Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Se pravi, da bi ti bil tudi gasilec z lahkoto z enim šnel kursom. 😊

Enkrat tedensko bi pogasil kak smetnjak, mogoče vsak tretji teden bi rešil mačka z drevesa pa kakega starga ata bi rešil skozi okno, ko ne bi odprl tašči vrat. Aja, ko bi bilo treba pa rezati kak avto v nesreči bi pa bolniško vzel. 😉

Verjamem, da za vas muzičare je vse, kar ni glasba ful težko. Stvari so naučljive in verjemi, da noben gasilec se še ni rodil z vsem potrebnim znanjem, ampak, ga je moral pridobit/naučit. In to velja za veliko večino poklicev. Ne vem, ampak bit gasilec verjetno ni treba bit glih gasilski talent, mora bit pa pač želja in volja in vsaj tolk brihtnosti v glavi, da ne mečeš pirotehničnih sredstev med folkom. Ok za to zadnje, glede aktualnih dogodkov nisem čist prepričan, da je še potrebna kvaliteta.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 58 minutami je Janez007 napisal:

Katalizatorje pri nas kradejo kot srake

Policija: najraje imajo japonce

WWW.ZURNAL24.SI

Katalizatorje pri nas kradejo kot srake, a med nemškimi, francoskimi, ameriškimi ali azijskimi modeli imajo tatovi izbirajo predvsem ene.

Mazda 6 ga ima čisto pri motorju. Je potrebno vzeti dol tudi most in cel auspuh, da ti ga lahko ukradejo. 

Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Mazda 6 ga ima čisto pri motorju. Je potrebno vzeti dol tudi most in cel auspuh, da ti ga lahko ukradejo. 

To mojstri na en dva tri avto na kloce, pa ostaneš brez 😊

Napisano

zanimivo je sploh, da se jim to da delati, ker je bistevno lažje/hitreje in predvsem potiho ukrasti cel avto....ga dvignejo, dajo na avtovleko, pol pa šraufajo kot želijo......se vidi da jim IQ ni ravno na visoki ravni :)

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Bencinar 2013=>?

WWW.DPF-CATALYSTS24.COM

All car parts that you can buy here with 'Add to Cart' are available in our warehouse in Reinfeld (between Hamburg and Lübeck) and will be...

Popravljeno od Janez007
Napisano

Kaj češ, Avstrijci so zaplankan narod. To sem porajtal v zadnje pol leta.

Upam, da ne skenslajo še sportwagen treffen. Za te golfiče mi je tko vseen 😀

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Tale mi je oblikovno kar všeč:

SIOL.NET

Honda že natanko 50 let izpopolnjuje civica in tako racionalen kot dobro premišljen pristop k oblikovanju ter tehnologijam je...

Jaz sem jo vozil, in največji plus za moje pojme je menjalnik, kjer se tudi pri 180km/h ne sliši in ne "dere", torej se z avtom pelješ vedno udobno neslisno, predvsem v normalnih hitrostih (ker vsi prejšnji Hondini cvt niso to kar bi moralo biti in so podobni toyotinim, kar je pa nogo)...."Za prenos moči skrbi klasični menjalnik, zato je tudi pospeševanje bolj izrazito in obenem pogon ne spušča glasnega in dokaj neprijetnega zvoka klasičnih menjalnikov CVT, ta učinek poznamo predvsem pri Toyotinih hibridih."

Popravljeno od sportman333
Napisano

Men je ratal vse cool, kar je še nekako podobno limuzini ali pa vsaj fastback/karavan. Kolk standardi padejo, ko ti manjšajo izbiro in pol rečeš, sam da je.

