Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Kako vi vozite nove avte?

Prvih 3K km do 2500 obratov, potem pa pohodite stopalko do konca, ali kako drugače?

Oz. se ne ozirate na to in "full gas" od začetka. 😀

čim prej full gass, da če kej raznese, naj raznese takoj da menjaš v garanciji...za ta motor dvomim, da bo kej narobe no, ne glede na to, kako ga boš upeljeval :) 

pred 1 uro je godlike napisal:

Vedno se držim napotkov iz knjigice.

i20n je zahteval 1.500 km med 2000-4000 obrati. Če je avtocestna vožnja menjavaj med 5 in 6, da ni konstantno na istih obratih.

Alfa je želela 2000 km zmerne vožnje.

Focus 2000km ne preko 4000 obratov.

Če je testni, za 1h, pa bombe hladnega, kaj pa ga ne dajo za vikend....  🤭

pred 39 minutami je Boss napisal:

Ja prvih 1500 bolj polahko ampak skos menjavanje obratov. Nikoli na ac pa v šesto in tempomat na 130km/h. Obrati se morajo menjat čim več. Ma sej na začetku to sploh ni težko, ker bi se kar vozil in vozil. sramezljiv

To velja samo za turbo motorje, atmosfercu je čist vseeno ;) 

Nismo več 30 let stara tehnologija

• Všeč 3
  • Haha 2
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

To velja samo za turbo motorje, atmosfercu je čist vseeno ;) 

Aja, sej res, pozabil, da imate eni še vedno atmosferce. :hudicek:

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je GregorV napisal:

Kako vi vozite nove avte?

Prvih 3K km do 2500 obratov, potem pa pohodite stopalko do konca, ali kako drugače?

Oz. se ne ozirate na to in "full gas" od začetka. 😀

Kot pravi @NevLado gas do daske, ker tako ne bo šel čez 4500 obratov. 😊Vsaj moja x186 je bila tovarniško omejena prvih 2 ali 3kkm. Vseeno jo jaz prvih 1kkm nisem gnal veliko čez 3000 obratov. 😉

Jaz vedno gledam na svoj avto saj ga ponavadi kupim za več let.... :nevem:

Napisano

Kot že vsi veste 😄, sem postal ponosni lastnik nove CX-30, Center line, Desi, G140, MT.

V skladu z to spremembo sem sedaj tudi spremenil sliko mojega profila. 😁

Morda še v prihodnje kaj posodobim.

Nakupovalna izkušnja v AH FERK, MB je bilo od začetka do konca pozitivna.

Vem, da ste nekateri grajali to AH, vendar jaz nisem imel težav.

Prijazen prodajelec, strokovno svetovanje, dobil sem vse informacije, dodaten popust, testna vožnja. Koristni nasveti ob predaji avtomobila, vse potrebno za registracijo, ureditev MyMazda aplikacije itd. 

Seveda je nemogoče skupaj pogledati 1000 funkcij. To mo sedaj še čaka...

Glede same vožnje..., pa bom lahko povedal več, ko bom naredil več km, sedaj imam cca. 40 km. 😃

LP

• Všeč 13
  • Ljubim 2
Napisano

Srečno vožnjo ti želim z Mazdo cx-30, Dino.... 😁🫣

Malo heca 😂🤣😉.   :zoom-zoom:

Napisano
pred 36 minutami je etcho napisal:

Čez 10 let, ko bo za kupit samo elektrika, bomo vsi vozili Dinote. 😉

Jaz ne. Dobro, x186 ne bo nikoli.Dino. Takrat raje električnega. 😊

Napisano
pred 8 urami je GregorV napisal:

Glede same vožnje..., pa bom lahko povedal več, ko bom naredil več km, sedaj imam cca. 40 km. 😃

Uff, en najlepših občutkov je pa nov avto, pa vonj po kemiji. Uživej, privošči si vikend izlet. Če si kaj upam trditi je, da te dino ne bo pustil na cedilu oz. na avtovleki.

Napisano
pred 9 urami je GregorV napisal:

Kot že vsi veste 😄, sem postal ponosni lastnik nove CX-30, Center line, Desi, G140, MT.

V skladu z to spremembo sem sedaj tudi spremenil sliko mojega profila. 😁

Morda še v prihodnje kaj posodobim.

Nakupovalna izkušnja v AH FERK, MB je bilo od začetka do konca pozitivna.

Vem, da ste nekateri grajali to AH, vendar jaz nisem imel težav.

Prijazen prodajelec, strokovno svetovanje, dobil sem vse informacije, dodaten popust, testna vožnja. Koristni nasveti ob predaji avtomobila, vse potrebno za registracijo, ureditev MyMazda aplikacije itd. 

Seveda je nemogoče skupaj pogledati 1000 funkcij. To mo sedaj še čaka...

LP

Srečnooo  in uživajte v vožnji z cx30  samo gasssssss😉👍👍👍😁

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Hvala vsem za dobre želje. 💛

Ja, vonj novega avta v notranjosti je res prijeten.

Čez vikend jo malo zapeljem okoli. 🚗

---------------

V prihodnosti, ko bo čas, bom naredil svojo temo v "Predstavitev članov".

Imam DSLR. Včasih sem se kar veliko ukvarjal z fotografijo. Sedaj ne več toliko...

Kar pa ne pomnei, da ne bom naredil 1000 slik avta. 😉

Morda veste kje v  MB ali okolici je kakšen primeren kraj, kjer bi lahko v miru naredil nekaj slik...

Hvala

LP

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je GregorV napisal:

Hvala vsem za dobre želje. 💛

Ja, vonj novega avta v notranjosti je res prijeten.

