Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sodelavka je včeraj prvič vozila renaultovega električarja. Ne vem točno, katerega. Enega malčka. Je vsa navdušena, kako lepo izgleda. Pravi, da ga bo polnila doma na vtičnici 220V. Da ji je prodajalec zagotovil, da se bo vozila tako rekoč "zastonj". Takšni kupci  so najbolj zaželjeni. 😊

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Sodelavka je včeraj prvič vozila renaultovega električarja. Ne vem točno, katerega. Enega malčka. Je vsa navdušena, kako lepo izgleda. Pravi, da ga bo polnila doma na vtičnici 220V. Da ji je prodajalec zagotovil, da se bo vozila tako rekoč "zastonj". Takšni kupci  so najbolj zaželjeni. 😊

mogoče je nabavila novo R5, ki je meni dejansko všečna, ampak motorizacija je mimo, če bi imel taisti avto kako 1.5 turbo z 200 konji bi mogoče malo obudili spomine na R5 GT turbo iz pred davnih časov :)

Napisano
pred 18 minutami je sportman333 napisal:

mogoče je nabavila novo R5, ki je meni dejansko všečna, ampak motorizacija je mimo, če bi imel taisti avto kako 1.5 turbo z 200 konji bi mogoče malo obudili spomine na R5 GT turbo iz pred davnih časov :)

Saj pride, Alpine A290 ... Električna petka na steroidih.

Napisano

Ionity te pride 0,39€/kWh - po skoraj celi Evropi. V Franciji okoli 0,3€, Češka 0,47€ ... Če že teoretiziraš. Sicer pa električna petka ni avto, namenjen poslovnim uporabnikom, ki delajo 500+ km v kosu. To je menda vsem jasno ...

Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Saj pride, Alpine A290 ... Električna petka na steroidih.

Kaj so pri Renaultu izgubili občutek za oblikovanje? Blatnik, ki gre 3x navzven - res grdo za moje pojme.

image.png

Napisano

Kaj pa ima krivljenje pločevine veze z elektromobilnostjo? Vsake oči imajo svojega malarja. Meni je večina novih avtov grdih ... Pa kaj čem ...

Napisano

Bo treba znati brati ...

Up to ... pomeni DO. Ne pa "je enako". Skratka ekstrem. Po taki logiki je tudi bencin do 3€/liter ali še več, ker se na kakšnem otoku na pumpi izpiše taka cena. Malo resnosti prosim. Od kjerkoli že si to skropucalo kopiral, vedi, da ne drži, niti malo. Ker je pač nekdo napačno vnesel v sistem. Kaj res misliš, da je v ITA cena 24€/kWh kje? No, ni. Je pa 24€ na polnilno sejo mogoče, sploh na AC-polnilnici. Se že svetlika? Jaz vam tudi ne mečem naprej, da se v Sloveniji polni po 0,15€/kWh na javnih polnilnicah, če je to skoraj izoliran primer, ki pa vendarle obstaja v praksi.

Lahko se na svojih poteh ustaviš ma malodane na katerikoli polnilnici, poskeniraš QR-kodo in nam prilepiš cene, ki ti jih ponudi - pa ne boš prišel na številke, ki jih tule kopiraš (razen s fotošopom).

In ja, Ionity je 0,39€/kWh z naročnino, kar seveda imaš, če se kot poslovnež ali popotnik voziš z EV po evropskih državah. Itak že po prvem polnjenju noter prineseš naročnino.

Napisano

Padec prodaje Teslov v Nemčiji je prejšnji mesec na letni ravni znašal kar 59%.?zmeden? 

Stvar mi nikakor ne gre v račun, pa saj Nemci pa znajo dobr sieghailat.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 17 urami je dvorjan napisal:

Evo, aktualna Ionity cena za Francijo, da se ne prepucavamo:

null

image.png

Dvorjan,

ker očitno imaš kar nekaj izkušenj s polnjenjem te prosim za info, kje v SLO je najceneje polniti  (razen doma)? Pred časom sem gledal in obupal, ker kljub temu da mi ICE porabi več kot 8L ni bilo ugodnejšega ekvivalenta na javnih polnilnicah (pa mi EV mode trosi skoraj 30kWh). Če je že kje bilo cenovno blizu strošku bencinarja, pa ti useka čez še mesečna naročnina...

Hitrost polnjenja sploh ni pomembna, ker mi je že 11kW top much, res me zanima, kje???

