Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 18 urami je Tilen5 napisal:

In kaj pol bluziš da se bo 2013letnik popravila in vozila kot dober avto? A si sploh pogledal oglas? Moja naj bi bila že popravljena verzija ker je mlajši letnik..pa večjih jajc v življenu še nisem vozil. Sam obvoz od mazda dizlov pa od mazda znamke. Itak nič pometnega in dobrega ne ponujajo

.... pa od Mazda foruma si pozabil napisat... 🤔

Napisano
pred 17 urami je g.Wankel napisal:

Mazda 2, Mazda 3, Mazda 3 sedan, Mazda 6e, Mazda CX-30, Mazda CX-5, Mazda CX-60, Mazda CX-80, Mazda MX-5.

Če ni izbire zate, še ne pomeni, da ni izbire :)

V bistvu si napisal točno to, kar sem napisal jaz: Majhen SUV, pa malo večji SUV, pa še malo večji SUV. In to je v glavnem to.

Mazda 2: a za to rabiš B kategorijo al se to vozi z A kategorijo (kategorija vozil L5e)?

Mazda 3 in Mazda 3 sedan je majhen mestni avtomobilček, v redu, tega ti priznam.

Mazda 6e nikjer ne najdem. Mogoče zato, ker nima dizel motorja... Sem pa nekje zasledil, da je to nek PRC jajc...

Nato si naštel štiri SUVe. Torej ni samo majhen SUV, malo večji SUV in velik SUV ampak je še en SUV nekje vmes.

Mazda MX-5 je pa bolj ekstavaganca kot avto in si težko predstavljam, da bi se tako vozilo uporabljalo kot "družinski avto", s katerim bi peljal špežo iz trgovine (razen, če "špeža" obsega dve konzervi, vrečko tortelinov, štruco kruha in en six-pack piva), kakšno omarico iz trgovine, dva ali tri otroke v vrtec in podobno... Torej ga spet ne moreš šteti med navadne avtomobile. Kar se tega tiče, bi bil bolj primeren RX-8, ampak tudi tega nekako ne najdem...

Dobro, se bom popravil: ne da ni izbire, ampak imaš na izbiro en majhen mestni avto in štiri SUVe. 

Boljše?

• Haha 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Mazda 2: a za to rabiš B kategorijo al se to vozi z A kategorijo (kategorija vozil L5e)?

In to se oglašaši ti, ki si obnavljal podobno Fiat igračko (cinquecento al kaj podobnega)? 🤔

Napisano
dne 25. 7. 2025 ob 18:08 je godlike napisal:

In to se oglašaši ti, ki si obnavljal podobno Fiat igračko (cinquecento al kaj podobnega)? 🤔

Ja, in, si moreš misliti, za tisto reč moraš imeti B kategorijo - kot da gre za pravi avto. In ne samo to, ti povem še nekaj bolj zabavnega: v prometni piše, da je limuzina! Še zdaj me popade smeh, ko se spomnim na to... In ne, to ni vic, res mu piše limuzina. Ko Mazda, ki je enega SUVa poredelila kot karavana...

Napisano

Kaj "ja in". Ti si po Mazdi2 pljuval, doma pa še hujške igrače obnavljlal.

Tudi za Renault 4 si rabil B kategorijo, pa je bila registrirana za 4 osebe samo 😉

Čudno. Limuzina je 4 vratna, kombilumuzini se še šipa odpira.

Napisano
dne 25. 7. 2025 ob 9:44 je Slivka napisal:

Dobro, se bom popravil: ne da ni izbire, ampak imaš na izbiro en majhen mestni avto in štiri SUVe. 

Boljše?

Uglavnem si na dolgo natvezil kot vedno, to kar sem jaz napisal v enem stavku. ZATE ni izbire.

Podpis.png

Napisano
pred 58 minutami je Slivka napisal:

Ja, in, si moreš misliti, za tisto reč moraš imeti B kategorijo - kot da gre za pravi avto. In ne samo to, ti povem še nekaj bolj zabavnega: v prometni piše, da je limuzina! Še zdaj me popade smeh, ko se spomnim na to... In ne, to ni vic, res mu piše limuzina. Ko Mazda, ki je enega SUVa poredelila kot karavana...

Tisti SUV-Crossover, ki naj bi bil karavan je pa CX-30 Premium.... 😁😉

Napisano
pred 41 minutami je godlike napisal:

Kaj "ja in". Ti si po Mazdi2 pljuval, doma pa še hujške igrače obnavljlal.

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Nikjer se nisem hvalil, da sem AVTO obnovil... Ja, je igračka. Mi mu niti ne rečemo, da je Cinquecento ampak ga imenujemo kar Čigumi... Dober je pa samo za to, da se hčerka uči bočno parkirat in speljevat z ročno, ker za to je pa BTjca škoda. Ja, pa da se dijakinja v nedeljo pelje do internata in v nedeljo nazaj. Skratka, ja, igračka. To ni za neko resno potovanje do, kaj pa vem, Münchna ali kam podobno. Saj ne, da ne bi prišel, samo ... ... ... Mah, pustmo stat...

Napisano
pred 13 urami je Janez007 napisal:

@Slivka, kaj pa kakšen Mazdin neuničljiv bencinar? 😁

image.png

image.png

Mazda Mazda5 , letnik:2010,900 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

Glej, Mazdini dizli brez težav zmorejo 360.000 in še več bi, pa sem bil kreten in namesto, da bi tretjič zamenjal zobati jermen sem jo prodal. Čemu bi kupoval še toliko neuničljivejši motor?

Drugače pa ti napišem tako, po kmečko: z lopato se ne pospravlja seno in z vilami se ne kida sneg.

Mi živimo v hribih, hiša leži na 965 metrov nadmorske višine. Ko se od doma spravim v dolino, na vrhu hriba prestavim v drugo prestavo in dizel s svojo kompresijo zavira vozilo. Zato jaz v hribih menjam zavorne diske na 300.000 km. Ne-dizel ima nižjo kompresijo in ne zadržuje hitrosti, zato je treba toliko več zavirat. In pri dolgih spustih je veliko zaviranja, kar pregreje diske, to jih pa uvije. Ostalo najbrž ni potrebno razlagat. No, ko se pa iz doline vračam domov, pa tudi potrebujem delovni stroj, ne pa kosilnico. Ko se tu nekateri hočejo malo považičkat pa se začnejo hvalit z majhno porabo, gredo meni vsi lasje pokonci. Vozijo samo po dolinah in ravninah, pa je normalna poraba 8 litrov na 100 km. Maša Mazda 5 je imela povprečno porabo od novega do prodaje 6,3 litra na 100 km - ob dejstvu, da smo do rojstva šestega otroka z njo hodili na počitnice, se pravi 6 in 7 oseb + 1300 kg težka kamp prikolica. In s kamp-prikolico smo letno prevozili okoli 5000 km. Kadar pa ni bilo kamp-prikolice, so bile pa vožnje po hribih - z drugo do 60 km/h, s tretjo do 90, več pa po teh naših ovinkih itak ne gre...

Sem pa že premišljeval, da bi kupil eno tako, kot je v oglasu. Na BCSki mi nekaj motor štrajka. In glede na to, da bodo kmalu uvedli E-20, se ne bi čudil, če bi ta reč ropotala tudi na motorni petrolej. Torej, odličen nadomestek za motor BCSke...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.