Skoči na vsebino

Koga volit

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

Ja,so videli pri nas , pa so šli probati kako to izgleda. Izgleda, da imamo to v krvi še iz juge. Bi bilo pa zanimivo, če bi res uvedli par-nepar.😄

To nebo šlo.... :nevem:

Napisano

Precej jih ima na koncu tablice črko, ne pa številko.

Kaj pa, če bi šli po barvi: beli v ponedeljek, rumeni v torek, rdeči v sredo, ... ... ... Na ta način bi prišparali še več, pa prekrškarje bi prej odkrili...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Hrvati že stojijo v kolonah na pumpah... :rolleyes:

A Hrčki majo tud Goloba za premijeja? :nevem: 

Ja če je poraba za parkrat višja kot običajno, jo ni pumpe, ki bi imela dovolj zalog.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

A Hrčki majo tud Goloba za premijeja? :nevem: 

Ja če je poraba za parkrat višja kot običajno, jo ni pumpe, ki bi imela dovolj zalog.

Boss, ne se hecat. Petrol je miniral guoluoba. To čivkajo že vsi ostali priči.

So se stalno bockali, pa so mu ga spustili.  Vedno več bo takih podjetij.

Napisano

Ja govorimo o tem, da lahko zmanjka za kakšen dan... v kolikor pa je to za daljše obdobje več dni pol si pa lahko mislimo marsikaj.

33112_1.png

Napisano

Jajo ima iste kot s krivosodjem in pravosodjem. Če je bilo dosojeno njemu v prid, je bilo pravosodje, če je na sodišču pušnil je bilo krivosodje.

• Všeč 2
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Zakaj se mi zdi, da je zgodba podobna kot pri Trumpovem porazu? :P

WWW.24UR.COM

V svojem prvem intervjuju po porazu na ameriških volitvah je Donald Trump vztrajal pri svojih trditvah o volilni prevari ter kritizirali tako FBI, sodišča ter republikanske politike in uradnike. Kljub vrsti porazov na...

WWW.RTVSLO.SI

Ekipa republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa zmagovalca volitev Joeja Bidna ovira pri prevzemu Bele hiše in napoveduje deset novih tožb ter preiskave domnevnih nepravilnosti.

...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Penzija kliče..tole ni več za nikamor..razdeljevanje naroda zaradi nekih osebnostnih teženj..brezveze res. Skozi leta samo bolj in bolj radikalne ideje..da se fura in gre skozi kult osebnosti v politiki na tako dolgo obdobje, svaka čast, ampak tud zastrašujoče..

In potem grejo z drugi strani vsesorte stvari skoz, sam zato ker ta ne zna nehat, ljudje ga pa ne morejo..

In pol maš to neko neumno delitev levo desno, ki zgleda vedno hujša...če hočeš nižje davke in sprostitev gospodarstva, pol moraš bit cerkvena miš...kaj ma to veze, 2026 smo.

Pa v bistvu narod precej dobro živi in bo najebal (če bo) sam zaradi tega političnega prepucavanja, ko se išče neke ekstreme kdo bo koga namudril...vrtec..

Mah brezveze..

Napisano

Tip bi kar razveljavil glasove volilcev... to je pa res psihopatski način razmišljanja. Se pravi, kdor je šel predčasno glasovat in se je odločil za kogar koli pač... ne njegov glas ne velja, ker je po JJ-evo pač drugorazredni državljan in ne sme volit, al kako naj to beremo.

Bi pa sam naredil eno veliko spremembo in sicer glasovanje v Sloveniji bi moralo pomenit tako slovensko državljanstvo in stalno bivališče v Sloveniji. A nikomur ni čudn, da nekdo iz Argentine, ki v Sloveniji nima nič, odloča o tem kako bomo živeli in kako izbirali oblast. Razumem začasno delo ali študij, ker tak se bo vrnil nazaj, ne pa tam neke argentinske Slovence al pa Avstralske.

