Skoči na vsebino

Mobilna telefonija

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pri P20 je prišla nadgradnja programa za polnjenje cca 1leto nazaj in meni je P20 super hitro polnil, ženi pa ne čeprav je imela isti  P20 in polnilec le kabl je bil od Samsunga! Celo opozorilo ji je vrglo na telefon, da naj zamenja kabel za original.. :nevem:

Napisano
pred 19 urami je g.Wankel napisal:

Navadni F5 pa 118h. Ne vidim logike :D

EDIT: nevermind, sem dojel :)

F5 ma švohnej procesor in slabši ekran, to dvoje je ključno

Napisano
pred 9 minutami je NevLado napisal:

F5 ma švohnej procesor in slabši ekran, to dvoje je ključno

F5 PRO je najboljši Poco,če koga sploh to zanima in je primerljiv z Xiaomi 12pro le da je novejši in ima android 13 pa cenovno je bolj ugoden....👍😉

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Rabim nasvet. Sin ima 1 leto star telefon Samsung, ki je v garanciji.  Pred pol leta je bil na servisu ker se ni polnil. Zadnji mesec se je napaka ponovila in ga je bilo težko prepričati, da se polni, vse do danes, ko se je prenehal polnit in posledično ugasnil, ko je bila prazna baterija. Torej gre za enako napako. Na prvem servisu sem čakal približno 30 dni, da so mi na RAM2 popravili telefon, kar se mi zdi res dolgo. Prav tako sem se mogel dobesedno skregat v BigBangu, da sem dobil nadomestni telefon.

Zanima me kako je s prijavo stvarne napake, ali je moj primer takšen ali gre to še vedno zgolj pod garancijo. Mal sem bral po internetu pa mi ni čisto jasno, kdaj lahko uveljavljaš stvarno napako. Hkrati mi je jasno če uveljavljam stvarno pa mi jo zavrnejo, da se potem popravlja v garanciji in mi čas popravila še podaljša.

Kakšno mnenje, nasvet prosim.

Napisano (urejeno)

Stvarna napaka je ko se z normalno uporabo uniči, ali pa crkne krepko prehitro.

Ne vem kak naj lepše napišem.

Težava je v tem, da se pogosto vlači telefon ko se polni, ali pa je kabl našpanan. S tem se počasi zrahlja lot in potem ni kontakta.

Z RAM2 ima zelo dosti ljudi negativne izkušnje. A41 so ok menjalni ta polnilni kontakt. Mi pa je že blo, ko sem ga čakal, da ga raje nisem na Amazon poslal. Ampak dela, hvala bogu.

Ker se napaka ni takoj ponovila, jo ne moreš pisat pod ponovljivo napako.

Če ni bil kupljen v prosti prodaji, ga lahko neseš na operaterja, pa oni pošljejo na RAM2, tak boš pač pri njih fehtal nadomestni telefon.

Popravljeno od godlike
Napisano

Stvarna napaka je več ali manj zgolj napaka, da aparat ne izpolnjuje oziroma ne deluje/nima določenih funkcij, ki bi jih moral imeti. Tole kar opisuješ je pa pač le garancija. Ni druge kot da neseš na servis še 1x in poveš, da se je napaka ponovila.

Drugače je pa to tudi velik problem pri uporabi, ker uporabniki nucajo telefon med polnjenjem in tisti vključeni kabel veselo maja vtičnico. Če hočeš dolgoživost telefona je treba dat na polnilc pa pustit, da se napolne sam. Pomagajo tudi brezkontaktni polnilci ampak žal tale A41 nima te opcije.

So pa milo rečeno teli iz A serije ker veliko sranje. Jaz ima tudi A41 in nič drugega gor kot company profile pa ga uporabljam zgolj in samo za rezervo pa je blo že treba dajat na tovarniške, ker se 1x po upgradu ni več zbudil.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Stvarna napaka je opredeljena z obligacijskim zakonikom in tudi zakonom o varstvu potrošnikov. Po kmečko gre za to, da je že pri novem aparatu nekaj narobe (si kupil x, dobil pa y), kar pa se v določenih primerih lahko opazi tudi šele čez čas.

Določene stvarne napake so očitne in jih je lahko dokazati (recimo ti salon proda nekaramboliran avto, nakar se ugotovi, da je bil karamboliran) ali težje dokazljive (recimo poči glava motorja zaradi napake na materialu, ki je obstajala že pri novem avtu).

Uveljavljanje stvarne napake ni enako uveljavljanju garancije. Gre za 2 različni zadevi, ki se izključujeta. Kupec se odloči, kaj bo uveljavljal. V praksi so trgovci zviti in te napotijo k garantu, čeprav so oni pravi naslov, ker se pri njih uveljavlja stvarna napaka. 

Torej stvarna napaka se uveljavlja pri prodajalcu, garancija pa pri garantu ali prodajalcu, ki pošlje nato izdelek garantu (vsaj tako je bilo še po starem zakonu o varstvu potrošnikov).

