Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 33 minutami je TBA napisal:

sej ta je pomoj kr najbol orebič-korčula :D. cca 30-40min trajekta pa 8-9h vožnje :D če maš mal sreče 

Ma kaki, mi gremo na nedeljo cca 3. zjutraj in 2. teden septembra-po sezona, 7 ur največ,pa trajekt kolk bo čakanja in vožnja.... 😊😉

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Ma kaki, mi gremo na nedeljo cca 3. zjutraj in 2. teden septembra-po sezona, 7 ur največ,pa trajekt kolk bo čakanja in vožnja.... 😊😉

ma se ne bote nič vmes utavli? js sm računu pot s postanki za kafetkanje :D.

ja ob 3h je ql :) mi smo enkrat štartali zvečer. mislim da okol 10h. prvič zadnjič pa upam da nikol več :D

Napisano
pred 11 minutami je TBA napisal:

ma se ne bote nič vmes utavli? js sm računu pot s postanki za kafetkanje :D.

ja ob 3h je ql :) mi smo enkrat štartali zvečer. mislim da okol 10h. prvič zadnjič pa upam da nikol več :D

Enkrat mamo kofe na Velrbitu pa zajtrg na poči. Krka I potem do trajekta😉👍Gremo s 3 avti 10 kom😊

pred 21 minutami je kupid napisal:

In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.

Ni tolk razlike v ceni, glej enako opremo in moč... 👍Aja, pa zapelji se malo.... 🤔😟🙃

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je kupid napisal:

Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.

V družini imamo že dve xceed.

Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.

Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.

Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.

Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.

Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.

Motor ima 160 konjski, ročni menjalnik. 

In ne vozi 120/uro po avtocesti. 

Z samo mestno vožnjo ima z lahkoto 8.5-9/100.

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 16 minutami je Bini napisal:

Enkrat mamo kofe na Velrbitu pa zajtrg na poči. Krka I potem do trajekta😉👍Gremo s 3 avti 10 kom😊

mi smo tud tako potoval, 3 ali 4 avti in smo se tud podobno ustavljali. Krka je bla obvezen postanek :) 

nenapisano pravilo: če bo Sveti Rok pretočen ne bo problemov do Korčule :D 

Napisano
pred 3 urami je kupid napisal:

Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.

V družini imamo že dve xceed.

Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.

Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.

Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.

Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.

Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.

Bolš poraba skor kot mazda ☺️

• Haha 1
  • Ni všeč 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Sanja svinja kukuruz, a kukuruza nema. 😊Je pa tudi res, da ima porabo kia  nekje kot mazda dizel/avtomatski menjalnik. In malenkost nižjo kot ta, stari 2,5 benzinski motor. 

Ko sem tankal nazadnje sem resetiral porabo in se je sedaj, večinoma mestna vožnja, poraba zaustavila na 6,3 /100.

To porabo z dizlom po mestu samo sanjaš. 😊

Pred eno uro je kupid napisal:

In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.

Upravičeno. Noter je vsaj za klaso boljše počutje kot v x ceedu. Če ne kar za dve. Tu je premium, v kii je pa bolj plastični občutek. 

• Všeč 1
  • Haha 3

Napisano
pred 6 urami je TBA napisal:

mi smo tud tako potoval, 3 ali 4 avti in smo se tud podobno ustavljali. Krka je bla obvezen postanek :) 

nenapisano pravilo: če bo Sveti Rok pretočen ne bo problemov do Korčule :D 

V septembru takrat niti slučajno ni zastojev, vsaj zadnjih 7 let ne. 😉

Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Ni tolk razlike v ceni, glej enako opremo in moč... 👍Aja, pa zapelji se malo.... 🤔😟🙃

Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.

Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

Motor ima 160 konjski, ročni menjalnik. 

In ne vozi 120/uro po avtocesti. 

Z samo mestno vožnjo ima z lahkoto 8.5-9/100.

Alex tukaj se s tabo ne morem strinjat,ker smo se skupaj peljali iz Pakoštanov in smo vozili 140-150 s porabo nekje 6.8. Poraba je bila skoraj identična moji Mazdi. Če koga zanima lahko porabo tudi poslikam.

Kia ima v 7. prestavi pri 130 nekje 2.200 obratov.

Ne vem kaj dela tvoj sodelavec v mestu, sam sem siguren da poraba v mestu ne more biti večja kot 7.5,razen če voziš kot norc-gas in bremza.

Napisano (urejeno)

A ti ne veš da Alex ima vedno prav,..nimaš tu kaj slik pošiljat 🤪

Popravljeno od TiEn
  • Všeč 3
  • Haha 4

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
Pred eno uro je kupid napisal:

Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.

Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.

Sodelavec je dal za podobno opremljeno xceed (razen, da ima še dodatno usnje noter in gretje prednje šipe)  29000€.Tako,da je cena primerljiva. 

Napisano
pred 1 uro je kupid napisal:

Jaz sem dal za svojo 26kkm.....😉

Napisano
pred 9 minutami je Bini napisal:

Jaz sem dal za svojo 26kkm.....😉

Pred enim letom so bile cene nizje… gotovo tudi Kie… ;)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 7 minutami je Jest napisal:

Pred enim letom so bile cene nizje… gotovo tudi Kie… ;)

Ja 24k je bila Kia 🥴

Napisano

Saj sem že enkrat napisal,če bi kupoval za sebe bi kupil Mazdo, verjetno ne CX30 temveč Mazdo 3, ki se boljše pelje in nima tistih grdih plastik. Ljudje smo si različni in prav je tako.

