Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ko ste že omenjali novo R5 E-Tech. Luštkan avto, nekaj nostalgije, sploh zame, ki sem se več let vozil z R5 Campus. 😃

Najmočnejša izvedenka 150 konjev in 52 kWh baterija naj bi bila okoli 32.000€ -subvencija.

https://ev-database.org/car/2135/Renault-5-E-Tech-52kWh-150hp

A še bolj kot ta me navdušuje napoved Alpine A290, EV-športnika na tej osnovi.

WWW.EVO.CO.UK

evo drives Alpine’s highly anticipated hot hatch in prototype-form as it concludes cold-weather testing in Sweden

Kdo ve, čez par let, ko padejo cene ... Če si ne omislim ene take igrače.

Napisano
pred 20 minutami je dvorjan napisal:

... ... ... ... ... ... ... ...

... ... ... Če si ne omislim ene take igrače.

Ma, midva se pa res vedno bolj razumeva in sva vedno bolj enakih misli. Tudi jaz trdim, da so ti EVji samo ene igrače.

Če hočeš pa kaj resnega, mora biti pa vsaj dvolitrski turbo dizel...

• Všeč 1
  • Haha 5

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Evo, do prejle sem bil malo na trnih, zdaj sem pa vesel kot frnikula.

Poštar dostavil napredno diagnostiko za ZOE in tako me je avto razveselil z dobro novico.

Po 2 letih in 38.000 prevoženih km znaša zdravje baterije 96,7 % (torej je degradacija zgolj 3,3 %, kar je odličen podatek).

Verjetno je k temu prispeval tudi lep režim polnjenja: 202 počasnih AC polnjenj in 25 hitrih DC polnjenj v njegovi dosedanji življenjski dobi, pa še to zelo redko do 100 % kapacitete (kolikor sem na hitro preletel sem videl le en 100 % SOC).

Tudi celice so zdrave, razlika med najbolj in najmanj napolnjeno je največ 0,009V (torej 9 mV).

In še zanimivost: z regeneracijo je avto pridobil 17,1 % vse porabljene energije ...

Povprečna poraba zadnjih 8.000 km (očitno so jo ob servisu na 30.000 km resetirali) znaša 13,4 kWh, pri čemer je "Anke iz Nemčije" imela povprečno hitrost 56,5 km/h, torej se ni vozila počasi.

Napisano

Koliko jaz vidim je cena Toyote 40500, kar še precej manjka do 35.000

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
Pred eno uro je mazdaman napisal:

Koliko jaz vidim je cena Toyote 40500, kar še precej manjka do 35.000

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verjetno je onih nekaj akcijskih že pošlo.

FWD je bila 34.000, AWD pa 34.900€, samo črne barve in Elegant oprema.

Tudi par deset oskubljenih Škod Enyaq po 34.990€ so prodali v enem tednu.

Napisano
pred 20 urami je dvorjan napisal:

Povprečna poraba zadnjih 8.000 km (očitno so jo ob servisu na 30.000 km resetirali) znaša 13,4 kWh, pri čemer je "Anke iz Nemčije" imela povprečno hitrost 56,5 km/h, torej se ni vozila počasi.

Tole si res dobr ujagal. Tale tetica se je očitno vozila po regionalkah relativno počasi in z enakomernimi hitrostmi. Zato je povprečje hitrosti relativno visoko, a poraba zelo nizka. Jaz na ZOE z mestno vožnjo in nekaj okoliškimi cestami ne pridem pod 17kWh/100km pa tud če se trudim. :nevem:

33112_1.png

Napisano

Kaj se je pa z volanom zgodilo da je toliko oguljen? o.O

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

A je dovolj da imas s.p. Ali doo v Sloveniji da se registriras tu gor?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 1 uro je mazdaman napisal:

A je dovolj da imas s.p. Ali doo v Sloveniji da se registriras tu gor?

Je, ampak moraš imeti registrirano ustrezno dejavnost (prodaja vozil).

Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Že tu se lepo vidi, kako kvazi novinarka manipulira s temo in ne razume raziskave.

Zgolj sam naslov ima dve hudi napaki, kaj šele ostalo besedilo:

"Lastniki EV" ... a v bistvu so bili anketirani lastniki BEV in PHEV - za lastnike PHEV verjamam, da kdo razmišlja o vrnitvi na ICE, med BEV pa je takih izredno malo

"ne izključuje vrnitve na ICE" ni enako "razmišljajo o vrnitvi"

Sranje od novinarskega prispevka.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Dejstva raziskave so jasna, ni dovolj ali dostopnost samih polnilnic in prekratek doseg s polno baterijo! 

