Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sem pogledal en kup testov tega g140. Če ga voziš po regionalki potem bo poraba 5,5l, na AC po omejitvah okoli 7-7,5l v mestu okoli 9l. Tvoje povprečje 6,6l je čist realno.

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Naš CX-30 G140 AT ima po okoli 4.000 km povprečno porabo 6,6 l/100 km. 

Moj pes ima 50 kg pa poje pest riža /dan. 

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Ampak je za cx-30 to vseeno veliko glede na to, da so mu konje zaradi izp. plinov zmanjšali.... 🤔🥴

Verjemi, da bi na enaki razdalji in z enakim načinom vožnje tud tvoj X ga žgal za 3-4 deci nižje, ampak samo zato, ker je MT, tale je pa AT. Računat je treba, da okol3-4 deci avtomatika porabi več kot ročni.

Amapk še 1x le poraba test 2025 lahko razreši to dilemo.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Naš CX-30 G140 AT ima po okoli 4.000 km povprečno porabo 6,6 l/100 km. 

Jaz ti verjamem, ker si @Janez007:nevem:.

Poraba iziv 25 bo pa v praksi to potrdil....🤔😉

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Bini napisal:

Jaz ti verjamem, ker si @Janez007:nevem:.

Poraba iziv 25 bo pa v praksi to potrdil....🤔😉

Če bi na izziv poslal ženo, bi bilo + 0,5 l/100 km. Ne samo avto, tudi noga prispeva svoje. Na primer jaz ne dirkam do rdeče luči in potem na polno zaviram, ampak že 100 m prej ali še več stopim iz gasa ... in če imam srečo direkt v zeleno. 😃

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 31 minutami je Janez007 napisal:

Na primer jaz ne dirkam do rdeče luči in potem na polno zaviram, ampak že 100 m prej ali še več stopim iz gasa ... in če imam srečo direkt v zeleno. 😃

Točno tako, potrebno je predvidevati promet.

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Če bi na izziv poslal ženo, bi bilo + 0,5 l/100 km. Ne samo avto, tudi noga prispeva svoje. Na primer jaz ne dirkam do rdeče luči in potem na polno zaviram, ampak že 100 m prej ali še več stopim iz gasa ... in če imam srečo direkt v zeleno. 😃

Lepo. Jaz tudi ne dirkam od semaforja do semaforja. Na prvem spustim gas, izstopim iz avta, tečem do drugega semaforja in počakam na svoj avto. 

• Haha 3
  • Zmeden 1

Napisano
pred 9 urami je ignacij napisal:

To maš zihr premium pasmo.

Misliš da je rdeč?

Napisano
pred 13 minutami je godlike napisal:

Misliš da je rdeč?

Da ne boste zastonj napenjali možgančkov, nimam nobenega psa. Tisto je bil le primer. 😉

Napisano (urejeno)
pred 11 urami je Boss napisal:

Amapk še 1x le poraba test 2025 lahko razreši to dilemo.

Kaj kaj? Kje kdaj? :D Pridem za umeritev vaših rezultatov z nissanom :P Pol bo pa začudenje, ko bo še nissan pil manj kot 10l

Popravljeno od 50keda
Napisano
pred 10 urami je Janez007 napisal:

Je že prvič bila žena zraven😁

Ravno zaradi tega sem napisal, da ti verjamem, da ti pije 6.6.....😉

pred 10 urami je ignacij napisal:

Točno tako, potrebno je predvidevati promet.

To ti z leti prakse pride v kri in ti sploh ni treba več razmišljat o tem..... :nevem:

Napisano

Meni danes kaže 8,2 L od zadnjega resetiranja tega podatka.

Vožnja izključno po mestu, porabljenga cca. pol tanka. I-stop izključen.

Ima pa avto manj kot 1K km, tako da se morda lahko še malo izboljša.

Sicer pa se ne ukvarjam s tem. Pije kolikor pač pije. 😀

Prej sem imel dizla in tako nizke porabe ne bo imel nikoli. Me ne moti. Ko sem kupoval avto sem vedel kakšna je situacija.

Go baby dino go. 🚗

LP

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano (urejeno)

Tako je, na koncu meseca ugotoviš, da si prišparal 10eur. Bistvo je da se fajn voziš in da nisi non stop pri mehaniku.

Popravljeno od ignacij
  • Všeč 2
  • Ljubim 2
Napisano

Še lepše pa je, ko ga žgeš in je na koncu poraba benzinarja s skoraj 200 konjički majhna kot pri dizlu. 😎

Go X 👍

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.