Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tovornjak se je zaletel, to nima veze z močjo avtov in hitrostjo.

Tovornjakar je presneto kriv. Še rekel bi, se zgodi, če ne bi blo oranžne luči. Ta pa pomeni pozor.

Torej je spregledal 2 stvari: rumeno luč, ki bi mu mogla povečat pozornost in stoječe vozilo.

Pa tudi sam se že koga skoraj nabasal, ker zijala prodajam. Pre-colission asist je tukaj super. Tudi če pogledam kravice skozi okno za 2s, bo zapiskal, če bo sprednji nenadoma zaviral.

Pa če smo pri hitrosti, ko vozim hitro, ne gledam kravic. 😉

Napisano

Pa kdo in kdaj je rekel, da tovornjak ni kriv? 

Vozim skoraj vedno na voznem pasu, povprečno 95 z busom in 85 s tovornjakom in sedim višje od vseh novih visokih gajbic. Verjemi da vidim, kaj delajo vozniki, ki me prehitevajo. 

Napisano
pred 14 minutami je Shrek napisal:

Pa kdo in kdaj je rekel, da tovornjak ni kriv? 

Vozim skoraj vedno na voznem pasu, povprečno 95 z busom in 85 s tovornjakom in sedim višje od vseh novih visokih gajbic. Verjemi da vidim, kaj delajo vozniki, ki me prehitevajo. 

Ne trudi se, ker ne bodo razumeli...

Jaz razumem, o čem govoriš. Ja, voznik tovornjaka, ki je z vso hitrostjo naletel na silos (tisto v predoru ni bila cisterna ampak silos za sipki tovor - cement, apno, moko,...) ni dovolj pazil na dogajanje na cesti. Ampak zakaj se je pa kolona na avtocesti ustavila (če se voziš po navadni cesti, lahko pričakuješ križišča, semaforje, zastoje,... Zato je tam omejitev hitrosti nižja. Na avtocesti pa ne pričakuješ, da nekdo stoji sredi ceste...) Če je to zaradi gužve pred gradbiščem, v redu. Če je pa zato, ker je nekdo "menjal gumo na prehitevalnem pasu" ali pa avto pred točo skril v predor ali kaj podobnega, bi bilo pa treba del krivde pripisat tudi njemu.

In, mimo grede, bi bilo malo za razmislit tudi o "spletu okoliščin". Ker imam občutek, da je imel zadnji tovornjak kar precej varnostne razdalje in bi lahko ustavil. Ga je mogoče zaslepilo sonce? Je mogoče slabo ocenil, da se je silos, ki se je "skril" v temo predora, ustavil v predoru? Vsekakor pa bi se možakar moral zavedati, da upravlja 40-tonsko vozilo in biti temu primerno zbran. Glede na prostor, ki ga je imel, bi se dalo rešiti, če bi vsaj malo prej reagiral. Če se preveč zanašaš na asistenčne sisteme, zna biti včasih že prepozno... In če se preveč zanašaš, da si dovolj izkušen, da po štirih urah za volanom ne potrebuješ pol ure počitka, se tudi ne bo dobro izšlo... In pri utrujenosti je tako: ko enkrat rečeš 'samo še to, samo še do tja, potem pa pavza', se moraš takoj ustaviti. Ker si že utrujen in sam sebe siliš...

• Všeč 3
  • Ljubim 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 40 minutami je Slivka napisal:

Ne trudi se, ker ne bodo razumeli...

Jaz razumem, o čem govoriš. Ja, voznik tovornjaka, ki je z vso hitrostjo naletel na silos (tisto v predoru ni bila cisterna ampak silos za sipki tovor - cement, apno, moko,...) ni dovolj pazil na dogajanje na cesti. Ampak zakaj se je pa kolona na avtocesti ustavila (če se voziš po navadni cesti, lahko pričakuješ križišča, semaforje, zastoje,... Zato je tam omejitev hitrosti nižja. Na avtocesti pa ne pričakuješ, da nekdo stoji sredi ceste...) Če je to zaradi gužve pred gradbiščem, v redu. Če je pa zato, ker je nekdo "menjal gumo na prehitevalnem pasu" ali pa avto pred točo skril v predor ali kaj podobnega, bi bilo pa treba del krivde pripisat tudi njemu.