Napisano

Ja takšne so bile cene v marcu 2022.

Primerjali smo podobno opremo in motorje... verjamem da je bilo lani drugače.

Cene avtomobilov se spreminjajo vsak mesec.

Napisano
pred 4 minutami je kupid napisal:

Saj sem že enkrat napisal,če bi kupoval za sebe bi kupil Mazdo, verjetno ne CX30 temveč Mazdo 3, ki se boljše pelje in nima tistih grdih plastik. Ljudje smo si različni in prav je tako.

Jaz sem tudi imel 3ko in sem bil zelo zadovoljen z njo a cx30 mi je bila bolj praktična in enako všečna kot nova 3ka lim.zato pa imam mašinsko sivo,da se plastike ne vidijo čeprav so že celo moderne.....

Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Jaz sem tudi imel 3ko in sem bil zelo zadovoljen z njo a cx30 mi je bila bolj praktična in enako všečna kot nova 3ka lim.zato pa imam mašinsko sivo,da se plastike ne vidijo čeprav so že celo moderne.....

Večini ljudi,so te plastike celo lepe. Sicer pa imajo vsi novi suvi plastike. Gelipterja je že rešila pred opraskanim lakom. Malo se pozna na plastiki, a na laku bi bila vrtina. Tako, da je ta plastika zelo dobra zaščita pred pacienti na parkiriščih. Pa tudi je kar kul. 😊

• Všeč 1
  • Zmeden 2

Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Alex napisal:

Večini ljudi,so te plastike celo lepe. Sicer pa imajo vsi novi suvi plastike. Gelipterja je že rešila pred opraskanim lakom. Malo se pozna na plastiki, a na laku bi bila vrtina. Tako, da je ta plastika zelo dobra zaščita pred pacienti na parkiriščih. Pa tudi je kar kul. 😊

Enim so plastike všeč, drugim niso. So pa nek trend in tudi zelo drage, če jih je treba zamenjat. 

Pri starejših avtih s plastičnimi obrobami nikoli nisi videl in zato vedel, ali je pleh pod plastiko zdrav ali gnil. Sam pa rad vidim in vem, ali je avto OK ali ne.

Podobno, kot me je motilo pri CD175, ko niti tester ne pokaže, v kakšnem dejanskem stanju je motor, predvsem injektorji. Pri bencinski me to niti ne moti, ker je po statistiki možnost okvare cca 3x manjša. 

Kolega ima Volvota D4 in se mu na cca 1500 km prižge lučka za olje. Dotoči 1 liter in vozi do naslednje lučke. Nima pa menda šibke, da bi lahko preventivno preverjal nivo olja. Pa tak avto, ki je stal cca. 50.000€. 

Sam imam rad zadeve pod kontrolo, tudi pri računalnikih na primer. Sem še generacija, ki je uporabljala DOS operacijski sistem, kjer si vse "pošravfal" sam.. Potem se spomnim prvih stabilnih Windows - Windows 2000, pa potem XP, ki so nam dolga leta čisto zadostovali, tako da smo dobro poznali, kje se da kaj nastaviti. Potem so pa začeli v naslednjih verzijah (vse do danes) ta osnovna okna nastavitev premeščati na različne konce, čez pa polno šminke. Nekaj je tudi novih konceptov, ki so se razvili skozi čas 20-tih let, pri mnogih maskah pa v globini naletiš na enake nastavitvene menije, kot so bile v XP. Kot da bi hoteli skriti, da nove verzije v glavnem predstavljajo našminkirane stare.

Popravljeno od Janez007
Napisano

Plastike oz. plastične obrobe so sam z enim razlogom. Da avto optično povišajo.

Ko bo avto star 10 let plus bodo obupno grde, ko bodo zbledele. So še vse.

• Všeč 3
  • Zmeden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 22 minutami je FuManchu napisal:

Plastike oz. plastične obrobe so sam z enim razlogom. Da avto optično povišajo.

Ko bo avto star 10 let plus bodo obupno grde, ko bodo zbledele. So še vse.

Ne moje. 😊Če jih ne vzdržuješ, se to zgodi. Na moji bivši 6-ki so bilie strešne sanke (črna plastika) še vedno po 18 letih lepo črne, skoraj kot nove. Na nekaterih 6-kah so pa sive barve. 

Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Alex napisal:

Ne moje. 😊Če jih ne vzdržuješ, se to zgodi. Na moji bivši 6-ki so bilie strešne sanke (črna plastika) še vedno po 18 letih lepo črne, skoraj kot nove. Na nekaterih 6-kah so pa sive barve.

Me firbec matra, ali te začite gume, plastike dejansko ščitijo pred razgradnjo, ali celo razgradijo zgornjo plast, ravno toliko, da vedno izgleda sveža? 🤔

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Mi dajemo testirat take stvari v t.i. slano komoro. Kjer simulira naravne vplive. Vsak material do določene mere prenese marsikaj. Te reciklirani materiali iz plastenk in starih gat na novih avtih so pa veliko slabši od starih. Važno da je eko. 

Popravljeno od FuManchu
  • Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 8 minutami je FuManchu napisal:

Mi dajemo testirat take stvari v t.i. slano komoro. Kjer simulira naravne vplive. Vsak material do določene mere prenese marsikaj. Te reciklirani materiali iz plastenk in starih gat na novih avtih so pa veliko slabši od starih. Važno da je eko. 

Povej kaj več o tem prosim.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.