Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

vidte da pi?em :ouje:

Mnja,to ti board computer ka?e...... :P:hohoho:

Ti?a vun!!

Eni pijejo vsak dan,eni bolj poredko,eni pa kuj iz fla?e!!

Napisano

Malo ga tresni,da bo za?el prav kazat! :P:lol:

Ti?a vun!!

Napisano

Ja probaj,samo na lastno odgovornost! :hohoho:

Ti?a vun!!

Napisano

Aha,a spet jaz kriv...... :(:huh:

Ti?a vun!!

Napisano

Evo,po prevo?enih 1500 km( nafilan avto do fula :blink: ),mi je popila moja mazdica povpre?no

6,4 l/100 km-vo?nja prete?no avtoceste(150-170 km/uro).

Sem kar zadovoljen z porabo. :bravo:

Napisano

Lep pozdrav vsem!

Pred enim mesecem sem kupil Mazdo 5 CD110 in bi rad dal svoj prispevek tej debati. Racunalnik je ob polnem tanku zelo optimisticen 1100-1250 remaining. Povprecna poraba na racunalniku med 5.1 in 5.3. Ko pa pride trenutek resnice in podelim litre s prevozenimi km je zal dejansko stanje okoli 7 l/100km. Ta racunalnik in njegove finte so res samo finte za zabavo med voznjo.

Moram dodati da se vozim zelo umirjeno (na avtocesti dam temptmat med 110 in 120). Prestave menjam okoli 2000-2500 rpm.

Ali ima kdo kaksen nasvet?

(To mi je prvi diesel. Do sedaj sem imel samo bencinerje.)

Pa sem le najdu eno tako Mazdo 5 k moja.

To o remaining in o povpre?ni porabi dr?i. Tud men ka?e da kur 6,2 pa mi 7,5 al pa ?e mal ve?. To sem stestiral z mnogo tanki pa tudi, da sem v ?usu skuru tank in isto povpre?na ne dela. To so mi z lahkoto potrdili na servisu. Tko pa? je.

Ima? pa res ne?no nogo. Jaz ne pridem pod 7,5l razen v ekstremih 2 krat na leto.

Nekaj so govorili o novem firmware-u pa v manj?i porabi, to pa je treba ?e preveriti.

LP

Napisano

Se pravi originalni ra?unalniki kar konkretno la?ejo?

No vsaj dobra stara matematika ne la?e, danes sem tankal mojega 100NXa in je bila poraba pohvalnih 9,1 litrov na 100 kilometrov. Ampak ob?utek imam da bo naslednji tank poraba preko 10 kajne Zemir. :blink::hohoho:

Napisano

Se pravi originalni ra?unalniki kar konkretno la?ejo?

No vsaj dobra stara matematika ne la?e, danes sem tankal mojega 100NXa in je bila poraba pohvalnih 9,1 litrov na 100 kilometrov. Ampak ob?utek imam da bo naslednji tank poraba preko 10 kajne Zemir. :blink::hohoho:

Ja mislim da bo :P:hohoho:

Napisano

Moja mazdica, prevozenih 350 kilometrov, prazen tank :)) aja, tank drzi 61 litrov :)

hehe LOL... pri taki porabi bi ?lovek ?e lahko pomislil, da ti kje tank pu??a :hohoho:

33112_1.png

Napisano

Jaz sem opazil, da na povpre?no porabo najve? vplivajo gume. Pa ne samo ?irina ampak predvsem model gume oziroma kotalni upor teh gum.

33112_1.png

Napisano

Jaz sem opazil, da na povpre?no porabo najve? vplivajo gume. Pa ne samo ?irina ampak predvsem model gume oziroma kotalni upor teh gum.

Meni pa ?e ni ni? jasno,kaj vpliva na porabo. :whatever:

Ko vozim sam,prazen avtek in ?e kar v mejah normale,mi ne rata nikoli pod 7l/100.

Zdej na dopustu pa poln avto do daske,cela familja not,pi?it po avtocesti konstantno nad 150 pa ti pije 6l pa nekaj drobi?a.

Buooo,ni? jasno. :whatever:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Na predvolilnih soočenjih so hijene polivale gnojnico po vladajoči koaliciji, ker naj bi bila kriva za naftno krizo. Zanimivo, da prav ti mrhovinarji s Slo. desnega pola zvesto podpirajo taoranžnega dolfeta in njegove sionistične gospodarje nacižidke. Ki so zakuhali krizo kakršne svet še ni doživel. Sprevržena do konca je ta podpora s strani naših narodnih izdajalcev .    
    • 5. Ne vem za vas, ampak moj avto je vsakič najmanj 50% poln.
    • Kaj pa tisti s custom tablicami? Aja, soglasniki in samoglasniki na prvo črko. 😁
    • opa... par nepar se nam bliža ... tale EU gre v smer bivše Juge... lepo, res lepo.   Immediate actions to reduce demand: 1. Work from home where possible Displaces oil use from commuting, particularly where jobs are suitable for remote work. 2. Reduce highway speed limits by at least 10 km/h Lower speeds reduce fuel use for passenger cars, vans and trucks. 3. Encourage public transport A shift from private cars to buses and trains can quickly reduce oil demand. 4. Alternate private car access to roads in large cities on different days Number-plate rotation schemes can reduce congestion and fuel-intensive driving. 5. Increase car sharing and adopt efficient driving practices Higher car occupancy and eco-driving can lower fuel consumption quickly. 6. Efficient driving for road commercial vehicles and delivery of goods Better driving practices, vehicle maintenance and load optimisation can cut diesel use. 7. Divert LPG use from transport Shifting bi-fuel and converted vehicles from LPG to gasoline can preserve LPG for cooking and other essential needs. 8. Avoid air travel where alternative options exist Reducing business flights can quickly ease pressure on jet fuel markets. 9. Where possible, switch to other modern cooking solutions Encouraging electric cooking and other modern options can reduce reliance on LPG. 10. Leverage flexibility with petrochemical feedstocks and implement short-term efficiency and maintenance measures Industry can help free up LPG for essential uses while reducing oil consumption through quick operational improvements.     Just a moment... WWW.IEA.ORG  
    • Dober je ta temni.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.