Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tako pa smo jo vrnili, mazdo 3 z X motorjem in opremo GT Plus namre? :)

Danes ko sem vozil sam, je zadeva bila druga?na, ?e se ?e, kot vsi pravte, tole motor malo razgiba po X kilometrih, bi znala bit zadeva kr fina. Predvsem sem testiral AC, zadeva se brez problemov pelje 130 papcal pa mi je 6 litrov, pri 150 (ki dejansko v avtu dajejo ob?utek, kot da se pelje? 110) pa skoraj sedem. Povpre?no porabo danes sem imel 6.6l, ampak je treba povdarit, da to ni bila vsakodnevna vo?nja (preve? pospe?evanja, zaviranja). In ja, ?e se gre glih na AC na hitro prehitevat potem je ?e vedno potrebno prestavit navzdol, da se pride v obrate 3000+ kjer avto dejansko dela.

Kar pa mi po dnevu vo?nje ?e kar ni jasno, je pa zakaj se tempomat resuma, ko prestavi? v drugo prestavo. Scenarij: pelje? 50 s tempomatom, konc naselja, pospe?i?, prestavi? in potem spusti? gas, on pa hopla na premzo, ker se je tempomat iz nekega razloga sam resumal. Kolikor sem ga prevozil, sem ugotovil, da al ga je treba resetirat z premzo al pa CANCEL knoflom.

Aja pa v?eraj sem pozabu napisat, o no?ni vo?nji. Zelo so mi v?e? ?arometi in njihovo obna?anje: fino sveti avtomatika prestavla dolge in rotira ?aromete kot ma.

Napisano

Tega do pred kratkim mazde niso imele, ko si prvi? stisnil sklopko, se je tempomat izklopil. Meni je bilo to ljub?e, po novem pa po nem?ko reagira, torej ga uporaba sklopke ne zmoti. V kombinaciji z aktivnim tempomatom ?e toliko bolj nadle?no - beri: avto bremza, ?e ne pozabi? prej skenslat prej nastavljene hitrosti.

Napisano

Corolla 2.0 z eCVT - odli?no !

Notri oblikovno malo slab?e, ampak zelo kvalitetno.

Meni je bolj v?e? kot M3.

Odnosa v salonu pa sploh ne gre prmerjati ampak to je druga zgodba.

Napisano

To sploh ni res, m3 je notr precej bolj kvalitetna in nima konkurence

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kaj konkretno je bolj kvalitetno?  Se strinjam oblikovno je res korak vi?je, da bi bilo pa bolje skupaj dano pa sploh ne.

Napisano

"Nova mazda3 trenutno nima konkurence v svojem razredu, kar se ti?e dizajna, kakovosti materialov in vsesplo?nega po?utja v kabini.

Znotraj je preskok napram prej?nji trojki ?e ve?ji. Armaturno plo??o jim je uspelo sestaviti iz bolj?ih in mehkej?ih materialov, kot jih vidite v trikrat dra?jih avtih. ?esarkoli se redno dotikate, je mehko, ?ri?ka pa niti enega. Tudi to danes ne uspeva ve? niti ?sveti? nem?ki trojici. Sedenje za volanom zdaj daje ob?utek, kot da ste v dva razreda bolj?em avtu, polo?aj za volanom je vrhunski in ?li so celo v tak?ne detajle, da so poenotili klikajo? zvok na vseh gumbih ?irom kabine. Avto daje ob?utek, da ne sedite v izdelku mno?i?ne proizvodnje, ampak v ne?em, kar je nekdo skrbno oblikoval samo za vas. In kon?no je sredinski naslon za roko dovolj velik, da nanj ne rabite ciljati s komolcem. Zdi se mi celo, da je zdaj najve?ji v razredu."

Vir: portal volan.si

"Kaj potem ponuja nova trojka, ?e ne dru?inske prakti?nosti? Predvsem kakovost izdelave in izbranih materialov ter dodelano uporabni?ko izku?njo. Ob?utek v kabini je preprosto bolj?i kot v ve?ini ?ljudskih? tekmecev in se v marsi?em lahko kosa z veliko dra?jimi avtomobili presti?nih znamk. "

Vir: portal avto-fokus.si

"

?etrta generacija mazde3 ima v najbolj konkuren?nem razredu vozil adute, ki jih konkurenca v golfovem razredu, vklju?no s kraljem razreda, VW golfom, do zdaj ?e ni ponudila. Vsaj ko govorimo o razmi?ljanju izven okvirjev - tako oblikovno kot tehnolo?ko. Po prvih prevo?enih kilometrih na evropski premieri nove, ?etrte generacije mazde3, lahko zapi?emo, da tako premijskega ob?utka vo?nje v tem razredu od nepremijskih znamk ni ponudil ?e nih?e.

