Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Evo še moje izkušnje. Leto in pol sem imel X motor....tisto na netu  Polymetal grey. Osebno bi še enkrat vzel 186 konjičkov, nikoli ne rečeš to je pa preveč,  ravno obratno😂😂😂 težav z motorjem nisem imel. Poraba je lahko varčna in po omejitvah, v mestu pa je druga pesem, razumljivo.

Razmišljam pa zakaj Mazda ne loči višji nivo opreme tudi po zunanjem izgledu, kot s-line pri audiju in podobnih. Na daleč opaziš samo navadne rumene luči ali pa led😵

Tisto keyless pa sem takoj izklopil in mel samo na kljuki fizično odklepanje/ zaklepanje. 

Napisano
pred 1 uro je Volume napisal:

Evo še moje izkušnje. Leto in pol sem imel X motor....tisto na netu  Polymetal grey. Osebno bi še enkrat vzel 186 konjičkov, nikoli ne rečeš to je pa preveč,  ravno obratno😂😂😂 težav z motorjem nisem imel. Poraba je lahko varčna in po omejitvah, v mestu pa je druga pesem, razumljivo.

Razmišljam pa zakaj Mazda ne loči višji nivo opreme tudi po zunanjem izgledu, kot s-line pri audiju in podobnih. Na daleč opaziš samo navadne rumene luči ali pa led😵

Tisto keyless pa sem takoj izklopil in mel samo na kljuki fizično odklepanje/ zaklepanje. 

Saj ima X varjanta večje rore zadaj... 🤗😉

Napisano
pred 9 urami je ignacij napisal:

Sem že gledal, pri nas ne dobiš X belega avtomatika s pošteno opremo.... lahk sam Nemčijo gledam. No ima pa še eno idejo DS 3 crossbacka 130KM. Samo gledam pri nas je DS sedaj ločen od Citroena in imajo v Ljubljani salon. Neki me glih ne vleče, čeprav avto na uč ni slab. Gledam ta Citroen forum, čist neaktivni, nobene pametne informacije ne najdeš.

Pri rabljem avtu mora bit barva na zadnjem mestu.

Če je na prvem, pa hop v štacuno.

Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Saj ima X varjanta večje rore zadaj... 🤗😉

Ma meni so vse iste😩😩😩

Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:
pred 12 urami je ignacij napisal:

Pri rabljem avtu mora bit barva na zadnjem mestu

Jaz pa ne kupim avta če mi barva ni všeč. Raje čakam ali pa ne kupim.

Napisano
pred 18 minutami je ignacij napisal:

Jaz pa ne kupim avta če mi barva ni všeč. Raje čakam ali pa ne kupim.

Zaradi tega in še kaj kupim vedno nov avto,da mi ni kasneje žaw.....😉👍

Napisano (urejeno)
pred 53 minutami je Bini napisal:

Zaradi tega in še kaj kupim vedno nov avto,da mi ni kasneje žaw...

Stvar izbire. Če imam možnost raje kupim 1-2 leti star avto, ko vrednost najbolj pade in prišparam 20% vrednosti. Npr. svojo M6 sem iz Nemcije pripeljal ko je bila stara 2 leti za 21k, nova pa je bila 36k.

Popravljeno od ignacij
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Stvar izbire. Če imam možnost raje kupim 1-2 leti star avto, ko vrednost najbolj pade in prišparam 20% vrednosti. Npr. svojo M6 sem iz Nemcije pripeljal ko je bila stara 2 leti za 21k, nova pa je bila 36k.

Če imaš možnost......🤔👍

Napisano

Danes sva šla z ženo prvo testirat Peugeot 308 in 2008, 1.2 motor 130KM avtomatic. Na motor in avtomatski menjalnik nimam posebnih pripomb, se je pa 308 vozil lepše kot 2008. Drugače pa na slikah notranjost izgleda veliko boljse in estetsko kot v resnici je. Morm rect da sem bil razočaran, vse skupaj deluje nekako kičasto in ceneno.

No direkt od Peugeota sva sla testirat CX30, X motor, ročni menjalnik v top opremi. Na notranjost nimam pripomb, kvalitetno, všečno. Podvozje odlicno, volan dober. Me je pa zmotil X motor, ki je precej len, še od Peugeota 1,2 je bil bolj prepričljiv. Pričakoval sem, da bo vsaj približno na nivoju 2,5l bencinca, ampak je razlika precej velika. Moja M6 je 250kg težja in motor pospešuje bolj odločno in dinamično. Mogoče bi to še spregledal glede na to, da je vozilo po obcutku 1 razred nad Peugeotom, sam če dam 33k za avto mora motor tud potegnit.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano

Normalno da potegne 1.2 bolj, če je turbo. Mazda pa je atmosferc plus elektrika.