Vse ostalo je pa pri elekt. TOP... 😉

Napisano (urejeno)

Še čisto malo in bo narod spregledal, da gre za velik nateg 🤣

Popravljeno od FuManchu

N7rRRL1.jpg

Napisano
dne 3. 3. 2024 ob 22:59 je Boss napisal:

Pa to si zdaj mene direktno proglasil za lažnivca, ker imam porabo 5,8 od začetka, ko je bil avto še nov do danes in to točno 60% AC in 35% mestne ter skoraj nimam regionalk, ki so najbolj varčne. To ni lepo, res ne. 😞

Tu se pa z Bossom popolnoma strinjam. Imam identičen avto (motor, oprema in letnik), mogoče malo več AC pa kak deci manjšo porabo po cca 140000 km.

Napisano
pred 5 minutami je FuManchu napisal:

Še čisto malo in bo narod spregledal, da gre za velik nateg 🤣

Kdaj bo šele narod spregledal, kak nateg so hibridi in novejši ICE ... Narejeni prvenstveno za to, da se "drago" pokvarijo.

• Haha 1
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je dvorjan napisal:

Kdaj bo šele narod spregledal, kak nateg so hibridi in novejši ICE ... Narejeni prvenstveno za to, da se "drago" pokvarijo.

Torej...trdiš,da je 90% kupcev novih avtomobilovleta 2023 v Sloveniji slepih (ker še morajo "spregledati"),neumnih,ali pa oboje.

WWW.AMZS.SI

Okrevanje - V Sloveniji je bilo lani prodanih 3131 vozil več kot v letu 2022 in to pomeni 5,85 odstotno povečanje prodaje.

Že samo,če pogledam,in vidim,da je velika večina prodanih EVjev Tesle in VAG🧐...meni ni nič čudno,da je 90% samih bukseljnov🤣(mišljeno sarkastično...da se ne bo kdo čudil).

EDIT

@dvorjan a EVji se pa poceni pokvarijo?🙄

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)

Da, trdim, da je 90 % kupcev novih vozil v Sloveniji slepih - v smislu, da ne vidijo, kak šrot kupujejo. Ostali pridevniki so pa zrasli na tvojem zelniku.

Ne, tudi okvare na EV niso poceni, je pa velik plus to, da se lahko okvari bistveno manj stvari. V bistvu se pri EV še najbolj kvarijo OBC (polnilniki v vozilu), a o tem nihče ne piše. Motorji in baterije so pri EV zelo nizko na spisku okvar, medtem ko je prav na področju pogona in prenosa največ težav - in to dragih - na ICE in PHEV.

Popravljeno od dvorjan
Napisano

@skritikrt a trdiš, da sosedova Francka, k si je kupila Polota, ve zakaj ga je kupila in kaj ima pod pokrovom? Kupila ga je zato, ker ji je nekdo rekel, da VW je pa majka.

Mogoče ni vseh 90% zabitih, nekaj jih pa je. Polovica vsaj :)

Napisano

Samo potem je tudi nekaj takih lastnikov EV-jev.

Ker jim je sosed rekel, da so fajn in da je poceni, pa da do Kvarnerja pride na dopust.

V vsem je tak. Vsi pač ne raziščejo.

Napisano (urejeno)

Jaz bi pa malce drugače rekel...se ne spomnim več točno kje sem prebral,in koliko točno je pisalo...vsaki četrti al peti kupec...kot rečeno,se ne spomnim🤔...kupec EVja v Sloveniji prešalta nazaj na ICE...torej ti so ziher "v temo brcnili"🧐...da bi bili pa neumni🙄...bom rekel-veliko je laganja okoli EVjev,torej marsikoga so naplahtali...pa recimo,da so "prišli k pameti" oz. "so se kaj naučili".

Pa če gremo vzeti enaki procent kot neko povprečje tudi pri EVjih,kot trdi @g.Wankel z polovico....po moje bo kar držalo,a ne samo za en,kot si predstavlja @dvorjan,ampak za oba tabora....ker vsepovsod se najdejo "buteljni".

Pa damo na koncu na količino,da ne bomo samo pri procentih...koliko je "brihtnih" na koncu v ICE,in koliko v EV taboru....a da za misliti?

EDIT...he,he...me ja @godlike prehitel😄

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 2 minutama je godlike napisal:

Samo potem je tudi nekaj takih lastnikov EV-jev.

Ker jim je sosed rekel, da so fajn in da je poceni, pa da do Kvarnerja pride na dopust.

V vsem je tak. Vsi pač ne raziščejo.

Absolutno. Tudi med lastniki EV-jev so takšni "biseri". Predvsem so težave tam, kjer ljudje ne kupijo primernega EV za svoje potrebe.

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 2 minutama je dvorjan napisal:

Absolutno. Tudi med lastniki EV-jev so takšni "biseri". Predvsem so težave tam, kjer ljudje ne kupijo primernega EV za svoje potrebe.

Aha...torej trdiš,da za vsakega je kak EV...samo,da ni ICE😄

Vsa čast👍-dober si v obračanju besed😉...po moje bi komot lahko šel za politika...od tebe bi kdo še drek kupili...samo malo celofana...pol pa svizec lepo zavije...saj-čokolada je tudi take rjave barve😋

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.