Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
  dne 17. 2. 2022 ob 19:39 je Alex napisal:

Danes sem tankal super duper maxx nafto. Bomo videli, kako se bo obneslo vse skupaj. Če bo kaj manjša poraba. 🤔

Razširi  

Evo, rezultat je tu. Po prevoženih 550 kilometrih do Dolomitov in nazaj se je poraba s tem super duper dizlom ustavila pri 6,1 l/100. V avtu smo bili štirje odrasli, poln prtljažnik robe in thule na strehi. Po avtocesti sem vozil kulturnih 130 ( tempomat), ostalo po regionalkah - po omejitvah. 

Zadnjič sem z navadnim dizlom, podobno naloženim avtom do Zoncolana (razen prtljažnika, ki je bil prazen) pristal na 6,3l/ 100. S tem, da sem vozil malenkost  počasneje po avtocesti (tempomat na 125km/uro).

Moje mnenje je, da je poraba res malenkost manjša s tem gorivom. Tudi motor, imam vsaj tak občutek, da deluje bolje. 

Ni pa to nekaj, kar bi tankal vsakokrat. No, ko pa vidiš cene navadnega dizla ponekod v Italiji  (tudi 2€/liter je že) je ta naš maxx dizel še vedno dokaj poceni proti njim. 😊

Napisano

Kaj pa tisti dizel priboljšek,ki si ga nazadnje zlil v gorivo🤔 misliš,da je kaj pripomogel k manjši porabi?

Napisano
  dne 22. 2. 2022 ob 7:20 je Bini napisal:

Kaj pa tisti dizel priboljšek,ki si ga nazadnje zlil v gorivo🤔 misliš,da je kaj pripomogel k manjši porabi?

Razširi  

Tudi. Predvsem pa sedaj motor lepše teče, se ga sploh ne sliši. Tudi regeneracije so se podaljšale na 250 km +. 

Napisano
  dne 22. 2. 2022 ob 14:30 je Bini napisal:

DATACOL- DIZEL 👍

Razširi  

Res je. Ta aditiv prečisti celoten sistem dovoda goriva kakor tudi samega rezervoarja goriva. Skrbi tudi, da v nafti ni vode in posledično le ta ne more zamrzniti, ker se ne more tvoriti parafin. Nisem prodajalec tega, a mene so prepričali z dokazi na predstavitvi. 😉

dne 22. 2. 2022 ob 13:40 je Slivka napisal:

Tudi pri nas že kakšne tri dni se motorja sploh ne sliši. Ampak nikoli nisem pomislil, da je to zaradi nafte...

Razširi  

Kaj je zaribal? 😉

Napisano

To men liči na neko podobno zgodbo kot tista z metabond. Nekaj časa je pol foruma to vlivalo v olje oz v gorivo, sčasoma je pa potem kar poniknilo. A to še kdo uporablja?

Napisano
  dne 22. 2. 2022 ob 14:46 je SpEkTr napisal:

To men liči na neko podobno zgodbo kot tista z metabond. Nekaj časa je pol foruma to vlivalo v olje oz v gorivo, sčasoma je pa potem kar poniknilo. A to še kdo uporablja?

Razširi  

Jaz nisem metabonda nikoli uporabljal v nobenem avtu. To pa bom. 

Napisano
  dne 22. 2. 2022 ob 14:46 je SpEkTr napisal:

Razširi  

Jaz sem... težko kaj rečem a je boljši al ne je pa edina stvar, ki se pa res pozna in to je štart mrzlega motorja. Ta zadeva ne steče v karter in ostane na gibljivih delih, tam, kjer mora biti in avto kresene tudi pri oreng minusu kot bi bil ravnokar ugasnjen in ogret. Sem takrat mislil, da bom moral akumulator menjat pa sem to vliv noter pa sem ga menjal nato šele čez tri zime, ker je vsakič še vedno imel čist dovolj moči, da je normalno obrnil motor.

Pri trenutni Mazdi pa ga še nisem dal notri, ker je načeloma bolje, da je motor dobro utečen predno se to vliva not,

33112_1.png

Napisano
  dne 22. 2. 2022 ob 14:36 je Alex napisal:

Res je. Ta aditiv prečisti celoten sistem dovoda goriva kakor tudi samega rezervoarja goriva. Skrbi tudi, da v nafti ni vode in posledično le ta ne more zamrzniti, ker se ne more tvoriti parafin. Nisem prodajalec tega, a mene so prepričali z dokazi na predstavitvi. 😉

Kaj je zaribal? 😉

Razširi  

Ne, nasankal.

Pa nasmučal tudi. Saj na koncu šolskih počitnic se ju bo spet slišalo. Oba, 2-literskega in 2,5-literskega turbo dizla.

Najbrž.

Mogoče.

Upam...

Napisano

Letel v kungoto po novo kljucavnico po poti nazaj sem se se vstavil na trojanih da sem nabavil krofe popoldne pa nazaj mazdo sestavil da se zdaj zaklepa. Pa seveda pelu se hcerko na pusta

Uspesen dan 20220226_182840.jpg

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Napisano
  dne 26. 2. 2022 ob 19:33 je TiEn napisal:

A sm jst edini k mu niso trojanski krofi sploh baš nekaj ?

Razširi  

Nisi edini. Meni niso prov nič posebnega. Sem jedel že boljše in cenejše.

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Tule berem kok km dela folk z gumami me je kr sram. Js običajno menjam letne in zimske po cca 15k km. Sem že objavil slike letnih gum po 2h sezonah. Na leto delam 15k km. 
    • Se zgodi, da se na bencinski črpalki en poleg drugega znajdeta voznik Renaulta in voznik Ferrarija. Pa se oglasi lastnik Renaulta: - "Oprostite, pa je za kakšno rabo tole?" - "Resno? Pa saj to je vrhunski avto!" - "Ma, kaj pa vem, narod ga nekam slabo kupuje..."
    • Prav jim je!   Poročilo iz Nemčije: Mercedes se je z električnim G očitno opekel SIOL.NET Pri Mercedesu so se očitno opekli z električno različico kultnega razreda G, ki ostaja povsem nišni model.  
    • Mene tudi pri 30-ki moti, da če kdo recimo te prehiti (redko) in se ti vrže pred avto, avto besno bremza in te ne pusti, da bi mu prišel bližje ampak kar izgibiš hittost prometa. Zato pa brez tempomata in ko te tak prehiti se mu zalepiš za rit in ga takoj nazaj prehitiš. 
    • Nobeden imbus ključ ni večen. Do sedaj sem imel Usag, a so se na robovih s časom izrabili. Upam, da bodo tej boljši.😊 Meni označba na samih imbusih ni važna, ker je dovolj že bežen pogled in vem, kateri je katere velikosti. Pač štirideset let dela z orodjem nekaj pusti za seboj. 😊 Meni so te "srajčke" super, ker velikokrat potrebujem ravno to zaščito, da pri vijačenje imbus vijakov, ki so globoko v utoru (recimo vratu kitare) ne poškodujem laka (podobno kot pri ključu za feltne).  Važno mi je, da ne izgubijo ostrine.     
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.