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 22 minutami je ignacij napisal:

Danes sva šla z ženo prvo testirat Peugeot 308 in 2008, 1.2 motor 130KM avtomatic. Na motor in avtomatski menjalnik nimam posebnih pripomb, se je pa 308 vozil lepše kot 2008. Drugače pa na slikah notranjost izgleda veliko boljse in estetsko kot v resnici je. Morm rect da sem bil razočaran, vse skupaj deluje nekako kičasto in ceneno.

No direkt od Peugeota sva sla testirat CX30, X motor, ročni menjalnik v top opremi. Na notranjost nimam pripomb, kvalitetno, všečno. Podvozje odlicno, volan dober. Me je pa zmotil X motor, ki je precej len, še od Peugeota 1,2 je bil bolj prepričljiv. Pričakoval sem, da bo vsaj približno na nivoju 2,5l bencinca, ampak je razlika precej velika. Moja M6 je 250kg težja in motor pospešuje bolj odločno in dinamično. Mogoče bi to še spregledal glede na to, da je vozilo po obcutku 1 razred nad Peugeotom, sam če dam 33k za avto mora motor tud potegnit.

To se pa motiš,..po mnenju nekaterih na forumu te lima na zice

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 28 minutami je FuManchu napisal:

Normalno da potegne 1.2 bolj, če je turbo. Mazda pa je atmosferc plus elektrika.

Pa čaki mal, 2.0l, 186km z neko novo tehnologijo, ki presega meja klasicnega atmosferca bi pa ja pričakoval da povozi 1,2l mlincek.

Napisano

Kot sem že omenil ima turbino 1,2 gor obešeno. 

Pojdi peljat 2,0 turbo bencinarja pa boš videl kaj se pravi limanje na sedež.

1,2 je za babe🤣

• Všeč 2
  • Haha 2

N7rRRL1.jpg

Napisano

Marsikaj sem že vozil, vem kaj je limanje, zato pa imam problem z lenimi motorji. X je len je približno toliko kot je bil moj 2.0, 150km na stari M6.

Napisano

Kaj pa je Xmotor kot klasicni atmosferc, samo z nekimi optimizacijami glede porabe...to je pa to....ce želis od atmo kaj imeti moraš imeti za moje pojme 250km+....

Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

Pa čaki mal, 2.0l, 186km z neko novo tehnologijo, ki presega meja klasicnega atmosferca bi pa ja pričakoval da povozi 1,2l mlincek.

Najprej poglej koliko ima kateri do 100 in boš ugotovil, da je samo občutek tak, ker v CX-30 manj rohni in bolj enakomerno pospešuje.... 😊

1.2-308 pa od začetka butne potem mu pa zmanjka.... 😉

Napisano

Jaz 1.2 THP od PSA ne bi vzel niti zastonj...ta motor ima toliko težav, da glava boli. Poglej malo na netu, pa olje bo pil sem prepričan (moj 1.6THP je). Izogibaj se tega tricilindraša...

Napisano

Ga že ima žena v C3 zdele 6 let. Pred pol leta sva menjala jermen v olju ker se je začel luščit (500eur) drugih težav ni bilo. Olje bp.

Napisano
pred 33 minutami je tommaazz napisal:

Jaz 1.2 THP od PSA ne bi vzel niti zastonj...ta motor ima toliko težav, da glava boli. Poglej malo na netu, pa olje bo pil sem prepričan (moj 1.6THP je). Izogibaj se tega tricilindraša...

Problematičen je le, če ima zgolj kratke, mestne vožnje. Če se razgibano pelje, ni toliko težav ...

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Najprej poglej koliko ima kateri do 100 in boš ugotovil, da je samo občutek tak, ker v CX-30 manj rohni in bolj enakomerno pospešuje.... 😊

1.2-308 pa od začetka butne potem mu pa zmanjka.... 😉

Aha do 3000 obratov je v vseh delih obratov moč 1.2 mlinčka višja kot pri skyactivX in tudi pri 2.5 SkyactivG. Pri atmosferskih Mazdah je pač treba v obrate ni druge. Sej ne rećem se lepo peljeta tudi pri nižjih, ampak, ko je treba pospešit pa ni druge kot dvignit obrate.

Tako je dejstvo in zato bodo turbaki vedno delovali bolj prepričljivo pri nižjih obratih. Električarji pa recimo seveda seveda še mnogo bolj saj je ves navor takoj na voljo.

33112_1.png

Napisano
pred 20 urami je Boss napisal:

Aha do 3000 obratov je v vseh delih obratov moč 1.2 mlinčka višja kot pri skyactivX in tudi pri 2.5 SkyactivG. Pri atmosferskih Mazdah je pač treba v obrate ni druge. Sej ne rećem se lepo peljeta tudi pri nižjih, ampak, ko je treba pospešit pa ni druge kot dvignit obrate.

Tako je dejstvo in zato bodo turbaki vedno delovali bolj prepričljivo pri nižjih obratih. Električarji pa recimo seveda seveda še mnogo bolj saj je ves navor takoj na voljo.

Točno tako 1,2, gas do daske in je stotka tu.... :jupiii:

Seveda, če to potrebuješ..... 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.