Skoči na vsebino

parkirni senzorji

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

?eprav uporaba prednih zame BV

Ja k ma? kratkega,?e bi mel kito da se re?e pol bi jih krvavo rabil. :hudicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

tvoja je rekla druga?e!!!

ok res je majhen in kratek ..........ampak tehni?en :harhar:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Bravo fantje!

Debata se je razvila v zeeeelo zanimivo smer!

In Janezek je rekel tovari?ici........:"Mi je pa v?e? kako razmi?ljate!"

Lp Active

Napisano

Kolega!

Va? " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!

Da bi zategnil preve?....., to pa je stvar ob?utka. Avto se vozi z ob?utkom in strastjo isto?asno! ?e vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pa? tako......

Va?a partnerica ?e ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pa? narediti do KONCA!

LP Active

Sej me lahko tika?.?e ne se po?utim,kot da sem kje na ob?ini.Tukaj na forumu smo vsi kolegi. ;)

In ja,to je bil kompliment. :D

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Jst sm si te senzorje zmontiral na mazdo 6 in zaenkrat delujejo odli?no.Sem jih kupil kar v tujini, dobil po po?ti v 6 dneh.To so elektromagnetni senzorji, nerabi? nobenih lukenj vrtat. se hitro zmontirajo in delajo v vseh pogojih. lp

http://www.parkingdynamics.co.uk/

Hej Snjaper, a ti senzorji ?e delujejo? Kam pa si speljal zvo?nik, da sli?is piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim ?e ma? muzko bolj naglas?

Lp

Napisano

Hej Snjaper, a ti senzorji ?e delujejo? Kam pa si speljal zvo?nik, da sli?is piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim ?e ma? muzko bolj naglas?

Lp

Senzorji ?e delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da sli?i? ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (?e nobega ne mot)lp

Napisano

Senzorji ?e delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da sli?i? ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (?e nobega ne mot)lp

Ok, zdej jih nabavim,ko bo ?as za monta?o bom poro?al, pa kako slikco bom gor prpopal... :bravo:

Lp Roko

Napisano

Ok, zdej jih nabavim,ko bo ?as za monta?o bom poro?al, pa kako slikco bom gor prpopal... :bravo:

Lp Roko

Sam v de?ju v?asih pisakjo mal zapiska sm pa tja, zgleda da motjo kaplje al nevem kaj...

• 2 leti kasneje...
Napisano

Da ne na?enjam nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje:

Kako se obnese pripomo?ek za parkiranje PDC/Parktronic. Je to kak?na uporabna re? ali je bolj za ceno nabijat?

Imam namre? izku?njo s tastove Lagune, ko sem jo vzvratno v gara?o zapeljal, pa je ?e na sredi gara?e za?elo piskat kot zme?ano...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

zdaj jih ma vsak avto, ce te moti piskanje jih izklopis

drugace pa za tele nepregledne avto (mazda 6 je se ok) vcasih pride prav, ker ti pri ca. 15cm zacne neprestano piskat

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

To je super zadeva. Edino moti me, kadar sne?i in se sneg nabere na senzorjih, potem piska, piska,... . Alpa ?e vozim po terenu v visoki travi. Lahko pa izklopi? :prstgor:

Napisano

A pa lahko nastavi? "ob?utljivost"? Mislim to, koliko naj bo ?e prostora, preden za?ne neprekinjeno piskat?

na mojem nisem nikjer zasledil :ne vem:

Napisano

Da ne na?enjam nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje:

Kako se obnese pripomo?ek za parkiranje PDC/Parktronic. Je to kak?na uporabna re? ali je bolj za ceno nabijat?

Imam namre? izku?njo s tastove Lagune, ko sem jo vzvratno v gara?o zapeljal, pa je ?e na sredi gara?e za?elo piskat kot zme?ano...

