Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

?e video animacija Mazda Skyactive diesel delovanje turbo polnilnika..

https://www.youtube.com/watch?v=ojhRVMnFRXU

Po tem videu bi jaz reke, da ima dve turbini torej twin turbo

post-24-0-85997500-1467817393_thumb.jpg

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

V?eraj sem vpla?al aro in podpisal pogodbo za nakup Mazde 3 Sport CD150 Revolution Top v rde?i barvi. Juhuu ..

?e grdo gledam pomeni, da mi ni v?e? tisto kar vidim ..

Napisano

V?eraj sem vpla?al aro in podpisal pogodbo za nakup Mazde 3 Sport CD150 Revolution Top v rde?i barvi. Juhuu ..

?estitke, dobra izbira. Se pa strinjam z uporabnikom @mazdaman, meni to deluje kot da ima dve turbini, OK ne delujeta sicer nikoli hkrati ampak ni va?no, fizi?no sta v motorju o?itno dve.

Napisano

?estitke, dobra izbira. Se pa strinjam z uporabnikom @mazdaman, meni to deluje kot da ima dve turbini, OK ne delujeta sicer nikoli hkrati ampak ni va?no, fizi?no sta v motorju o?itno dve.

1 kompresor (modro) in 2 pogon turbine (rde?e) - oziroma: hladni del turbine (stiska hladen zrak v motor) in vro?i del turbine (izpu?ni plini, ki poganjajo turbino).

?estitke. Priporo?am prozorno folijo takoj na novo havbo.. :)

:P

Napisano

The SKYACTIV-D also uses a two-stage turbocharger, in which one small and one large turbo are selectively operated, according to driving conditions.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Napisano

The SKYACTIV-D also uses a two-stage turbocharger, in which one small and one large turbo are selectively operated, according to driving conditions.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Dr?i, za dvostopenjski turbopolnilnik logi?no potrebuje? dva razli?na kompresorja. Je pa to druga?na zasnova kot klasi?ni twin-turbo (pri kateri dva enaka turbopolnilnika hkrati polnita motor). :P

Napisano

To so ?e 20 let nazaj pri RX7 uporabili, kjer je prva turbina do 4-4,5k, potem pa preklopi na ve?jo, da se na koncu iz 1.3 motorja dobi 280 konji?ev :bravo:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

The 2017 Mazda 3 is slated to arrive in Europe starting later this year. The powertrain line-up will continue to feature three SKYACTIV-G petrol engines ? the SKYACTIV-G 1.5 (100 PS) and two SKYACTIV-G 2.0s (120 PS & 165 PS) ? as well as two clean diesels, the SKYACTIV-D 1.5 (105 PS) and SKYACTIV-D 2.2 (150 PS). They are mated to a crisp shifting six-speed SKYACTIV-MT manual or SKYACTIV-Drive automatic transmission*.

* SKYACTIV-G 1.5 and SKYACTIV-G 2.0 (165 PS) offered with manual only in Europe; fastback not available with SKYACTIV-G 2.0 (165 PS), SKYACTIV-D 2.2 with manual only

Napisano

Me zanima kaj pore?e MMS, ker so rekli da dizla ne bo v Sloveniji - tudi ?lanek govori o Axeli. To je mazda za non-EU trg.

To je blo re?eno za 1.5 diesel ali tudi a 2.2? 

Napisano

Tako je ?e sedaj pa 105 PS ni na voljo pri nas.

Ker ?e pogleda? Nem?ko ceno 105 KM verzije in na?o 150 Km vidi?, da je le ta pri nas cenej?a kot pri Nemcih mala verzija in tako verjetno ne morejo dobiti velike razlike v ceni in je niti ne posku?ajo prodajati pri nas.

Napisano

Danes sem opazila, da mi pod masino nekaj pusca. Glede na vonj ni olje, mislim da je voda. Avto je normalno vozil, ni bilo nikakrsnih opozorilnih luck. Danes sem prevozila cca. 500 km. Kaj bi lahko bilo narobe? Bom jutri zjutraj preverila kaksno je stanje.

