Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 1. 11. 2024 ob 23:56 je Boss napisal:

image.png

image.png

S takim tempom obrabe tole misli zdržat 100.000km al kaj :nevem:

Uf bo tole lepo drselo drugo leto :lol:

Napisano
pred 59 minutami je NevLado napisal:

Uf bo tole lepo drselo drugo leto :lol:

Zakaj? :nevem:

33112_1.png

Napisano

Uff ne vem, edino kjer je drselo je bil zlizan asfalt, sam tam mi drsi z vsako gumo. Bom pa spremljal, a se zadeva res tako drastično poslabša. Če da, bom pa pač zamenjal, ni druge. Sigurno pa ne mislim kupit še 1x Bridgeston.

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je NevLado napisal:

Ker so te bridgestonke katastrofa ko se postarajo v mokrem.

Sej jih bo mel pod streho

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
pred 15 urami je Boss napisal:

Uff ne vem, edino kjer je drselo je bil zlizan asfalt, sam tam mi drsi z vsako gumo. Bom pa spremljal, a se zadeva res tako drastično poslabša. Če da, bom pa pač zamenjal, ni druge. Sigurno pa ne mislim kupit še 1x Bridgeston.

Mislim, da te Bridgestonke niso vse enake, meni kar vredu držijo niso pa za hvalit😉Kupil jih pa tudi nebi! 🥴

Napisano

Jaz tud mislim, da ne... Po moje je tudi odvisno v kateri dimenziji so narejene. Ne rečem, da nisem že vozil boljših gum, ampak vseeno za prvo vgradnjo te sploh niso tako slabe.

Recimo, če primerjam z zimskimi GY UG7, ki imam zdajle gor (čeprav to niso ravno smiselne primerjave) so Bridgstonke bistveno bistveno bolj tihe in prijetne. Veliko bolje držijo smer in popravljanje z volanom skoraj ni potrebno. Na normalno grobem asfaltu se tudi v mokrem znajdejo dobro, na gladkem in mokrem pa res ne najbolje.

Tudi kakšen hitrejši ovinek se z njimi odpelje res lepo, z zimaki pač ne, ampak to je pač normalno, ker zimaki niso za divjat.

Poraba z Bridgestonkami je tudi manjša kot z GY.

33112_1.png

Napisano

Jaz imam prvovgradne Bridgestone Alenza ... pa so po dveh letih se kar OK ... Niso ravno visek ... ampak niso pa tudi tako slabe, kot nekateri pišejo, da na mokri cesti skoraj niso za vozit :D ... 

Se pa lepše pelje sedaj s zimskimi Goodyear Performance ... :D ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Moje letne Bridgestonke bodo po tej sezoni končale tam, kamor sodijo. Na odpad oziroma med odslužene pnevmatike. Potem pa gremo v nabavo resnih gum. 

Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Moje letne Bridgestonke bodo po tej sezoni končale tam, kamor sodijo. Na odpad oziroma med odslužene pnevmatike. Potem pa gremo v nabavo resnih gum. 

Kdaj pa boš zamenjal še ostali del neresnega avta?

Napisano

350 gramov uteži...

IMG_20241105_151959033.jpg

V glavnem: guma je scentrirana...

(ne, to ni moje, videl in slikal na parkirišču)

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Imam spet en tak avto (mazda6 2018), ki ima čudne dimenzije gum in so drage za popizdit. Delam po 1000 km na teden in rabim nove zimske gume v dimenziji 225/45R19 in nimam pojma, kaj kupit, da še zadovoljim potrebe po stabilni vožnji, porabi, obrabi čez zimo.

Ima kdo kak predlog, ker cene se res gibajo med 150 do 250 eur.

Hvala.

Napisano
pred 5 minutami je pob napisal:

Imam spet en tak avto (mazda6 2018), ki ima čudne dimenzije gum in so drage za popizdit. Delam po 1000 km na teden in rabim nove zimske gume v dimenziji 225/45R19 in nimam pojma, kaj kupit, da še zadovoljim potrebe po stabilni vožnji, porabi, obrabi čez zimo.

