Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!


ReDevil

Priporočeno sporočilo

pred 7 minutami je AmpeR napisal:

Jst se nisem😁 pa še pišem. Tokrat o ukrajincev, ki se vozijo po naših AC z imuniteto plačila vinjete. 

 

Sej bi se pritoževal ampak odločitve te vlade me nič ne presenečajo 🙃

Podpis.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Je pa zanimivo kako tile dve zadevi korona in Ukrajinska kriza tako lepo sovpadata in kako veliko imata skupnega.

 

Še bolj je pa zanimivo, da nekateri mediji (celo RTVSLO) in nekateri novinarji kot recimo Kaja Sajovic pa le izstopajo iz navijaške mentalitete in poskušajo predstaviti celotno sliko.

 

WWW.RTVSLO.SI

Ko se bo nekoč pisala zgodovina rusko-ukrajinske vojne, bo ena ključnih izjav tega spora zagotovo tista, v kateri Volodimir Zelenski na ameriško...

 

in tudi propagandno manipulativne teme se je upala dotakniti čeprav je zakamuflirala zadevo v problem družbenih omrežij, v bistvu je pa to huda kritika MSM-jev.

 

WWW.RTVSLO.SI

V vojni je prva žrtev resnica, je 500 let pred našim štetjem dejal grški dramatik Ajshil, zagovornik atenske demokracije. 2500 let pozneje se...

 

 

 

Če ima pa kdo še volj brat pa je tale zapis Tomaža Mastnaka kratek in odličen.

 

Citat

"Tomaž Mastnak: Za čigave interese in korist?
Komaj so bili ukrepi proti kovidu preklicani, smo dobili ukrepe proti Rusiji. Preklic protikovidnih ukrepov je najverjetneje začasen. Strukture odločanja in mehanizmi za uveljavljenje ukrepov so ostali na mestu, nedotaknjeni, ponovno se lahko sprožijo kadar koli, mi pa še vedno nimamo nobene obrambe in zaščite pred njimi. Ukrepi proti Rusiji so v dobršni meri delo istih sil z bolj ali manj enakimi cilji. V obeh primerih gre za centralno vodeno globalistično operacijo, v kateri so nacionalne oblasti zgolj podizvajalci. Utapljamo se v totalni propagandi, lažeh in manipulacijah. Obsedno stanje se nadaljuje.
Najsplošnejši okvir za razlago trenutnih dogodkov je razpadanje svetovne ureditve, vzpostavljene po drugi svetovni vojni. Zahodna propaganda krivi za to Rusijo, v resnici pa je ta ureditev preživela, ker se je bistveno spremenilo razmerje sil v svetu. Glavni motor konfliktov je zdaj prizadevanje Zahoda pod ameriškim vodstvom, da bi na silo in za vsako ceno ohranil globalno gospostvo, ki mu uhaja iz rok. Če pa bi iskali konkretne politične vzroke za zaton te ureditve, je med ključnimi širjenje Nata proti vzhodu.
Širjenje Nata do ruskih meja je kršitev dogovora med nekdanjo Sovjetsko zvezo in zahodnimi silami med združevanjem Nemčije, da Nato ne bo prestopil reke Labe. Zdaj je to le eden v nizu mednarodnih dogovorov in sporazumov, ki so jih zahodnjaki po zmagi v hladni vojni zavrgli. Že leta si prizadevajo nadomestiti mednarodno pravo, pri katerem načelno vztraja Rusija, s »pravili igre«, ki jih sami postavljajo. Nato je anomalija v zgradbi mednarodnega prava: zunaj njegovih okvirov in okvira ustanovne listine OZN.
Ob ruskem posegu v Ukrajini je Zahod naenkrat ponovno odkril mednarodno pravo in obsodil Rusijo, da ga krši. Ob strani puščam vprašanje, kako trdna je pravna podlaga za rusko vojaško intervencijo. Rad bi pa opozoril, da je svetovna hegemonija Zahoda po drugi svetovni vojni temeljila na nasilju. Zločinu v Hirošimi in Nagasakiju je sledilo vsaj 69 ameriških vojn, vojaških posegov, državnih udarov, »sprememb režima« in podobnih najbolj grobih posegov v notranje zadeve drugih držav. Ameriške nasilne kršitve mednarodnega prava, pri katerih so Evropejci asistirali, so konstanta povojne zgodovine. Zahodnjaki nimajo nobene moralne pravice, da bi se zdaj zgražali nad Rusijo, ki ne dela ničesar, česar niso počeli in ne počnejo sami. Boli in jezi jih, da se je spremenilo razmerje sil.
Vse to in še mnogo drugega zajame pojem dvojnih meril. Ta dvoličnost korumpira moralo in korodira mišljenje. Razglasitev premikov ruske vojske na ozemlju Ruske federacije za agresijo, ameriške na ruskih mejah pa za defenzivo (o čemer smo lahko pogosto slišali ali brali v zadnjem letu), je tudi napad na logiko. Dodajmo k temu podivjano cenzuro, kriminalizacijo drugačnih mnenj in arzenal vojnopsiholoških orodij, pa dobimo moralno, miselno in duhovno razdejanje, kakršnega še ni bilo (kar velja tako za kovidno kot protirusko propagando). To je cena in pogoj za vzdrževanje ameriškocentričnega globalističnega gospostva.
Kovidni režim je dve leti brutalno izničeval demokracijo, zdaj pa se te protidemokratične sile postavljajo za branik demokracije pred Rusijo. Ker se je ljudstvo začelo upirati kovidnemu režimu, smo zdaj poleg notranjega sovražnika, ki razceplja družbo, ponovno dobili še zunanjega, ki jo poenotuje. Gnev do naših oblastnikov je preusmerjen proti Rusom. Tako »proticepilski« notranji kot ruski zunanji sovražnik sta ne le demonizirana, temveč razčlovečena. Njuni pogledi, stališča, hotenja in interesi so ne le nedopustni, so naravnost nepredstavljivi. Američani in Evropejci kot da ne morejo doumeti, da je natovsko orožje, od blizu uperjeno proti Rusom, zanje eksistenčna grožnja. Niti si ne morejo več zamisliti, da bi kdo danes še nasprotoval nacizmu. ZDA so ustavile denacifikacijo v Nemčiji že v letih 1946–1947. Cia dela z ukrajinskimi nacističnimi kolaboranti in neonacisti že dobrih 70 let.
ZDA delajo vsaj za svojo kratkoročno korist, četudi iluzorno. Evropejci pa so zblazneli. Njihova rusofobija je vredna nacističnih propagandnih filmov z začetka operacije Barbarossa. Sočutje do sočloveka, ki ga razkazujejo zdaj do Ukrajincev, ni prepričljivo, ker ga niso pokazali do Iračanov, Afganistancev itn., niti jih ni motilo osemletno obstreljevanje Donbasa. Vojno, ki bi jo lahko preprečili, pa so jo raje pomagali zakuhati, zdaj razpihujejo. Za ameriške geopolitične ambicije so žrtvovali Ukrajino, s histeričnimi protiruskimi ukrepi pa tudi Evropo: to je moralno ogabno, politično neumno in ekonomsko samomorilsko."

