GregorV Napisano torek ob 12:04 Prijavi Napisano torek ob 12:04 tako mi je odgovoril copilot 😆: Citat Odlično vprašanje! 😊 Mazda CX-30 (kot večina sodobnih avtomobilov) ima na števcu hitrosti pogosto večjo maksimalno vrednost, kot jo vozilo dejansko lahko doseže. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to tako: 1. Univerzalnost merilnikov Proizvajalci avtomobilov pogosto uporabljajo enake ali podobne merilnike hitrosti v več modelih vozil. Če ima Mazda več modelov, ki uporabljajo isti merilnik, je lažje in ceneje izdelati en univerzalen števec, ki gre do 240 ali 260 km/h, ne glede na dejanske zmogljivosti vsakega modela. 2. Estetika in dizajn Merilniki, ki segajo do višjih hitrosti, lahko izgledajo bolj "športno" ali zmogljivo, kar je lahko privlačno za kupce – tudi če avto dejansko ne doseže teh hitrosti. 3. Tehnični razlogi V nekaterih primerih je števec nastavljen tako, da pokriva hitrostne razpone, ki jih lahko doseže vozilo v idealnih pogojih (npr. z vetrom v hrbet, na spustu, brez omejevalnikov). Čeprav CX-30 običajno doseže okoli 180–200 km/h, je števec nastavljen višje, da ne bi bil "na koncu skale" pri višjih hitrostih. 4. Regulacije in homologacija V nekaterih državah obstajajo predpisi, ki zahtevajo, da mora merilnik hitrosti prikazovati višjo vrednost od dejanske maksimalne hitrosti vozila – običajno vsaj 10–20 % več. 1 Citiraj
Bini Napisano torek ob 14:09 Prijavi Napisano torek ob 14:09 pred 2 urama je GregorV napisal: tako mi je odgovoril copilot 😆: Torej onega "brez zveze" ni dal not... 🤣😉 1 Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 05:55 Prijavi Napisano včeraj ob 05:55 Kolega na pet mesecev stari CX-30 ugotavlja, da mu v SLO zvočno opozorilo za prekoračitev hitrosti v SLO ne dela, stacionarni radar v SLO večinoma ne deluje (pri nekaj redkih radarjih pa dela), je pa stanje enako pred in po posodobitvi Mazda zemljevidov. V ITA mu je vse to delalo. Ima kdo podobno izkušnjo? Citiraj
dvorjan Napisano včeraj ob 06:14 Prijavi Napisano včeraj ob 06:14 Verjetno ima tvoj kolega kakšno vozilo iz starejše zaloge ... Sicer bi morala piskati za vsako prekoračitev omejitve. 1 Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 06:32 Prijavi Napisano včeraj ob 06:32 (urejeno) Je G140 ... https://www.cx30talk.com/threads/speed-camera-warning.4150/ Popravljeno včeraj ob 06:33 od Janez007 Citiraj
GregorV Napisano včeraj ob 06:41 Prijavi Napisano včeraj ob 06:41 Meni zvočno opozorilo dela. Imam pa vedno isto proceduro, ko se vsedem v avto. 😀 Stisk tipke za izklop tega opozorila in nato stisk tipke za izklop I-stop. LP 2 Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 07:31 Prijavi Napisano včeraj ob 07:31 (urejeno) pred 1 uro je GregorV napisal: Meni zvočno opozorilo dela. Imam pa vedno isto proceduro, ko se vsedem v avto. 😀 Stisk tipke za izklop tega opozorila in nato stisk tipke za izklop I-stop. LP Ne gre za osnovno zvočno opozorilo glede prekoračitve hitrosti (piskanje), ampak glasovno opozorilo "reduce your speed", ki izhaja iz Mazda navigacije, tam se tudi nastavlja. Popravljeno včeraj ob 08:20 od Janez007 Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 13:48 Prijavi Napisano včeraj ob 13:48 TEST : CX-30 G140 centre-line-designe. Danes sem naredil s to Mazdo cca 60km po različi konfiguraciji cest brez AC, ker nimajo vinjete😁 Ko sem ga prevzel je imel narejenih 800km in je bil star en mesec s porabo na sliki🥴 V Celu sem števec resetiral. Štartal sem iz Celja in do doma je bila poraba kot je na sliki👍. Na podobni sliki je tudi poraba moje x186 na isti poti od servisa do doma pri enakih pogojih.