Ima kdo kak predlog, ker cene se res gibajo med 150 do 250 eur.

Hvala.

To so normalne dimenzije in normalne cene za 19".

Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

To so normalne dimenzije in normalne cene za 19".

Se razume. Ampak me vseeno zanima, če ima kdo izkušnje s tistimi med 150 - 200 al je vse to crap in je treba pač kupit 250 in je mir?

Dejstvo je, da sem navajen dati na avto čimboljše gume, ker je to edini stik z podlago, ampak tukile je cena res že malce ekstremna in bi mogoče bile dobre tudi kakšne cenejše. :)

Napisano

HANKOOK Winter i*cept evo3 W330

Bi pomoje ble čist ok. Pa so pod 200€.

Dimenzija je nenormalna. Ne glede na to kaj Alex govori.

225/45 je normalna dimenzija za 17". Tak kot so ble za Giulietto in tam so bile tudi ugodne cene.

Tudi jaz imam zimske 18" drage. Samo tak fejst pa ne.

184€ komad Pilot Alpin 5

Napisano
WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Semperit Speed-Grip 5 225/45 R19 96V XL FR 3PMSF EVc na zalogi in ceneje na spletišču...

Ženine Semperitke na C-Maxu...se fajn držijo...sem ga na fejst oštro čez ovinke gonil,in se mi zdijo on par z Conti...smerna stabilnost boljša...res pa nisem preizkusil v pravih zimskih razmerah...in mera je seveda čist druga...cena je OK...malo poškili še kje drugje za ceno...

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

HANKOOK Winter i*cept evo3 W330

Bi pomoje ble čist ok. Pa so pod 200€.

Dimenzija je nenormalna. Ne glede na to kaj Alex govori.

225/45 je normalna dimenzija za 17". Tak kot so ble za Giulietto in tam so bile tudi ugodne cene.

Tudi jaz imam zimske 18" drage. Samo tak fejst pa ne.

184€ komad Pilot Alpin 5

Take hankook sem ravno kupil za Fiata. Po testih tik za najboljšimi in precej cenejše. 

Napisano

Cena Hankooka, Kleberc in Falken je od 170€ na gor. Jaz bi po testih za to ceno vze Hankook po svojih izkušnjah pa Kleber, so tudi dobro ocenjene.... 🤗Srečno roko pri izbiri.... 👍😉

Napisano

Če delaš tolk kilometrov pomeni, da zdržijo dve sezoni, pogojno celo tri. Osebno bi se zato jaz odločil za 17 colske, kjer boš za vsak komplet dal 300 ali celo 400€ manj. Za teh 300-400€ pa najdeš sigurno kakšne rabljene litke na spletu.

Če pa ostaneš na 19 colskih je pa žal cena za zimske pač takšna kot je in če želiš kvaliteto gre pod 200€/gumo težko.

• Všeč 2
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
dne 15. 11. 2024 ob 17:59 je Boss napisal:

Če delaš tolk kilometrov pomeni, da zdržijo dve sezoni, pogojno celo tri. Osebno bi se zato jaz odločil za 17 colske, kjer boš za vsak komplet dal 300 ali celo 400€ manj. Za teh 300-400€ pa najdeš sigurno kakšne rabljene litke na spletu.

Če pa ostaneš na 19 colskih je pa žal cena za zimske pač takšna kot je in če želiš kvaliteto gre pod 200€/gumo težko.

Doma imam Mazdo 2010 letnik, katera je prišla k hiši z dvema setoma platišč (17 original in 16 dokupljene s strani prvega lastnika) in sem 17 colske takoj upokojil po prvi menjavi gum in sem tako kupoval cenejše gume za 16 colska platišča od takrat naprej.

Sedaj pa me zanima (mogoče neumno vprašanje, kaj pa vem), če bi lahko ta 17 colska platišča od Mazde 2010 uporabil na Mazdi 2018 letnik?