Slabo leto že velja nov Zakon o varstvu potrošnikov, ki je ustaljene postopke uveljavljanja stvarne napake nekoliko spremenil in zakompliciral. Treba ga je prebrat (vidim, da se po novem uporablja termin neskladnost .... 71. člen in naprej ... 2. odsek OBVEZNO JAMSTVO ZA SKLADNOST BLAGA). Če se kaj zalomi pri uveljavljanju, se lahko obrneš na Tržno inšpekcijo. To v mnogih primerih učinkuje. Tudi v primerih, ko inšpekcija konkretno nima pristojnosti za odločanje ali kaznovanje prekrška. Ko se inšpektor naslika v firmi, firma dostikrat reši reklamacijo v prid potrošnika, "sama od sebe" na osnovi njene"dobre poslovne prakse". Prevedeno to pomeni, da se firma ustraši inšpekcije, ki lahko na drugih področjih zasledi kakšno napakico, za katere se plača globa nekaj 1.000€. Računica je jasna. 

Obligacijski zakonik je bolj univerzalen (pri stvarni napaki velja tudi za firme, ne samo potrošnike) ... glej od 458. člena naprej (2. odsek: ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE) ... če se kaj zalomi pri uveljavljanju, se obrneš na sodišče ... se v praksi ne izplača.

Če ima veliko enakih modelov telefona enako napako, bi lahko bila to stvarna napaka. Včasih so serviserji podatke skrivali, ravno s tega razloga.

PISRS.SI

Zakon o varstvu potrošnikov. SOP 2022-01-3083. EVA 2015-2130-0005. EPA 0180-IX

PISRS.SI

Obligacijski zakonik (OZ). SOP 2001-01-4287. EVA 1998-2011-0020. EPA 1544

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Stvarna napaka je bila veriga na Polotu pri 40k km. Kljub 0.5 leta iz garancije, bi mogla veriga več km zdržat. Za to so jo menjali na njihove stroške. Seveda samo ker je avto bil šolsko vzdrževan.

Žena ima A41, kupil sem ji ga par mescev za tem ko je prišel na trg. In razen da je zmajala polnilec, je ok.

So pa seveda naši telefoni podvrženi optimizaciji: odstrani mnepotrebne aplikacije, vzamem pravice izvajanja v odzadju vsem ki ne rabijo, tudi dostop do neta poberem.

Sam imam S21 prej pa S10e. Pač proti A41 se vidi razliko v ekranu. OLed je pač drugi svet. Tudi fotoparate je imel S10e in S21 krepko boljše. Svoje polnim 95% na kablu, ker brezžično je pač počasno. Če ga imam v roki, pazim da ni kabl napet in ga ne "lomim".

Popravljeno od godlike
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Žena polomila starega Redmi-Note 9Pro...pa sem vzel Note 12Pro plus-5G (ni verzija brez plusa!!!)...tako bo tudi žena na 120w polnjenju...ne,da bi skoz polnili z 120w...ti polnilci so le za "silo"...a če bo treba-zmore😃👍

IMG_20231106_134817.jpg

Napisano
pred 9 minutami je skritikrt napisal:

Žena polomila starega Redmi-Note 9Pro...pa sem vzel Note 12Pro plus-5G (ni verzija brez plusa!!!)...tako bo tudi žena na 120w polnjenju...ne,da bi skoz polnili z 120w...ti polnilci so le za "silo"...a če bo treba-zmore😃👍

IMG_20231106_134817.jpg

Sebi top orodje, ženi pa tole ... 😢 😜

Glede na stanje domače tehnike bi ji pasalo kaj bolj enostavnega. 😃 

image.png

Napisano

A...,saj zanjo je to že orng "stroj"...smo vsi na Xiaomijih...sam sin je šel na S23🙄 

Z Appleji pa imamo itak slabe izkušnje-še vsakega smo razbili (sin)...

Starega Note 9Pro...prvi telefon k ga je žena razbila🧐...ajd,naj ji bo...😆...je mislila še dolgo imeti,pa ji očitno ni bilo usojeno.

V bistvu najbrž ni neka velika razlika med starim in tem novim...bomo videli🙄...najbrž malo pr kameri,mal hitrost...a v grobem -že tastari je bil TOP🙃...polnjenje pa itak fantazija😍

Napisano (urejeno)

Vidim da imaš fetiš na hitro polnjenje.

@skritikrt ne mi zamerit 😉

Jaz sem s Samsungi zelo zadovoljen. Pred tem sem bil tudi s HTC-ji.

Pri meni imajo tudi velik plus, ker ni lastnik kitajc in ker ni narejem tam.

Drugače pa verjamem, da bo "čao mi" dobro služil, so se kar popravli od problematičnih začetkov.

Pa samo, da ni sin na S22, ker tisti imajo vibro zanič, celo imitira zvok vibre po zvočnikih.

pred 5 urami je Janez007 napisal:

Sebi top orodje, ženi pa tole ... 😢 😜

Glede na stanje domače tehnike bi ji pasalo kaj bolj enostavnega. 😃 

image.png

Glede na to kak rad naštudira in skonfigura zadeve jabuk ni za njega.