Ja imam sam tudi tak primer v Avstraliji. Odšli po vojni in v Slovenijo so se vrnili le na pogreb dedkove sestra in da so popokali svoj del dediščine. Drugače pa s Slovenijo nimajo nič, dobivali so pa glasovnice.

• Všeč 6
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Boss napisal:

al kako naj to beremo

Tako kot piše v zakonu o volitvah in čisto nič drugače.

Ne se neumnega delati-SDS je že pred volitvami opozarjal na nezakonitost predčasnih volišč!!!

Po drugi strani pa Janši očitaš:

Tip bi kar razveljavil glasove volilcev

...mu očitaš tisto,kar bi malo drugače,a za "svoje" tudi sam uvedel:

Bi pa sam naredil eno veliko spremembo in sicer glasovanje v Sloveniji bi moralo pomenit tako slovensko državljanstvo in stalno bivališče v Sloveniji.

Sam,a ni zanimivo...se imaš za "moralno inštitucijo",a vlečeš na svojo stran,ne pa kot piše v zakonu....skratka samo ko veter piha v tvojo smer,oz. kot ti paše. Toliko o nepristranskosti.

Zakon je za to,da se ga spoštuje,če ne ga ne potrebujemo,in pol tudi volitve ne...bomo po tem pač v "demokratični diktaturi" ali kako se temu reče...ne vem..."enopartijski sistem" smo že imeli,pa vemo,kako je bilo.

Po eni strani bi demokracijo,po drugi strani je pa čist OK,če se tepta zakone...pa dajte se že enkrat odločiti,kaj bi radi.....mogoče lih tisti enopartijski?...eeee-to pa ne bo šlo.

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Uff, teb pa oreng dogaja... sej vem da boli vse skupaj, ampak slej kot prej se boš moral sprijaznit, da polbog še ne bo sestavljal vlade in da mu je edina rešitev, da pač na vse pretege ruši kolikor bo lahko. To itak zna najbolje.

Drugače je pa to le predlog in bi se z zakonom moralo določit kdo ima glasovalno pravico. Ja pač men osebno ni všeč, da mi življenje poskuša odrejat preko volitev nekdo iz argentine. Nekdo, ki sploh ne živi tu. Pa sej naj sodeluje na argentinskih volitvah in tam izbira željeno oblast, ki mu bo krojila usodo. Se pravi je treba popravit zakon o volitvah. 

Ja tudi v primerih, ki jih naštevaš.

Ampak, razveljavit glasove volilicev... no ja nacifašizem zna tud to narest. Pa ne sprenevedaj se okoli tega, ker kot, da bi bil rezultat drugačen - ja bo, če razveljaviš voljo volilcev. In spet se gremo postopkovno in ne vsebinsko. Sicer JJ to zna in smo videli kako so ga iz Doba spustili zaradi postopkovnih zadev in ne vsebinskih.

Pa še to o spoštovanju zakonov.... ravno ta tvoj jastreb je dve leti vladal z odloki mimo zakonov. Tko da... tolk o tem. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 19 minutami je Boss napisal:

Uff, teb pa oreng dogaja... sej vem da boli vse skupaj, ampak slej kot prej se boš moral sprijaznit, da polbog še ne bo sestavljal vlade in da mu je edina rešitev, da pač na vse pretege ruši kolikor bo lahko. To itak zna najbolje.

Drugače je pa to le predlog in bi se z zakonom moralo določit kdo ima glasovalno pravico. Ja pač men osebno ni všeč, da mi življenje poskuša odrejat preko volitev nekdo iz argentine. Nekdo, ki sploh ne živi tu. Pa sej naj sodeluje na argentinskih volitvah in tam izbira željeno oblast, ki mu bo krojila usodo. Se pravi je treba popravit zakon o volitvah. 

Ja tudi v primerih, ki jih naštevaš.