Hvala za odgovor & dont kill me now.

Napisano (urejeno)

Tu poglej.

Našel sem ti za 2010:

https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/2010/

Še 2018:

https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/gj-gl-2018-now/

ET, CB, bolt pattern, thread size, in J se morajo ujemat.

Tako sem dal na Focusa, Mondeo felne.

Luknja, vijaki in razmak je ok. Problem je v širini in ET-ju 7J ET 60 so stare, nove so 7.5J ET 50.

Uradno bi 225 širina morala iti tudi na 7J felno. Kolko pa to pomeni v legi pod blatnikom in vsem, pa težko rečem.

Nikoli se nisem ukvarjal s prilagoditvami.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Hvala 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Meni je Parkside delavniški sesalnik top. Top mi je že več kot deset let. Pred nabavo Parkside sesalnika mi delavniški sesalnik od Karcherja ni bil top, ker je crknil čist takoj po izteku garancije.    Parkside bat.vrtalni vijačnik mi ni top, ker je crknil polnilec. Vzporedno istočasno sem uporabljal Makita bat.vrtalni vijačnik in je mehansko približno isti šit kot Parkside.   Pri aku orodjih sem šel na Makito, z Metabo sem imel v službi slabe izkušnje. Za Makito imam sedaj 6 baterij 2 polnilca in 7 kosov orodij. Za hobi seveda.    Saj mi je nerodno povedat, ampak še električno aku dekco imam od Makite.       
    • Sem napisal-je odvisno tudi od tega,koliko ti je denar "drag"...ker lahko je še tako poceni,če nimaš niti za ortoku kupiti copate za v vrtec,se ve,kje so prioritete. Spet drugi bo raje npr. od 200€ zapravil 40€ za Parkside baterijski vrtalni vijačnik,ostalo pa z lahkoto znosil v gostilno...spet mene pa ne boš skoraj nikoli videl v gostilni,koliko gre pa pri meni za te stvari,pa že veš...   Vsaj v mojih očeh,je lih npr. 40€ Parkside bat.vrtalni vijačnik NOGO!...a to so "moje oči".   Bom rekel drugače....napačno je mišljenje,da obstaja firma,ki dela naj "vse"...še manj pa to velja "za cvenk". To je med drugimi en od vzrokov,za kaj vse firme rinejo svoje baterijske ekosisteme...za to,ker nobena ni v nečem najboljša,in za to bolj služi z določenim orodjem,kjer je slabše razmerje med dobljenim in ceno.   Jaz še vedno z velikim veseljem kupujem orodje,ki ima tisti "staromodni" kabel za 230V....malce poglej v tej temi nazaj,in ti bo hitro jasno za kaj.   Pa da ne bo pomote-to ne velja zgolj za orodje polprofi in profi klase,ampak za vse range orodja.   Spet pa je tukaj vprašanje,kaj je za koga "domača uporaba". Jaz npr. sem se spravil štemati balkone in stopnišča,kjer sem hitro ugotovil,da so vse moje SDS+ štemarice orng prešvoh,in sem moral kupiti močnejši SDS Max model Makita HR4013C. Vse le za to,ker mi je polagalec granita dal ceno 1000€ za to delo,in sem se odločil to raje narediti sam. Prvič znam,drugič mi tako ostane stroj,ki me je takrat stal neverjetnih 435€ (pri Gotools.de),in sigurnost,da sem naredil najbolje,kar se da.   Torej "za domačo rabo" je zelo raztegljiv pojem,in tukaj dajati objektivne nasvete je praktično nemogoče. Sigurno pa drži,da pri "hon-čon" firmah kot je to Parkside,Mister Tool itd. lahko pozabiš na servis in rezervne dele,če stroj škripne. Tukaj je spet vprašanje ali rabiš,ali ne rabiš nujno...jaz se tukaj ne grem,ker sem bil že ob ogromno časa ob določenih projektih. To je tudi en od razlogov,da imam toliko orodja...samo SDS+ vrtalnih štemaric imam tri,..ena štrajka,vzamem drugo...fleksaric,vrtalnikov,cirkularjev takšnih in drugačnih...skoraj nič le po en stroj....ne bom našteval...   