Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.

Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.

Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.

Se strinjam. Jaz sem jih imel po nesreči ob tem sneženju na CX 30 na avtomatsko, led na šipi in so ob zagonu avta začeli "brisati". Kar slišal sem,kako gumice drgnejo po ledu. Valda sedaj ne brišejo več v redu in jih bom moral spomladi zamenjati. Tako da ja , brisalci vedno na OFF ,dokler jih sam ne vklopiš. Res neumnost na tej "Mazdi".

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.

Alfa je tu bila pred vsemi.

Tudi če si pozabil na avtomatsko. Ni po ponovnem vžigu brisalo. Moral si 1x ročno butnit, pa je pol avtomatika delala.

Če kdo ne ve, na Alfi se z premikom ročke 1x pobriše, delovanje ureja krogec....

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Alfa je tu bila pred vsemi.

Tudi če si pozabil na avtomatsko. Ni po ponovnem vžigu brisalo. Moral si 1x ročno butnit, pa je pol avtomatika delala.

Če kdo ne ve, na Alfi se z premikom ročke 1x pobriše, delovanje ureja krogec....

Tako je tudi pri CX-30.... 🤗😉

Napisano (urejeno)

Na Alfi se je klop rihtal z obratom stikala, to mislim. Nisem še zasledil Mazde s tem.

Indicator-stalk-switch-Alfa-Giulietta-0156101303-6.jpg

Naša M2 je še imela klasično.

Sta pa imela s Fordom eno cako. Na Fordu se dol 1x pobriše, gor stopnje, ma M2 pa je blo obratno.

Pal pa si vedno mešal 🫣

Popravljeno od godlike
Napisano

Evo, takole imam jaz:

Potisk gor enkrat obriše. 

Preklop za eno dol je AVTO in lahko nastavljaš interval brisanja 1,2,3...z vrtljivim gumbom na ročici. 

Preklop še za eno je enakomerno počasno brisanje in še za eno je pa hitro brisanje. 

Vse je razvidno na sliki.... 😉

Tudi mene moti ta enkratni poteg brisanja. Na cx-30 je gor pri Passatu pa dol in se vedno motim, če zraven na to ne mislim 🥴🫣😉

17679020228255152113232574101217.jpg

Napisano (urejeno)

Alfa imela samo eno gor, ki je 1x pobrisala. Dol ni blo nič. To kar dol premikaš ti, je imela na zasuk na vrhu ročke.

To ma Mazda svojo finto. Ker Ford in Hyundai sta kot tvoj Passat.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 32 minutami je Bini napisal:

Evo, takole imam jaz:

Preklop za eno dol je AVTO in lahko nastavljaš interval brisanja 1,2,3...z vrtljivim gumbom na ročici. 

Preklop še za eno je enakomerno počasno brisanje in še za eno je pa hitro brisanje. 

Tudi mene moti ta enkratni poteg brisanja. Na cx-30 je gor pri Passatu pa dol in se vedno motim, če zraven na to ne mislim 🥴🫣😉

Kakšno dino ročko pa mate na teh vaših premijcih, tako mam jaz na moji 2010 😂

Napisano
pred 13 minutami je samSimon napisal:

Kakšno dino ročko pa mate na teh vaših premijcih, tako mam jaz na moji 2010 😂

In kakno boš imel na novem avtu.... :whatever:

Napisano

Očitno, glede na to kako se je debata sploh začela, ročke ne bo, ampak boš na zaslonu izbral :) 

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Evo, takole imam jaz:

Problem je samo ker tale 1,2,3,4 interval glih ne deluje, meni se zdi da je na vseh pozicijah enak.

Napisano
pred 17 minutami je ignacij napisal:

Problem je samo ker tale 1,2,3,4 interval glih ne deluje, meni se zdi da je na vseh pozicijah enak.

Odvisno je od hitrosti vožnje in intenzivnosti padavin... :nevem:

pred 43 minutami je g.Wankel napisal:

Očitno, glede na to kako se je debata sploh začela, ročke ne bo, ampak boš na zaslonu izbral :) 

To je šele dino sistem.... :vskalo:

Napisano
pred 9 urami je g.Wankel napisal:

malcom tucker GIF

Veš že grejo nazaj na fizične gumbe, drugače nebo  🤗😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.