Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Bolj ko spremlja? promet za sabo bolj si varn in ne prihaja do takih situacij, je pa res da te ?ena pri tem ne moti, ker potem prihaja do teh situacij....

Napisano

hehe... sej ravno zato pa rabi RVM, da deluje 100%

Edino vpra?anje, ki nekoliko ?e ostaja odprto je ?e informacija a je ?lo za dizelski ali bencinski avto, ki ga je prehiteval. Jaz mislim, da je dizel, ker bencinar bi te?ko speljal tako krivuljo.  :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Alex baje itak ne gleda nazaj na AC, ker se ogledala tresejo in nima smisla gledat nazaj. :)

Sej to ni bilo na avtocesti ampak v mestu Koper pred enim od ne?teto kro?i??. Jaz sem imel primerno hitrost, model pa ne.

hehe... sej ravno zato pa rabi RVM, da deluje 100%

Edino vpra?anje, ki nekoliko ?e ostaja odprto je ?e informacija a je ?lo za dizelski ali bencinski avto, ki ga je prehiteval. Jaz mislim, da je dizel, ker bencinar bi te?ko speljal tako krivuljo. :hudicek:

To je bil en mlin?ek, benzina?, ker se je sli?alo, da ima ene 4700 obratov in mu je sprednja hauba vibrirala. To sem uspel videti in sli?ati.

Napisano

Vidi? ?e dobr... ?e bi bil dizela? se ne bi sli?alo saj bi vozil z manj kot 2000 obrati in havba zato ne bi ni? vibrirala.

33112_1.png

Napisano

Ne bi vibrirala ker bi mu od dizelaskih vibracij odpadla ze v prostem teku v trenutku ko ga je zaverglal :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Pozdravljeni.

Sicer pi?em kar v splo?no debato... Kupil novo mazdo 3 v za?etku decembra 2019. Vse bp do januarja. Najprej opazil pri voznikih vratih, da so tesnila vrat zamaknjena in se guma pri odpiranju zatika. Ok sem si mislu, malo ?lamparije(ceprav ne podpiram tega) sedaj pa za slab priokus ne deluje keyless odpiranje vrat... Malo sem prebral forum in te te?ave niso ravno redkost pri mazdi. Sedaj pa glavno vpra?anje...a je ta zadeva sploh v celoti odpravljiva al bom vsake nekaj mescev na servisu dokler mi ne bo potekla garancija in se ve? ne bom sekiral.

Tudi pri meni se je to pojavilo, mazdo 3 imam sicer od maja 2019. ?ez poletje nisem opazil te?av, zdajle pozimi pa je bilo ?e opazno. Najprej sem mislil, da gre za trenje gume med prednjimi in zadnjimi vrati. Na servisu sem jih opozoril na to in smo ugotovili da so se prednja vrata malo posedla, tako na voznikovi kot sovoznikovi strani. So mi na?telali vrata, zdaj pa ?akam ?e gumo da jo dobijo in mi jo zamenjajo. Klub natrgani gumi se vrata zdaj lepo odpirajo.

Napisano

Vsem en pozdrav in ?e kratek update glede mojih servisov (avto sem dobil maja 2019). Po novem letu sem peljal avto na odpravo napak iz razloga vpoklicev AK038A, AK036A in AK023A. Dodatno so naredili ?e dva SW updejta in pa kot sem zgoraj napisal so mi nastavili vrata. Po servisu motor opazno manj brni ko je v na?inu dveh valjev. Zdi se mi tudi da se ne vklaplja enako kot se je prej, verjetno se malce pozneje oziroma ob druga?nih pogojih, ne vem pa detajlov. Bomo videli kako se bo to poznalo na porabi. Na splo?no sem zadovoljen s servisom.

S samimi asistenti sem zaenkrat zadovoljen, nisem ?e imel nepri?akovanega zaviranja, samo opozorilo za brake. Pred servisom se mi je kar pogosto pojavila obvestila o kak?ni napaki na senzorjih oz radarju, po servisu izgleda bolje, je pa malce zgodaj za kon?no oceno.

