Skoči na vsebino

Post a recent shot of your car

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Posledice praznovanja,menda ja ne....🤔😭

Ah ne, sam vrnu sem se do avta in opazu... 

Na dalec se sploh ne vidi

IMG_20221216_131920_edit_706051431602158.jpg

Napisano
pred 7 urami je Deeyan napisal:

Malo manj lepe recent fotke s parkinga 🥺

IMG_20221216_131852.jpg

IMG_20221216_131902.jpg

IMG_20221216_131908.jpg

To bi se verjetno dalo spolirati. Se bo vsekakor manj videlo. 

Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

To bi se verjetno dalo spolirati. Se bo vsekakor manj videlo. 

kr naj barvajo cel odbijač, zato so zavarovanja :)

Napisano

Jst sm avgusta peljal na Trgo ABC,da mi poslikajo za barvat pa še zdej me niso klicali haha :D

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 1
  • Ni všeč 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 37 minutami je TiEn napisal:

Jst sm avgusta peljal na Trgo ABC,da mi poslikajo za barvat pa še zdej me niso klicali haha :D

To so pozabli nate 🙂 Pa sej si verjetno v tem času že zrihtal kje drugje a ne :D

Napisano

Ne :D bom zdej med počitnicami poklical jaz njih

• Haha 1
  • Zmeden 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

Js sm pa dobu termin za 23. januar. Ampak se splaca pocakat, ker gre za kvalitetnega majstra, mi je pred tremi leti Alfo rihtal, cel bok. Sploh se ni opazlo razlike v barvi

• Všeč 5
  • Ljubim 1
Napisano
Ah ne, sam vrnu sem se do avta in opazu... 

Na dalec se sploh ne vidi

IMG_20221216_131920_edit_706051431602158.thumb.jpg.1c6ba36189ad1cdc300ff09c05149f88.jpg

Če pa si nos preko črte pustil

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Všeč 1
  • Haha 2

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 2 urama je mazdaman napisal:

Če pa si nos preko črte pustil

Sent from my iPhone using Tapatalk

V onga Audija uzadi ga atp tut nism mogu porinit... 

Napisano

Čak, a jaz dobr vidim... a maš krom zatemnjen al je le taka svetloba?

• Všeč 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano
pred 42 minutami je Boss napisal:

Čak, a jaz dobr vidim... a maš krom zatemnjen al je le taka svetloba?

Ha, ha, ko moja mama ne vidi brez očal pravi, da je slaba svetloba. 😄

Napisano
pred 3 urami je scania napisal:

Evo lepotica na poti v Moščeničko Drago. Je kdo mogoče v Moščenički?

IMG_20221226_171031.jpg

Ta barva je res top za Mazde. Kaj pa ovca, je prava? :)

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Ta barva je res top za Mazde. Kaj pa ovca, je prava? :)

Barva je tudi meni zelo lepa. Ovca ni prava, prezimuje v kotu😄

Popravljeno od scania
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

Evo lepotica na poti v Moščeničko Drago. Je kdo mogoče v Moščenički?

IMG_20221226_171031.jpg

Žal,pred parimi leti....😉

Napisano

Definitivno legenda, ampak imam občutek, da jih kar nekaj tu gor ne ve kaj sploh je to, ker so večinoma premladi. Če se še spomnijo mogoče zadnje različice Citroen Ami 8, ki so jo delali do skoraj sredine 70-ih je tole prvotna originalna različica Ami 6 iz leta 1961.

Zakaj je mogoče tale Citroen zanimiv za nas Mazdaše je to, da so v sedemdesetih naredili eksperimentalno verzijo M35, ki je bila v bistvu kupejevska podaljšana verzija Ami 8. Poganjal jo je pa enorotorski Wankel :prstgor: Zadeva je ostala v eksperimentalni fazi, ampak so vseeno naredili nekaj modelov in jih razdelili med VIP-ovce za dolgotrajnejše testiranje. Je pa Citroen te izkušnje potem kanaliziral pri izdelavi Citroen GS birotor z dvorotorsko različico Wankla. Žal pa je tale zadeva prišla ven v čisto napačnem času leta 1973, ko je svet drvel v prvo naftno krizo in kot vemo Wankel pa ugodna poraba ne gresta glih skupaj.

• Všeč 8
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je g.Wankel napisal:

Ljubelj so mi zaprli 🤷‍♂️

20221230150514_IMG_8628.jpg

+ za avto

- za Ljubelj

😆

A nek plaz sanirajo al kaj? Se mi zdi da sem zasledil en dan, al se motim?

Popravljeno od MazdaBoy

Napisano
pred 40 minutami je MazdaBoy napisal:

+ za avto

- za Ljubelj

😆

A nek plaz sanirajo al kaj? Se mi zdi da sem zasledil en dan, al se motim?

Ja nek plaz je bil in bo saniran do 5.1.2023.

