Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 10 minutami je g.Wankel napisal:

Joj si merita ku*ce s to starinsko tehnologijo. Kaj je to sploh CD? Una okrogla disketa?

Čas, da mal upgradata 😁

To je zgoščenka ali po slovensko speštanka. 

Napisano
pred 2 minutama je g.Wankel napisal:

Zgoščenka, iz Joker revij :D

Pol so dal pa DVD, ki so mu rekli natlačenka.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

No in takrat nam je pokazal na napravi, ki prikazuje amplitude ta zapis proti analognemu, ki je bil zapisan na traku

Glej-kaj te pa stane,da pogledaš ta video?

Saj jaz sem nekdaj tudi tako mislil...pa se do smrti učimo.

Ja res je-veliko tonskih tehnikov tudi tako misli...res je pa tudi,da so največji grešniki za slab zvok ravno tonski tehniki...pišeš o komprediji itd...-točno to!

Poglej si video,pa se bova po tem dalje pogovarjala...upam,da ti ne bo padla krona z glave😅 

Kralj je nag!

Popravljeno od skritikrt
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Pol so dal pa DVD, ki so mu rekli natlačenka.

Pol je pa prišel usb ključ ki je manjši in se mu reče potlačenka ....veš kao 🤣🤣

jajcadizlska.jpg

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Pol je pa prišel usb ključ ki je manjši in se mu reče potlačenka ....veš kao 🤣🤣

Naslednja faza bo, da ti bodo vgradili čip po kožo, na katerega bo šla neomejena količina glasbe. Pardon, tistega, kar bo od glasbe še ostalo. Ker sedanji trend gre v smeri, ko bo glasba le skupek hrupa, ki ga  bo  proizvajala umetna inteligenca po tvojih zahtevah in preferencah. Adijo človeška ustvarjalnost. 

Napisano

Ni samo v glasbi ta problem. Pred leti, ko smo še ročno sestavljali spletne strani, smo poznali kodo, jo gradili iz nule navzgor. Zdaj pa bo že "nečak od frenda" naredil v Wordpressu (pobral najbolj všečno predlogo, malo priredil barve ...) za eno pijačo.

Napisano (urejeno)

Če si že v PHP CMS-ih, je bil Typo3 krepko bolj močn in urejen....

Hujše od Wordpressa bil samo Drupal.

Popravljeno od godlike
Napisano

Sicer krepko zdelan, ampak uspelo je!

V razmaku pol ure sta 30 metrov od hiše (in 10 metrov med njima) pristala dva čebelja roja. Oba ulovil in naselil v svoj čebeljnjak. Za mene to pomeni, da mi je po zraku priletelo okoli 150€, ki sem jih ulovil.

• Všeč 4
  • Zmeden 1
  • Ljubim 2
Napisano
pred 23 minutami je Slivka napisal:

Sicer krepko zdelan, ampak uspelo je!

V razmaku pol ure sta 30 metrov od hiše (in 10 metrov med njima) pristala dva čebelja roja. Oba ulovil in naselil v svoj čebeljnjak. Za mene to pomeni, da mi je po zraku priletelo okoli 150€, ki sem jih ulovil.

A so se prijavili lokalnim oblastem in si jih potem gostoljubno pričakal v zasedi? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

V bistvu so čebele od soseda, ampak boljš ne o tem govort in raje pustmo stat. :hudicek:

33112_1.png

Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

A so se prijavili lokalnim oblastem in si jih potem gostoljubno pričakal v zasedi? :)

Niso se, zato sem jih pa ulovil in zadržal. V poduk ostalim, ki imajo kakšne ideje tod okoli kolovratiti brez prijave lokalnim oblastem...

pred 7 urami je Boss napisal:

V bistvu so čebele od soseda, ampak boljš ne o tem govort in raje pustmo stat. :hudicek:

Glede na to, da roj odleti tudi do 15 km daleč, je lahko kar od nekaj "sosednjih" čebelarjev. Moji sosedje pa čebel nimajo.

Pravilo je tako, da če čebelar ugotovi, da so mu zrojile in svoj roj zasleduje, je njegov, pa ne glede na to, kje se potem "usede". Če pa za rojem ne pride noben čebelar, je pa "izgubljen v naravi" in si ga mirno lahko prisvojiš. To pa zato, ker čebele praviloma izrojijo iz panja med 11to in 13to uro, odletijo kakšnih 15 metrov od panja in se zberejo v gručo, ki tam počaka še kakšno uro, da se čebele "zmenijo", katere gredo in katere ostanejo (v roj gredo mlade čebele, ki pred tem še niso zapustile panja in ne "pašne" čebele, ki so starejše). Šele potem odleti. Tako ima lastnik roja dovolj časa, da ga pobere. Če ga ne in čebele odletijo, so pa "izgubljene v naravi". Ali jih najde kak drug čebelar ali pa se naselijo v kakšno duplino...

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Niso se, zato sem jih pa ulovil in zadržal. V poduk ostalim, ki imajo kakšne ideje tod okoli kolovratiti brez prijave lokalnim oblastem...

Glede na to, da roj odleti tudi do 15 km daleč, je lahko kar od nekaj "sosednjih" čebelarjev. Moji sosedje pa čebel nimajo.

Pravilo je tako, da če čebelar ugotovi, da so mu zrojile in svoj roj zasleduje, je njegov, pa ne glede na to, kje se potem "usede". Če pa za rojem ne pride noben čebelar, je pa "izgubljen v naravi" in si ga mirno lahko prisvojiš. To pa zato, ker čebele praviloma izrojijo iz panja med 11to in 13to uro, odletijo kakšnih 15 metrov od panja in se zberejo v gručo, ki tam počaka še kakšno uro, da se čebele "zmenijo", katere gredo in katere ostanejo (v roj gredo mlade čebele, ki pred tem še niso zapustile panja in ne "pašne" čebele, ki so starejše). Šele potem odleti. Tako ima lastnik roja dovolj časa, da ga pobere. Če ga ne in čebele odletijo, so pa "izgubljene v naravi". Ali jih najde kak drug čebelar ali pa se naselijo v kakšno duplino...

Kakšna je bila pa letos kaj paša na tvojem koncu? 🤔

Napisano

Še ne vem.

Mi smo previsoko, da bi lahko pričakoval neke hude donose. Če dobim na leto na panj 20 kg, sem zadovoljen. Ponavadi točim kak teden potem, ko lipa odcveti. Zdaj pa še niti začela ni...

Napisano
pred 7 urami je Slivka napisal:

Lokovski Fritzl  😂
Jaz bi tut pomislil, da so sosedove rojile

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.