Prvi vtisi z vo?nje:

Skoraj so?asno s predstavitvijo nove mazde3 se je odvila predstavitev nove toyote corolle. S kolegi smo si izmenjevali sms sporo?ila. Oboji smo bili nadpovpre?no presene?eni nad tistim, kar smo videli in preizkusili. Golfa in focusa, ki sta dinami?na kraja razreda kombilimuzin, o?itno ?aka te?ko delo. Japonci so naredili odlo?en korak naprej. Pri Mazdi mi je ?e dolgo v?e? njihovo razmi?ljanje, ki je povsem druga?no kot pri vseh drugih proizvajalcih vozil. ?e sve? je spomin na ?ase, ko so ostali brez denarja, ko jih je zapustil Ford. Vse, kar so imeli, so vlo?ili v razvoj, ki jih je zapeljal na povsem svojo pot. Tudi zaradi tega, ker dvakrat obrnejo vsak yen ali pa evro, ne ponuja velike izbire motorjev (le enega bencinskega in enega dizelskega), na bolj?i samodejni menjalnik bo treba ?e malo po?akati, zato pa tako z obliko kot materiali in vtisom, ki ga je nova mazda3 pustila po nekaj 100-kilometrih vo?nje na evropski dinami?ni premieri, ka?e, kam gre njena pot. Za manj denarja ponuditi premijski vtis. In to ji do zdaj uspeva. Voznik se v njej po?uti kot v kak?nem nem?kem premijskem modelu, tako, ko govorimo o ergonomiji, tehni?nih re?itvah, kot o materialih. Na cesti gre za zelo udoben in odli?no vodljiv avtomobil, ki je v ovinkih manj oster kot focus, a ?e vedno dinami?en in zabaven, tudi zaradi odli?nega ro?nega menjalnika. Manjka pa ?e pika na i. Mo?nej?i motor za tiste bolj zahtevne. ?akamo na tako opevani skyactiv-x.

"

Vir: portal zurnal24

" Notranjost je tista, ki me je najbolj prepri?ala.

Visoka kakovost materialov, pre?ita armaturna plo??a, estetski sede?i in moderen digitalni vmesnik. V mislih sem preverjal, ?e sem kdaj v kak?nem novinarskem materialu prebral, ali je omenjena beseda premium. Pa sem prepri?an, da ne. Kljub temu, da v trenutku ob?uti? to besedo. Tudi ob pritisku gumba start-stop se ob?utek nadaljuje.

"

Vir: avtofotomarket.si

" Kvalitet izrade, odabrani materijali i briga o detaljima su tako?er evoluirali u odnosu na prethodnu, i Jinba Ittai filozofija koju su u Mazdi tako dosljedno prigrlili, filozofija za koju u Mazdi tvrde da u svojoj su?tini u sredi?te postavlja ?ovjeka i istra?uje njegov do?ivljaj okoline, ovdje dosti?e novi nivo i ?ini novu Mazdu 3 jo? izra?enijom kada je simplifikacija te filozofije u pitanju: ovdje Jinba Ittai jeste ?istokrvni Premium. Ako sada po strani ostavimo vanjski izgled, Premium osje?aj dominira unutra?njosti, koja je izvedena besprijekorno, i izgled i dodir bilo kojeg dijela su savr?eni, a o samom dizajnu je i te?ko govoriti, jer Mazda 3 ostavlja dojam pripadnosti nekom vi?em segmentu. Sve je tu, na svom mjestu, od sjajnog volana, preko kratke i precizne ru?ice mjenja?a postavljene na odli?no postavljenoj centralnoj konzoli, dok kokpitom dominiraju izdu?eni otvori ventilacije i visoko postavljen 8,8? LCD ekran visoke rezolucije, kojem je u skladu sa Mazdinom filozofijom onemogu?eno upravljanje na dodir dok je vozilo u pokretu.

"

Vir: sportsport.ba

....

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano

Uf res ji vsi laskajo samo ?e prodaja jim ste?e pa bo. Najprej jih pa morajo dosti dobavit da bomo kupci imeli kaj izbirat,ne pa da ?aka? par mesecev! Zastopnik potrudi se malo....

