Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

tole imaš pa res gume primerne samo za suhi asfalt... :D

Napisano
pred 41 minutami je canyon napisal:

po dolgem času spet jest .... in to takoj v jamralnik .... :lol:

zvečer grem na furo, kličem šefa in prašam če je slučajno zamenu gume .... on men odgovor da ni nikjer novih tovornih zimskih gum za dobit z komentarjem "jebi ga, sej boš lohk sufu, pa kr klasično traso pelji" .... moj odgovor "OK" :blink::lol:

... celo pot čez Ljubelj do Hohentauerna je blo kr dobr .... pol se je pa veselica z snegom začela .... pridm v Triebenu na autocesto proti Welsu, sneg za popizdt, avtocesta ne splužena, folk fura ko po jajcih, men se pa mudi v skladišče na naklad ... sicer umes parkrat nism meu vidljivosti več kot 30m in sam moliš da se nebo kr na1x nekdo zanjdu pred tabo ... prilagodim hitrost in mi rata sfurat .... na nakladu tko kokr ponavad .... ponedeljek, robe za popizdt .... austrici zgleda ne znajo na vago gledat .... 850 kg tovora my ass ... kolk sm biu dejansko naložen sploh nočm vedt ... na paketu piše 5 kg, a ti skor hrbet vn fukne k probaš paket dvignt .... ok mi rata naložit kombi v relativno dobrem času in pičim nazaj, pridm na avtocesto v štartu nikjer nobenga, cesta splužena ... super, vržem tempomat na 100 km/h, uzamem burek in pomalcam na hitr .... pridm do Klaus an der Pyhrnbahn .... obsedeno stanje, cesta nič splužena, folk fura cca 60 - 70 km/h .... ura 2 zjutrej, jest morm bit pa ob 5h na razgladu na Brniku .... itak jest nebi biu jest če se nebi postavu na prehitevalnga in gas ( dobr da ma kombi use možne varnostne programe proti zdrsu in stabilizaciji ) ... mi rata pridt do Triebena .... gledam naprej avtocesta splužena, izvoz isto ... si rečem super grem jest ćez Hohentauern ... use lepo in prov do zadnje tretine prvega klanca ker je blo že 1 cm snega in sm že kopal do soteske kjer se cesta poravna .... v soteski itak drsalnica .... nevem če sm se kdaj tm čez pelu 30 km/h, pridm do druzga klanca, dobr da je pred klancem neko "počivališče" da sm lahko normalno ketne gor nataknu in šu dalje kokrtolk normalno .... in naslednih 15 km prevozu z ketnam .... in ko se spuščam na drugo stran, evo ti plužno služno na kontra ... furam še 5 km in se odločm dat ketne dol ... peljem dalje ko po jajcih ampak pridm do Pölsa kjer se stanje normalizera in se da peljat normalno ... na Brnik useeno prispeu 8 min čez 5 zjutrej :jupiii:

nauk današnje fure .... ne furaj z letnimi čez hribe če veš da sneg pada in pejd rajš naukol po avtocesti :lol:

P.S. kje je pomlad prejšni teden sm v kratkih rokavih ponoč zunej skaku, dons v zimski jakni vs zmrznen ketne gor natiku .... jest bi rad pomlad :lol:

170058788_10222007371986224_118299091836267110_n.thumb.jpg.db93827a48938e5a0e9011ab038efc50.jpg

Jp... Kdor preživlja siht tudi na cesti ve kako je to... 

Napisano
45 minutes ago, Damijani said:

tole imaš pa res gume primerne samo za suhi asfalt... :D

tole so skor nove letne gume, furam jih zdej 2 tedna tko da v suhem in dezju so top ... dobr drzi v ovinkih ... 

zimake k so bli pa pred temi gor sm pa skor v slajk spravu in ket se baje neda dobit novih tovornih zimskih 15" gum je sef dou gor letne ... ta in nasledni tedn znata bit se zabavna/pestra ... 

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano
pred 2 urama je canyon napisal:

tole so skor nove letne gume, furam jih zdej 2 tedna tko da v suhem in dezju so top ... dobr drzi v ovinkih ... 

zimake k so bli pa pred temi gor sm pa skor v slajk spravu in ket se baje neda dobit novih tovornih zimskih 15" gum je sef dou gor letne ... ta in nasledni tedn znata bit se zabavna/pestra ... 

