Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Vzel sem RIAL KODIAK graphite...meni so v?e?,ker so la?je za ?istit,ker nimajo odprtih krakov 

https://www.bartog.si/a16-5x1143-et50-65x16-rial-kodiak-grafitna-671-hyundai-kia-mazda-p-291310.aspx

Napisano

Pozdravljeni, nov na forumu in je M3 v o?jem izboru za 2. dru?inski avto.

Zanima me kak?ne so kaj izku?nje z avtomatskim menjalnikom - torej vezija 120AT, prevsem kar se ti?e stro?kov vzdr?evanja, razlike v porabi in nasploh ob?utka pri vo?nji (napram M/T menjalniku).

V mojem primeru se bo avto vozil nekje v razmerju 50% mesto in 50% magistralka, pa ?e to vse skupaj max. 10.000km letno.

Hvala ?e vnaprej.

Napisano

Zanima me kak?ne so kaj izku?nje z avtomatskim menjalnikom - torej vezija 120AT, prevsem kar se ti?e stro?kov vzdr?evanja, razlike v porabi in nasploh ob?utka pri vo?nji (napram M/T menjalniku).

V mojem primeru se bo avto vozil nekje v razmerju 50% mesto in 50% magistralka, pa ?e to vse skupaj max. 10.000km letno.

Hvala ?e vnaprej.

zanimiv izbor za 2.. avto cca 30-50km dnevno....se ti izpla?a (predvidevam da gleda? novo). dvojka ne bi bila primerna?

Druga?e so 3ke od vseh mazd najbolj vzdr?ljive. Servisi pa so rahlo dra?ji od konkurence, a z bencinarjem ni te?av. AT ne dela take razlike v porabi, bolj ti dela razliko mestna voznja. Vsekakor ne verjemi temu kar pravi proizvajalec na papirju, je vedno ve?. poglej kak spritmonitor ....

6,4 pa vse tja do dobrih 9......

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/27-Mazda/250-3.html?fueltype=2&power_s=120&power_e=120&gearing=2&powerunit=2

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Hvala ?e vnaprej.

Jaz mam tegale pa sem z njim zadovoljen - v mestu in na magistralki se super obnese, menjuje mehko in nikoli nisem ?e mel ob?utka da bi se za?altal. Na avtocesti je tudi vredu, edino se malo pozna da mora za pospe?evanje preko 120km/h pri prehitevanju dol ?altat v ?etrto. Mo?i je na?eloma dovolj, edino ma?ino zavrti precej visoko. Kljub temu da ima Mazda odli?ne ro?ne menjalnike, bi tudi naslednji? ?e vzel avtomatika ;)

Kar se pa ti?e porabe - kolikor sem gledal na tem forumu in spiritmonitorju, AT doda kakega pol litra na porabo. ?e ga lepo vozim po magistralki se komot dr?i 6,0-6,5 L/100km, pri jajcarjenju po Ljubljanski gu?vi pa zna sicer v?asih posko?iti tudi na 8,0 - 8,5 L/100km. Ko pridem na ?rpalko mam ve?inoma povpre?no porabo nekje med 6,8 - 7,2 L/100km, s tem da veliko vozim po avtocesti in nisem glih ?paroven.

Kar se ti?e stro?kov vzdr?evanja so isti kot pri ro?nem menjalniku - avtomatik nekega posebnega dodatnega vzdr?evanja nima, le okoli 100.000km bo verjetno treba menjati olje (stro?ek cca 400eur ?e se prav spomnim z ene druge teme). Servisi so pa nekoliko dra?ji - jaz ne nosim svojega olja zraven zato ve?inoma pridejo okoli 150-200eur. Do zdaj imam prevo?enih 40.000km in problemov z avtom ?e ni bilo *tok tok*.

Napisano

@jures: smo razmisljali tudi o 2-jki, ampak nekako dizajn in velikost 3-jke prevagata, in ja, o novem je govora. 

@izacus: glede na to, da se bo zamenjeval renault megane 1.6 bomo tako ali tako na boljsem (tam pod 7.5 ne gre pa da se vozis kot po jajcih). Predvsem mi je vazno, da je zadeva zanesljiva, ne pa kot npr. renaultov EDC, ko je znanc po 60k km ve?inoma mestne vo?nje moral novega kupit, ker je menjalnik dobesedno razpadel  :)

Tnx. obema.

Napisano

Fantje a bi bil kdo izmed lastnikov M3 Revolution tako prijazen pa mi povedal katere gume oz. plati??a so v homologaciji? Avto dobim tik pred menjavo iz letnih na zimske pnevmatike, pa nebi rad zadnji trenutek nabavljal. 

Napisano

Jaz sem lani vzel pri ?panu dezent TD grafitne barve (16") in continental gume (se ne spomnim kater model), pa sem pri?el skozi s cca 650eur, ?e me spomin ne vara.