Napisano

V?eraj si v BTC podrobno ogledal razstavljeni tanovi 3-ki. ?rna HB mi je bila precej v?e?, a jo slab?a polovica komentirala, da je kot da je avto spredaj zaleten in na hitro popravljen (o?itno jo je zmotilo, da je vse razen znaka bilo zelo ?rno); bela sedan-ka pa ji je bila zelo v?e?. Je parkirana prav tam zraven. Lepo poudari elegantne linije. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

SpEkTr

Oh ja avto testi, saj vsi vemo kako je z njimi. Kvaliteta naj se meri po nekaj letni uporabi ne pri novih avtomobilih.

V?eraj si v BTC podrobno ogledal razstavljeni tanovi 3-ki. ?rna HB mi je bila precej v?e?, a jo slab?a polovica komentirala, da je kot da je avto spredaj zaleten in na hitro popravljen (o?itno jo je zmotilo, da je vse razen znaka bilo zelo ?rno); bela sedan-ka pa ji je bila zelo v?e?. Je parkirana prav tam zraven. Lepo poudari elegantne linije. :)

Res je sedanka zgleda solidno, Hatchback je pa precej?en korak nazaj. No seveda okusi so razli?ni......

Napisano

Ja, dejansko je za m3 trenutno ?al tako, da ?e pride? z zahtevami v salon, pa niso te zahteve glih kar majo na zalogi ... se lahk pogovarjamo o naslednjem letu in tako tudi vi?ji ceni :/

Corolla 2.0 z eCVT - odli?no !

Notri oblikovno malo slab?e, ampak zelo kvalitetno.

Meni je bolj v?e? kot M3.

Odnosa v salonu pa sploh ne gre prmerjati ampak to je druga zgodba.

Me prav zanima, kak bo tole zgledal kar se ti?e motorizacije, v petek jo dobim za test ;) Notranjosti pa ?al nebi primerjal z M3 ... fajn bi blo, ?e bi se toyota mal posvetila designu v notranjosti ... teli ?tevci po slikah zgledajo tak kot futuristi?ni avti iz filmov 80-ih let :/

Napisano

No, in ko jaz pravim, da bo kmalu mazda referenca za "premium" vozila se zmrdujete. To je to. Za znatno manj denarja premium avto z top opremo.

Vozniki ljudskih vozil pa v jok. :)

Napisano

@Alex: sam motorje naj ?e ponudijo tiste bolj?e, ki jih imajo pa so zarad mene lahk "top premium" znamka xD Res nevem zakaj ne morjo 2.5T prpelat v EU ... a razne ostale "top premium" znamke z 3.0 TDI pa 4.0 TDI pa nimajo problemov pri homologaciji? :)

Vrjetno je problem, da bi sam js to hotu, pa se ne spla?a homologirat za enga kupca in pol ... :)

Napisano

... a razne ostale "top premium" znamke z 3.0 TDI pa 4.0 TDI pa nimajo problemov pri homologaciji? :)

Nimajo...dokler jih ne dobijo :))))

Napisano

Glede dobave novega vozila (?e bi bil na va?em mestu, ki kupujete), bi zdajle vsekakor po?akal do januarja, da imate letnik 20. Pa? novo desetletje, kakorkoli obrne? bo novej?i.  :jupiii:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Evo CX-30 temno sive barve, AWD, naro?ena, ro?ni menjalnik, vsa oprema, Skyactive-X motor, brez stre?nega okna, dobava december 2019 v MS. Drugo leto, ?e bo Euro zakonza emisije sprejet bo CX-30 dra?ja 600,00?, kar je malo napram drugim Mazdam (od 1.300,00? do 3.000,00?, videl cenik predvidenih podra?itev). Zraven dobil gratis16' gume zimske (sicer Toyo), alu plati??a, gumi tepihi, korito za prtlja?nik, brez popusta na avto.

Evo CX-30 temno sive barve naro?ena, ro?ni menjalnik, vsa oprema, Skyactive-X motor, brez stre?nega okna, dobava december 2019 v MS. Drugo leto, ?e bo Euro zakonza emisije sprejet bo CX-30 dra?ja 600,00?, kar je malo napram drugim Mazdam (od 1.300,00? do 3.000,00?, videl cenik predvidenih podra?itev). Zraven dobil gratis16' gume zimske (sicer Toyo), alu plati??a, gumi tepihi, korito za prtlja?nik, brez popusta na avto.

Napisano

Robert@..?estitke CX30 X motor.kaj si probal ta novi x motor.kak?i so ob?utki..zoom zoom

Napisano

Robert@..?estitke CX30 X motor.kaj si probal ta novi x motor.kak?i so ob?utki..zoom zoom

Ne, sem ?el na blef.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.