Skoči na vsebino

Pohvale servisov - serviserjev

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Moje izkušnje so tudi takšne. Leta 2012 sem resno začel voziti svoj avto - Renault Megane. No, ker je bil v podaljšani garanciji (super za Renault 😋), sem ga vozil k Malgaju v Trbovlje, ker sem v tiste kraje hodil v službo. Storitev brez problema, vedno vse urejeno, sem pa skozi poslušal komentarje, kako tam preplačujem in kaj vozim k pooblaščencu, če je toliko fušarjev. No v glavnem, potem sem nehal hoditi v službo v Trbovlje in sem avto vozil tule k lokalnemu avtomehaniku, ki je šraufal vse sorte znamk. Tu je bilo urejeno vedno na minimum - rezervni deli bolj slabi, malo časa za debato, kaj je problem, itd. Je bil pa blizu in je uredil hitro, kar je bil pri 10 do 15 let starem Meganu velik plus, samo navajen je bil da more biti hitro in poceni, tako da tudi z mano ni izgubljal časa. No, če potegnem črto, sem bil bolj zadovoljen pri Malgaju.

Potem sem lani v začetku leta Megana zamenjal za Mazdo 6 in sem bil tudi zaradi tega pri izbiri malo skeptičen, ker sem vedel, da imam samo Selmarja v Celju blizu. Nekih fušarjev ni za Mazdo, lahko bi jo vozil k istemu mehaniku kot Megana, pa ne vem če se bo to v redu končalo. No, v glavnem, zdaj nameravam voziti k Selmarju, dokler bo odnos in storitev takšna kot je. Na splošno mi je izbira pooblaščencev in servisnih storitev kar malo omejila izbiro pri nakupu avta. Všeč so mi tudi Volvoti in Subaruji, samo kdo se bo to vozil tako daleč šrafuati. Ajde, če delaš v Ljubljani in si vsak dan tam, potem še mogoče. Drugače mi je pa malo izven poti.

Hočem reči, in to razlagam ljudem, da je en "big picture" pomemben pri vsem, ne samo nategnili so me za 100€. Zmeni se še za nadomestni avto, itd., pa bo, lokalni mehanik nima teh opcij. Marsikaj se da. Se pa strinjam, da slab odnos in storitev na pooblaščenem servisu in visoka cena, da pa najslabšo možno kombinacijo.

Napisano

Jp, tdi pri meni je približno tako kot praviš in dokler sem zadovoljen v kompletu z vsem kar dobim bom pri Mazda Selmar... 🤗😉

Napisano

Tudi jaz sem bil na Interclassu zadovoljen. Sicer so marsikaj pozabili priviti in marsikaj zašuštrali in potem našli sto izgovorov, da oni niso nič krivi (še zdaj mi ni jasno, kako zamenjaš kolesni ležaj BREZ da odstraniš zavore na tistem kolesu), so mi pa zraven dali orodje, da sem doma potem dokončal.

In ko sem naslednjič pripeljal orodje nazaj in jim ga postavil na pult, so ga zložili na desno spredaj "pod noge" in sem ga peljal nazaj domov...

• 1 mesec kasneje...
Napisano (urejeno)

Evo - po branju foruma opravljen 1.servis pri Interclassu.

Dogovor z g.Majesom je potekal po emailu. Vse smo uskladili v 24 urah (termin sem si izbral sam) kar zelo grajam pri nekaterih drugih servisih, kjer sploh nisem dobil odgovora.

Sicer se je čas servisa malo podaljšal (+1h), ampak sem bil zadovoljen z razlago, obravnavo in odgovori na moja vprašanja - skratka nimam pripomb. 
V salonu se mi je zdelo da ima samo g.Majes stranke, ker pred mano je bila ena in za mano je tudi čakala ena, vsi ostali pa nič…

btw:a je to isti Majes, ki je večkrat omenjen v zvezi z BTC, ali je samo naključje?

Popravljeno od igorcy
Napisano
pred 46 minutami je igorcy napisal:

Evo - po branju foruma opravljen 1.servis pri Interclassu.

Dogovor z g.Majesom je potekal po emailu. Vse smo uskladili v 24 urah (termin sem si izbral sam) kar zelo grajam pri nekaterih drugih servisih, kjer sploh nisem dobil odgovora.

Sicer se je čas servisa malo podaljšal (+1h), ampak sem bil zadovoljen z razlago, obravnavo in odgovori na moja vprašanja - skratka nimam pripomb. 
V salonu se mi je zdelo da ima samo g.Majes stranke, ker pred mano je bila ena in za mano je tudi čakala ena, vsi ostali pa nič… btw:a je to isti Majes, ki je večkrat omenjen v zvezi z BTC, ali je samo naključje?

Da, to je on. 

Napisano

Prosil bi za priporočila in izkušnje z Mazda servisom na Štajerskem.

Po googlu sta pooblaščena auto Ferk in Kolmanič&Dokl. Zanima me tudi kateri privat dober mehanik ( lokacija,kontakt)

Napisano
dne 27. 4. 2025 ob 16:11 je Azh napisal:

Prosil bi za priporočila in izkušnje z Mazda servisom na Štajerskem.