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Nazaj na temo....vojska je ze v BIH....tam je 'da zagotovi mir'

pred 1 minuto je LabiGT napisal:

Nisi mogel npr v slovenijo s kosova

Ker se nisi hotel testirati s PCR najprej na Kosovu potem pa se v EU a ne? Oziroma nisi hotel biti v karanteni

To je osebni problem, in ne prepoved! 

Popravljeno od jereb
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

A sploh je še kakšna ostala?? 😁

 

 

Sem in tja pač kakšna še pride pač pogledat ... :) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Meni Putin že v prejšnjih časih nikoli ni bil všeč. Pač, KGBejevec tako kot naši trenutni vodje - bivši partijski sekretarji, UDBA pa te fore. 

Ampak. Napram amerikanncem, ki so nam na meje pošiljali same migrante, je pa Puin prava božja mana. On nam pošilja begunce, kar, seve, je bistvena razlika. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 32 minutami je AmpeR napisal:

Ej. Samo kolko ukrajink vidim na AC do Sežane. Celi konvoji avtov pa avtobusi. Smer IT. Noter pa mlade punce z otroki. Me prav groza prime, ko vidiš to, kako bežijo... 

Tudi jaz sem danes  na AC Ce-Lj prehitel kake 4 kolone po 5,6 avtov,notri pa kot praviš same dobre punce z otroki....😉

  • Zmeden 2
  • Ni všeč 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Bini napisal:

Tudi jaz sem danes  na AC Ce-Lj prehitel kake 4 kolone po 5,6 avtov,notri pa kot praviš same dobre punce z otroki....😉

Neokusnež, res. Sram te bodi, zenske same bezijo ti pa jih vidis kot seksualni objekt.

  • Haha 1
  • Zmeden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ma to z Ukrajinkami je grozno. Ubistvu.... Upam, res upam ,da jim NIKOLI ne bo potrebno delati nič nelegalnega in pod prisilo,zato da bodo lahko nahranile otroka s katerim so bežale stran od doma in to brez partnerja (za katerega upajo da je še živ).

  • Všeč 2
  • Ljubim 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 19 urami je Bini napisal:

Tudi jaz sem danes  na AC Ce-Lj prehitel kake 4 kolone po 5,6 avtov,notri pa kot praviš same dobre punce z otroki....😉

Upam da je tole samo malo čudno izpadlo . "Dobre" (čedne?) ali ne; upam da so na varnem in stran od ljudi,ki ne znajo razmišljati s pravo glavo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 5 urami je Nejc1986 napisal:

Upam da je tole samo malo čudno izpadlo . "Dobre" (čedne?) ali ne; upam da so na varnem in stran od ljudi,ki ne znajo razmišljati s pravo glavo.

Res je ja, sem malo @jereb-a podražil....😃

 

Popravljeno od Bini
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 8. 3. 2022 ob 21:24 je Bini napisal:

Tudi jaz sem danes  na AC Ce-Lj prehitel kake 4 kolone po 5,6 avtov,notri pa kot praviš same dobre punce z otroki....😉

 

Ali lahko to pač malo konkretneje razložite, kaj ste pač mislili? Ker "same dobre punce" pač zveni neprimerno situaciji.

Sem poročena že petnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Očitno počasi se mediji zavedajo, da so širili propagando in nekako potihoma so ugotovili, da tak način ne pelje daleč in da je potrebno ljudem podati objektivnejše poročanje in ne navijaštvo. Resnica je dostikrat lahko precej neprijetna je pa vseeno resnica pa ne glede kaj si o tem mislimo.

 

https://www.24ur.com/novice/tujina/ukrajina/neonacisti-v-ukrajini.html

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.