A to so 15ke? Kaj je to fiat ducato? Sem najprej mislil da so 16ke. 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 45 minutami je Nejc1986 napisal:

po felgah sodeč je to Peugeot Boxer

Napisano

Vcerajsnji sneg mi je rahlo prekrizal nacrte za danasnje hribe, ko koristim nadure in sem frei. Sem pa toliko bolj aktiven na kripto/borzah, kjer besno pritiskam orderje, hehe.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano (urejeno)

Je jeba, k ovreme preseneti! Bi za tole prehodno obdobje moral imeti v avtu/kombiju 2kpl gum, da na parkingu premečeš, ko je treba :D

@Z M A J, moja ženka tudi te dni koristi lanski dopust z namenom ,da bi vrtičkala. Tak opa sneg šafla... :D:D:D

Popravljeno od Damijani
Napisano
pred 4 urami je Deeyan napisal:

In ducato/boxer/jumper so isti avti :)

Napisano (urejeno)
6 hours ago, Nejc1986 said:

jap to so 15ke .... tole je boxer 2018, 2.0 120kw ... na naslednem kombiju bojo baje 16ke gor 

6 hours ago, Deeyan said:

maš res ... konec tega meseca al pa začetek naslednega pa dobim ducatota 2016 letnik z 2.3 motorjem k bo usaj v klanc bolš vleku, teli peguotovi motorji nemarajo neki klancev pa še kokr se skos natovorjen furam, je pa res da ma kombi za sabo že 486000 km, motor k je pa zdele notr pa 264000 km

Dons bo spet pestro .... 

1830434_Screenshot(4).thumb.png.89bf6048032e12e6a12d6095e184252a.png

Popravljeno od canyon

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Malo moram pojamrat na temo Spotify. Dosedaj sem bil uporabnik Apple Music, ampak Spotify me je preprical z boljsim App-om na Windows OS. No, po 1 dnevu Premium subscription opazim, da mi Spotify App javlja da nekdo poslusa na Chrome Web Playerju - seveda to nisem jaz. Izgleda da je nekdo ze pohack-al moj racun. In ravno to me je razjezilo, ker ob ustvarjanju racuna sem ze jamral kako to da ni nobenega dodatne Security Featureja:

- Kje je MFA?

- Kje je kaksen Geolocation based log-in detection?

- Kje je kaksen E-mail notification, da se je nekdo loginal s sumljivega / nenavadnega IP-ja?

Katastrofa... verjetno grem nazaj na Apple Music, ampak res skoda. 

Napisano
pred 13 minutami je DavidMazda napisal:

Malo moram pojamrat na temo Spotify. Dosedaj sem bil uporabnik Apple Music, ampak Spotify me je preprical z boljsim App-om na Windows OS. No, po 1 dnevu Premium subscription opazim, da mi Spotify App javlja da nekdo poslusa na Chrome Web Playerju - seveda to nisem jaz. Izgleda da je nekdo ze pohack-al moj racun. In ravno to me je razjezilo, ker ob ustvarjanju racuna sem ze jamral kako to da ni nobenega dodatne Security Featureja:

- Kje je MFA?

- Kje je kaksen Geolocation based log-in detection?

- Kje je kaksen E-mail notification, da se je nekdo loginal s sumljivega / nenavadnega IP-ja?

Katastrofa... verjetno grem nazaj na Apple Music, ampak res skoda. 

O čem je tu govora? 90% tega sestavka ne štekam. 🤔

Napisano
2 minutes ago, Alex said:

O čem je tu govora? 90% tega sestavka ne štekam. 🤔

Mah.. Spotify, to je App za poslusanje glasbe, ki nima implementirane Multi-Factor Avtentikacije. Torej deluje samo po principu Uporabnisko Ime + Geslo, kar je danes zelo hitro ukradeno oz. zelo lahko se ga "brute force"-a, ker nimajo implementiranih nobenih zascit proti temu. 

Napisano
pred 3 minutami je DavidMazda napisal:

Mah.. Spotify, to je App za poslusanje glasbe, ki nima implementirane Multi-Factor Avtentikacije. Torej deluje samo po principu Uporabnisko Ime + Geslo, kar je danes zelo hitro ukradeno oz. zelo lahko se ga "brute force"-a, ker nimajo implementiranih nobenih zascit proti temu. 

Aha... in kaj lahko poslušaš na tej platformi? 

Napisano
1 minute ago, Alex said:

Aha... in kaj lahko poslušaš na tej platformi? 

Prakticno - vso glasbo na svetu. Imas pa tudi Podcasts moznost (ravno zaradi tega tudi testiram, ker Apple pa ima to posebej aplikacijo (ni del Apple Music)). 

Kul mi je ker bom ravno na Mazdi lahko prvic uporabljal Apple CarPlay in tako preko Spotify upravljal liste za poslusanje glasbe v avtu. Dosedaj sem moral preko USB, ker avti niso imeli Apple CarPlay... ampak to ni bilo ravno fajn, ker se mi nikoli ni dalo posodabljat seznama na USB (moras glasbo downloadat ter potem se prenest na USB). Sedaj bo to dosti lazje + BOSE zvocniki :)

Napisano
pred 10 minutami je DavidMazda napisal:

Prakticno - vso glasbo na svetu. Imas pa tudi Podcasts moznost (ravno zaradi tega tudi testiram, ker Apple pa ima to posebej aplikacijo (ni del Apple Music)). 