Ampak, razveljavit glasove volilicev... no ja nacifašizem zna tud to narest. Pa ne sprenevedaj se okoli tega, ker kot, da bi bil rezultat drugačen - ja bo, če razveljaviš voljo volilcev. In spet se gremo postopkovno in ne vsebinsko. Sicer JJ to zna in smo videli kako so ga iz Doba spustili zaradi postopkovnih zadev in ne vsebinskih.

Pa še to o spoštovanju zakonov.... ravno ta tvoj jastreb je dve leti vladal z odloki mimo zakonov. Tko da... tolk o tem. :nevem:

Glej,jaz nisem zakonov napisal.

Se jih je pa treba držati. A se lahko vsaj tukaj strinjava?

In kot jaz razumem,kar jasno piše v zakonu,so bila volišča za predčasne volitve,ki niso bila v volilnem okraju nezakonita...jasno piše,da morajo biti v volilnem okraju,pa niso bila!!!

Torej,a se bomo držali zakonov ali ne,ali se jih bomo držali samo,ko bo to levakom pasalo?...bomo imeli npr. Murskosoboška volišča tudi v Kopru itd?...ker lahko,da bo volilec takrat lih "na morju"...

Seveda,če ti ne gre drugače,pa pač posežeš po goljufanju,prevarah ipd.

Sem bil 2x v volilni komisiji na sindikalnih volitvah,in vem,kako je pri tej stvari.

Glede na vse nepravilnosti bi jaz volitve takoj razveljavil. DVK pa komplet "prepucal".

Napisano

Najprej bi pričakoval, da bi se JJ držal zakonov… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je skritikrt napisal:

Seveda,če ti ne gre drugače,pa pač posežeš po goljufanju,prevarah ipd.

Sem bil 2x v volilni komisiji na sindikalnih volitvah,in vem,kako je pri tej stvari.

Kaj hočeš povedat? Je treba vse rezultate za nazaj preveriti, ali kako ste posegli po prevarah?

EDIT: Spregledal sem ''sindikalnih'', ups.

Popravljeno od g.Wankel

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano (urejeno)

Bil sem 5x in niti 1x nismo mučkali. Niti enga glasa ponaredili, odvzeli, dodali.

Popravljeno od godlike
Napisano

Mislim, da bodo volitve veljavne, ker dokazov o zlorabi dejansko niso predložili ampak se samo ugiba! Predčasne volitve pa niso bile nikomur onemogočene. 

Sem bil od leta 91 do 4ih let nazaj v državni komisiji in v nulo poznam kaj se da narediti🤔 NIČ! Čisto nič, ker tam sedi 6 oseb za katere veš, da so iz različnih strank nastavljeni! Če bi hotel samo kaj poskusit te živega požrejo! In seveda prijavijo. 

Kar se tiče glasovnic jih ni nikoli  toliko kot je volilcev po imeniku a jih ponavadi ne zmanjka ker udeležba ni nikoli tako velika! 

Če bi jih pa slučajno, jih pa iz sedeža volilne komisije dodatno prinesejo kar pa gre tudi v  zapisnik! 

Na kratko, volitve se pri nas ne da ponaredit, ker je preveč varovalk. Se pa da seveda še kaj izboljšati glede dostopnosti volišč. 

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 49 minutami je godlike napisal:

Bil sem 5x in niri 1x nismo mučkali. Niti enga glasa ponaredili, odvzeli, dodali.

Če drži,da je "zmanjkalo glasovnic",in da je na "nove" bilo treba čakati,po tem to ne drži-čisto preprosto.

Napisano

Glasovnice se določijo glede na povprečje udeležbe predhodnih volitev plus cca 20%. Tako, da jih je praviloma dovolj na vsakem volišču. Drugače se pa malo počaka, da pridejo in voliš. 

Včasih smo jih imeli 100% po imeniku! Udeležba je bila pa ponavadi 50% in je ogromno vsega materjala šlo v nič.... :nevem:

Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

A nikomur ni čudn, da nekdo iz Argentine, ki v Sloveniji nima nič, odloča o tem kako bomo živeli in kako izbirali oblast.