In, mimo grede, bi bilo malo za razmislit tudi o "spletu okoliščin". Ker imam občutek, da je imel zadnji tovornjak kar precej varnostne razdalje in bi lahko ustavil. Ga je mogoče zaslepilo sonce? Je mogoče slabo ocenil, da se je silos, ki se je "skril" v temo predora, ustavil v predoru? Vsekakor pa bi se možakar moral zavedati, da upravlja 40-tonsko vozilo in biti temu primerno zbran. Glede na prostor, ki ga je imel, bi se dalo rešiti, če bi vsaj malo prej reagiral. Če se preveč zanašaš na asistenčne sisteme, zna biti včasih že prepozno... In če se preveč zanašaš, da si dovolj izkušen, da po štirih urah za volanom ne potrebuješ pol ure počitka, se tudi ne bo dobro izšlo... In pri utrujenosti je tako: ko enkrat rečeš 'samo še to, samo še do tja, potem pa pavza', se moraš takoj ustaviti. Ker si že utrujen in sam sebe siliš...

Evo to je to.... :prstgor:

Napisano (urejeno)

Zato sem kupil uno škatlo kjer je notr 5. paketov kokic

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 1
  • Haha 4

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

V četrtek sem se vrnil iz Italije, nato sem nadaljeval do Postojne. V treh urah vožnje po italijanskih avtocestah sem bil spočit. Nato je sledil Teksas na naši avtocesti. Pred Postojno sem prehiteval šlepar in ravno, ko sem bil na polovici, me je bumar šoferski začel stiskati k ograji. Če ne bi imel tako dobrih premium zavor in močne troblje, bi me zagotovo stisnil v ograjo. Ko grem mimo, vidim da je model z obale, koprska tablica, piranež in on lepo laganica na telefonu. Tudi, ko sem peljal mimo je še vedno, najbrž, tipkal sporočilo. In takih bumbarjev je na cesti ogrno. Ravno danes sem se pogovarjal s kolegom, da je vožnja po naših avtocestah le za tiste z mirnimi živci, in za tiste, ki imajo radi adrenalinske igrice. Jaz ne spadam ne med prve ne med druge. 

• Zmeden 1
  • Jezen 1

Napisano

ja Primorka je zagotovo poleg Štajerke res pravi teksas....in konec koncev sploh ni AC, ker je en pas konstanto poln kamionarjev.....če se tem kolapsom lahko izogneš, potem so dnevi bistveno bolj mirni :) 

Napisano

Danes zjutraj je na avtocesti Pince - Lendava spet enemu tovornjaku počila guma. Možakarju je uspelo rešit, kosi gume pa so predrli rezervoar za nafto. 

Kako vem?

Naša petka je "spolzka", kot bi bila debelo povoskana...

Pa aromo ima.

Žena (ki je vozila) je pa še zdaj bleda kot zid.

In tudi ona ima svojo aromo...

• Zmeden 1
  • Žalosten 4

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Joj, joj kaj to delajo na cesti, luda kuča.... :wub:

Popravljeno od Bini
Napisano
Texsas. 

To je isti odsek kje poka že leto dni, nazadnje smo se pogovarjali o tovornjakih v tunelu, po moje bo najbolje da naredijo omejitev na 60 km/h ( in to 5 km pred in 5 km po tem delu) za naslednji dve leti, ko bodo morda končana dela na tem odseku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Samo odsek ni nič groznega.

Kot da je kako magnetno polje spodaj al pa radon uhaja 🤔

Napisano

Mogoče je pa tam le 4G/5G signal prešibak in se film na tablici zatika pa živčki popustijo. :whatever:

33112_1.png

Napisano

Ampak od avtodoma (ali pa počitniške prikolice) po prometni nesreči pa tudi ne ostane dosti. Malo plastike in vezane plošče, pa kakšna blazina...

serviser.gif

Napisano

Za kam prikolice je nejveč RVC-ja pri izdelavi in prodaji.😜

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je g.Wankel napisal:

Bolj na parado tistih, ki nimajo v glavi čisto nič 🤬

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 23 minutami je Shrek napisal:

Zato ne maram BMW na dvorišču. 

Kaj je avto kriv,če ga budala vozi....:whatever:

Napisano

Ja, tile "modeli" bi lahko doživeli tudi kako "Darvinistično" izkušnjo ... a bi obstajala velika verjetnost, da še koga (nedolžnega) odpeljejo s seboj na oni svet.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.