Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Meni pa ka?e, od kar sem ga nastavil +- 1dc natan?no. :bravo:

Samo sem rabil kar nekaj cajta, da sem ga "ukalibriral". ;)

Kako pa se naredi kalibracija? S priklopom? Meni ves ?as ra?una 5-6dl preve?...
Napisano

Vse je na forumu - iskanje uporabita

to si se mi zdi ?e ti enkrat objavil a je to tisto ko menja? tip za ?tetje km ko izbira? med Trip a in Trip B?

Napisano

moj zadnji pa 7,8, kar je za moje pojme zelo v redu. :bravo:

Za bencinca. :hudicek::jezicek:

Jaz se pa ?e zmeri vozim okrog 9 litrov na 100 km, LPG se razume. :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Za bencinca. :hudicek::jezicek:

Jaz se pa ?e zmeri vozim okrog 9 litrov na 100 km, LPG se razume. :cheers:

Za dizla in to samo mestne kratke vo?nje.Benzinc bi imel po mojem porabo okrog 10 litrov in ve?. :harhar:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

zadnji tank 6,3l (ve?ina relacij tam 20-30 km)... sem pa s predprej?njim tankom bil v Nurnmbergu, jo teral tudi 230 km/h (mazdojka se ceste rez dr?i za znoret dobro) in poraba 7,3L... TOP!

Napisano

5,4 l/100-dolga proga,povpre?je 130.Velika razlika med relacijsko in mestno vo?njo.

• 2 tedna kasneje...
Napisano

zgleda bom moral VW zna?ko nalepit na avto :P

post-11-1352311878_thumb.jpg

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

ko se ti bo to zgodilo bo? 100% vedel, verjemi mi! ;)

...samo feltno zagrabi?, ko se ustavi? pa laufa? pod mrzlo :D vodo.

Napisano

Zadnji tank sn mel 10+ na sto, samo skoraj 90% mesto. Prej?nji je bil pa 8,7, malo manj mesta :blush: Zaj ?e bi to bil moj edini avto bi mogo?e razmislil o plinu, kot zmaj, ampak zaenkrat ?e premalo km delam z mazdico da bi se tak poseg spla?al. :jezicek:

Napisano

Amaterji :jezicek::jezicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Zadnji tank, me?ana vo?nja po BC-ju 6,2,ro?no izmerjeno 6,2.Zelo lepo. :bravo:

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Vem da je bilo na to temo ?e kar nekaj napisanega, vendar vseeno odpriam nov topic...

Zanima me koliko vam kej po?rejo mazde 6 (lahko tut druge) z gumami od 205/55/16 naprej?

Ker nam se je poraba dvignila iz 7l na skoraj 8l??? Ali je to normalno?

LP,andraz

p.s.spra?ujem se kak?na bi bila opraba ?e bi dal gor 225/45/17

?ivjo,

zadnje pol leta sem spremljal porabo na svoji 6- ki, CD 143, l.2007, karavan. Gume so letne Pirelli: 205/55/16. V tem ?asu sem prevozil 14.935 km, porabil pa 921,05 L dizla. Povpre?na poraba je tako 6,17 l/100 km.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Fantje, če vam je dala poročena ženska, ste si že zaslužili.   Če ne vi pa njen mož...
    • Na avtocesti nastavili past: voznik se je rešil v zadnjem trenutku | 24ur.com WWW.24UR.COM Neznanec ali neznanci so v soboto zvečer na avtocesti blizu nemškega Bremna čez vse prometne pasove postavili...   Kakšni idioti.    
    • Pozdravljeni, delim izkušnjo s svojo 9 mesecev staro CX-30 (2025) G140 (9000 km) in servisom Avtotehna VIS Ljubljana.   1. Škripanje v vratih (REŠENO ✅): V voznikovih vratih ob ušesu (tako sem domenval) je močno škripalo ob pospeševanju, grbinah tudi zavijanju, predvsem sedaj ob nizkih temperaturah. Serviser je menil, da gre za stebriček pri vozniku - skupna testna vožnja.  Naročili so nove klipsne (tiste plastične zatiče), ki se rade zlomijo ali razrahljajo ob odpiranju plastike stebrička. Po prevzemu sem opazil, da so bile tudi gume (tesnila) močno namazana, kar bi prav tako lahko povzročalo trenje in zvoke. Kakorkoli, napaka je odpravljena in v kabini je sedaj brez kakršnega koli škripanja. Tukaj bi pohvalil serviserja, saj sem imel malo dvoma ali bo sploh rešeno!   2. Tresenje motorja (vprašanje ❓): Pri 1.400–1.900 RPM, ko se vklopi deaktivacija cilindrov in ob konstantni hitrosti avto vibrira, kar se čuti tudi na pedalih. Na servisu pravijo, da je to videti "normalno", a bodo še preverili z ostalimi mehaniki. Naj pa menda ne bi bilo veliko vprašanj na to temo. Upam da se kaj še izve.     3. USB-C polnjenje: Polnjenje ob priklopu stalno prekinja, nato se po par minutah stabilizira. Kaže na težavo s telefonom (Xiaomi), kar sem še pred oddajo avta javil. Katerikoli drug telefon vklopim dela normalno, tako da je gotov težava v mojem telefonu.  Tako da, servis lahko očitno tudi reši kakšno težavo s "črički" itd. Upam, da se še kdo javi s težavo glede deaktivacije cilindrov.   
    • Za to sceno sem pa prpravljen plačat. 
    • Ma je rekel, da ker nimam nadzora nad Mazda forumu in ker preveč članov pljuva čez njega zaradi goriv in ostalega... ma v glavnem, da skratim - je rekel samo "jeb***e se, banda nehvaležna" 😱Jaz sem čist v šoku.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.