Napisano
Pred eno uro je MPero napisal:

Dvorjan,

ker očitno imaš kar nekaj izkušenj s polnjenjem te prosim za info, kje v SLO je najceneje polniti  (razen doma)? Pred časom sem gledal in obupal, ker kljub temu da mi ICE porabi več kot 8L ni bilo ugodnejšega ekvivalenta na javnih polnilnicah (pa mi EV mode trosi skoraj 30kWh). Če je že kje bilo cenovno blizu strošku bencinarja, pa ti useka čez še mesečna naročnina...

Hitrost polnjenja sploh ni pomembna, ker mi je že 11kW top much, res me zanima, kje???

Ker si iz Ljubljane, imaš več opcij, na kratko pa za AC-polnilnice tole:

1) Gremo na elektriko - AC-polnilnice, ki podpirajo EKO način - večinoma polni s polno hitrostjo - 0,22€/kWh - seznam imaš tu:

https://www.gremonaelektriko.si/Portals/1/Seznam polnilnic z EKO polnjenjem.pdf

2) Bauhaus LJ (isto GNE) - 0,19€/kWh (AC) + 0,50€ štartnina

3) Petrol z naročnino - izračunaj, če se ti kateri paket pokrije, cene glede na količino pridejo do 0,30€/kWh + tu lahko koristiš tudi hitre DC-polnilnice

WWW.PETROL.SI

Ker želimo kar se da olajšati poti vsem voznikom električnih avtomobilov. Izberite uporabniški paket polnjenja, ki je najbolj...

Za tiste, ki potrebujejo hitro polnjenje DC, pa sta zaenkrat najbolj zanesljivi opciji Ionity in Tesla z mesečno naročnino: Ionity 0,39€, Tesla 0,40-0,43€. Pri čemer je plus, da s tema dvema lahko polniš tudi po Evropi.

Ni tak bav-bav, ane?

Sicer pa predlagam, da še kdo z izkušnjami napiše kaj iz svojega lokalnega okolja ... Če pridemo na izlet. 😃

Gorenjci recimo imajo N-GEN Žirovnica s ceno 0,15€/kWh (AC).

Napisano
pred 23 urami je etcho napisal:

Električna petka na steroidih.

No, nekaj takega pa si zasluži opis "na steroidih". 🙂

image.png

Napisano
pred 20 minutami je etcho napisal:

No, nekaj takega pa si zasluži opis "na steroidih". 🙂

image.png

še vedno bi veliko raje videl tako z bencinskim motorjem in da bi imela 250 ali 300km in bi bila super hot hatch ne pa tole elektro jajca....sem se vozil z zdaj zadnji volvotom xc30 al kaj je že, dual motor ki ima nekih 480 ali koliko konjev in pospešek 3,5s do 100, ampak to je žalost od avta in vožnje, nobenega fillinga in občutka, sploh ni užitka da bi vozil tak zelo hiter in zmogljiv e-avto....(da se razumemo pospeški in vse je brutalno, ampak občutek v vožnji je pa porazen :))

Napisano (urejeno)

Kot prvo: kaj pomeni tisti napis "RS TURBO"? A da ima debelejši kabel za polnjenje? Ima "turbo" hlajenje baterije?

Kot drugo: če je EV, zakaj ima zadaj "izpuh" kot Đuro-Đakovička?

Popravljeno od Slivka

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je sportman333 napisal:

ampak občutek v vožnji je pa porazen :)

Ker je manko zvoka, ni menjalnika, ali kaj drugega?

pred 39 minutami je Slivka napisal:

Kot prvo: kaj pomeni tisti napis "RS TURBO"? A da ima debelejši kabel za polnjenje? Ima "turbo" hlajenje baterije?

Podobno je za vprašat na Porscheju, zakaj imajo Taycan Turbo S.

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 34 minutami je etcho napisal:

Ker je manko zvoka, ni menjalnika, ali kaj drugega?

meni osebno predvsem ker ni bilo nobenega zvoka, nobenega občutka glede same hitrosti......(občutek je bil kot da bi bil v eni kapsuli, ki z nenadzorovano hitrostjo potuje levo, desno....)

• Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
pred 6 urami je Agerg napisal:

Sem firbčen kaj bo zdaj s 75% teh polnilnic, ko je šel Etrel v likvidacijo.

Zaenkrat nič, verjetno bo to prevzel kak drugi ponudnik. Saj ni, da bodo jutri vse crknile. Ni pa dober občutek.

Napisano

Pa glih zdaj... V ponedeljek bom ob službeno Škodo in dobim EV Hyundai Kono. Mene kr zmrazi kako bo zgledalo, če bo potrebna hitra intervencija v Murski Soboti al pa Lendavi. Baterije ima samo 68kWh. Tole bo ob AC vožnji naredilo največ 300km, pozim pa bo verjetno že 200 uspeh.

Če ne bo šlo bomo pa RentaCar jemali ni druge. :whatever:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.