Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pri meni je poraba na G120 kar nekako se ustalila na 6.8....mam relacije k je dobrih 5, sam ?e vedno precej avtocest furam in to naredi svoje...

Sem pa nad avtomobilom ?e vedno navdu?en.

Napisano

To si se pa moral dol po hribu peljat :)

:D Sej ni povedal kako je peljal po AC.

Meni excel pravi, da je povprecna poraba 6,56. Zdaj, ko se manj vozim po AC je okoli 7, ce pa se drzim AC, jo lahko spravim na 6,drobiz. 2 l bencinar, po omejitvah.

Najbrz se da tudi na 5 l prit, ce bi vozil 90 v sesti po ravnem, brez spreminjanja hitrosti.

Napisano

Da pohvalim moj servis, polomljeno ro?ko za ?telanje naslona sede?a bodo garancijsko menjali. Hkrati so mi naro?ili protector za eibach vzmeti in po pregledu kaj je potrebno ?e po moji vin ?tevilki zamenjat, bodo ?e menjali nek le?aj zgoraj na amortizerju in ?e eno stvar (ko menjajo, povem kaj je bilo ). Vse zastonj, ?eprav nisem kupil original mazda vzmeti (  so isto eibachke). Zadovoljen..  pa naro?il sem ono malo fla?ko z original barvo, da popravim pikice od kamen?kov na pokrovu motorja.. 7,50?

Napisano

Da pohvalim moj servis, polomljeno ro?ko za ?telanje naslona sede?a bodo garancijsko menjali. Hkrati so mi naro?ili protector za eibach vzmeti in po pregledu kaj je potrebno ?e po moji vin ?tevilki zamenjat, bodo ?e menjali nek le?aj zgoraj na amortizerju in ?e eno stvar (ko menjajo, povem kaj je bilo ). Vse zastonj, ?eprav nisem kupil original mazda vzmeti (  so isto eibachke). Zadovoljen..  pa naro?il sem ono malo fla?ko z original barvo, da popravim pikice od kamen?kov na pokrovu motorja.. 7,50?

Ej...super ,da ti bojo to ro?ko,menjali pod garancijo in ostalo...dober mazdin,servis lp

Napisano

Kupujem nov avto in ena od opcij je tudi nova mazda 3. Avto mora biti diesel (40 000 km letno). Zasledil sem, da so v preteklih generacijah diesel mazde imele tezave z DPF filtri trdih delcev, elek. kabli do senzorjev pred in za DPF filtrom, podlozkami injektorjev, EGR ventili, slabo kvaliteto pleha (letniki 2006 - 2013). Sprasujem lastnike novih mazd ali se zgoraj omenjene napake se vedno pojavljajo pri novih mazdah s skyactiv-d diesel motorji? Zaenkrat sem zasledil samo elek. te?ave s MZD Connect sistemom in HUD zaslonom.

?e grdo gledam pomeni, da mi ni v?e? tisto kar vidim ..

Napisano

Mimogrede, pri kateri znamki pa te?av z DPF filtrom ni?!? 

Sicer pa te te?ave kot jih omenja? na?eloma ni. Ne vem kaj bi bilo s plehom sicer narobe, razen to da je lak bolj 'organski' in posledi?no manj odporen na kamen?ke.  Dobro, pa japoni imajo ?e v osnovi mal mehkej?i pleh, kar je spet druga tema.

Druga?e so pa motorji kolikor berem tukaj od uporabnikov kar trpe?ni. Jaz imam ?e eno verzijo starej?ega, ko 2.2. diesel ?e ni dobil zna?ke skyactive in laufa b.p.

Napisano

Ne bi rad ?el iz de?ja pod kap. 16 let ?e imam passata in mi je dovolj vode in vlage v kabini, pokvarjenih v?igalnih tuljav in ostalega. Nova Mazda 3 mi je lepa, ima odli?en motor (CD150), lepo se vozi, preden zamenjam znamko se pa? ?elim informirati pri lastnikih. Da imajo vsi avtomobili svoje specifi?ne te?ave pa tako vemo. Zaradi spremenjene lokacije slu?be bom tudi zamenjal bencin za diesel.

?e grdo gledam pomeni, da mi ni v?e? tisto kar vidim ..