33112_1.png

Napisano

Najboljši mi je tale komentar pod člankom, ki povzame tudi moje videnje Civica:

"Obliko so malenkost popravili glede na obstoječ (zelo grd) model. Gumbi za menjalnik!? Odurno. Zakaj bi bencin bil samo za proizvodnjo elektrike, potem pa to spravljaš na kolesa? Kompliciranje po nepotrebnem. Zakaj potem mehanski menjalnik? Še dodatno kompliciranje. Zmagovalec te zmede bo tisti proizvajalec, ki bo naredil (spet) enostaven avto. Najbližje je Mazda, bi rekel."

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano

Hmmm, sem šel še prebrat in tole mi ne gre skupaj. 105kW ICE motor, ki polni 1kWh baterijo in elektromotor s 135kW.

Če je baterija polna in daš maks pospešek tole zadošča zgolj z 20-25 sekund pospeška pa je baterija pol prazna. Baterijo polni ICE motor, ki pa ob najboljšem delovanju spravi iz sebe le 105kW ali 30kW manj kot je zmožen elektromotor dat na cesto. Se pravi si ob malo bolj dinamični vožnji (pa dejmo spet omenit Vršič) zelo hitro na tem, da bo na voljo verjetno manj kt 100kW moči, če upoštevamo še izgube saj ICE motor ne bo zmogel dofilavat baterije dovolj hitro, da bo elektrike dovolj za elektromotor.

Kaj hočem povedat? Če bi bila baterija tam nekje okoli 10kWh to ne bi bil nek problem saj zagotavlja dovolj zaloge za elektro motor in ker vemo, da seveda poraba ni ves čas vseh 135kW nekako sfolgaš tud dinamičnejšo vožnjo. S kilovaturno baterijo pa ziher ne. To je poskus kako dokazat, da 105kW (140KM) motor je lahko močan za 135kW (185KM) a s porabo benza 105 kilowatnega.

33112_1.png

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega... Če narobe parkiraš, ti ga pajek odpelje in potem plačaš kazen za napačno parkiranje, odvoz in hrambo. In če slučajno ne plačaš, sledi izvršba na osebni dohodek. Tu se je model vozil z neregistriranim avtom z ukradenimi tablicami, pa pustijo pri miru. Ali pa je lastnik član kakšne 'manjšine', pa ima več pravic kot ostali...

Zakon o pravilih cestnega prometa, 19. člen:

(1)Pooblaščena uradna oseba odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju s tem zakonom (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa v smislu 1., 4., 16., 17., 18. ali 19. točke četrtega odstavka 65. člena tega zakona  ali predstavlja oviro na cesti kot to določa zakon, ki ureja ceste.

(2)V primeru, da pooblaščena uradna oseba najde zapuščeno vozilo, namesti nanj pisno odredbo, s katero se naloži odstranitev vozila najkasneje v treh dneh od dneva izdaje odredbe.

(3)Če zapuščeno vozilo ni odstranjeno v roku iz prejšnjega odstavka, ga odstrani pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest. Po treh mesecih se lahko zapuščeno vozilo uniči ali proda.

(4)Odstranitev vozila iz prvega ali tretjega odstavka tega člena  se opravi na stroške lastnika vozila.

(5)Z globo 120 eurov se kaznuje lastnik zapuščenega vozila, ki vozila ne odstrani, kljub temu, da je bila odrejena odstranitev v skladu z drugim odstavkom tega člena .

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
WWW.AVTO-FOKUS.SI

Samo dva metra po odhodu iz avtosalona razbil novega volkswagna!

image.jpeg

• Haha 3
  • Žalosten 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Tole bi prej rekel, da je nekdo pozabil ročno zategnit.

Evo pa še ene par takih veseljakov v avtosalonih.