👌 Na sliki iz uradnega kataloga je tudi poraba obeh motorjev in pospeški od 0-100. Na sliki je tudi testiran avto in izpuše cevi obeh kjer je edina razlika med nima na zunaj, notri pa je zamenjano nekaj gumbov pri gumbih za limatizacijo. Stoji pa še vedno na Bridgestonkah.... 🥴 Sedaj pa o vožnji. Lahko bom zelo realn, ker sem se vsedel iz prvega v drugega in še enkrat v prvega. Občutek na volanu je ok, malo je trši volan a vseeno je avto dobro in natančno vodljiv čez ovinke. Vzmetenje je po občutku mehkejše, čez velike mulde na cesti je avto bolj zibajoč kar me malo moti. S svojim imam bolj stabilen občutek na isti cesti! Motor je malo bolj glasen a ne moteč. Pri pospeških ne čutim kake razlike le menjalnik še ni dovolj utečen, se včasih rahlo zatika 🤔 Opazil sem tudi razliko pri rekuperaciji baterije, malo drugače deluje. Manjkrat uporablja moč baterije na kolesa in večkrat polni baterijo z motorjem. Tako, da je baterija vizualno na ekranu pretežno napolnjena med 4 do 5 črtami, pri meni pa med 2 in 3. Mogoče je tudi zato malo večja poraba a to me ravno ne moti. Kar se tiče vsesplošnega vtisa je ta avto dober in je za 2000€ manj od moje X-186 vreden takega nakupa. Cena tega avta s popustom je 28.640€ kar je ugodno pa še to ni končna cena. Za tak denar ne dobiš praktično nič pametnega..... Če koga kaj zanima rade volje povem.🤗😉 6 Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 13:53 Prijavi Napisano včeraj ob 13:53 @Jest lahko prosim tole zgoraj prestaviš pod temo CX-30.... 🤗😉 Citiraj
Gelipter Napisano včeraj ob 14:11 Prijavi Napisano včeraj ob 14:11 Ej ..Bini dober OPIS obeh cx30 😉😁👍zdaj pa naj si svak razlaga po svoje zoom zoom 😉😁😁 3 1 Citiraj
Boss Napisano včeraj ob 19:08 Prijavi Napisano včeraj ob 19:08 pred 4 urami je Gelipter napisal: naj si svak razlaga Čigav svak? 😜 4 Citiraj
Bini Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami pred 50 minutami je Boss napisal: Čigav svak? 😜 Ja res je smešno.... 😋 Citiraj
ignacij Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami (urejeno) Samo uradni pospeški g140, 9.7 sek niso pravi, na testu je bilo 8,1 sek. Popravljeno pred 23 urami od ignacij 1 1 Citiraj
Bini Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami pred 11 minutami je ignacij napisal: Samo uradni pospeški g140, 9.7 sek niso pravi, na testu je bilo 8,1 sek. Glej, tako pač ima zastopnik uradne podatke od Mazde! Tisti posnetki so nerelavantni in niso uradni.... Meni je pa vseeno.... 😉 1 Citiraj
Gelipter Napisano pred 13 urami Prijavi Napisano pred 13 urami pred 11 urami je Boss napisal: Čigav svak? 😜 Se opravičujem sem mislil vsak naj si razlaga po svoje...😉😁😁😁 1 Citiraj
GregorV Napisano pred 12 urami Prijavi Napisano pred 12 urami Avto ima 3.300 km in včeraj sem ga prvič pognal na 6200 rpm. Ta motor (G140) je prava raketa. 😂🚀 Seveda se hecam, ampak očitno se kar rad vrti v visoke obrate. Morda veste, kdaj se vklopi blokada? Verjetno sedaj, ko ima avto več kot 3K km, ni več ovir za vožnjo v višjih obratih, oz. bi vi še počakali? LP 2 Citiraj