A ne razumeš. Oni so zavedni Slovenci. Oni imajo pravico odločat. Ne ti. Ker ne veruješ v edinega boga, osamosvojiteljskega stvarnika nebes in zemlje vseh vidnih in nevidnih stvari...

• Všeč 1
  • Žalosten 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je Bini napisal:

Včasih smo jih imeli 100% po imeniku! Udeležba je bila pa ponavadi 50% in je ogromno vsega materjala šlo v nič.... :nevem:

Tako je. Bilo jih je na 50 komadov zaokroženo navzgor. Torej za 1151 ljudi je bilo 1200 glasovnic.

pred 30 minutami je skritikrt napisal:

Če drži,da je "zmanjkalo glasovnic",in da je na "nove" bilo treba čakati,po tem to ne drži-čisto preprosto.

Kaj jih je je zmanjkalo samo za tiste, ki so SDS volili? Al pa za tiste, ki so Svobodo volili?

Kako bi v komisiji vedel, če ti jo naj da ali ne?

Prav tako je to slab predsednik/podpredsednik, ki ni pravi čas javil, da kopnijo.

Popravljeno od godlike
Napisano

Ko kopnijo volilni listki moraš pravi čas javit, sem bil tudi dva mandata predsednik in vem kako in kaj. 

Napisano

Torej nebi se smelo dogajati,da zmanjka glasovnic (ne glede za koga).

Se strinjamo?

Torej so bile nepravilnosti.

Kot,da imamo prvič volitve.

• Všeč 1
  • Haha 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ni me še pustil na cedilu do danes.
    • Mene res zanima kje jih je.... 🤔 
    • Sej, če maš Forda, si že navajen na alternativni prevoz
    • Seveda, najbolje da ponavljamo dokler JJ ne zmaga. Sej se da, samo vztrajen moraš bit.   @skritikrt Tko kot tvoj vzornik se obešaš na postopek. Glede glasovnic so ti že povedali ljudje, ki so bili v komisijah. Delalo se je tako kot se je delalo vsa leta in razen enega referenduma se še nikoli ni ponavljalo volitev.   Men je recimo katastrofa, da ljudje ne bi mogli na volišče, ker bi jim nekdo preprečil, da pridejo. Da ne morejo izrazit svoje volje ne pa ali je neko predčasno volišče locirano na pravi lokaciji. Če se komu ne zdi, da je locirano prav je lahko šel volit v nedeljo in bo ziher bil tam kjer mora bit. Torej kje je problem?   A veš kje je problem in to v nastopu JJ-a, ki je pozival, svoje da se ne udeležijo predčasnih volitev. Točno je vedel v svoji preračunljivosti, da bo probal izničiti voljo ljudi in da bo ukradel njihove glasove tako, da jih bo zbrisal. To je bil načrt, kako nasprotnikom preprečit zmago v primeru poraza z majhno razliko. V primeru zmage se danes o tem sploh ne bi pogovarjali, a ne?   In ja, če bi se na volitvah zgodilo drugače in bi zmagal JJ s tako malo razliko, ti povem, da tudi približno ne bi omenjal volje volilcev pa lokacije in podobnih nebuloz. Prej bi se spraševal zakaj je bil volilni rezultat slabši in kje so ga usrali na levi sredini. To je mogoče ta razlika, da za lasten poraz ne kriviš nasprotnika, ampak se najprej zazreš vase, kje si ga sam pobiksal. Ampak Ok to razlagat desnim je itak utopija.     ja pa še to... prvič se mi je zgodilo, da sem moral na volišču čakat v vrsti in to dobrih 15 minut. Ja slučajno sem prišel tja takrat, ko je imelo največ ljudi isto idejo. Ko zagledaš tisto vrsto je čist možno, da se nekdo obrne pa gre in če kdo to naredi v primeru pomanjkanja glasovnic je pač neresen volivec. Jebat ga počakaš in je to to ne pa zdaj klele razlagat, kaka drama je bla, ko je zmanjkalo glasovnic.  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.