Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ej...pol jo bojo mogli bolj podrobno iskat ...Darsovci he he.saj imaj ?as..??

Napisano

Letos smo pa barvno usklajeni :)

skitched-20150110-121816.png

Jaz pa zarad tega ne bom avta menjal... :harhar: ...

• 9 mesecev kasneje...
Napisano

Drugo leto bo SLO vinjeta zelena, cene pa ostajajo nespremenjene ...

skitched-20151011-220534.jpg 

skitched-20151011-220557.jpg

skitched-20151011-220619.jpg

Avstrijske bodo pa oranzne 

skitched-20151011-220649.jpg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Miki Muster jih dela

Samo ilustracije  :P  :jezicek:

lp

Thomas

image.png

Napisano

?koda da je cena ista, da ne pocenijo  :D

Pa kako bodo potem gradili in vzdr?evali avtoceste? :aaaaa:

Napisano

Sej lahko vzamete avstrijsko, ki se je letos podra?ila glede na lansko ceno.

33112_1.png

• 3 meseci kasneje...
Napisano

O?itno bo res

http://www.zurnal24.si/hrvaska-vinjete-avtocesta-clanek-263539

A niso bli oni total frapirani ko smo jih uvedli? :)

cena 130?

Le kaj pore?e Jures, k so mu Hrvati tako pri srcu a imeli bodo dra?jo vinjeto kot mi pa ?e ni?ji standard imajo kot mi?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

O?itno bo res

http://www.zurnal24.si/hrvaska-vinjete-avtocesta-clanek-263539

cena 130?

Le kaj pore?e Jures, k so mu Hrvati tako pri srcu a imeli bodo dra?jo vinjeto kot mi pa ?e ni?ji standard imajo kot mi?

Butkovi? pravi, da je lepo poleti gledati avtoceste, ko so polne avtomobilov,....

Na gorenjski avtocesti desetkilometrska kolona:

leon.jpg?rev=2

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Jures porece, da imajo Hrvati skupno vec avtocest ... ni vazno, koliko km je na prebivalca :)  :ph34r:  ;)  :bravo:

Hrvaska ima (po podatkih iz leta 2013) 1.259,4 km avtocest, stevilo prebivalcev (stetje leta 2011) pa je 4.290.612. Slovenija ima 612 km avtocest (podatek iz leta 2015), stevilo prebivalcev (ocena 2015) pa je 2.062.874

Po teh podatkih je cena vinjete izracunana na priblizno enaki osnovi... S tem, da je standard pri njih precej nizji... cene zivljenjskih potrebscin pa so podobne kot pri nas ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Da ?e obnovimo slikco z vsemi dosedaj izdanimi vinjetami v SLO ... 

post-10-0-94940600-1453188040_thumb.jpg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Najprej sta bili dve.

Naslednje leto so bile ?tiri. 

?e naslednje leto jih je bilo ?e ?est.

Zdaj jih je ?e devet...

Potem pa pride? v neko ?vico, je pa na razpolago samo letna in za vse enaka, pa se nih?e ni? ne prito?uje in ne protestira...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Najprej sta bili dve.

Naslednje leto so bile ?tiri. 

?e naslednje leto jih je bilo ?e ?est.

Zdaj jih je ?e devet...

Potem pa pride? v neko ?vico, je pa na razpolago samo letna in za vse enaka, pa se nih?e ni? ne prito?uje in ne protestira...

Pa pride? v Nem?ijo... pa nimajo niti te ene vinjete  :jupiii: (vsaj zaenkrat je ?e tako :ph34r:) ... in kar nekaj kilometrov avtocest brez omejitve hitrosti  :vesel:

lp

Thomas

image.png

Napisano

Da ?e obnovimo slikco z vsemi dosedaj izdanimi vinjetami v SLO ...

attachicon.gifslo-vinjeta-2008-2016.jpg

Zmer lep?e barve..nasledna bi bla lahko kr drekasto rjava, ?e so ?e ceste za en drek :D

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Ce dam 0,18 x 100 do kopra te dejansko pride 2,2x vec kot prej na cestnino, vendar je prednost vinjete vseeno ocitna

Tale primerjava pa je malo zgresena... Primerjas 1x relacijo dolgo 100km s ceno letne vinjete, ki jo delis z dolzinocelotnega avtocestnega omrezja... Potem bi lahko racunal tudi ceno tedenske vinjete, ki je 15? in bi prisel na 0,02 ? x 100 km... ker za eno pot do Kopra ne rabis letne vinjete ... V enem tednu pa ze prilezes do Kopra  :jupiii:

Taksna primerjava je po mojem mnenju popolnoma brezvezna... To bi bilo nekako primerljivo, ce bi placeval cesto, glede na prevozeni kilometer ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Primerjam ceno letne vinjete s celotno kilometrino.