• Haha 3
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, an ne zastopm, ki se dogaja v glavah tamestnih. Najboljše kmetijsko zemljišče je enostavno zbetonirat. Ampak, ko je enkrat zabetonirano, ga ne preorješ več... Koliko časa bodo potrebovali, da jim to kapne? Vseeno sem mislil, da so "tamestni" en pikič pametnejši, kot so v resnici. Večina industrijskih con je zrasla na lepih ravnih njivah. A res ne gre drugače? Saj imamo tudi slabša zemljišča, če gre milijon evrov za gradnjo bo šlo pa še 50.000 več za traktor, ki bo sfrezal tisto kamenje...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, an ne zastopm, ki se dogaja v glavah tamestnih. Najboljše kmetijsko zemljišče je enostavno zbetonirat. Ampak, ko je enkrat zabetonirano, ga ne preorješ več... Koliko časa bodo potrebovali, da jim to kapne? Vseeno sem mislil, da so "tamestni" en pikič pametnejši, kot so v resnici. Večina industrijskih con je zrasla na lepih ravnih njivah. A res ne gre drugače? Saj imamo tudi slabša zemljišča, če gre milijon evrov za gradnjo bo šlo pa še 50.000 več za traktor, ki bo sfrezal tisto kamenje...

In to neumnost (se strinjam in sočustvujem) niso naredili mestni "levaki", ampak jo je zavestno naredila najbolj "kmečka" desna vlada (prleški sendvič ...). 

Popravljeno od Janez007
Napisano

To je tud mene zmotilo, k je rekel ta mestni - A kozjanski runkelj je po novem tamestni. Lopov je res, ampak tamestni :whatever:

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

To je tud mene zmotilo, k je rekel ta mestni - A kozjanski runkelj je po novem tamestni. Lopov je res, ampak tamestni :whatever:

Ta je pa res runkej 1 A, je bilo pa fino slišat tisto izjavo o Ljubljančanih.....😁🤭🙈