Sej mene ne moti, sem šel čez Jezersko in sem bil edini na cesti 😀

Pa še pri Celovcu sem neke nove cestice odkril 🙂

The ability to speak does not make you intelligent.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kje je proizvodnja bolj ekoloska je stvar debate... Oboji niso ravno ekoloski  ... Ampak je to samo v prozivodni fazi... Kaj pa v fazi rabe? Je tam tudi ICE bolj ekoloski od EV?   
    • Pa vina bo letos tudi manj. Pomanjkanje vode postavlja pod vprašaj samooskrbnost z le tem.  
    • Vode imamo bistveno več kot arafati, Afrika in večina drugih delov sveta. Zaradi vode ne bomo vzeli konca ...
    • Pa ljudje božji, potegnite že enkrat glavo iz riti. Pojdite v salone, poglejte in zapeljite nove električne avtomobile iz Kitajske.   Če kdo zna narediti dobre EV, so to danes Kitajci! A Xpenga z VW značko boš pa koval v zvezde, ali pa Changana z Mazda značko?   Potem pa pojdite v salone EU proizvajalcev in poglejte, kako žalost dobite za primerljiv denar ...
    • Seveda boš našel kako tako študijo. Ampak če boš odprl oči, boš na eno tako našel sto takih, ki ugotavljajo drugače. Ker lahko AI prečeše splet hitreje od naju, je tu povzetek:   Velika večina znanstvenih študij življenjskega cikla (LCA) ugotavlja, da so baterijska električna vozila (BEV) na dolgi rok (celotni življenjski cikel) bolj ugodna glede emisij toplogrednih plinov (GHG) kot primerljiva vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem (ICEV). Obratne ugotovitve so redke in omejene na specifične pogoje. Konsenz glede GHG emisij Pregledi literature, meta-analize in velike primerjalne študije (ICCT, IEA, Argonne National Laboratory, Nature-publikacije in druge) dosledno kažejo prednost BEV: V večini regij sveta imajo današnji BEV približno 40–73 % nižje življenjske GHG emisije kot primerljivi bencinski/dizelski avtomobili (odvisno od regije, velikosti vozila, mešanice električne energije in predpostavk o življenjski dobi/kilometrih). Primeri: ICCT (2025, EU): BEV približno 73 % nižje emisije kot bencinski ICEV (do 78 % z obnovljivo elektriko). Dodatne emisije iz proizvodnje baterije se povrnejo po približno 17.000 km (1–2 leti). ICCT (globalne primerjave 2021 in posodobitve): že za vozila iz leta 2021 prednost 60–69 % v Evropi/ZDA, 37–45 % na Kitajskem, 19–34 % v Indiji; prednost se z dekarbonizacijo omrežij še povečuje. IEA (Global EV Outlook): globalno približno polovične življenjske emisije glede na ICEV (ali še boljše v scenarijih hitrejše dekarbonizacije). Študije za ZDA (vključno s tržno širokimi analizami 2023–2025 modelov): BEV nižje emisije v skoraj vseh scenarijih in v vseh okrožjih celinske ZDA; prednost pogosto 60–70+ %. V eni od podrobnejših pregledov literature (znotraj-študijske primerjave) je 23 študij našlo nižji globalni potencial segrevanja (GWP) za BEV glede na ICEV, medtem ko je le 5 študij našlo obratno (predvsem v scenarijih z zelo umazanimi omrežji, močno odvisnimi od premoga, npr. deli Indije, Kitajske ali Litve). Knobloch in sodelavci (analiza 59 regij): v 53 regijah, ki predstavljajo 95 % globalnega transportnega povpraševanja, BEV znižajo življenjske emisije glede na ICEV. Prednost narašča z: čistejšim električnim omrežjem, daljšo življenjsko dobo / več prevoženih kilometrov, izboljšavami v proizvodnji baterij in recikliranju. Break-even točka (ko BEV postane boljši od ICEV) je danes tipično med 15.000 in 50.000–120.000 km, odvisno od regije (hitreje v Evropi/ZDA, počasneje na Kitajskem pri zelo umazanem omrežju). Kdaj študije ugotovijo obratno ali mešane rezultate? Študije, ki najdejo višje ali primerljive emisije BEV, so redke in skoraj vedno omejene na: zelo umazana električna omrežja (visok delež premoga) + kratka življenjska doba vozila, starejše podatke o proizvodnji baterij (emisije iz proizvodnje baterij so se medtem znižale), ali fokus na ne-GHG vplive (npr. poraba vode, rudarjenje mineralov, toksičnost, vplivi na dihala v nekaterih lokalnih kontekstih). Nekatere študije poudarjajo, da BEV niso nujno boljši pri vseh okoljskih kategorijah hkrati (npr. višji vplivi iz rudarjenja litija, niklja, kobalta), medtem ko so pri lokalnem onesnaženju zraka (NOₓ, PM) in GHG skoraj vedno boljši. Hibridna vozila (HEV) so boljša od klasičnih ICEV, a občutno slabša od čistih BEV.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.