Po googlu sta pooblaščena auto Ferk in Kolmanič&Dokl. Zanima me tudi kateri privat dober mehanik ( lokacija,kontakt)

Jaz sem do sedaj z Ferkom zadovoljen, obstajajo pa tudi takšni, ki v preteklosti niso bili zadovoljni. 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Helou, kmalu bom lastnik CX-5 (2.5 bencin, '21, 37k km) ki jo nameravam takoj ko dobim, odpeljat na servis in je želja, da preverijo, kar se preverit da, če je karkoli narobe, da se popravi. A obstaja upanje, da bo nekdo naredil več kot da 1 minuto brklja okoli mašine, pa minuto gleda v zaslon skenerja, če je kej napak...? Bral sem tole temo in nekaj podobnih glede izbire servisa in ne najdem konsenza. Sem iz LJ in BTG mi je najbližji, tako da lahko peljem na servis in grem nazaj z zložljivim kolesom, če bi peljal v Kranj, ker jih nekateri hvalite (ker operejo še avto ali..?), seveda rabim nadomestno vozilo, pa čas mi gre. V BTGju se je precej kadra zamenjalo, OK, ampak to ne pomeni, da so zdaj, po par letih, tam šalabajzerji... O Interclassu imate deljena mnenja, ne štekam čist tega, da kdaj pozabijo kaj prišraufat in ti dajo orodje za domov, ampak ok, upam da to ni na dnevni bazi, ker potem morajo imet celo skladišče orodja, ki ga posojajo. 😂 Kakor berem, so vsi uradni servisi zlatarji - redni servis olje, filtri bo, kaj, okol 300€? Auč. Za Megana sem pri lokalcu plačal enih 120€, enkrat sem menjal tudi sam, ampak mi je bilo preveč tečno, da bi mi bilo vredno. Skratka, a bo avto živ in zdrav, če bo negovan v BTGju, ali naj požrem kilometre in čas in na vsak način vozim v Kranj? Mogoče Interclass?

Napisano

Jest moj avto vozim v kranj, samo meni je isto dalec al grem v KR ali pa LJ. Nazadnje so mi ga v KR na rednem servisu tudi oprali. Bom pa reku, da so zelo korektni, in v 7 letih nisem imel nobenih pripomb cez njih. Naslednji avto, ce bo mazda, bom 100% tudi k njim vozu.

Mislim pa da tele debate o serviserjih so zelo subjektivne, in je od cloveka do cloveka odvisno kateri servis je komu boljsi.

Napisano

Kranj pa ja ni tako daleč! Ni pripomb nad servisom Močnik in tiste 2 uri 1x letno pa ja ni hudič, da ti toliko časa vzame.... 🤔

Jaz se tudi 20 let Selmarja držim dokler bom zadovoljen.... :nevem:

Napisano

Moram pohvalit koprski servis, ker mi ni potrebno it do njih. Vsaj kadar me ni pri njih, jih lahko pohvalim. 😊

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Moram pohvalit koprski servis, ker mi ni potrebno it do njih. Vsaj kadar me ni pri njih, jih lahko pohvalim. 😊

Pa te ni nič strah, ko se pelješ mimo, da potegne njihovo "šalabajzersko energijo" na tvoj avto? 😂

Napisano
pred 15 minutami je etcho napisal:

Pa te ni nič strah, ko se pelješ mimo, da potegne njihovo "šalabajzersko energijo" na tvoj avto? 😂

Je. Zato pa vozim, če je le mogoče, čim dlje od njih. 😇

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A si šel osebno v zagreb ali si to z avtoodpadom uredil preko telefona/pošte? Jaz tudi rabim sprednjo stropno luč z mazdo 6 GH in jo nikjer ne dobim.
    • @mazdaman Če gledaš za 150 km dnevno po AC, vseeno vzemi malo večji avto. In z nekaj večjo baterijo, da ne bo pozimi drame. Katerikoli MG4 bo super izbira, ker se lahko tudi 170+ km/h pelje, če je treba, tile malčki se pa upehajo.
    • in jim niti ni treba hoditi, ker dobijo od sociale vse....(sem zadnjič gledal en prispevek, kjer je bila primerjava, da če sta oba starša na minimalcu zaposlena in delata po 8h, dobijo malenkost več kot pa cigoti z 17 otroci od socialne pomoči, in so rekli, da se še malo znajdejo (= kradejo, delajo na črno) in potem imajo že več kot pa "normalna familija", kjer pač delajo po pravilih....). Režim bi moral biti bistveno bolj strog, ne pa da se gremo neko super truper demokracijo, kjer ima vsak miljon svojih pravic (enako je v službah, predvsem tisti ki luftajo, poznajo vse črke pravice in kakšne so njihove pravice, noben pa kakšne so njihove dolžnosti/obvezunosti oz. to zadnje hitro pozabijo :)).....situacija bi bila relativno hitro rešljiva, ampak politika očitno tega "kislega jabka" noče ugrizniti....podobno je s kakimi kaznimi, itd....
    • Jaz ga ravno iz tega razloga ne parkiram pred bajto kjer so novi tlakovci, ampak ga parkiram pod nadstresek kjer imam ploscice.
    • Googlam pa ne najdem, ali obstaja varianta, pogodbeni partnerji itd.....coupe je se vedno 1000km stran v nemciji a 2.7 ima obnovo in tehnicni.   Je kdo imel tako izkusnjo, ali smo res taka banana EU drzava, da velja samo naše in bo moral narediti 2000km, da se ga cez stezo zapelje?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.