Sicer pa vse sodelujo?e prosim ?e naj tole ostane t?ma o Mazdi 3. Cenim vsa mnenja, ?e so relevantna tudi za temo, ?eprav niso neposredno povezana z Mazdo 3. Za renoje, ?kode, kamione in ostalo pa lahko naredite nove teme.  :P

Lep pozdrav,

Peter

Napisano

Nekje nazaj se je govorilo o porabi goriva... nasa CX-30 rocni menjalnik X180 - trenutno 3k prevozenih, povprecje 6.4l ... vecina vozim jaz, zelo mesano, ne sparam ... elektricne ki srecam na AC in vozijo 100kmh, prehitevam z 140 :D

Napisano

Kva? 140? Norc...

ja norc, res pravi norc ... pri omejitvi 130 :)

avto je tako tih, da pozabis da malo bolj leti ... prej vozil 10 let starega renaulta

Napisano

Nekje nazaj se je govorilo o porabi goriva... nasa CX-30 rocni menjalnik X180 - trenutno 3k prevozenih, povprecje 6.4l ... vecina vozim jaz, zelo mesano, ne sparam ... elektricne ki srecam na AC in vozijo 100kmh, prehitevam z 140 :D

Jaz mam z mojo trojko G122 trenutno prevo?enih 4200 km in skupno povpre?je 6,2L/100km, pa nisem ravno ovira na cesti :D

Napisano

Jaz mam z mojo trojko G122 trenutno prevo?enih 4200 km in skupno povpre?je 6,2L/100km, pa nisem ravno ovira na cesti :D

Tebi je lahko imeti tako porabo, ko ti delata pa samo 2cv,hahaha.
Napisano

Tebi je lahko imeti tako porabo, ko ti delata pa samo 2cv,hahaha.

Ej po pravici povedano bi raj?i vidu da ne bi mel tega izklopa cilindrov, pa tudi ?e bi mi zaradi tega pil tistega pol litra ve? :D

Napisano

Saj ni pol litra... par deci mogo?e.

?e bolj?e, v vsakem primeru bi raje videl da bi delal vedno na vse 4 cilindre :D Lahko bi nardili kak?no tipko za izklopit to, tako kot I-stop, ki ga imam vedno izklopljenega :D

Napisano

Dobi? ga ?e ga ho?e? al pa no?e?....verjetno je res nekje v ceni v?tet ampak je ?al del serijske opreme.

33112_1.png

Napisano

Ampak pla?al si ga pa.

Jebiga,ga majo vsi avti danes in nima? kaj.....ga prodam ?e ga kupi?.

Napisano

Jaz ga pa imam vedno vklopljenega.?e sem ga pla?al, naj dela, hudi?. Ni lep?ega, kot ko pripelje? na semafor in se avto lepo ugasne. Zraven pa model v starem dizel golfu uro 1,5 nabija z gasom, da mu ne crkne. Ti pa lepo v ti?ini poslu?a? muziko in razmi?lja?, kako te ima v tem trenutku rada greta.Unemu modelu v golfu pa pravi njene ?e legendarne besede"how...

Sem vesel, da nekaj prispevam tej na?i zemljici.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Verjetno, da ne, ker človeka ne smeš ubit tud če je pijan in nakokan.    Ampak se pa vseeno ne bi čudil, da bo kakšen pravosodni saltomortale, tko k recimo pri tisti Diskoteki Lipa, kjer so se "zadovoljili" le s procesiranjem lastnikov ne pa tistih, ki so neposredno povzročili smrt, ko so od zadaj porivali ljudi, da so stisnili uboga dekleta.
    • Mene pa jezi, da mi v telefonskem imeniku zraven telefonskih številk ne izpiše še imen. Oziroma, za nekater izpiše, za nekatere pa ne. V čem je finta nimam pojma. V prtlajžniku pa me moti, da ni kljukic za obesiti nakupovalnih vrečk (spet nepotrebno šparanje) in da ni nikjer prostora za dat noter ali nekam pripeti prve pomoči. Potem pa to leži nekam v tri dni in tako majhen in nepraktičen prtljažnik naredi še bolj neuporaben. Desko pa itak imam shranjeno v garaži, da pridobim vsaj malo prostora.  
    • Verjamem ampak z malo več matre.... 
    • Čestitke za nakup, velik varnih km in naj ti dobro služi 
    • Bodo imeli gorila glass ekrane, ki bodo zdržali silo 34G in bodo neuničjivi, ko bo avto za odpis (totalka), bo ekran še vedno predvajal netfilx film. 🤣
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.