Verjetno si se pribli?al eni od bo?nih sten in te je senzor opozoril, da si blizu prepreke. Novej?i avtomobili imajo tudi LCD indikator bli?ine pa se na njemu prepri?a?, kje si preblizu, oziroma vzame? to v obzir. Jaz imam v uporabi senzorje ?e 10 let in je enkratna zadeva. Z njimi avtomobil spravi? na minimalni razpolo?ljiv prostor za parkiranje. Sedaj imam 4,83 m dolg avto. Ima samo zadnje senzorje pa ga spravim v prostor, ki je cca 60 cm dalj?i od avta. Nekatere stvari mora? upo?tevati. Registrira robnike, mo?an de?, sneg, ?e se na na senzorjih nabere, vi?jo travo in podobno, vendar v 98 % se dobro obnesejo. Pa ?e ena stvar je pozitivna starej?i, ko si (za tebe ?e to ne velja), bolj ti pridejo prav, ?e posebej, ?e ima? te?ave z vratom.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

• 3 leta kasneje...
Napisano

Pozdravljeni,

Ne bi rad odpiral nove teme zato pi?em tukaj.

Toraj na mojo ?estko (2008) bi si rad montiral parkirne senzorje. Glede na to, da ni mogo?e dobiti sprednjih in zadnjih senzorjev brez popolnoma odve?nega zaslona, sem se odlo?il da bom montiral samo zadnje. Kolegu so, sicer na citroenu montirali ?e pred leti Meta System in je zelo zadovoljen, nobenih problemov zato sem se odlo?il za te.

Na netu sem na?el dve izvedenki, ki se dobita pri nas in po specifikacijah sode? imata samo eno razliko:

1. Meta System, Easy Park, 80 ?, imajo: PLUG-IN mounted sensors

2. Meta System, Active Park, 100 ?, imajo: FLUSH mounted sensors

A slu?ajno kdo ve kaj je bolj?e oz. kaj pomeni sploh ta razlika?

Druga?e so specifikacije na:

http://www.metasystem.org.uk/vehicles_parking_rmb.aspx

Na?el pa sem jih na:

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=1017&product_id=1010419723

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=1017&product_id=1010419622

?e ima kdo izku?nje z drugo varianto se priporo?am, ampak zanesljivost mi je na prvem mestu, tako da kitajci odpadejo.

Hvala vsem!

Napisano

cena niti ni pretirana, tako da bi tut js dal kej takega na mojo mazdo6 (2010), ker je vzratna vo?nja v?asih res pain in the ass. se priporo?am za kak?ne informacije. :)

Napisano

Pob, ja glede na firmo so tukaj zlo poceni, vsaj jaz nisem na?el cenej?e variante.

Do sedaj mi je uspelo izvedet, da so kao oboji zelo zanesljivi, le da v primeru Easy senzor rahlo ??trli? iz branika, Active pa so poravnani z branikom.

Baje so Easy analogni, active pa digitalni, ?erav mi je to zelo ?udno.....

To je vse kar sem do sedaj uspel izvedet. Mislim, da bom danes naro?il Easy varianto, sporo?im kako dela, ko bo zmontirano :)

Napisano

cena niti ni pretirana, tako da bi tut js dal kej takega na mojo mazdo6 (2010), ker je vzratna vo?nja v?asih res pain in the ass. se priporo?am za kak?ne informacije. :)

A nimas ze serijsko zadnje senzorje ?

Napisano

A nimas ze serijsko zadnje senzorje ?

Tudi meni je nepredstavljivo, ampak pri nas si dejansko lahko kupil dokaj dobro opremljene ?estice GH, ki niso imele zadnjih senzorjev... :ne vem:

Napisano

@Scr3am, nimam. :( Tako, da bom verjetno kej od tega izbral in mortiral, takoj kot dobim kak?ne povratne informacije od @jonathan2.

Napisano

?e se ne motim Mazda do face lifta ni dajala senzorjev tudi na precej dobro opremljenih razli?icah M6 in tudi pri CX-7, kar je precej ?udno.

Evo, senzorji naro?eni, upam da vam v roku 14 dni lahko ?e dam kak?ne povratne informacije.

Napisano

Jest se nisem videl sestico druge generacije brez senzorjev. Doma imamo 08 letnik z normalno opremo pa ima senzorje :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.