Napisano

Nove barve, elektri?na parkirna zavora, ogrevan volanski obro?.. Upam da tudi avtomatski dvig/spust stekel.

Glede avtomatskega dviga/spusta stekel sem se tudi sam spra?eval, nikjer ni? ne pi?e... Potem sem se pa osredoto?il na tole sliko, kjer so na vseh 4 gumbih jasno vidne ?rtice (tako ima tudi Mazda 6, ki ima avt. dvig/spust), kar bi lahko pomenilo to?no to  :ouje:

u3r-2017-m.jpg

Edino potem, ko sem pa gledal nekatere druge slike notranjosti (resda z volanom na desni) pa so zopet imele gumbe brez ?rtic oz. samo na voznikovem gumbu napis "AUTO" (slika spodaj), ?eprav po videzu ravno tako zgleda top oprema. Morda bo pa za razli?ne trge razli?no? :ne vem:

hdh-2017-m.jpg

Sicer pa za ljubitelje klasi?ne ro?ne, ni?je stopnje opreme jo bodo imele tako kot do sedaj, s tem bo tudi sredinska konzola taka kot prej in ne taka, ko je na slikah in ki so jo povzeli iz faceliftane 6-tke. Edino, ?e se ne motim bo 150km dizel imel v vsakem primeru el. ro?no.

Ve? slik v visoki lo?ljivosti pa na tej povezavi: http://www.carscoops.com/2016/07/mazda3-goes-through-facelift-in-japan.html

12360_1.png
Napisano

To funkcijo je Mazda opustila, ?rtice niso ni? drugega kot osvetlitev

Ampak kot kaze samo v trojki oz. pri njzijih razredih... Sestica recimo ima vsa stekla z avtomatiko ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

tudi FL?

Pomoje ja ... Nisem pa se vozil nobene FL ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A se je mehanizem ročne zavore spravil na mesto? Ker če se ni, ti lahko odmika ploščice bolj kot je potrebno, pa moraš večkrat pumpat...   Ne sprašuj mene, kako se to preveri na trojki z električno ročno, ker jaz vem samo, kako se to uredi na B-seriji. Samo tam je boben in nastavljaš z izvijačem na vsakem kolesu posebej. Ampak simptomi so pa podobni...
    • Edino čudni so pri dostavi. Pri takem snarju za gume, bi lahko bla zastojn.
    • Čudežno se je user na postu menjal.   Pa sem že naredil analizo in ugotovil, da si en in isti.
    • Gledam za naprej kaj bi. Nazadnje sem jih pri Španu (presenetljivo) najceneje dobil 🙂   EDIT: tale ''novegume'' zgleda res zanimiv. Hvala.
    • - Yokohamo sem vzel na spletni trgovini uvoznika, ker sem v dogovoru z njimi čakal 14 dni, je bil kontejner na poti. Drugje je sploh ni bilo (sveži model in čudna Mazda dimenzija). - Michelin Alpin 6 sem vzel na Bartogu, ker so mi ceno enačli in je bilo težko dobit V. - 2x Bridgestone LM005 sem vzel na gumax-u  - Michelin Pilot Alpin 5 sem vzel v Nemčji, ker so bile v kompletu s felnami in TMPS senzorji. Cena je bila tako ugodna, da bi se splačalo po njih peljat, tudi če ne bi zraven šel na dopust. - Michelin Pilot Alpin 5 sem vzel na nove-gume, je bila najceneje v SLO. Ceneje kot na Liderpnevmatik (sem primerjal).   Letos še ne vem kje bom vzel. Seveda obrnem Google na glavo in pogosto preverim podjetje. Če ni v EU, ne velja EU zakonodaja. Ko se bo približal 15. 3. se bom odločil katere, verjetno PS5 ali CSC7 in poiskal trgovca.   Zgornji seznam je kronološko urejen. Pred tem mi je dobre cene rihtal vulkanizer. Ne vem, ali mu ni več, ali pa ne dobi dovolj ugodnih cen.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.