Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

To bo ?ele enkrat po 15.aprilu... mogo?e bo? pa takrat kje tam ;)

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Cene gredo navzgor.

So ze sle gor pred parimi urami :) ... Sem se vceraj na crpalko pripeljal ravno, ko je range skocil na 0km :) 

IMG_9179-20160315-074020.jpg >> IMG_9182-20160315-073915.jpg

Podrazitve 15. marec 2016:

- 95-okt za 0,045? >> 1,157?

- 100-okt za 0,04? >> 1,205?

- dizel za 0,038? >> 1,038?

- KOEL za 0,031? >> 0,695?

Cena ostaja enaka:

- LPG >> 0,555?

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

kot zanimivost (living on the edge varijanta), remaining 0 se mi je pokazalo in se peljal se ca. 80km, tankal sem potem 59l...a je uspelo komu tankat 64l?

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Meni je tudi ?e kazalo ni?lo dosega pa mi je po 20km zmanjkalo cojones in sem tankal 58 litrov.

Pri prvi ?estki pa je kazalo ?e 111km dometa in sem ostal na cesti. Natankal pa sem pol le 59litrov.

33112_1.png

Napisano

Huh s Fordovim kombijem, avtodomom smo tudi imeli ?e 0 dometa in se ?e peljali ful dale? do bencinske. ?al ne vem to?ne cifre ampak jaz sem bil ?e malo zaskrbljen.  :rolleyes: Mogo?e se kak YaVarye ali Marko_MX3 spomni to?ne kilometrine ampak bilo je kar dale?.

Napisano

Ko je meni na Volvotu kazalo prazen tank, sem nato?il 70,1 litrov. Rezervoar ima pa 70litrov!  :o

Napisano

kot zanimivost (living on the edge varijanta), remaining 0 se mi je pokazalo in se peljal se ca. 80km, tankal sem potem 59l...a je uspelo komu tankat 64l?

V prej?njo ?estko sem 1x natankal 65l (tank je imela 64l). Vedno pa naredim, ko poka?e remaining 0 km, ?e vsaj 100 km in vedno tankam do roba...

S sedanjo ponavadi tankam med 60l in 63l (tank ima 62l).

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Sam pomoje to ni dobr za tvojo benz pumpo?

Lahko se poskoduje

Pele mi je reku, da se lahko pregreje in odpove. Svetoval je it tankat pri zadnji cetrtinki goriva oz.za LPG avte, da je Benz na vsaj cetrt, ker le-ta hladi bencinsko crpalko. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

?e pri nobenem avtu nisem imel te?av z benz pumpo.

Pa saj se ne vozim s skoraj praznim tankom cel mesec....

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

?e pri nobenem avtu nisem imel te?av z benz pumpo.

Pa saj se ne vozim s skoraj praznim tankom cel mesec....

?e se lahko s praznim tankom vozi? cel mesec ti takoj odkupim avto  :P 

33112_1.png

Napisano

Redko se zgodi, da tankam tako pozno... Ponavadi grem tankat kmalu po tem, ko se prizge lucka... in takrat je "range" ponavadi se vsaj 30 km... Dosedaj je najvec, kolikor sem natankal v trenutno sestico, bilo 56,41 litrov ... 

poraba.com_-_poraba_goriva%2C_Mazda_6_Sp

Pri sestici prve generacije je bilo najvec kar je slo notri 58,52 litra ...

poraba.com_-_poraba_goriva%2C_Mazda_6_CD

Pri sestici druge generacije pa 59,59 litrov

poraba.com_-_poraba_goriva%2C_Mazda_6_Sp

Posoda za gorivo pri mazdi 6 tretje generacije 2.2 SkyActive D naj bi bila 62 litrov ... Ce se prav spomnim, je bilo enako tudi pri sestici druge generacije (nimam navodil pri roki, ker ni bilo elektronske razlicice) ... 

b2225_Mazda6_8EJ9-EE-14D-R-SI_Edition1_O

lp

Thomas

image.png

• 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Upam, da danes zavrnejo predlog, da bi se cene goriva oblikovale tr?no in da jih ne bo ve? nadzirala dr?ava. Druga?e bomo kmalu imeli bencin po 1,35 in nafto po 1,2 evra za liter...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

hja tud to bi se znal zgodit... ker so pohlepni. Ob meji z Avstrijo bi imeli poceni, na meji z Ita pa najdra?jega.