NevLado Napisano pred 11 urami Prijavi Napisano pred 11 urami pred 19 minutami je GregorV napisal: Avto ima 3.300 km in včeraj sem ga prvič pognal na 6200 rpm. Ta motor (G140) je prava raketa. 😂🚀 Seveda se hecam, ampak očitno se kar rad vrti v visoke obrate. Morda veste, kdaj se vklopi blokada? Verjetno sedaj, ko ima avto več kot 3K km, ni več ovir za vožnjo v višjih obratih, oz. bi vi še počakali? LP Sam gas, ne sekirej se Bolj pomembno je, da ima avto skos dovolj olja (skyactiv motorji radi po 10kkm prevoženih med servisi spijejo kak deci ) 5 Citiraj
Bini Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 3 urami je GregorV napisal: Avto ima 3.300 km in včeraj sem ga prvič pognal na 6200 rpm. Ta motor (G140) je prava raketa. 😂🚀 Seveda se hecam, ampak očitno se kar rad vrti v visoke obrate. Morda veste, kdaj se vklopi blokada? Verjetno sedaj, ko ima avto več kot 3K km, ni več ovir za vožnjo v višjih obratih, oz. bi vi še počakali? LP Seveda ga lahko teraš, če crkne naj crkne zdaj, ko je v garanciji.... 😁😉Hec! Ko bi videl kako se šele X rad vrti.... 🤗 Samo vozi in uživaj.... 🤗😉 2 2 Citiraj
MazdaBoy Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 21 urami je Bini napisal: TEST : CX-30 G140 centre-line-designe. Danes sem naredil s to Mazdo cca 60km po različi konfiguraciji cest brez AC, ker nimajo vinjete😁 Ko sem ga prevzel je imel narejenih 800km in je bil star en mesec s porabo na sliki🥴 V Celu sem števec resetiral. Štartal sem iz Celja in do doma je bila poraba kot je na sliki👍. Na podobni sliki je tudi poraba moje x186 na isti poti od servisa do doma pri enakih pogojih.👌 Na sliki iz uradnega kataloga je tudi poraba obeh motorjev in pospeški od 0-100. Na sliki je tudi testiran avto in izpuše cevi obeh kjer je edina razlika med nima na zunaj, notri pa je zamenjano nekaj gumbov pri gumbih za limatizacijo. Stoji pa še vedno na Bridgestonkah.... 🥴 Sedaj pa o vožnji. Lahko bom zelo realn, ker sem se vsedel iz prvega v drugega in še enkrat v prvega. Občutek na volanu je ok, malo je trši volan a vseeno je avto dobro in natančno vodljiv čez ovinke. Vzmetenje je po občutku mehkejše, čez velike mulde na cesti je avto bolj zibajoč kar me malo moti. S svojim imam bolj stabilen občutek na isti cesti! Motor je malo bolj glasen a ne moteč. Pri pospeških ne čutim kake razlike le menjalnik še ni dovolj utečen, se včasih rahlo zatika 🤔 Opazil sem tudi razliko pri rekuperaciji baterije, malo drugače deluje. Manjkrat uporablja moč baterije na kolesa in večkrat polni baterijo z motorjem. Tako, da je baterija vizualno na ekranu pretežno napolnjena med 4 do 5 črtami, pri meni pa med 2 in 3. Mogoče je tudi zato malo večja poraba a to me ravno ne moti. Kar se tiče vsesplošnega vtisa je ta avto dober in je za 2000€ manj od moje X-186 vreden takega nakupa. Cena tega avta s popustom je 28.640€ kar je ugodno pa še to ni končna cena. Za tak denar ne dobiš praktično nič pametnega..... Če koga kaj zanima rade volje povem.🤗😉 @Bini si jo kej teral? Te mika? Dober opis in test 😉 Citiraj
GregorV Napisano pred 51 minutami Prijavi Napisano pred 51 minutami Ne bi smel, ker ima samo 800 km. 😀 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.