Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Se bližam prevoženim 2k km,pa da vidmo v resnici kako gre ta stroj od 186 konjev.🤔

Ps; baje se takrat tovarniško do konca odpre....:jupiii:

Popravljeno od Bini
Napisano

Aja, a naj bi bil delno softwersko zaprt do 2000 km? Jaz jih imam 1180km pa ga že bolj kot ne vozim normalno (če je treba ga pritisnem) edino nad 5500rpm še nisem šel, večinoma pa vozim v "kleti"😁 z obrati.

Napisano

T0 je mišljeno za višje obrate, če ga hočeš pred 2000km terat ti ne pusti! Nisem pa vprašal koliko obratov je to🤔

Napisano

Ne vem ce je to cisto res 🤔

Radarski tempomat, ko se ne nekdo umakne konkretno nabije obrate (cez 5k) in se mi zdi da mi je to delalo tudi pred 2000km.

Imam pa sedaj 8500 in tudi sam ne opazam neki razlike, ne kaze 186 konjev, ne gre pa slabo.

Napisano

Ko prebiram vaša opažanja dobim občutek, da ni to to, kar ste pričakovali od toliko konjičkov. 🤔

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano

Po pravici, v primerjavi s 150 konjskim turbobencinarjem je občutek da ne gre nikamor. Non stop je potrebno prestavljat navzdol kar pa z mojim menjalnikom, ki je žal limona, ni nekega užitka. Pri višjih vrtljajih pa postaja glasno. Za užitkarsko vožnjo po magistralkah v okviru omejitev pa je motor super in še porabi malo, tudi pod 6 l. 

Napisano
pred 2 minutama je mito3000 napisal:

Po pravici, v primerjavi s 150 konjskim turbobencinarjem je občutek da ne gre nikamor. Non stop je potrebno prestavljat navzdol kar pa z mojim menjalnikom, ki je žal limona, ni nekega užitka. Pri višjih vrtljajih pa postaja glasno. Za užitkarsko vožnjo po magistralkah v okviru omejitev pa je motor super in še porabi malo, tudi pod 6 l. 

Uf, a bo zopet problem z dolgimi klanci? 🤔

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

Napisano

Gre gre, samo naceloma imas za 180 konjev malo vecja pricakovanja.

Tezko je opisat :) pac pohodis gas in gre, samo lima na zic pa lih ne :D

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano

Vse je odvisno, kako se moč prenaša na kolesa in teža. Avto mi deluje zelo masiven in težak. Lahko da se motim. Koliko turbin ima?

• Haha 1
  • Žalosten 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Fantje, čisto dovolj gre samo asfalta pa res ne trga, kar pa tudi ne rabim😀

Dovolj mi je, da začne pospeševati pri 1500 obratih in da gre pri 3500  160 pa še vedno pospešuje in je v kabini tišina, kar pri dizlih niti pod razno ni! 😁

Zaenkrat sem popolnoma zadovoljen... :prstgor:

Popravljeno od Bini
  • Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano

Pri dizlu na avtocesti slišiš samo hrup koles in nekaj piša vetra. Motor ni problem. 

Napisano

Pa sploh obstaja pri mazdi (novejše) turbo bencinski motor?

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 minutama je FuManchu napisal:

Pa sploh obstaja pri mazdi (novejše) turbo bencinski motor?

Ne v Evropi. 😬

• Všeč 1
  • Jezen 1

Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

Ne v Evropi. 😬

Smo mi tako posebni al kako :blink:

P.s. nisem vedu, da da jezen tud prst dol :blink:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Smo mi tako posebni al kako :blink:

P.s. nisem vedu, da da jezen tud prst dol :blink:

Ja. Eden je jezen, ker ni turbo motorjev v Evropi. Bom sporočil Mazdi na Japonsko. 

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Alex napisal:

Pri dizlu na avtocesti slišiš samo hrup koles in nekaj piša vetra. Motor ni problem. 

Dokler ne občutiš te tišine ne veš kaj je tiha vožnja,ogromna razlika je!😃

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 7 urami je SpEkTr napisal:

Lih pri dizlih je tišina :) Ker ne ra bimo na 3500 vrtet :)

500 obratov je pa ful razlika......😳

Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Takole, zmontirano v Mazdici, že prijetno diši..... :rolleyes:

IMG_20210924_121126.jpg

IMG_20210924_121203.jpg

Lepo. Meni je pa najlepši vonj a avtu naraven, tak kot je. Če imaš recimo usnje v avtu, da diši po usnju. Če ga nimaš, kot ga nimam recimo sam, pa po neki plastiki, po "novem" avtu. 

Včasih sem dajal noter  smrečice z okusom vanilije, ampak mi je to postalo  moteče in premočno. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.