33112_1.png

Napisano

Cene 100 oktanskega bencina in kurilnega olja odlej dolocajo trgovci, 95 oktanski bencin in dizel pa se vedno ostaja pod kontrolo vlade ... 

http://www.zurnal24.si/ceno-bencina-odslej-dolocajo-trgovci-clanek-268387

skitched-20160407-131921.jpg

lp

Thomas

image.png

Napisano

to ne bo pravi pokazatelj, ker bodo zelo pazili, da ne naredijo neumnosti zato bodo tudi te cene dr?ali na minimumu... ko pa bodo sprostili bo pa veselo in verjetno bo konec tankanja na AC-jih, ker bo cena od 10-20 centov vi?ja kot na manj?ih odro?nih pumpah

33112_1.png

Napisano

Jaz pricakujem da bo 100 na ravni 95

Jaz pa pri?akujem, da bo to res. Ampak samo kot demo-verzija, dokler ne dobijo nadzora nad vsemi cenami. Stvar je namre? taka, da imajo ?e zdaj dolo?eno najvi?jo ceno, nikjer pa ne pi?e, da ga ne smejo prodajati z manj?im dobi?kom... Mirno bi lahko svoj dobi?ek prepolovili, pa bi bile cene goriv za kak?nih 20 centov po litru ni?je... 

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Kako naj gredo cene dol, ?e zdaj niso ?le, ko je bila regulirana najvi?ja cena? Vsak bi lahko zni?al ceno pa je ni - ok mogo?e kak samo postre?ni Mercator za par centov ampak to je pa to.

Pri nas so ?rpalkarji dejansko slu?ili z ostalo robo, ki jo prodajajo. Zato so tudi urejali bencinske servise, da bi folk ?e kej druzga kupil in ne samo gorivo. Tako je utopi?no pri?akovat, da zdaj jih bo pa kar sama dobrota in bodo zni?al. Sta pa samo dva igralca, ki imate skoraj 80% tr?ni dele? tako, da sploh ni prave konkuren?nosti. Po doma?e povedano - niso tri razli?ne pumpe na kupu, da bi si konkurirale ampak imajo lepo razdeljene punkte.

?e se bo cena zni?ala brez, da bi dr?ava posegla v zni?anje tro?arin in dajatev, grem takoj po kolenih okol cerkve na Brezjah.

33112_1.png

Napisano

Ni blo ?e nekje govora, da bi mogla Petrol in OMV al pa vsaj Petrol dolo?en % svojih servisov prodat/dat v najem ?e pride do sprostitve cen? V trenutni situaciji lahko edino do konca izmolzejo folk ko se odlo?jo, da ?e za dizel in 95 sami dolo?ajo cene..

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Kako naj gredo cene dol, ?e zdaj niso ?le, ko je bila regulirana najvi?ja cena? Vsak bi lahko zni?al ceno pa je ni - ok mogo?e kak samo postre?ni Mercator za par centov ampak to je pa to.

Pri nas so ?rpalkarji dejansko slu?ili z ostalo robo, ki jo prodajajo. Zato so tudi urejali bencinske servise, da bi folk ?e kej druzga kupil in ne samo gorivo. Tako je utopi?no pri?akovat, da zdaj jih bo pa kar sama dobrota in bodo zni?al. Sta pa samo dva igralca, ki imate skoraj 80% tr?ni dele? tako, da sploh ni prave konkuren?nosti. Po doma?e povedano - niso tri razli?ne pumpe na kupu, da bi si konkurirale ampak imajo lepo razdeljene punkte.

?e se bo cena zni?ala brez, da bi dr?ava posegla v zni?anje tro?arin in dajatev, grem takoj po kolenih okol cerkve na Brezjah.

Pri nas ne bi ?la cena dol, niti ?e bi bilo 20 prodajalcev. Na?im trgovcem je ?e v genih, da se dogovarjajo oz. skupaj dolo?ajo iste cene-se uzklajujejo.

Mogo?e bodo nekateri, kateri imajo v najemu posamezne ?rpalne servise cene kaj zni?ali ob mejah (razen z Italijo),a ?e vedno bodo vi?je kot ?ez mejo, drugje v notranjosti bodo cene znatno vi?je.

Potrebno je ugotoviti, koliko si dr?ava od vsakega litra vzame pri nas in kolik?en je ta dele? v tujini.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Se je pač odločil za osnovno, najcenejšo verzijo.... 
    • Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.