samSimon Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Sem že 4 leta na celoletnih Michelin Crossclimate 2. Ponavadi me ljudje prepričujejo, da šparam (guma je 150€+ ena, tko, da ne vem kje je tuki šparanje). Na leto nardim 10-15k. Poleti na mokrem drži občutno bolje kot letna Goodyear eff grip, ki je na mokrem očitno porazna, ker govorim iz lastne izkušnje, ne povzeto s kakih rezultatov testov. Pozimi nisem s tem Michelinkam imel do sedaj nobenih čudnih situacij, res je pa, da po nekem ultra snegu ne vozim spet. Pred hišo imam sicer dokaj strm klanec, ki pa mi ni do danes še povzročal kakih problemov s speljevanjem v snegu. Sigurno je zimska guma pozimi najboljša, ampak, če folk vozi 4-5 let stare, z zakonsko minimalnim profilom, mogoče še mal manj... ne mi pametovat o varnosti prosim 😀 2 Citiraj
Alex Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 51 minutami je Boss napisal: Ne vem, zraven maš video, katerega predvidevam, da nisi pogledal, ker pol ne bi tole spraševal. Sicer pa ne vem s katerim delom mojega posta v točkah se ne strinjaš? Problem je le v tem, da včasih se pretirava pri navedbah. Glede gum je pa tako, da gume pri vožnji zaradi upogibanja ustvarjajo notranjo energijo, ki se odrazi v toploti. Gume imajo vedno kar nekaj stopinj višjo temperaturo kot okolica. Sicer ne priporočam uporabo letnih pozimi, ampak en nasvet vseeno, če kdo bozi letne pozimi. Nekoliko je treba tlak spustit, da bo gumo bolje mečkalo in se bo ustvarjalo več toplote, ter ohranjalo gumo bolj prožno in mehkejšo pri nizkih temperaturah. Seveda pa to nekoliko poveča porabo in povečuje obrabo. Do sedaj sem te imel za bolj resnega glede gum. Zdaj pa tole? 🤔 Citiraj
Boss Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 3 minutami je Alex napisal: Do sedaj sem te imel za bolj resnega glede gum. Zdaj pa tole? 🤔 A ti fizika dela probleme? Če takole napadeš, dej povej kaj ti ni všeč od mojega pisanja pa se bom potrudil razložit. Isto sem vprašal @Shrek, da vidim, kateri del mojih izjav dela probleme in da ne drži. Mogoče se res kje motim ampak bi rad argumentirano vedel kje. Citiraj
Shrek Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Vsak ve zase. Tudi testi niso mirodajni. Pol sekunde prej ali kasneje se pritisne na pedal zavore, pa je ohoho razlika. Pustimo. Dejstvo je, da pri enaki vožnji s celoletnimi proti zimskimi pozimi in letnimi poleti, so celoletne slabše. Saj se tudi zimske med seboj razlikujejo, pravtako letne. Lahko je najslabša letna poleti in najslabša zimska pozimi enaka odlični celoletni. Moje zimske so GY in DUNLOP, letne pa Conti, Michelin in GY. Mi na kraj pameti ne pride, da bi imel celoletne. To je MOJE mnenje. Vsak ve zase, kaj dela. Pa ne vsiljujem tega, kar napišem. Pa tudi, kar se asimetričnih gum tiče... Ni človeka, da me prepriča, da ima taka guma enak oprijem v eno ali drugo smer vrtenja. Zimska mora imeti smer vrtenja. To je zopet MOJE mnenje. 1 Citiraj
FuManchu Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Tapravi test je, ko daš gumo na svoj avto. Te adac testi so za v smeti. Citiraj
g.Wankel Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Ja to je pa najbolje, ker vsi mislite, da ste profi racerboyi z merodajnimi mnenji. Potem pa ratajo šank debate kjera guma je dobra in kjera ne. 2 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro (urejeno) Pred eno uro je Shrek napisal: Pa tudi, kar se asimetričnih gum tiče... Ni človeka, da me prepriča, da ima taka guma enak oprijem v eno ali drugo smer vrtenja. Imajo. Na voznikovi strani mora biti puščica na gumi usmerjena naprej, na sovoznikovi pa nazaj. Popravljeno pred 1 uro od Mraušk Mčk Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.