Sem kar zadovoljen, ampak vseeno ko gre? spomladi nazaj na stock 18ke je prava pravljica :)

Napisano

Jaz sem letos aprila pri nakupu nove M3 naro?il originalna alu plati??a 16" in goodyear zimske gume v kompletu cca 900?. Dobim pa jih enkrat oktobra.

Napisano

Jaz sem plati??a ?e dobil...vzel sem rial KODIAK graphite 16, plati??a so v ?ivo zelo lepa in se mi tudi zdi, da bodo lepo pasala na mojo eternal modro barvo :jupiii:  ...pnevmatike pa vzamem dunlop wintersport 5...cena kompleta cca. 620 eur...

Napisano

Sem malo brskal po Nem?ki strani mazde in ugotovil, da ima oprema sports-line skoraj identi?no opremo kot na?a revolution a na ?alost pri nas ni avtomatskega pri?iganja dolgih in kratkih lu?i, kljub temu, da imamo spredaj kamero. Verjetno bi se to dalo kako odklenit, saj druga?e ni nekih razlik, verjetno je samo softwerska fora...v?asih to res pogre?am...

Napisano

Jaz sem plati??a ?e dobil...vzel sem rial KODIAK graphite 16, plati??a so v ?ivo zelo lepa in se mi tudi zdi, da bodo lepo pasala na mojo eternal modro barvo :jupiii:  ...pnevmatike pa vzamem dunlop wintersport 5...cena kompleta cca. 620 eur...

Kje pa si nabavljal? :)

Jaz "cincam" glede barve, ker bo oz. je avto machine grey barve.

Napisano

Plati??a pri Bartog,gume pa bom na mimovrste,ker imam ?e kupon.

Napisano

Sem malo brskal po Nem?ki strani mazde in ugotovil, da ima oprema sports-line skoraj identi?no opremo kot na?a revolution a na ?alost pri nas ni avtomatskega pri?iganja dolgih in kratkih lu?i, kljub temu, da imamo spredaj kamero. Verjetno bi se to dalo kako odklenit, saj druga?e ni nekih razlik, verjetno je samo softwerska fora...v?asih to res pogre?am...

Tudi jaz imam Revolution in se mi zdi, da gre skoraj zagotovo samo za softverski switch, ki ima upravljanje z dolgimi lu?mi in tudi opozarjanje na menjavo pasu onemogo?eno. Ker na to, da si moram vzeti "coffee break" me pa opozarja, ?e 2-3 x pozabim vklju?iti smernik pri menjavi pasu na avtocesti. Pomeni, da ?isto lepo zaznava.

Marketin?ke finte pa?.

Napisano

Dan d je ?ou mimo, Mazda je doma :-)

Po prvih 100 km zadovoljen, te?e kot se ?ika... Kej ve? pa v naslednjih dneh. Malo sm ?e v ?oku zaradi prehoda z dizla in avtomatskega menjalnika na bencinca z ro?nim menjalnikom ;-)

post-9860-0-74375100-1506099796_thumb.jpg

Napisano

?estitam  :jupiii:  veliko varnih kilometrov. lepa je, ji pa?e bela barva. Kaj ima? 120 ali 165 konjev? Jaz sem s svojo prezadovoljen, tak u?itek jo je vozit ko noben avto do sedaj  :notworth: pa sem imel prej 508 ko, ki je bil res super avto, ampak je mazdo ve?ji u?itek vozit posebej med ovinke  :P

Napisano

Hvala! G120 bo ve? kot zadosti mo?na, samo navadit se je treba...

Poslano z mojega SM-T810 z uporabo Tapatalk

Napisano

Ej....dobrodo?el med MAZDA?E,,,lepa Mazdurina,,zoom zoom lp

Napisano

Hvala! G120 bo ve? kot zadosti mo?na, samo navadit se je treba...

Poslano z mojega SM-T810 z uporabo Tapatalk

Se strinjam...meni je tudi zadosti pa poraba je super  :jupiii:  manj kot 120 sigurno ne bi imel, za Mazdo 3 je to optimalni motor, kar se porabe in performans ti?e, po mojem mnenju...

Napisano

Konec leta 2018 (okoli novembra) imam namen zamenjat (kupit) nov avto. Zanima me ali bo takrat ?e na voljo nova M3 (nova oblika z novimi Skyactive motorji) ali bo ?e potrebno po?akati do leta 2019. 

Napisano

Konec leta 2018 (okoli novembra) imam namen zamenjat (kupit) nov avto. Zanima me ali bo takrat ?e na voljo nova M3 (nova oblika z novimi Skyactive motorji) ali bo ?e potrebno po?akati do leta 2019. 

Mislim, da v za?etku leta 2019...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.