Popravljeno od godlike
  • Haha 3
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je godlike napisal:

Vidim da imaš fetiš na hitro polnjenje.

@skritikrt ne mi zamerit 😉

Jaz sem s Samsungi zelo zadovoljen. Pred tem sem bil tudi s HTC-ji.

Pri meni imajo tudi velik plus, ker ni lastnik kitajc in ker ni narejem tam.

Drugače pa verjamem, da bo "čao mi" dobro služil, so se kar popravli od problematičnih začetkov.

Pa samo, da ni sin na S22, ker tisti imajo vibro zanič, celo imitira zvok vibre po zvočnikih.

Glede na to kak rad naštudira in skonfigura zadeve jabuk ni za njega.

Tole me res zanima kaj pomeni 120 W polnjenja v praksi. Kaj so pogruntali Kitajci, da se baterija pretirano ne segreva??? Recimo običajni polnilci polnijo cca 2 A pri 5 V, to pomeni z 10 W. 

Popravljeno od Janez007
Napisano

Bo mogoče komu zanimivo...novi 120W GAN polnilec (priložen pri Redmi Note 12Pro Plus 5G) vs. klasičen 120W vs. 65W-dvojni GAN polnilec.

Tudi pri teži je "shujšal"....mogoče najbolj nazorna pa je primerjava velikosti z klasičnim 30W Xiaomi polnilcem😳

IMG_20231106_213749.jpg

IMG_20231106_213826.jpg

IMG_20231106_214029.jpg

IMG_20231106_214037.jpg

IMG_20231106_214053.jpg

IMG_20231106_214137.jpg

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Hej. Mika me predčasno upokojiti Žaomi telefon. Frend mi je priporočil One plus. Ima kdo izkušnje s tem modelom, ki se mi zdi precej dober nakup? :)

Screenshot_2023-12-10-19-24-53-754_com.android.chrome.jpg

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Bivši sodelavec je imel 2 in 3. Tak da že kr let nazaj. Je pa bil zelo zadovoljen.

Napisano
pred 18 minutami je Z M A J napisal:

Hej. Mika me predčasno upokojiti Žaomi telefon. Frend mi je priporočil One plus. Ima kdo izkušnje s tem modelom, ki se mi zdi precej dober nakup? :)

Kateri Xiaomi pa imaš?

Mogoče daš samo drug ROM gor in boš dobil nov telefon. 😃

Napisano

Jaz imam 11T Pro. Edini aparat ki dela brezhibno od prvega dne do danes. Pa sem jih imel ogromno. 

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 28 minutami je dvorjan napisal:

Kateri Xiaomi pa imaš?

Redmi 9T

Napisano

Jaz sem imel One Plus One,..pa mi ej bil že takrat superca

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 25 minutami je Z M A J napisal:

Redmi 9T

Super, važno, da je Snapdragon osnova.

Predlagam ROM iz xiaomi.eu, prilagojen za Evropo, odstranjena vsa nesnaga, dela fantastično.

Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Kateri Xiaomi pa imaš?

A ni za to treba lotat. Nevem.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Fotoaparat mi je največja groza, kao 48MP, a fotke hujše od tistih s krompirjem. Megleno, nerazločno, skratka vedno sem v strahu kaj bom potem videl na monitorju, glede na dosedanje izkušnje.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sej je bolj, da si šu v 1. nadstropje, ker v pritličju bi bilo več stvari za jamrat. Pa BMW forum bi te šele pojedu 😀
    • No ker vas zanima... Še sem lastnik Mazde in ne nisem ga zapeljal v salon.    V mazdin kjer sem ga kupil bi sicer težko zapeljal ker so v prvem nadstropju. 😁   Spodaj je pa BMW. 😁   Avto je soliden ampak je poraba v moji relaciji katastrofa.    Pa voznikovs vrata ropočejo... Pa barva je zanič.    Na servis še nisem šel. Zarad bolniške pa zdaj zaradi vremena. Se mi ne ljubi skakati po servisih sedaj če ni res nujno.    Grem pa vsekakor da se reši par stvari.  Če se odpravi ropot v vratih in še kakšno malenkost pol morda avtomobil obdržim.    Ker mi je všeč vožnja in motor. Malo manj senzor dežja in asistencni sistemi ki so slabi.    Ajaj poraba po treh tankanjih... Ni ravno blesteča...    Edit:   Se še komu nabira umazanija na notranjem robu zadnjih vrat in na pragovih sprednjih vrat na notranji strani?  
    • Jaz moram priznati, da sem vedno pijan od enega piva. In to od petega...
    • Meni je avto vizualno vsecen ampak spet, tisti grdi ekran vse pokvari, se bistveno slabse kot pri 6e, pa zakaj bi nekdo rabil taksen ekran.
    • Ja sej je nekaj takega, tud na moji G194, sedaj ko je mraz, mokra vozisca pa gume cca.1l navzgor.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.