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Še dobro, da so se pri črki č ustavili, ker naslednji bi lahko bili desničarji.
    • Cena dizla gre dol. Živela perjad!
    • Subvencije so potuha. Država naj odkupi pridelek...  Poglej subvencije pri avtobusnih prevozih... Plačajo, da se avtobus prazen vozi... Če bi plačali na število potnikov, bi se prevozniki trudili za potnike, tako pa se veselijo praznih avtobusov... 
    • Ja, to je pa res: delovni dan se začne s sončnim vzhodom in konča s sončnim zahodom. Na teden imajo 80 urni delovnik. Saj ni ves čas fizično delo, da ne bo kdo mislil, polovico tega časa urejajo birokracijo... In država res omogoča ugodnosti, o kakršnih lahko drugje samo sanjajo. Na primer, če na območju Nature 2000 pet let ne preorje njive (kolobarjenje, slabo leto, osebne težave in osebni razlogi), te njive nikoli več ne sme preorati. Torej, ne glede na situacijo in zdravstveno stanje mora na traktor in orat, drugače izgubi njivo...         Po zadnjih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, ki so bili objavljeni pred tremi meseci, je na območju Slovenije registriranih kar 123.384 traktorjev. Poznavalci pravijo, da jih je gotovo vsaj še kakšnih 20.000 neregistriranih. Pri vsem skupaj bom zapisal še, da je POVPREČNA starost traktorjev v Sloveniji preko 24 let. A se vrnemo nazaj na tistih 150.000€? Mah, pustmo stat...   In povprečje na kmetijo niso trije traktorji ampak 1,8... Po uradni statistiki je bilo leta 2020 v Sloveniji 68.331 kmetijskih gospodarstev in 123.384 traktorjev. Pa računaj sam. Mimogrede, lahko vprašam, koliko je povprečno število osebnih vozil na gospodinjstvo in koliko so stari (pa je osebni avto samo prevozno sredstvo, traktor je pa delovni stroj, namenjen proizvodnji)? Mah, rajši ne, da ne zakurim preveč, je že tako vroče...         Da se vrnem na povprečno starost več kot 24 let (traktorjev, ne traktoristov!) : še vedno so to delovni stroji. Tako, kot so tudi v drugih panogah delovni stroji visokih vrednosti. In kdorkoli začne razlagati, da je problem birokracija, se ti vedno vrneš na ceno enega traktorja in užgeš, da je to večina traktorjev v Sloveniji. Pa ti lahko človek na lepo razloži, da nimaš prav - ti boš vztrajal pri svojem. Zato bom še enkrat napisal: pustmo stat... Pomoč države pa ni tako velika in subvencije ne tako bogate, kot si misliš. Kmetijske subvencije niso socialno darilo ali čisti dobiček, temveč finančni mehanizem, ki v zameno za stroge pogoje zagotavlja stabilnost oskrbe s hrano in vzdržuje nizke cene za potrošnike.  Kot prvo: Večina kmetov prejme drobiž. Skoraj 43 % slovenskih kmetov prejme manj kot 5.000 evrov subvencij na leto, kar komaj pokrije osnovne materialne stroške.  Kot drugo: Subvencija ni darilo, ampak plačilo za storitve. Potrošniki kmetu na trgu plačajo le končni proizvod (npr. liter mleka ali kilogram pšenice). Subvencije pa so namenjene pokrivanju tistih delov kmečkega dela, ki nimajo tržnih cen: plačilo za preprečevanje zaraščanja podeželja, košnjo strmih hribovito-gorskih območij in ohranjanje biotske raznovrstnosti. Kot tretje: da kmet sploh prejme denar, mora izpolnjevati t.i. pravila pogojenosti. To vključuje visoke standarde dobrobiti živali, stroge okoljske omejitve in drage administrativne evidence. Seveda je tu stalni nadzori: Agencija za kmetijske trge izvaja ostre terenske in satelitske kontrole. Ob najmanjši napaki kmete čakajo visoke finančne kazni ali izguba sredstev.  Kot četrto: kmetje so ujeti med mlinska kamna stroškov in cen. Kmetijstvo je ena redkih panog, kjer proizvajalec ne določa ne cene svojih surovin ne cene svojih izdelkov! Vhodne stroške (cene gnojil, krme, pogonskih goriv in mehanizacije) določa svetovni trg. Odkupne cene diktirajo velike trgovske verige, ki zahtevajo poceni hrano. Poleg tega suše, toča in pozebe lahko v nekaj urah uničijo celoletni trud. Zato subvencije delujejo kot zasilna mreža pred propadom. Brez subvencij bi bila pridelava hrane v Sloveniji (ki ima zaradi razgibanega terena visoke stroške) popolnoma nekonkurenčna tujemu uvozu, hrana na trgovskih policah pa neprimerljivo dražja. In da kljub temu še vedno bentiš nad subvencijam in povračilu škode, ki jo plačujete preko davkov, je pa ... kako naj povem, da ne bom izpadel nesramno ... pač naj si vsak sam dokonča stavek. Povračilo škode preko davkov? Ne to meni in kmetom očitati, to pa kar tam v Ljubljani rešite. Če tako podpirate vlade, ki omejujejo odstrel zveri, ki kolje živino in razbija čebelnjake, potem se ne usajati zaradi odškodnin po teh zvereh... In če bi (vsaj nekateri) Ljubljančani radi imeli medvede in volkove, si jih naselite na Rožnik in Grajski hrib in jih imejte. Če si jaz želim BTjca, bi ga rad v moji garaži in še na misel mi ne pride, da bi ga nabavil in parkiral v garažo v Ljubljani... In če bom napisal še kaj, bom izpadel nesramno, zato naj si vsak sam dokonča ta odstavek.   Mah, pustmo stat...
    • Rad bi spoznal heroja, ki bo na takem displeju prtisnu med vožnjo, da ne pogleda na displej, in zadane kvadratni decimeter... Ma, ne kupim tazga avta nikoli. Sin ima infiniti q50, pa ne morm nič med vožnjo naredit. Nič. Se moram ustavit in vzet čas, da vsaj radio poiščem... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.