Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

V italiji na Mazda servisu ga je kolega kupil za CD140 za 89?, pa se zamenjali so mu ga....

Italijan?ki dajajo ponavadi noter 75h.Pa zelo pogosto ga menjavajo.

• 1 leto kasneje...
Napisano

Evo danes mi je po slabih 6 letih - manjkajo ?e 3 meseci vzel slovo akumulator na M6 bencin 2.5 (letnik 2008/11). Katerega priporo?ate, sam se malo nagibam k Topli, ker sem imel pri prej?njih vozilih z njimi dobre izku?nje.

Napisano

Akumulator zamenjan - sedaj imam nem?ki INTACT 60ah in me zanima kaj in kako je potrebno vse nastaviti, kot sem na hitro opazil: radijske postaje, zapiranje in odpiranje okna na voznikovih vratih (avtomatsko). Opazil pa sem, da so mi padli vrtljaji ob zagonu, vsaj teh nekaj prvih km, ki sem jih naredil. 

Napisano

60 Ah? :o

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

• 4 meseci kasneje...
Napisano

Mislim da je tudi pri meni pri?el ?as za menjavo akumulatorja, noter je namre? ?e original (2007). ?e vem, da mi bo zdr?al naslednji toliko let, sem pripravljen kupiti tudi original. Kak?ne izku?nje imate? Cena, dimenzija?

Napisano

TAB v Ljubljani. Mazda klub ima 10% popusta. ?e pusti? starega pri njih, dobi? ?e 15% popusta. Akumulatorji pa kar trpe?ni.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Akumulator zamenjan - sedaj imam nem?ki INTACT 60ah in me zanima kaj in kako je potrebno vse nastaviti, kot sem na hitro opazil: radijske postaje, zapiranje in odpiranje okna na voznikovih vratih (avtomatsko). Opazil pa sem, da so mi padli vrtljaji ob zagonu, vsaj teh nekaj prvih km, ki sem jih naredil. 

Z avtomatskim odpiranjem okna na voznikovih vratih sem se jaz tudi ubadal. Ko ve? nisem vedel kaj naj, sem po naklju?ju ugotovil, da se nekaj zgodi ?e napravi? slede?e: spusti? obe sprednji ?ipi do konca in jih potem hkrati zapre?: hkrati dvigne? oba stikala za zapiranje ?isto v zgornji polo?aj in tako dr?i?, dokler ne ?ipi ?isto ne dvigneta. Potem spet dela avtomatika na voznikovih vratih :)

Isto sem opazil se zgodi v nekaterih primerih hkratnega/zaporednega/avtomatskega/ro?nega spu??anja ?ip...v glavnem, meni pomaga za ponovno vzpostavitev avtomatike zgornji postopek :)

• 1 mesec kasneje...
Napisano

hm..o?itno ni ?e potrebe po zamenjavi, kot sem pisal malo vi?je. Sem imel malo ve? ?asa in ugotovil da manja teko?ina v njemu.. vsi ?udni simptomi v?iganja in lu?k so izginili. Upam da mi bo ?e slu?il kako leto-zima je namre? mimo :danzoman:

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Danes sem po slabih 4 letih spet menjal akumulator. Izbral sem Varta Blue Dynamic 95Ah, 830A, 306 x 173 x 225 mm. V Taposu je bilo 125 ?.

Napisano

Danes sem po slabih 4 letih spet menjal akumulator. Izbral sem Varta Blue Dynamic 95Ah, 830A, 306 x 173 x 225 mm. V Taposu je bilo 125 ?.

Shiiit. Tak mo?nega.

• 1 leto kasneje...
Napisano

Evo, danes mi je crknil moj srebrni Bosch. v?eraj je ?e malo ka?ljal, danes ni? ve?.Problem je, ker je danes praznik.Zdr?al je 4 leta in 8 mesecev, kar je kar v redu glede na moja vsakodnevna ve?kratna paljenja in ve?krat na dan delujo?i Webasto.

Napisano

No vidi?, original mazda je pa riknil prej kot v 2 letih pri podobnem tempu najbr?. ?eprav danes je Kresnil s prve nisem pa kuril webasta.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Napisano

Meni je original mazda deloval 7 let (dobrih 200.000km) pa ?e to ni ?ist crknil ampak je le oslabel.

33112_1.png

Napisano

To,koliko kateri akumulator traja je te?ko ugotoviti pri razli?nih uporabnikih. Bolj je realno,?e ista oseba z pribli?no istim re?imom izproba razli?ne aku.Nekdo pa? v?ge avto dvakrat na dan in vozi same dolge relacije,drugi spet ve?krat na dan in same kratke relacije in seveda se nima ?asa toliko napolnit.

Zame je vsak aku,ki vzdr?i ve? kot ?tiri leta dober.

Napisano

Jaz imam Vesno ?e 7 leto...

Zaenkrat ?e dela

Samo ti nima? dizla z webastom.

Napisano

Razsvetli nas koliko km naredi? in koliko zagonov motorja ima?... pa kaj pol vse kuri? (ogrevanje zadnje ?ip, sede?i, ogledala, ventilator, radio, ...)?

33112_1.png

Napisano

30kkm letno, min 4 zagoni dnevno, avto stalno zunaj, ventilator stalno na 2 ali ve?, ogrevanje ogledal in zadnje ?ipe po potrebi, brisalci po potrebi, klima pri?gana tudi pozimi. Radio pri?gan. Ogrevanje zica pa letos ?e nisem dal v avto.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.