Chat is back ...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Saj sem ti enkrat že razložil: inflacija. Prvi mandat 1 €, drugi mandat 2 €. Čakaj, da pride tretji mandat... Je pa lepo zaokroženo, da se ne matraš s tistimi centki...
-
Sm kmet an s hribu doma, pei se mrbit zato ne zastopva, k ti s pa tamestn pa mal drgač reglaš k mi tole u hribih... Saj oba misliva isto, samo na nek način zgleda, kot da se ne razumeva... Ja, res je. Sicer moramo dati vozilom na nujni vožnji prednost. Ampak včasih je situacija taka, da se ne moreš kar razbliniti in da se ne moreš dovolj zgodaj umakniti. Ali pa ga enostavno spregledaš. Imaš zeleno, spelješ, paziš na ves ostali promet, sploh na kakšne kolesarje, in opaziš vozilo na nujni vožnji, ko je tik pred teboj ali pa v tebi... Res je, da če ima sireno, ga slišiš, pa si bolj pozoren in ga iščeš, kje je. Včasih ga pa ravno zato, ker ga iščeš in čakaš, blokiraš, ker je za teboj pa je mogoče še kakšen SUV vmes in ga ne vidiš. Novi avtomobili so tudi zvočno zelo dobro izolirani, pa ga slišiš šele, ko je že precej blizu. Določeni vozniki pa nabijejo glasbo tako na glas, da ne bi slišali niti havbice, če bi tam zraven nažigala... In končno prideva do bistvenega: vozilo na nujni vožnji ne sme izsiljevati prednosti. In popolnoma res je, da so bile situacije, ko se nekdo, ki je peljal skozi zeleno, sploh ni mogel umakniti. Zdaj pa v tem odstavku zamenjaj 'vozilo na nujni vožnji' z 'vladnim vozilom'. In to je to, kar bi ti rad dopovedal: ja, načeloma jim moramo odstopiti prednost in se nemudoma umakniti. Ampak, če se pa zgodi, da kdo potrebuje nekaj sekund več, da se umakne, pa ... ... ... Pa je kriv tisti, ki rukne od zadaj. In v tem primeru to ni ne voznik, ki se je prepočasi umikal, ne Koprski policisti, ki jih zdaj pregledujejo, ampak se točno ve, kdo je od zadaj priletel in se mu ni izšlo...
-
Da ne citiram vsakega od vas posebej. Ko se boste vozili z EV, boste "pametovali". Do takrat pa predlagam, da predvsem prisluhnete izkušnjam in kakemu nasvetu. Z različnimi EV-ji sem prevozil že 70.000+ km, od tega sem opravil že skoraj 20 poti, kjer sem v enem dnevu prevozil 1000+ km. Torej to se da in jaz to počnem brez kakega strahu. Bil sem z EV tudi tam, kjer je polnilna infrastruktura šibkejša, a je iz leta v leto bolje (Bosna, Srbija, Črna Gora, Albanija, Bolgarija, grški otoki ... ja, tudi v Dolomitih sem bil, hehe). Za modela, ki omenja Durmitor - tako kot ti natankaš avto, preden greš na daljšo pot, jaz napolnim EV. In če bi šlo po poti kdaj res kaj hudo narobe in bi se baterija praznila hitreje od predvidevanja, se še vedno lahko ustavim pri praktično katerikoli hiši in priklopim v šuko vtikač. Ti pa ne moreš dobiti kantice bencina ali dizla pri vsaki bajti. Štekaš? Kar pa zadeva polnjenje: Ja, najbolj smiselno - na potovanjih - je polniti baterijo, ko je čim bolj prazna. Včasih se na polnilnico pripeljem z 2 %, redkeje pa z 10 %+. To je razlike cca. 25-30 km v dometu - v tem razponu pa v razvitem svetu že imam na voljo nekaj različnih polnilnic. In ko se voziš po avtocesti, je baterija tako pozimi kot poleti dovolj ogreta, da dobim polno moč (itak več kot 150 kW od polnilnice ne rabim). Tako pri -12C kot pri +40C na polnilnicah sem polnil "na polno". Poleg tega je smešno obešati se na vsak kW moči - čim imaš na razpolago 100 kW, boš baterijo precej hitro napolnil, ne rabiš 250 kW+. Glede čakalnih vrst - na vseh teh poteh sem na prosto polnilno mesto čakal samo enkrat v nedeljo popoldne v Nemčiji. Tri minute. Bav-bav. Pa še to ne bi bilo potrebno, če ne bi en cepec z ICE Audijem zaparkiral polnilnega mesta za EV.
-
Jamralnik je bil mišljen, pa sem falu temi kot kaže, heh In res, dans sem totalna pečenka
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.