Skoči na vsebino

Mazda CX-5 (2026)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Mislim,da je bilo ze vse že povedano...moje stališče kot lastnik 2022 letnika CX-5 z G194 AWD Revolution Top:

Kot da bi vedel,kako se bo razvijalo!

Ker takrat,ko sem avto naročil,se mi je mudilo,ker sem se hotel izogniti bilokakšni varianti hibridizacije,hotel sem najmočnejši motor,ki je še na voljo,in točno ta menjalnik....skratka hotel sem klasično "staro šolo".

Bombončki so tudi design zunanjosti,notranjosti itd....v bistvu lih po mojem okusu.

Ok,lahko bi bil še turbo 2,5, da bi pa bil še bolj športen-nebi pasalo k obliki,stoji itd...

Ta novi pa...kot so že drugi pisali...dobesedno "laptop" na armaturi,komplet digitalni merilniki,skoraj nič tipk-stikal,gumbov za klimo,sredinske reže ventilacije pihajo direkt v desno koleno (pri moji visini),gumb za gladnost in kontrolo menijev itd....lih tisto,kar pri mojem cenim,pri novem manjka.

Še nekaj sem pogruntal-ni več kromastih obrob spodnjega dela šip,relingi na strehi so črni itd....

O motorjih ne bom izgubljal besed...plugin me ne zanima...mogoče kasneje,če res pride vrstni šestvaljni diesel...al bo manjši npr. 2,4L.....sam diesel ni zame,k delam premalo kilometrov....

Kot,da bi vedel....moja "crnuhica" bo ostala pri hiši,dokler ne "zgnije"....za novega me pa "boli pimpek".

Popravljeno od skritikrt
  • Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Ma zunaj je kr huda, bi pa napis  Mazda zadaj zamenjal za logo ker me zaradi tega full prevec spominja na Mokko pa platišča bi bila lahko tud boljša.

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 2 minutama je ignacij napisal:

Ma zunaj je kr huda, bi pa napis  Mazda zadaj bi zamenjal za logo ker me zaradi tega full prevec spominja na Mokko pa platišča bi bila lahko tud boljša.

Pa na Škodo vleče ta napis na havbi zadaj.... 🥴

Napisano
pred 37 minutami je g.Wankel napisal:

Ja "krom" kao ni več modern :)

Roadsterji tudi že dolgo niso moderni🧐...pa se mi zdi,da so vseeno še komu všeč🙄

Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Pa na Škodo vleče ta napis na havbi zadaj.... 🥴

+1

Je pa tudi res....kakih 4 mesce nazaj parkiram nasproti CityParka v BTCju v Lj...in v temi v avtu čakam ženo...in opazim,da se en starejši možakar potika okoli avta...

Sprednji del je bil stisnjen do žive meje,in tip je rinil k gobcu,da bi pogledal znak avtomobila...se nakaj spotakne in omahne na haubo....

Očitno sploh ni opazil,da sedim v avtu...odprem okno in vprašam,kaj bi rad...

In v polomljeni angleščini (očitno italijan) vpraša,katera znamka avta je...da mu je zelo lep itd....zraven še žena-isto....

Skratka-zna biti,da marsikdo po znaku ne ve,za katero znamko avta gre...vsaj moje izkušnje so take...

Očitno,da za nekatere mora biti prav napisano,čene se jim ne sanja....pač Mazda znak nima takšne prepoznavnosti kot npr. Mercedes ipd.....to se pa zgodi,če skoz menjavaš design logoja...pač treba se je zavedati-Mazda takšne prepoznavnodti nikoli ne bo dosegla...

Napisano
pred 18 minutami je skritikrt napisal:

Roadsterji tudi že dolgo niso moderni🧐...pa se mi zdi,da so vseeno še komu všeč🙄

Ja ponujajo sam še male in velike gajbe na 4 kolesih,..aka neumen SUV

jajcadizlska.jpg

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Sej to ni bil direkten napad nate, samo povem kakšni so oblikovalski trendi.

Citat

In modern car design, chrome is no longer seen as the defining feature of a contemporary or cutting-edge vehicle. While it hasn’t disappeared entirely, its role and appeal have shifted significantly:

Where Chrome Is Still Used:

• Luxury vehicles (e.g., Mercedes-Benz S-Class, Lexus LS) may use chrome to signal elegance and premium quality.

• American trucks and SUVs often retain chrome grilles and accents to emphasize toughness or tradition (e.g., GMC Sierra, Ford F-150 Platinum).

• Retro-inspired cars may use chrome deliberately for nostalgic design cues.

Why Chrome Is Falling Out of Favor:

• Modern aesthetic trends are leaning toward blacked-out or color-matched trim, satin finishes, and more minimalistic styling.

• Chrome is associated with older models or excess, which doesn’t align with today's sustainability and design-forward messages.

• EVs (electric vehicles) from brands like Tesla, Rivian, and even newer BMWs and Audis, typically minimize or eliminate chrome entirely.

🆕 What's Replacing Chrome:

• Gloss or satin black trim ("de-chromed" or "shadow line" packages)

• Brushed aluminum or dark metallic finishes

• Body-color accents for a more integrated, clean look

Bottom Line:

Chrome isn’t dead, but it’s no longer “modern” in the design-forward sense. If you're aiming for a sleek, contemporary aesthetic, chrome is being replaced by darker or more subtle materials. However, it still has a place in certain segments where tradition or luxury symbolism is key.

Popravljeno od g.Wankel

Podpis.png

Napisano (urejeno)
pred 34 minutami je g.Wankel napisal:

Sej to ni bil direkten napad nate, samo povem kakšni so oblikovalski trendi.

Saj moj komentar tudi ni bil napad nate.

Dejstvo pa je tudi,da je krom drag-ne glede ali krom na plastiki ali pravi krom na kovini...in modne trende v veliki meri diktira avtomobilska industrija...mat črna je tudi po mojem okusu,a uporabljena v taki meri mi je "mimo".

Res sem nor na črno,a malce kontrasta mora biti...tukaj vzeti avto črne barve...in po tem praktično nič detajlov v kobtrastni barvi ali kromu.

V tej kombinaciji bo črn avto dejansko grd.

Pa sem jaz zadnji,ki bo kaj takega rekel za črn avto.

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)

@skritikrt jaz sem tudi za krom 😊 Všečna men drugače, not laptop tko kot ostale znamke, morda napis zadaj Mazda res odveč….Sej bodo dali not diesel od cx-60 not, pol pa gremo :zoom-zoom:

Popravljeno od MazdaBoy

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.