Skoči na vsebino

Pohvalite se,...


Allyssa

Priporočeno sporočilo

pred 1 uro je TiEn napisal:

Po dveh dneh testo za napolitanske pice hmalu pripravljeno..manjka mu samo še kako urco na sobni temperaturi

 

20211009_154413.thumb.jpg.b907b9a9b8aab073295178c9df646f56.jpg20211010_111440.thumb.jpg.4b5a9bd19705a66a227657f7df30a882.jpg20211010_155140.thumb.jpg.cb7287e8aece39caec66db408432e466.jpg

Lahko daš recept, da vidim, če je tvoj recept kaj drugačen? 

Imaš pravo moko? 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja mam caputo moko za dolgo vzhajanje(tip 00).

https://www.mulinocaputo.it/en/flour/la-linea-cucina/cuoco

 

70% hidracija

Poolish:
300ml vode
300g moke
5g suhega kvasa
5g medu
 

Zmešaš pustiš fermentirat na sobni temperaturi 1h nato daš v hladilnik za 24ur. Po 24urah daš ven, pustiš na sobni 1uro, da se poolish segreje.

 

Testo:

Nato primešaš 400ml vode in 25g soli ter premešaš, dodaš 700g moke in zgneteš v kroglico, ko se začne packat primešaš še 10g olja in gneteš 10minut. Ko je kroglica narejena jo prokriješ kar na pultu za

20min da se tvori gluten nato jo formiraš(slap and fold) v povsem galdko kroglico brez grudic in daš v haadilnik nazaj za 24ur.

Po 24urhah vzameš ven in narediš 250g kuglice s tem, da je vrh testa zmer na vrhu(tudi ko raztegneš testo in ga daš v pečico), nato počakaš še 2-4ure na sobni temperaturi in je pripravljeno za peko

 

Testo mora biti zmeri pokrito z foljo pri vseh korakih. Voda je vedno mrzla oz sobna temperatura!

 

Popravljeno od TiEn
  • Všeč 2
  • Hvala 1

 

image.jpeg

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 1 uro je TiEn napisal:

za 7 pic, tko je če hočeš pravo napolitansko, eni jo feremntriajo 72ur, če ti je užitek kuhat pol narediš to tiktak :D

Ma nimam časa ravno za take ekshibicije. Kuham pa rad drugač:punk:

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

22 minutes ago, SpEkTr said:

Ferrari g3, modificirana, da dobim nekje čez 400 stopinj na kamnu.

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk
 

jebi se 🤣 to je perfektno, jaz dobim nekje 275c na žar+ventilacija pa ni to to

 

image.jpeg

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Brezzicni vmesnik za povezavo z Android Auto ... 

 

tkczdbcgybbj1vkljp4e.jpg
WWW.INDIEGOGO.COM

Bring wireless Android Auto connection to your car

 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 17 urami je Boss napisal:

tnx za info... tole pa wireless polnjenje pa je cela zmaga. Ker men se ravno ne da vsakič kabla vtikat in pol AA uporabljem samo takrat, ko mi je nujno.

 

A še komu drugemu zeloooo počasi polni telefon v Mazdi? V eni uri vožnje 20%, pa še to neha polnit, ko avto ugasneš. Sem probal oba USB porta, pa sta oba enako počasna.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

1 hour ago, Jaka32 said:

 

A še komu drugemu zeloooo počasi polni telefon v Mazdi? V eni uri vožnje 20%, pa še to neha polnit, ko avto ugasneš. Sem probal oba USB porta, pa sta oba enako počasna.

 

Ce nimas AA ti zeeeelo polcasi polni. Ce nastimas AA pol ti tud na servisu dajo vecjo napetost na USB port.

Men glih toliko polni da ce imam spotify in bluetooth, pol ni dela + al pa - na bateriji :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.