Kul mi je ker bom ravno na Mazdi lahko prvic uporabljal Apple CarPlay in tako preko Spotify upravljal liste za poslusanje glasbe v avtu. Dosedaj sem moral preko USB, ker avti niso imeli Apple CarPlay... ampak to ni bilo ravno fajn, ker se mi nikoli ni dalo posodabljat seznama na USB (moras glasbo downloadat ter potem se prenest na USB). Sedaj bo to dosti lazje + BOSE zvocniki :)

Kaj ni lažje dati CD-ja v avto in poslušati kvaliteten zvok napram mp3, kjer je shranjenega  samo 80% zvoka originala? 

Napisano
2 minutes ago, Alex said:

Kaj ni lažje dati CD-ja v avto in poslušati kvaliteten zvok napram mp3, kjer je shranjenega  samo 80% zvoka originala? 

Uh, CD-jev pa ze dolgo nisem videl. Tudi na racunalniku nimam CD-ROM vec :)  Tako da mi zal ta opcija odpade. Mislim da je dosti bolj dostopno ti razni Streaming Services kot je Spotify, lahko kadarkoli zamenjas glasbo na neakj novega ipd. 

No, kar se tice kakovosti glasbe, pa imas verjetno prav, na CD bi bila najboljsa ja. 

Napisano

Sam res kdo še predvaja na CDje,.. tehnologija je šla naprej

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 12 minutami je TiEn napisal:

Sam res kdo še predvaja na CDje,.. tehnologija je šla naprej

Ja... kakovost glasbe pa nazaj. 😬

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ja... kakovost glasbe pa nazaj. 😬

Žal res... pa ne samo glasba, tud filmi, kultura na splošno. Kot da znamo samo še remajke, koverje, tribute delat. Vse samo za denar, nič več neke osebne note pol pa one hit wonders, ki jih čez dve leti nihče ne pozna več ampak svoje milijone so pa zaslužili in to je to.

Včasih me kr malo zvije v žalosti, ko pomislim, kaj pa če smo vse najboljše že videli slišali in da je to to. :(

33112_1.png

Napisano

Morda knjige so edino se neko upanje za izvirnost. Drugace pa ja, filmi, ki so popularni so navadno adaptacije kaksnih priznanih knjig / stripov. Kaj se trenutno najbolj caka? Verjetno Amazonova LOTR serija, ki je spet nekaj kar smo ze prebrali IN videli. 

Glasbo sicer poslusam bolj Rock, morda malce ze tudi Metal in tu je nekaj bendov, ki so izvirni, iscejo neko svojo pot in mi je vsec glasba, ampak jih lahko prestejem na prste ene roke. Za POP / Rap sceno v glasbi pa se ne poznam dovolj, meni zveni bolj ali manj vsi komadi na isto noto. 

Gledalisca pa res ne pomnim kdaj sem nazadnje sel gledat kaksno novo delo, vse kar sem bil so bile predstave / igre znanih del. Bi bilo zanimivo kaj novega in kvalitetnega videti tudi v gledaliscih. 

Verjetno pa je to rezultat vseh teh novih tehnologij in storitev, ki so nam na voljo. Pravtako efekt instantnega zadovoljstva, ki ga imamo sedaj na voljo (zaradi tehnologije), namrec v par sekundah lahko ustavim en film, ker mi prvih 10min ni vsec in ze grem gledat drugega. Malo se manjka, da se VR dovolj razvija in bomo ziveli kot v Ready Player One filmu.

Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

A CD s posnetimi MP3ji? 🤪 ... CDji so socer fajn... samo na glasbenem CDju je posnetih par komadov, potem je pa konec ... in moras stalno menjat... ali pa posulsat stalno eno in isto :D ... Pri posulsanju v avtu tako ali tezko slisis razloki, ko je toliko drugih virov zvoka, ki moti poslusanje ... tako da ce gledamo iz parkticnega stalisca je streamanje bolj prakticno... ze predvajanje MP3 (iz CDja, USB kljucka, pomnilniske kartice ali direktno s telefona) je bolj prakticno kot menjavanje CDjev ... 

Apple Music recimo streama z bitratom 256 kbps... Spotify Premium, Deezer Premium, Google Play Music,...  nudijo sicer tudi 320kbps, nekateri tudi vec (Deezer HiFi, Tidal HiFi, Amazon Music HD,...)... ampak za v avtu to res skoraj vseeno ... Za volanom se moras koncetrirati bolj na cesto in ne na kakovost glasbe ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 10 urami je DavidMazda napisal:

No ja, če daš geslo dolgo vsaj 15 znakov in da uporabiš velike in male črke, številke pa še kak poseben znak vmes, ti ga ne morejo tako hitro ugotoviti...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Danes je tadrugi in zadnji dan, da pokoristim sluzbene nadure, pa se mi je sanjalo, da sem pomotoma vseeno prisel v sluzbo in biw tarca posmeha. Pravi podjeb party, klinc pa take sanje, hehe

• Haha 2
  • Žalosten 1

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

V času, ko sem še v šolo hodil, sem tudi že v sobot zjutraj čakal šolski bus... :D

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Me vpraša žena: - Kaj nisi rekel, da boš po novem letu več bral? - Saj berem. Podnapise na televiziji.
    • Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.