Skoči na vsebino

Mazda CX-80

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Misilm, da tema še ni odprta. Baje prihaja še v letošnjem letu, podaljšana različica CX-60 opremljena s tremi vrstami sedežev in enako motorizacijo.

testni avti so že bili opaženi v EU

WWW.DRIVE.COM.AU

Mazda's SUV range is poised to get another seven-seat option, with a slightly smaller counterpart to the flagship CX-90 filling the gap left by the superseded CX-9.

• Všeč 1
  • Začuden 1

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Si bomo ogledali specifikacije in cene, ampak mislim, da pri meni so zamudili.

Čeprav, če bo FucksWagen delal take težave, kot je sestrin Ford, potem mogoče...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

A to skupaj s hišo, v kateri je garaža in v njej ta avto?

Ker čez petnajst let bo vreden po 0,30€ na kilogram, pa še to pri kakšnem ciganu, ker v centru za oddajo izrabljenih vozil ne dobiš ničesar za avto. In mislim, da v Evropi ni veliko ljudi, ki lahko zagonijo 80.000 in več evrov vsakih petnajst let za avto...

serviser.gif

Napisano

V EU je ogromno ljudi, ki si lahko privoščijo vozilo za 80k, je pa res da jih je pri nas manj kot v državah z visjim stanadardom. Poglej malo po cesti koliko je npr. novih Tuaregov pa se cene komaj začnejo pri 55k, samo teh osnovnih sploh ne vidiš, je vec takšnih s 3.0 za 100k. Tko da če smo mi reveži, niso vsi.

Napisano

Hočeš rečt, da jim je vredno imet lizing za tak avto, tudi takih je precej pomoje :) Prioritete pač. Se pa strinjam ja..

Napisano

Ko je že debata o cenah...

A mogoče kdo lahko kje izbrska podatek, koliko dejansko res nanesejo proizvodni stroški za tako vozilo?

Pred kakšnimi petnajstimi leti vem, da so bili stroški proizvodnje za Clio Storia 1,4 na koncu proizvodnega 4.500€. V salonih se ga je pa prodajalo po 12.000...

serviser.gif

Napisano

Samo v teh 4500€ ni bil vštet razvoj?

Je pa znano, da bolj kot je avto opremljen, več je dobička.

Napisano

Ne, teh 4.500€ so proizvodni stroški: material, delavci, elektrika,... Stroški, ki jih ima Renault od nabave surovin pa dokler ni avto na koncu proizvodnega traku.

serviser.gif

Napisano

Storia je bila vedno vzporedni, a zastareli model, torej istočasno kot že naslednja generacija. Iz tega razloga nikoli ni bila 1200€, temveč nekje med 8 in 9 Tisočaki, namreč za 12000 zastarelega modela ne bi nihče niti pomotoma kupil.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Po moje pa cene ne bi do toliko višje kot pri 60

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

A lahko naredijo še večji avto?

lahko... CX-90 sicer enako dolg kot CX-80 samo cca 10cm širši.

33112_1.png

Napisano

Teh vozil (CX-60 in CX-80) po mojem mnenju v SI ne bo prodano veliko.......

Napisano
pred 9 minutami je Robert napisal:

Teh vozil (CX-60 in CX-80) po mojem mnenju v SI ne bo prodano veliko.......

Ja, ampak ker ni več 6ke, bodo obstoječi mazda 6 kupci lahko izbirali samo še med CX-5 ali CX-60.... ali pa med nobenim od teh :lol:

Napisano
pred 24 minutami je Shrek napisal:

Al pa volvo S60...

Cena je kar lušna, tam proti 60k glede na cenik? Noro, čist preveč za avto.

Napisano

Volvo v UK ukinja vse karavane, verjetno pa bodo potem sledile še limuzine.

Napisano
pred 46 minutami je NevLado napisal:

Cena je kar lušna, tam proti 60k glede na cenik? Noro, čist preveč za avto.

Ne novega. 6 do 8 let starega pa. 

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ja, ampak ker ni več 6ke, bodo obstoječi mazda 6 kupci lahko izbirali samo še med CX-5 ali CX-60.... ali pa med nobenim od teh :lol:

Pri meni je bila "med nobenim od teh"...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ali pa kaj bolj premium, soul red...😁  
    • Malo je res še zgodaj, ampak se strinjam z napisanim, bi si sam želel podobno, predvsem notri še kaki gumb. Glede velikosti CX-5 ali CX-30 vsak sam ve kaj potrebuje, CX-5 je bolj družinski prostornejši avto, če še imaš npr. pri hiši dva otroka.  Edino sam bi si želel, da ohranijo ročni menjalnik in posledično še sedanji (izboljšani) motor mild hibrid mogoče G149 😁, ker pri novem Z pravem hibrid motorju bo sigurno samo avtomatski menjalnik. Ni nujno, da bo slabo, ni pa več za nas analogce tistega filinga... in nas bodo prisilili v avtomatiko, če boš želel novi avto...   Mogoče, kaj takšnega :    
    • volvoti so pri nas skoraj vsi uvoženi, se mi pa zdi da zanimanje precej raste pri nas nazaj v slo     drugi mi zgleda kot zanesljiv z realnimi kilometri, vsaj po tem, ker mi izgleda da ima nove(?) celoletne gume gor? sepravi so stare že vrgli stran in je 120kkm kr dobro realnih     pa jaz bi res preveril dobro servise, ker tole laufa že na vodo, tudi dizelski motorji so pogojeni z 0w20 župo   pa še ai   a je volvo B420T2 zanesljiv motor Obdeloval 2m 29s Če misliš B420T2 brez “4” – novejši 2.0 B5 mild-hybrid, 250 KM/350 Nm – je načeloma soliden motor, ampak je letnik zelo pomemben. Volvovi podatki 2020–2022: previdno. Oljno črpalko lahko poganja zobati jermen, ki teče v olju. Pooblaščeni Volvo servis celo ponuja predelavo z jermena na verigo, zato tega pred nakupom ne bi ignoriral. Volvo pooblaščeni servis Poznejši primerki z verižnim pogonom oljne črpalke: precej boljša izbira. Meja ni nujno točno po letniku, zato naj Volvo preveri po VIN-u. Pri letnikih 2020–2022 je Volvo dokumentiral tudi ropotanje droga wastegata turbine; običajno je to popravljivo in ni razpad motorja. Volvov tehnični bilten Stara težava Volvovih motorjev 2015–2016 s porabo olja in batnimi obročki ni ista generacija B420T2. Moja sodba: B420T2 z verigo oljne črpalke – ja, kupljiv in razmeroma zanesljiv. B420T2 2020–2022 z originalnim mokrim jermenom – samo ob preverjanju oziroma dokumentirani predelavi na verigo. Pošlji mi model, letnik, kilometre in oglas/VIN, pa ti povem precej konkretneje, ali je tisti primerek dobra ideja.
    • Trdnjava, pripravljena na spopad, ki ga nikoli ni bilo | 24ur.com WWW.24UR.COM Na 718 metrov visokem hribu nad Pivko je več let v popolni pripravljenosti čakala utrdba s pol kilometra podzemnih rovov, v katerih je bilo med drugim shranjenih 10.000 topovskih granat in za 20 dni...  
    • Hanov k..... so najboljše nepremijske gume. Tako da verjam, da so dobra izbira.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.