Čez vikend jo malo zapeljem okoli. 🚗

---------------

V prihodnosti, ko bo čas, bom naredil svojo temo v "Predstavitev članov".

Imam DSLR. Včasih sem se kar veliko ukvarjal z fotografijo. Sedaj ne več toliko...

Kar pa ne pomnei, da ne bom naredil 1000 slik avta. 😉

Morda veste kje v  MB ali okolici je kakšen primeren kraj, kjer bi lahko v miru naredil nekaj slik...

Hvala

LP

S tem se pa ne bi mogel strinjat. Še zunaj pod nadstreškom, kjer je bil naš nov CX-30 parkiran, je še kakšen teden smrdelo po prežgani elektroniki ... 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 13 urami je Alex napisal:

Jaz ne. Dobro, x186 ne bo nikoli.Dino. Takrat raje električnega. 😊

Po 10+ letih je vsak motor na notranje izgorevanje Dino, kaj češ. 🫠

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

S tem se pa ne bi mogel strinjat. Še zunaj pod nadstreškom, kjer je bil naš nov CX-30 parkiran, je še kakšen teden smrdelo po prežgani elektroniki ... 

Moj ne smrdi po zažgani elektroniki.

Morda zato, ker še ni zelo vroče... 😉

Napisano

Ob priliki še malo plastike na blatnikih preglej😁

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 16 minutami je FuManchu napisal:

Ob priliki še malo plastike na blatnikih preglej😁

Vse so nad čepi nekoliko izbočene, odvisno je bolj od dioptrije lastnika in pada svetlobe.

image.png

Pred eno uro je GregorV napisal:

Moj ne smrdi po zažgani elektroniki.

Morda zato, ker še ni zelo vroče... 😉

Mogoče:
- so ga že pri Ferku predihali

- posledice Covida (izguba vonja)

- se je pri našem res kaj žgalo ...
😁

Napisano

Ne strašite preveč, se več ne bom upal vsesti v avto. 😂

Bom pogledal blatnike, če je res tako kot na zgornji sliki. Imam pa kar slabo dioptrijo (očala...), tako da verjetno ne bom nič videl.

LP

• Všeč 1
  • Haha 4
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je GregorV napisal:

Bom pogledal blatnike, če je res tako kot na zgornji sliki. Imam pa kar slabo dioptrijo (očala...), tako da verjetno ne bom nič videl.

LP

Mazdo se gleda na 5 m oddaljenosti, tako kot na novo polakiran parket. 😁

Ja, naša je kar smrdela po novem, tudi prežgani elektroniki, kar je normalno - tako tudi piše v navodilih. Zadnjič smo kupili novo kuhinjsko ploščo, ... podoben smrad več tednov ... mogoče je kriva profesionalna deformiranost štromarja.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Vse so nad čepi nekoliko izbočene, odvisno je bolj od dioptrije lastnika in pada svetlobe.

image.png

Mogoče:
- so ga že pri Ferku predihali

- posledice Covida (izguba vonja)

- se je pri našem res kaj žgalo ...
😁

Moj je prav lepo dišal po NOVEM (ne smrdel po zažganem), ko je bil še nov. 🤗😉

Pač PREMIUM X186.... :nevem:

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je GregorV napisal:

LP

Potem bi ti lahko tudi kio prodali pa nebi opazil😁

Popravljeno od FuManchu

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Moj je prav lepo dišal po NOVEM (ne smrdel po zažganem), ko je bil še nov. 🤗😉

Pač PREMIUM X186.... :nevem:

Mislim, da je ta problem samo pri dinotu. Pri premium x186 lepo diši po novem. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sam imam udarni vijačnik Makita TD022D - ampak to je premočno za neko fino delo. Tega zdaj bolj uporabljam za vijačenje lesa in podobno...   Za prenosnike sem si omislil Wiha SpeedE - https://www.amazon.de/Wiha-43631-Elektrischer-Schraubendreher-Schwarz/dp/B07V7VJ14J Potem pa sem še zraven vzel WIHA microBit set - https://www.klium.com/en/wiha-7000sk65esd-microbit-set-esd-assorted-66-pcs-incl-box-39971-29163        
    • Link ne dela😕...daj magari kako sliko🙄...me res zanima. Dajte ostali...ne sam zase držati,kar vas veseli...objavite...mogoče še koga drugega zanima. Imam izkušnje,da npr.sodelavci in kokegi...v pogovorih ugotovim,kaj ima,je kupil itd...od npr.orodja...mene tudi zanima,že da izvem kakšne so izkušnje ipd...pa nič ne povedo.   Ne samo zase držati...   Npr.,ko sem imel namen kupiti cirkularko od DeWalta DWE7492..takrat je bila draga za popizditi...sem plačal orng čez 900€, k se jo nikjer ni dobilo...sedaj je cca. 300€ cenejša...in sem kolebal...in cčisto slučajno vprašal sodelavca...in pravi,da ima eno poceni Einhell-ovo...in je rekel,da je porazna...da od vibracij sama spušča žagin list itd...skratka-katastrofa...kaj šele za kakšno bolj precizno žaganje...je rekel,da če hočem res dobro,da naj kar kupim. In mi ni bilo žal...to ti je nasvet brez kančka faušije. To je tudi del tega,za kaj tukaj objavljam...ne samo,ker imam jaz z tem veselje,ampak,ker mogoče koga tudi zanima.
    • Pa tam pred Logatcem te še res fajn preruka. Tam pomoje vsak, ki se prvič pelje, pomisli "šla je guma" 😄
    • Ja pri G140 so pa par zadev zarad teže ven vzel. Dvigalko naprimer. To zato, da je na grafu lepš pospešek vidt.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.