateri most gre ti bo rekel NTY.
Osebno bi naredil tako, da bi sam nabavil material in ti potem mehanik samo zmontira. To kar je pa omenjal, da bi neki vijaki lahko pocili pa da bi moral sedez vn jemat je pa tud za lase privleceno... Pa 100e za vijake ? Kaksni vijaki ?

Zadnja prema pride 600€ (most, obe spodnji roki, oba amortizertja, oba amortizerja.

Sprednja prema oz. sprednja spodnja roka je pa okol 140€/kos. Torej cca. 300€ za obe roki.

Sem bil zraven ko je na mojem menjal most + obe roki + oba stabilizatorja pa je bilo vsega skupi dobre dve uri in sem imel avto...

Torej bi dejansko moral peljati tvojemu mehaniku, ki ve kaj dela. :)

Napisano
pred 2 minutama je Scr3am napisal:

To je res hitro. Lupo fotra 8 ur s komplikacijam....vse pregnilo, vse v bistvu pozrto. Pa mehanik ni racunal vec kot 300 za menjavo

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Bom se potrudil in prosil mojstra, da bi se oglasil do njega na ogled in analizo, v nadaljevanju pa če se ugodno dobi še material, potem pomoje bo računica s popravilom.

Drugače par dni preko tehničnega ni neka panika, dejansko imaš časa 14 dni ali celo 1 mesec, potem pa začnejo težit z vračilom tablic, itd.

Napisano
pred 2 minutama je Z M A J napisal:

Bom se potrudil in prosil mojstra, da bi se oglasil do njega na ogled in analizo, v nadaljevanju pa če se ugodno dobi še material, potem pomoje bo računica s popravilom.

Drugače par dni preko tehničnega ni neka panika, dejansko imaš časa 14 dni ali celo 1 mesec, potem pa začnejo težit z vračilom tablic, itd.

Verjetno je mislil ponovni brezplacen tehnicni. Po moje novih 40€ ni tak strosek z vsem nastetim ...

Pob a lani pa nic opazili na tehnicnem???

Napisano (urejeno)

Ja. Ob 8h sem ga pripeljal pa je bil po slabih treh urah avto ze fertik. Kar se pa stroska menjave tice pa ti tezko recem, ker meni je dal res super ceno, ampak racunaj ksne 200€ sigurno. Je pa tudi pri meni avto zadnji tehnicni sel gladko skozi naslednje leto pa sok :). Ce se ne motim je most na sasijo privijacen samo s strimi vijaki.

Evo pa se slike mojega "titanika"

IMG_20230821_111036.jpg.964f7b9299dbd0231b35467c239da307.jpg

IMG_20230821_094337.jpg.0677c72a943fa046e17a9b2f17e81f9a.jpg

IMG_20230802_124132.jpg.934855d30faadbaab02832b627b2333b.jpg

IMG_20240110_103404.jpg.3b10165664f1b157da44c8b66a1c07de.jpg

Popravljeno od Scr3am
Napisano

V treh urah se mi zdi pa zeeelo hitro opravljeno.

Napisano
pred 1 minuto je Z M A J napisal:

V treh urah se mi zdi pa zeeelo hitro opravljeno.

Res je. Ugl. preden so sli na malico sem bil jaz ze doma :)

Napisano
pred 17 minutami je jures napisal:

Verjetno je mislil ponovni brezplacen tehnicni. Po moje novih 40€ ni tak strosek z vsem nastetim ...

Pob a lani pa nic opazili na tehnicnem???

Ne, noben ni omenil ničesar, prav noro. Tut v zadnjem cajtu (zadnja 3 leta) sta avto popravljala in imela na dvigalu dva mehanika in noben ni niti omenil. Menjali smo lagerje spredi in zadi, tega pa noben omenil. Eh...

Skratka, odločitev je padla, avto bom prodal dalje kakemu dilerju in kupil drugo kočijo.

@Scr3am, hvala za tele slike, tut pr men je nekaj podobnega. Če bi avto vozil js, bi ga dejansko šel popravljat, tako pa mislim, da bo boljše tako, da menjamo...

Napisano

Anton Habjan s.p., na Vranskem je menda kar na dobrem glasu, ga vprašaj za odkup.

Napisano
pred 16 minutami je pob napisal:

Ne, noben ni omenil ničesar, prav noro. Tut v zadnjem cajtu (zadnja 3 leta) sta avto popravljala in imela na dvigalu dva mehanika in noben ni niti omenil. Menjali smo lagerje spredi in zadi, tega pa noben omenil. Eh...

Skratka, odločitev je padla, avto bom prodal dalje kakemu dilerju in kupil drugo kočijo.

@Scr3am, hvala za tele slike, tut pr men je nekaj podobnega. Če bi avto vozil js, bi ga dejansko šel popravljat, tako pa mislim, da bo boljše tako, da menjamo...

Razumljivo, ker kakorkoli obrnes je strosek popravila skoraj polovica trenutne vrednosti avta.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.