Napisano

Glej, ?e vozi? diesel tako kot je namenjeno za tak avto oz. motor, potem tudi z DPFjem ni te?av. Jaz se trenutno sicer vozim 13km v eno smer, pa te?av s samim filtrom zaenkrat nimam, je pa res da zna malce olje narasti, ker ve?krat pride do prekinjene regeneracije. ?e se bo? pa vozil na dalj?e relacije pa sploh ni te?av.

Pustimo to, ?e kak senzor odleti, to je itak potro?na roba, pa mislim da tudi tukaj ni nekih te?av.

Napisano

Po?asi se mi zdi, da mi je nekdo podtaknil dizla pod haubo :)

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=28985

5.2l zadnji tank.. vsaki tank je manj. Po?asi bom pod 5l pri?el :)

Ti pa res ?para? tale avto?k. Men se je porabal ustavla na 6,3 povpre?na nisem resetiral odkar ga imam. Je pa dost avtoceste relacija pa tud tam avto ne vidi pod 130 kmh. povpre?na hitrost je 66 kmh prevo?enih imam 71 000 km. 

:zoom-zoom:

Napisano

Kupujem nov avto in ena od opcij je tudi nova mazda 3. Avto mora biti diesel (40 000 km letno). Zasledil sem, da so v preteklih generacijah diesel mazde imele tezave z DPF filtri trdih delcev, elek. kabli do senzorjev pred in za DPF filtrom, podlozkami injektorjev, EGR ventili, slabo kvaliteto pleha (letniki 2006 - 2013). Sprasujem lastnike novih mazd ali se zgoraj omenjene napake se vedno pojavljajo pri novih mazdah s skyactiv-d diesel motorji? Zaenkrat sem zasledil samo elek. te?ave s MZD Connect sistemom in HUD zaslonom.

Najve? te?av je imela I. generacija DPF filtra v petkah in ?estkah z motorjem 2.0 CD. Te?ave so odpravili softwaresko (prekinjene regeneracije se niso nadaljevale dokler ni bil motor ogret na delovno temperaturo). Na?eloma te?av z DPF ne bi smel imeti glede na napisano, da ima? 40kkm letne kilometra?e.

Senzorji pri DPF-ju niso problem, zna  biti bolj te?ava kaka lambda sonda ampak prd 150kkm-200kkm se tudi to ne bi smelo zgoditi. Te?ava s podlo?kami so bile samo v prvi generaciji pred faceliftom (2001-2005). Ravno tako je bilo tudi v tem obdobju najve? te?av z rjo (obrobe kolotekov in vrat).

Pri zadnji tretji generaciji pa ve?ina uporabnikov ?e ni prilezla do 100kkm ali bistveno ?ez tako, da je te?ko re?i kaj se bo dogajalo na dalj?i rok.

33112_1.png

Napisano

Ti pa res ?para? tale avto?k. Men se je porabal ustavla na 6,3 povpre?na nisem resetiral odkar ga imam. Je pa dost avtoceste relacija pa tud tam avto ne vidi pod 130 kmh. povpre?na hitrost je 66 kmh prevo?enih imam 71 000 km. 

Jaz imam povpre?no 49.. ?e sam sem presene?en nad porabo. Sploh na teh valjarih in s pri?gano klimo zadnji mesec.. se pa ne prito?ujem spljoh :)

Napisano

Jaz imam povpre?no 49.. ?e sam sem presene?en nad porabo. Sploh na teh valjarih in s pri?gano klimo zadnji mesec.. se pa ne prito?ujem spljoh :)

Ej...to je pohvala VREDNO...super tako naprej:-):-)lp

Napisano

Btw, a se komu sanja kako pove?ati ob?utljivost senzorja za vklop lu?i (da se prej vklopijo v slabem vremenu)? Nastavitve pod "Settings" niso nikjer razlo?ene kaj po?nejo :/

Napisano

Kaj pa je fora s tem siljenjem na dizle?

To imas razlozeno tu: http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/?do=findComment&comment=235511

Razen ce imas resen argument za dizla, potem gre za to kako zelo tipski Slovenec si. Lestvica gre ocitno tako: vw dizel, nemski dizel, dizel, bencin.

;)

Btw, a se komu sanja kako pove?ati ob?utljivost senzorja za vklop lu?i (da se prej vklopijo v slabem vremenu)? Nastavitve pod "Settings" niso nikjer razlo?ene kaj po?nejo :/

Avto ni na dosegu roke, navodila pa nekaj pribliznega opisujejo na strani 9-19; "vrstica" 5.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.