Tudi je "za domačo rabo" težko svetovati,ker ne moreš vedeti,kakšne so kvalitetnostne zahteve. Enim je važno,samo,da je narejeno...mogoče celo najvažneje točno v določenem terminskem okviru....kvaliteta pa na koncu nima veze... Spet pri drugih (meni) ni toliko važno,v točno katerem terminu oz. do kdaj točno bo narejeno-važno je,da je narejeno absolutno perfektno-perfekcija pri meni nima alternative. Ko k meni pride monter,najprej pogledam z čem dela...šalabajzerje in "bi rad bil"-montažerje hitro razkrinkam...   Kaj mislim z tem povedati? To,da zna včasih biti "domača uporaba" bolj zahtevna kot pa profesionalna. Boš rekel,daj mi nasvet,kaj naj kupiš,k rabiš npr 125mm fleksarico. Jaz ti ne bom takoj svetoval Parkside,k "je najboljša vrednost za cvenk za domačo rabo",ampak te bom vprašal,kaj bi z tem strojem rad delal in oddelal. Ker se ve-določene stvari boš z Parkside-om lahko komot naredil,določene,pa lahko kar pozabiš. Poglej npr. na stran 6 e teme,kjer sem objavil slike moje Makite 9528NB (750W),ki sem jo "ubil",ker sem z njo delal tisto,za kar ni namenjena.   Torej tudi reči "pustimo profi varijanto" ni zmeraj na mestu,ker te zna hobi oz.verzija za domačo rabo na koncu koštati več,kot pa če bi že iz začetka gledal manj skozi denar,in iskal stroje za delo,ki jih z njimi misliš brez problemov opraviti.   Pa ne bom tukaj začel še z zdravstvenim vidikom,ki se tukaj vse prepogosto pozablja...pri npr. poceni vs. res dobrim štemarcami in boleznijo mravljinčastih rok ipd...ker so stvari,ki jih ne moreš plačati,in se poseg k poceni "rešitvi" maščuje drugje.   Bom tukaj prilimal en že star primerjalni test vrtalnih štemaric SDS Max klase,kjer se je zgoraj omenjena Makita kitila z izjemnim komfortom pri štemanju...."like driving a Cadillac"... Ta test je bil na koncu odločilen za moj nakup...eno staro Walter štemarico,ki ni imela gasa,ni imela varnostno sklopke (ti zvije zapestje med vrtanjem,kot da rečeš "keks"),je "pljuvala mast",tresla za popi...it itd...pa sem jo naprej šenkal....ker so moje roke "samo ene". Imam npr. tudi sodelavca-tudi strojevodja,ki je en dan nekaj štemal...naslednji dan pa si ni mogel hlač odpeti za scati...mu je morala žena pomagati...je imel še dolgo probleme...   Moje mnenje.      
    • No, in katero je pol najboljše glede cene in kvalitete za domačo uporabo? Pustimo profi varjanto... 
    • Res je. Morajo narediti poceni orodje, da je za ljudi , ki ne potrebujejo orodja pogosto. Nekdo, ki rabi vrtalko enkrat na leto bo najbrž kupil to. In , ko bo crknila, bo kupil drugo. Je pa razlika že v občutku, kako kaka stvar deluje. Recimo baterijska vrtalka Makita je že v občutku vrtanja ali vijačenja čisto drugačna, kot recimo Bosch ali kaka druga renomirana znamka.
    • Oprosti...ne more držati,ker smo različni. Enim je vseeno če prec crkne,drugi spet zares potrebujejo,da nonstop dela... In tudi cena nam je različna...enemu je 40€ veliko,spet drugemu ne... Tudi privatniki in firme drugače gledajo tako na vrednost,kot tudi strošek...   Vse to je OK...za vsakega nekaj.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.