Kot sem sam rekel pa je prednost vinjete drugje

Ampak kaksen smisel ima taka primerjava? Saj ne rabis letne vinjete, da prides do Kopra... Za to zadostuje tedenska... :)

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sem kmet in s hribov doma, ampak sam osebno menim, da z vinjetnim sistemom ni ni? narobe in sem zelo vesel, da ga Slovenija ima. In se mi ne zdi ni? narobe, ?e tudi druge dr?ave uvedejo vinjetni sistem oz. bi bil ?e bolj vesel, ?e bi obstajala Evropska vinjeta, s katero bi lahko vozil po vseh avtocestah Evropske skupnosti.

Problem je samo s ceno vinjete...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Koliko pa bi bila cena ?vropske vinjete tam do 200? bi se je spla?alo kupiti tudi meni, ki se ne vozim dosti z svojim avto po Evropi.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Verjetno je razlog za to, da ni polletne vinjete v ekonomski racunici... Ce bi bile na voljo se take, bi to pomenilo, da bi verjetno morale biti potem vse drazje... ker pokasirati je treba toliko in toliko denarja... in odvisno od tega, kaksen je model, taksna je tudi cena posamezne vinjete ... Sicer pa tudi Avstrijci nimajo polletne vinjete... imajo 10 dnevne, 2 mesecne in letne ... prav tako Madzari ... imajo tedensko, mesecno ali letno ... ?ehi imajo 10 dnevno, mesecno in letno ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jures porece, da imajo Hrvati skupno vec avtocest ... ni vazno, koliko km je na prebivalca :)  :ph34r:  ;)  :bravo:

Hrvaska ima (po podatkih iz leta 2013) 1.259,4 km avtocest, stevilo prebivalcev (stetje leta 2011) pa je 4.290.612. Slovenija ima 612 km avtocest (podatek iz leta 2015), stevilo prebivalcev (ocena 2015) pa je 2.062.874

Po teh podatkih je cena vinjete izracunana na priblizno enaki osnovi... S tem, da je standard pri njih precej nizji... cene zivljenjskih potrebscin pa so podobne kot pri nas ... 

Hihi, prav si imel... :lol:

Men je sme?no to, da po tej logiki prepelje? v Sloveniji teh 612km in AC ne sme? ve? uporabljat, al kako. Na Hr pa pa? ?e enkrat ve?. Nekako tako to zgleda kot, da se ne sme? po istem odseku peljati ve?krat ?eprav ve?ina uporablja ve? ali manj samo en odsek AC. Redki so taki, ki letno prevozija vsak odsek AC vsaj enkrat. Mogo?e v Slo je procent takih ?e nekako merljiv na Hrva?kem recimo je pa takih verjetno zanemarljivo malo. In da bi s tem opravi?eval vi?jo ceno je ekonomski kiks - lahko jo opravi?uje? edino s faktorjem ?tevila kilometrov/milijon prebivalcev.

33112_1.png

Napisano

A ne, jaz pa tvoje ekonomije ne? Ja najla?je se je umaknit, ?e nima? prav.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes sem imel pri lepljenju vinjete manj?o nesre?o.

Ko sem jo lepil nisem opazil da je osrednji del ?e malo prijel in sem jo odlepil (del srebrnega dela je ostal na ?ipi) in premaknil. Pri tem sem po?kodoval osrednji srebrni del, ki je sedaj zamaknjen kakih 5mm in vinjeta je nekoliko pome?kana na sredini. Namen mam it na dars in jo probat zamenjat. Ima kdo ?e izku?nje s tem?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.